Hoppa till innehåll

Ursäkta ombyggnads-röran – men gott nytt år!

– Det här var ju inte meningen. Se upp! Akta, ja, man måste gå in under stegen där.

Anti-skrockklubben utmanar ödet på så många sätt.

– Förlåt, kliv på, men jag trodde att ombyggnationen skulle vara färdig innan nyårskalaset började. Mat finns i köket och kolla, en plats är ledig bredvid Greta borta i hörnet!

Hick.

– Toan där saknar lås och just nu har vi inga lampor i hallen. Men känn er som hemma! Vardagsrummet har vi röjt och alla tre sofforna står på högkant i arbetsrummet så nu kan ni dansa hur mycket ni vill! Klackar? INGA PROBLEM! Det ska synas att vi har haft fest!

Får vi lov?

– Neeej, vaddå, Tony och Jack larvar sig inte. De är genuscertifierade och hyllar bara den fantastiska svartrumpsm… äh, kolla här jag har en instruktionsfilm på den gamla VHS:en inne i gästrummet!

– Såja. Är alla installerade nu? Namnskyltar? Va, jaha, okej, papper och penna finns där. Roliga hattlådan står i trappan. Haklapparna i skoputslådan. Ja. Ni som har nyårslöften som ni vill dela med er av kan tala om dem för Audrey inne i stora barnrummet, för hon har inget annat för sig och lyssnar säkert.

– NEJ, akta min verktygslåda, champagnen kommer att sabba … too late. Gott nytt år!

Share
Publicerat iBloggen

56 kommentarer

 1. Ninja i Klockrike

  Dansen känns i nyktert tillstånd något överarbetad, men i mer stagad form har man antagligen särdeles nöjsamt när man dansar den. Märkligt nog.

 2. HK

  Jaaa! nu lägger jag Champagnen på kylning och förbereder mej för fest!
  Gott nytt år till er alla!
  Jag återvinner ett gammalt fyrverkeri, så smäller det inte så mycket.

 3. Vilka bra nyårslöften, Niklas! Jag gillar samtliga, men sätter ett extra plus för att man borde kuta ut och hojta oftare än man gör.

  Gott nytt år till allaballahopa!

 4. Ninja i Klockrike

  Jag återvinner varje år mina gamla nyårslöften. Funkar bra.

  Mina eventuella nyårslöften kommer att bli som följer:
  Jag ska fortsätta att tycka om mig själv. Jag ska fortsätta tycka om er andra också, för all del.
  Jag ska fortsätta att prioritera mina intressen framför tråkigt hushållsarbete. Hellre en bra bok än dammsugarn.
  Jag ska fortsätta att tänka själv. Samt uppmuntra andra att göra detsamma. Eller tvärtom, om ni nu vill.
  Jag ska göra mig av med fler fördomar. Som att det har betydelse hur många gånger man klipper gräset eller putsar fönstren.
  Jag ska fortsätta reta mina överordnade med galna men bra idéer. En skogstokig chef är inte det sämsta.
  Jag ska sluta se mig som offer för andras idioti och sura humör. Ajöss med tids- och energitjuvar, ha’re bra nån helt annanstans.
  Jag ska fortsätta göra bort mig så ofta det går. Det livar faktiskt upp att tala med främlingar på stan.
  När jag skrattar ska det höras ännu bättre. Apoteken har bra hörselvadd, använd gärna den.
  Nästa nyår vill jag återigen höra repliken:- Du är inte som andra, det vet du va?
  Jodå, det gör jag, och stolt över det är jag också.

 5. Zozzo

  Länge sedan… bestämde redan i oktober att inte, upprepar inte, förmörka min december med att (fåfängt) följa julkalendern. Eftersom jag trots idoga försök sällan lyckats lösa klurifikationerna har den inte varit bra för självkänslan. I stället för en utmaning blev den ett pekfinger i stil med vad Skära skära havre kan orsaka. Ingen duktigdu-känsla infann sig, tvärtom. (Är man bekräftelsejunkie så är man.) OBS inget negativt till någon!!!
  Nu gäller bara att vänja sig vid nydesignen och sedan njuta fullt ut av vördade båsisters ibland frågalundska (den ”riktiga” versionen) inlägg och kunskaper. Och skulle Lotten trots allt dona med nåt kalendrigt eller eljest klurigt nästa år får en spotta i nävar, kavla upp ärmar, omgjorda länder etc och försöka då.
  Gott nytt år alla!
  (Det där att önska gott slut är ett oskick.)

 6. Ja hörni, vi får hoppas att 2016 uppför sig lite bättre under resten av sig självt. Det är ett år som varit riktigt problematiskt, som år betraktat. Önskar er alla en trevlig nyårsafton och ett bra 2017 – om man kombinerar Niklases och Ninjas nyårslöften kan det ju bli riktigt intressant!

 7. Gott nytt år alla! Vi ska fira med föräldrarna och en av deras närmaste vänner, tillika min favorittysklärare alla kategorier. Jag skall därför inte uppträda i båströjan med båsmeter på, eftersom hon rös förskräckligt vid åsynen av ”ein Berliner ich bins” en annan gång när vi träffades.

