Hoppa till innehåll

På sjukhuset med mamma (varning: läbbig bild)

Mamma har opererat bort och fått sin andra knäled ersatt på en ortopedklinik vid Globen. Sådana här dåliga gener som jag (vi) har, borde ju egentligen vara förbjudna. Hallå genmodifieringsforskare, ni måste rensa bort oss som inte funkar i knätrakterna!

Härinunder blodet och förbandet sitter mammas sprillans nya knäled av vibranium.

Hon råkade dessutom fylla 81 i sjuksängen, så Orangeluvan, Broder Jakob, DDM och övrig släkt fyllde sjuksalen så att personalen kom och ooooade och sa ”jösses, ni har ju inga kakor”.

– Låt oss äta kakor! sa vi, och fyllde sedan på med att med en mun berätta att varken Lady Antoinette eller Marie Antoinette sa så.

Sedan spillde Broder Jakob ut en vas med blommor. Orangeluvans man (om de hade varit gifta) slog omkull ett plastglas med röd saft. Jag spillde handsprit på min telefon. Då vände Broder Jakob av misstag uppåner på mammas resväska. (Orangeluvan är det ordning på, så hon spillde inget utan tog istället fram massa födelsedagspaket.)

Massa knark, äkta linnediskhanddukar från 60-talet, en bok och Zlatans lotion.

Jag tog av mig både skor och strumpor för att visa upp mina brunbrända fötter, medan DDM satte sig bakom dörren för att där plugga polska med Duolingo.

– Kobieta je jabłko! hördes det bakom dörren.

Jag kontrade snabbt genom att öppna min spanska Duolingo och säga:

– No soy un caballo. Una cerveza por favor!

Då kom kakorna. Dörren öppnades ordentligt och med kraft, varför ett kvävt – men polskt – DDM-stön hördes från bakom dörren:

– Au, ups!

Sedan lät replikerna så här:

– Kolla på min läskiga kran! sa mamma.

– Alltså jag och geografi. Hur kan det där vara Kaknästornet?
– Det är inte Kaknästornet, det är en Teliasändare.
– Vad heter han som var med i den där filmen och lät Ed Sheeran bo hos sig?
– Min läkare är snyggare än din.
– Har ni hört vad jag yrade om när jag vaknade ur narkosen och och hur full min urinblåsa var?
– Han heter väl Jamie Foxx?
– Nej, Björn Lindgren. Ursnygg läkare.
– Tre deciliter!
– Men det ser faktiskt ut som Kaknästornet.
– Känn på mina lårmuskler! Det nästan ekar, så tomt är det!
– Får jag ta en kaka till?
– Vad händer om det börjar brinna på Systemet?

– Den där lilla gåstolen kan du ju ha om du går och kollar när AIK spelar nästa gång!

Sedan åt vi mat på restaurang och jag fick den stora glädjen att svälja en fluga som mig ovetande låg och simmade i min misosoppa. Den Djefla Mannen såg flugan, men hann inte säga till mig. Det är helt okej – lite skit rensar magen. (Men jag försatt ju chansen att äntligen få kalla på kyparn och klaga på att det var en fluga i soppan.)

Share
Publicerat iBloggen

25 kommentarer

 1. Underbart! Själv har jag suttit av ett antal timmar på SÖS’ akut några gånger de senaste åren, då i eller på en vagn i korridoren och sett helt andra scener. Inga alls, för att vara noggrann.

  Ensamhet, ensamhet och åter ensamhet. Nästan ingen hade någon anhörig i sällskap. Det är så att man tror att ensamhet är den ejengkliga anledningen till att en del söker sig dit, när ett besök på den lokala vårdcentralen mer än väl borde räcka till.

 2. Vin brinner inte, men hur är det med sus, dus och brus? (Brus i brasa, leder det till brusa? Nu kom jag på att läsk heter brus på norska. Eller har jag drömt det?)

  God födelsedag och gott nytt knä till Lottens mamma!

 3. Vad trevligt med kalas på sjukhuset, men flugtillskott är överskattat. Nu ska jag leta reda på ett gammalt inlägg med en bild på Lunds bibliotek. Undrar vad det handlade om och varför jag minns bilden? Imorgon ska jag frottera med universitetsfolk från Lund.
  (NEJ PK INTE Tyskarna från Lund! Han är i Ängelholm, därav den högljudda tonen.)

 4. Ica

  Men va faaaan! Vad för stolpskott har lagt den där permanentkanylen?? Massa koagulerat blod och en hygienrisk som heter duga. Vi tillåter inte ens katter som vill äta upp oss att se ut så runt kanylerna. Din mamma borde helt klart få en uppdaterad kanyl!

 5. Ica

  … och ingen plupp på trevägskranens öppning vilket betyder att om din mamma råkar vrida på kranen av misstag är det öppen kanal för alla bakterier i luften rakt in i morsans blodsystem.
  /Yrkesskadad efter tre år

 6. Mer korr! Av någon anledning läste jag om huvudposten (tja, för att den är rolig, gissar jag) och upptäckte plötsligt allra sista meningen, den inom parentes.

  Det står ”försatte” men så heterejunte. (Försitta, försatt, försuttit, jaja!)

  Hm, det här var en så långtråkig kommentar så den behöver piffas upp med någonting. En gammal trevlig bild på temat sitta, kanske? (Tänk att jag hade den kvar … jag ramlade över den i jakt på någonting helt annat.)

 7. Ökenråttan

  I måndags kväll var jag ute på galej, ensam. Så där kvart i 8 var jag på hemväg och gick Kungsgatan från Vasagatan upp till Stureplan. Det var rätt mycket folk ute och uteserveringarna var välbesökta. Ingen människa pratade svenska. Jo, två cyklister som stod och snackade på trottoarkanten och en kille som gick och pratade i sin mobil. Jag såg två blonda damer och tänkte att dom nog … Jag gick om dom. Dom pratade holländska. Denna promenad var en märkligt ödslig upplevelse.

 8. Här, just här där jag är, brukar svenska talas. Samt hundska, många många olika fågelska, lite kattska och stundom, till allmän förskräckelse, rådjurska (oh vad högt man kan hoppa när ett rådjur skäller bakom en).

  Däremot slirar det ibland i mitt eget språktydande. Jag läste nyss en nyhetsrubrik där det stod något om ”ogiltiga rabatter”, och försökte i första ögonblicket förstå vad som kan vara ogiltigt med en plantering.

 9. Ökenråttan

  Särskilt egendomligt kändes det eftersom jag kom från en föreläsning om det svenska språket av hon Sara Lövestam (Grejen med verb).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.