Hoppa till innehåll

Hej Nostradamus! Vad händer 2018?

Jag ruskar nu lite på huvudet, som är en kristallkula (underlig bild), och ser vad som trillar ur fingrarna. Det enda jag egentligen vet om 2018 är att

 • vi alla fyller år
 • det är val i Sverige
 • knäna knastrar på vissa
 • några sitter fast på tåg då och då
 • champagne är inte jättegott utomhus i kyla när året är nyfött.
Så här står vivarje år med champagnen utanför huset i korsningen vid tolvslaget. De som inte dricker blä-champagne, spelar gitarr och dansar.

Men vad säger den förnicklade Nostradamus om 2018 då?  Hallå, Nostradamus, hör du mig? Vad händer 2018? (Linjen är lite skrapig eftersom han dog redan 1566.)

– Bonjour! Tredje världskriget startar nog, men kanske har det redan hållit på sedan 1999 för det beror på hur man räknar och hur man definierar krig och [gäsp] förresten kommer alla människor år 2018 att kunna tala med djuren.  Och varandra!
– Vad intressant! Pratar vi esperanto, menar du?
– Eh, va? Fast nu vet jag inte. Sa du 2018? Hm. Kan du inte fråga om 1992 istället?
– Näe.
– Putain tout.

Det gick ju sådär. Men detta kan jag i alla fall lova om mitt eget 2018:

 1. Jag kommer inte att ta motorcykelkörkort eller klättra upp på Mount Everest.
 2. Jag kommer att äta havregrynsgröt till frukost.
 3. Jag kommer aldrig att acceptera knävärken.
 4. Jag kommer att laga spagetti med köttfärssås ca 45 gånger.

Nu måste jag leta upp lösögonfransarna, den allra glittrigaste klänningen och de definitivt högsta klackarna så att jag vet vad jag inte alls vill ha på mig. Sedan tar jag på mig plommonstopet med blomgirlang, en klänning av märket C’Fait Pour Vous och gympadojor.

Och så dricker jag champagne till maten och te till tolvslaget. Yes.

Share
Publicerat iBloggen

22 kommentarer

 1. Blockkedjan kommer att få ett starkt år, vilket inleds redan strax före tolvslaget när hela Gula Huset sitter armkrok och mumsar varsin flaga finfin blockchoklad. Skål!

 2. Dieva

  Kontanter kommer att vara helt ute och kan bara användas på bankkontor (om man kan hitta ett sådant) eller i insättningsautomater. Vi är nästan där redan.

 3. Här ska det bli förrätt på rökt lax och rädiser, huvudrätt på annan lax, sås, bismuttiris och sallad, och efterrätt på kladdkaka, grädde och nånting fruktartat som jag ska försöka förbereda i tid. Om det inte visar sig att det blir nåt annat.

  Alla i familjen firar nyår för sig i år. Men det går nog bra ändå.

 4. När det gäller de svenska, nya kontanterna, så måste jag vid de få tillfällen jag hanterar dem faktiskt läsa på dem som vore jag i Storbritannien eller Polen. Jag känner helt enkelt inte igen dem.

 5. Ökenråttan

  Ära vare gud i höjden, vi är bortbjudna i kväll. Få se vad vi får för gott att äta och dricka!

 6. Ingela

  Här blir det rödbetor med chèvre, tjälknul från en avliden älgs lår (sällsynt med kött numera i hushållet då det endast är jag som äter sånt och längtar alltmer sällan) med nåt potatisaktigt till. Kanske rödvinssås om jag ids. Till efterrätt får vi se. Det blir nån annan som lagar den. Om inte så kokar jag väl kaffe och öppnar julklappsrocherkulorna.

  Dryckerna blir av det lätta slaget eftersom 18-åringen är medarrangör på nyårskalas i hyrd lokal. Både delar av ortens och en del tillresta 18-20-åringar kommer att vara där. De senare sover fortfarande lite här och där i vårt hus – skönt med en bäddbar kvarterslokal. Så jag tänker mej mammajour i afton.

  Gott slut till er alla! Hur det nya året ska bli vågar jag knappt tänka på, men jag hoppas att både vi och ni överlever med vettet i behåll.

 7. Ninja i Klockrike

  Här blir det mat, troligen i allafall.
  Om nån ids laga nåt. H och jag är ensamma hemma och ingen av oss är överhuvudtaget intresserade av mat, än mindre av att laga den.
  De mest matintresserade i huset är de tre hundarna.
  Nytt år blir det i allafullafall. Gott önskar jag i alla båsister och förstås båsmor.

 8. Dina

  Vi skall för ovanlighetens skull fira nyår. Eftersom vi blivit bjudna till vänner. Maken är annars inte stor festfirare öht och jobbar oftast dagen därpå. Vem vill fira själv?
  Men iår blir det av! Ingen aning om menyn förutom ost och frökex. Däremot har vi fått i uppgift att skriva ner två önskningar inför det nya året samt något ovanligt vi gjort i livet. Jag anar sociala lekar på programmet!
  Gott Nytt År hela Båset!

 9. Dina

  Apropå vad önskar man sig som inte är självklart (god hälsa och fred på jorden) eller upp till någon annan att uppfylla (bli farmor/mormor nu)?
  Funderar och är öppen för förslag.