  Ombyggnaden blir nog bra när den blir klar. Se till att få tillräckligt mycket bubbel under tiden bara!

 8. Check på Niklas alla nyårslöften! 2:an svårast, 11:an redan avklarad.
  /Rory-hunden hos Pyssefamiljen.

  Gott Nytt År Lotten, fam. Bergman och hela båset! Guten rutsch!

 9. Maj Korner

  Ur Niklas uppräkning tar jag nummer 7, springa ut och skrika mer. Resten gör jag nog redan, utom det där med skorna och kuddarna.

  Ninjas lista skriver jag under allt på, utan tvekan.

  Till Zozzo vill jag säga, jag är som du, jag kan sällan något utan lutar mig tillbaka och beundrar de andra istället.

  Och till alla säger jag, jag är glad att ni finns och att ni skriver här!

 10. Man kan ju också, om man vill avvika – och det verkar ju vara kommendabelt – hålla inne med alla tomma önskningar och löften och dra till med någon udda önskan den 17 mars. Eller varför inte sista september? Varje dag sin önskan och sin kanelbulle.

 11. Dina

  Försöker sedan länge följa Ninjas nyårslöften. Resulterade i att hundlöfte nr 8 infriades väldigt ofta. Tills jag för någon månad sedan började med kokosoljepiller och nu är den dagliga tupplursönskan som bortblåst. Har inte bestämt om det räknas som bra eller dåligt.

  I vilket fall – Gott Nytt År! till Lotten, LottenFamilj, och hela båset.

 12. Det har skrivits i massa olika bås hela dagen, Betong-Bess!

  Här höll vi inte på att orka hålla oss vakna redan vid 21-tiden. Sedan spottade vi upp oss och lekte intenuddagolv och åt massa överblivet tills vi blev pigga och nu kan jag icke somna!

  Gott nytt år, alla. Och tack för mycket gott arbete i kommentatorsbåset!

  (Nu hittade jag min tandborste. I sängen. Prinsesan på tandborsten liksom.)

 13. Dieva

  Haha, Skogsgurra!
  Riktigt rolig.

  Gott nytt år allihop i båset! Må 2017 bli bättre än 2016.

 14. LupusLupus99

  Liemannen hann även med att
  skörda ett sista liv på självaste
  nyårsafton då han tog med
  sig William Christopher till efterlivet.

 15. Gnäll: Rubriken trunkeras i min Android vid vertikal –eller vad man nu ska kalla det– orientering.
  Lite kul: Det här med datum och klockslag på inläggen både på PC och telefon -behöver inte åtgärdas vad mig anbelangar

 16. HK

  Tja, 2017 började väl inte så lysande heller men ingen dog.
  I morgon bitti blir det operation för att få ordning på senor, muskler och annat inkråm. Smärtan i armen är uthärdlig, det är värre med revbenen och grämelsen över att jag inte hann öppna flaskan på vanligt sätt och smaka.

 17. Och idag har jag inte hunnit fixa ett endaste dugg med bloggens utseende och funktioner. Imorrn blir det lika tufft. Men rubriken ska ändras, så mycket ser jag.

 18. Men kära HK, aaajjj!

  Och kära Lotten, stressa inte över bloggen. Du kan –bevisligen – skriva och illustrera den, och vi kan – bevisligen – pladdra i den. Detaljer och finesser kommer när de kommer.

 19. Man få börja pinvingå, HK. Halt vare här också. Näradöden (DRT!) i fredags när jag halkade och nästan slog bakhuvut i isen. Häcken (den vegetariska) tog emot ganska bra annars vet man inte vad som kunde hava hänt. Konjunktivövning: Es hätte richtich schlecht gehen können.

 20. Ninja i Klockrike

  HK, ajajajajaj! Jag får fantomsmärtor bara av att läsa om eländet. Nå, tur att de återställetr det hele så fort. Mycke tycke synd om och mycke krya på dig.

 21. Ökenråttan

  Men stackars HK! Gick det att rädda korken, åtminstone. Åt Fia, då.
  Annars påminner rapporten om den autentiska enmenings gärningsbeskrivning som finns att läsa på s. 10 i ”Rätt roligt” (Lena Blomquist, Jure Förlag AB, 2003): H har alkoholpåverkad söndagen den 14.11.19xx på middagen, under det han skrek, att han hade sex skott vapnet, från hallen i övre våningen i sin bostad, riktat ett mausergevär, kaliber 6.5 mm mot sin i trappan med kaffe till sin pappa kommande dotter A, som dödsförskräckt skrikande flydde ut ur huset för att få hjälp.

 22. Christer, the Long Distance Personal Trainer

  Gillar också hundnyårslöftena från Niklas. Och har medlidande med HK.
  Här är en bild jag hittade från allra första mötet med Brian, apropå att det trots allt fanns en del att glädjas över 2016.

 23. Ninja i Klockrike

  Lider båset av kalenderbaksmälla eller nyårsdito?
  Eller har ni roligheter för er på egen hand?

  Dagens nöje i Klockrike har bestått av köksgolvsavtorkning och potatismoskokning, glöggförtäring och blåmariannetuggning.
  Sonen tuggar de röda.