 10. Det går att sätta pengar på olika aspekter av Donald Trumps framtid. Oddsen är lägre att han blir avsatt (Kongressen beslutar om riksrätt, inte en fällning) 2018 än 2019. Den riktiga högoddsaren –som ger 500 gånger pengarna– handlar om att Vita Huset bekräftar att Melania Trump i själva verket är en robot.

  För egen del tror jag inte att han är kvar på jobbet nästa nyårsafton. Han gör nog som Nixon, en monumental dumhet, och blir tvungen att lämna ämbetet.

 11. Nyår? Är det idag?

  Vi har äntligen kommit hem till ett oinbrottat Pörte som bevakats av fyra grannfamiljer som tydligen delat in dygnet i fyra sextimmarspass och turats om.

  Vår GPS stod (som vanligt) för äventyret när vi skulle åka från Korsika till Schmalkalden och hon (definitivt en hon) tyckte att vi skulle köra över St Bernhardspasset. Sommardäcken var inte bra där. Och vi hade sällskap av vinterdäcksmänniskor i drivorna. Endast snökedjor dög.

  Hyttis kom med århundradets geniala förslag: Låt framhjulen spinna så att friktionen blir nära noll. Låt sedan tyngdkraften (Newton) göra sitt och hjälp till med en liten knuff. Och sipofan! Plötsligt stod vi med nosen neråt och kunde med försiktig bromsning rulla ner till en liten by där vi hittade nattkvarter. Plus köttor av högsta kvalitet. Från charkuteristen, som satt med vid bordet.
  Vi blev sena, förstås. Och sedan ett omöjligt jobb i Schmalkalden – som visade sig vara skitenkelt om man bara tittade på rätt ställe. Alla andra hade redan tittat sig trötta på andra ställen.

  Det var med viss trötthet och känsla av belåtenhet som vi träffade och tackade grannarna. Om vi orkar ska vi dela lite privatimport med dem. Men fan vet om vi orkar idag. De är ju också lite utmattade efter sina sextimmarspass.

  GNY på alla. Och då är det inte gnäll som avses.

 12. Agneta uti Lund

  Hemkommen från trivsamma dagar i Belgien ska jag fira in det nya året med knytkalas på en lokal. I Lund regnar det och regnar och regnar och ungar som inte räds vätan har redan börjat skicka upp raketer och smällare stup i kvarten. På tal om mynt så var jag inne i en affär i Lund före jul som endast tog emot kontanter. Då blev det inget handlat där för min del.

  Eftersom jag är optimist spår jag att världen blir lite bättre nästa år. I övrigt instämmer jag med Skogsgurra och önskar er alla ett riktigt GNY!

 13. HK

  Hemma på Dal igen efter julesnön i Idre. Nu blir det nyårsfest nedanför backen hos paret som gifte sig på juldagen efter tre barn och 35 år år tillsammans. Nyårs- och bröllopsfestkombo!
  Det blir Mojitos och två munsbitar till att börja med. Det vet jag för det är mitt uppdrag. Sen blir det förrätt och huvudrätt och dessert och säkert Champagne, (men i år ska jag nog dricka den i stället för att krossa den och skära hål på armen).
  Gott Nytt År önskar jag båsmor och er alla i båset!

 14. AuL
  Vi hade ärende inne på Stora Tomegapsgatan i går kväll. Dina antydningar att halva Lund är uppgrävt besannades på ett högst ovälkommet sätt. Och vår äventyrliga GPS gjorde inte saken bättre.

 15. Ökenråttan

  Snart kommer skjutsen och hämtar oss. Vi är uppklädda till tänderna; LiIle Maken har till och med slips, inte vanligt. Tack för i år och Gott Nytt År till hela gänget, i båset och hemma hos Lotten!

 16. ÖR
  Som i ”They are coming to take me away – haha!”
  Eller blir det pumpavagn och för små skor?

  Här blir det slafen. Bara grannarna slutat fira vår hemkomst. De tar i lite väl mycket, tycker vi nog. Hojtar, dansar och skriker och sjuter upp raketer. Med mera. Vi hade ingen aning om att de saknat oss SÅ mycket.

 17. Att ”backtajma” är en broadcastingterm som faktiskt handlar om att tänka framåt. Någon gång på 70-talet bjöd vi t.ex Kjell Alinge på ett exakt tolvlsag genom att starta bandet med det förinspelade tolvslaget mitt i så att det kom vid just midnatt. Vi räknade baklänges, kan man säga och det satt som en smäck.

  Sänder man direkt hänger detta på producent och exekutör, och då kan det gå som det gick för SVT i kväll: Henriksson var klar 14 sekunder före midnatt. Hellre det än 14 sek efter tolvslaget…

 18. Välkomna hem från resan (och tack för alla trevliga rapporter!) Skogsgurra och Hyttis – och grattis till ett oblodigt nyår, HK!

  GNY allihopa! Hos oss snöblaskade det – och jag drack verkligen te utomhus på tolvslaget.

 19. Nu är jag pigg som ett vintergny igen.
  Att dricka te, fast det blev inomhus för oss, är nog den nya trenden. Vi har längtat efter te med kardemummaskorpor i över en månad. Så det fick bli vår tidiga (ref LW ovan) skål för det gamla och välkomstdrink för det nya året. En del dricker MUMM med italienska mandelskorpor. Så varför inte?

 20. Ökenråttan

  Vi fick mat. Först krabba och till det drack vi Chablis. Sen kom rostbiff, sån där god köttgelé, potäter och sallad och vi drack Château Margaux 2000. Sist Tiramisu och madeira. Roederer klockan 12.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.