 24. Arma HK! Krya på sej.

  Här har olyckorna inskränkt sig till ett vält vinglas. Men glaset höll, duken kan tvättas och det var inte ens jag som välte glaset. Alla var dock överens om att man borde välta glas med mindre exklusivt vin i, om det nödvändigtvis skall vältas glas.

 25. Maj Korner

  Här började året med upp som en sol och ned som en pannkaka. Först kaffe och sockerkringla framför Nyårskonserten från Wien. Sedan en promenad där det plingade till i munnen och den implantatskruv jag fick inborrad i käkbenet för några veckor sedan ramlade bort.

 26. och

  Oj, vad många kommentarer!
  Men vad fint det blir! Nu ser kommentarsgrunkan alldeles nyputsad och klar ut.Och porträttet av Lotten där är väldigt… eh, fast var är munnen? Ska du inte skratta…?

  Raketer har tittats på, liksom småbarn som sprang omkring och folk som åkte skridsko miss i nassen miss i stan. Tuffa tjejer som traskade omkring i kjol typ bandage och tunna strumpbyxor och låtsades att de inte frös.

  Gott nytt, båset!

 27. HK

  Tråkigt nog är korken till flaskan kastad tillsammans med flaskskärvorna och flaskhalsen där den fortfarande sitter.
  Vad skönt det känns med allt tyckasyndomet.

 28. HK, är du sammanfogad? Konjungerad? Hopmonterad? Helt enkelt reparerad? Och gick det bra?

  Jag hoppas det gick bra (och att du, om det behövs, får äta enligt omständigheterna lämpliga droger)!

 29. Oj, så rann en hel dag iväg bortåt skogsbrynet!

  HK: Om du känner lust att visa upp Den Stora Skadan, skulle i allla fall inte jag bli besviken. (Jag gillar när det SYNS att man har ont. Blåtiror efter en hård basketmatch, ett och annat sprucket ögonbryn; sällan har jag varit så cool.)

 30. HK

  Armen är ihopsydd med alla delar på plats. Inga större kärl eller nerver var skadade och senorna hade faktiskt klarat sig också. Jag kom först i kön i morse och när jag hade vaknat sa kirurgen som gjorde jobbet att hon fäst samman de avskurna delarna av muskeln och sytt ihop olika lager och paketerat alltihop så att de tre fingrarna som påverkats mest får vila inne i ett gipsförband ett par veckor. Prognosen är god. Pekfingret och tummen är fria och kan fungera skapligt. Jag har fått diverse smärtstillare och har inte särskilt ont i armen.
  De nedersta revbenen däremot, på båda sidor, fick ta emot mycket av kraften när jag föll framstupa ner i källarnergången och gör rejält ont så fort jag rör mej. Alla tröstar mej med att det kommer att göra mer ont ett par dagar innan det blir bättre.
  Bilden visar armen som de såg ut vid den första inspektionen på nyårsnatten. Känsliga personer varnas.

 31. HK

  hm… nu blev det inte mellanrum mellan styckena.

  Här är en bild på flarran, som den såg ut före.

 32. Sent återinträdd, men inte för sent för ett OJ! Det var ett hål, det.

  Och vad revbenen anbelangar förstår jag att the order of the day, eller snarare week, är att inte, inte, inte lura HK att skratta. Kära nån.

 33. Ökenråttan

  Men milde himmel, HK, vilken rejäl skada! Lucka till med läkningen!

  Nu ska en kanske inte vara petig, men Jura ligger inte i Champagne. Och därför …

 34. HK

  Precis ÖR. det är inte helt korrekt i remissen på den punkten. 2014 reste jag genom båda distrikten och jag har en halvflska kvar från Champagne. Den ska jag ta när gipset tas bort.

 35. mikaels

  Ouch, det där såg inte riktigt kul ut, HK.
  Och vad gäller revbenen lider jag med dig, mitt tips, förutom att inte skratta, är att inte hosta, och att INTE försöka kväva en nysning (eller nysa). Inte ens långt efter att man inte längre tror att det gör ont …

 36. Efter min by-passoperation där det förekom uppsågat bröstben, kraftiga hakar att bända isär revbenen med och en del annat som jag slapp se (sov skönt när det hände) så var det lätt att hålla sig för skratt. Men viss hostning och nysning förekom. Då gällde det att snabbt ta tag i patientens bäste vän, kudden, och krama den hårt. Det hjälpte.

  Gratis tips till en revbensknäckt kollega.

 37. och

  HK – mina varmaste sympatier… Det ser för jävligt ut. Jag antar att du inte blir jättetröstad av påpekandet att du kunde ha knäckt skallen?

 38. HK

  och@ Jodå, har allt tänkt på det. Det är också trösterikt att kunna ta en liten promenad idag. Det är det knepigare att göra i t.ex. Aleppo.

  mikaels@ Ska tänka på det!

  SG@ Lägger kudden i beredskap.

 39. Béatrice Karjalainen

  Huvva såg nu HK:s arm och här gnällde jag över att jag halkade och slog upp armbågen den 25:e december så att man såg in till benet. Det där såg mycket värre ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.