Hoppa till innehåll

Julkalendern den 9 december 2014

– Hhhhhh och hhhhh samt hhhhhhh! sades det i båset till lucka 8  ända tills klockan slog midnatt och alla kunde pusta ut och andas normalt i facit. Babs visade sig redan i lucka 5 ha kläckt nästa års Julkalendertröja, Citronen är liksom jag på turné och via listiga ledtrådar vet vi precis vilka som bakar skorpor och vilka som hinkar drinkar – och att Béatrice vann en tischa. Godiva klämde dessutom ur sig de förlösande orden som jag känner så väl:

– Nattsudd is da shit!

Lucka 9


 

FABULÖS FEST – VÄLKOMNA TILL MITT GRANDIOSA HUS!!!

Välkomna ska ni vara till en strålande, stor fest i mitt fantastiska hus! Visserligen är jag inte någon vidare värd och visserligen vet jag inte om jag egentligen gillar att ha fest, men nu ska det bli av! Temat för kvällen (och natten) är ”gamla tiders idrott”! (Ja, man kan säga att jag lever lite grann i dåtiden.)

Eftersom jag har stor erfarenhet av livet och festerna i hela Europa, vet både ni och jag att champagnen kommer att flöda, näsor kommer att knäckas, lögner kommer att ljugas och att cigaretter kommer att rökas.

Välkomna!

PS. Ni vet att jag inte brukar skicka ut inbjudningar till mina fester. Det här är ett undantag.

prastkrage


Om allt går vägen och i alla fall något av morgondagens tåg har internet, kommer facit vid midnatt. Annars …

Share
Publicerat iBloggen

184 kommentarer

 1. Christer

  Eller förresten, jag tror jag ser ett litet ljus långt där borta, men helt säker är jag inte än.

 2. Mikael

  Svårt i år. Jag har haft fel varje dag. Och i dag verkar vara ännu en sådan lucka som är något annat än man först tror. För inte kan det väl vara så uppenbart?

 3. Du tänker väl inte på Tompa Jahn, som svängde sina lurviga i Kungsan, Cecilia N?
  Jag tänker mer på såna där små blomster i gräsmattan.
  Nu ska Kola och jag gå och sova. Ses i eftermiddag.

 4. Sanna

  Skryt och skrävel. Vad är sant vad är påhittat? Jag anar något där borta på en fjärran strand. Kan det vara HB?

 5. Petra utan blogg

  Spontant far tankarna iväg åt ett håll. Det är bara det gröna ljuset som saknas. Fast det känns inte så troligt, den hade ju Lotten nyssens. Då får jag tänka lite.

 6. Citronen

  En gång knäckte jag min näsa. Eller jag och jag. För att återställa min skönhet krävdes det att läkaren stoppade upp en skapligt stor ”stämgaffel” i näsborrarna och knäckte tillbaka. Det blev nästan rakt.

 7. KerstinUtanBlogg

  Verkar bli en skitkul fest! ”gamla tiders idrott” skulle kunna vara poesi för det var ju en av grenarna på Stockholmsolympiaden 1912. Eller så är det dragkamp. Eller tennis.

 8. Etwas Anders

  Pärk är ju en gammal idrott. Och sån där isländsk snörbrottning – glima. Mycket pekar alltså i riktning mot Snorre eller Babben Larsson. Men vänta nu, är inte basket en sport med mångtusenåriga anor? Nog har jag väl sett Anubis måtta ett kast från trepoängslinjen i någon av salarna på British Museum? Eller minns jag fel?
  Det här känns som en dag på läktaren.

 9. Nina

  Champagne är aldrig fel. Tror jag behöver lite nu. Dagens lucka kräver nog en smula kreativitet.

 10. Pärk är ingen idrott, pärk är ett skådespel som gutniska lajvare sysslar med och försöker slå i turister att de idkar idrott. Annars har jag inget att tillföra i ämnet, men har nu en lott i alla fall.

 11. Jag har också knäckt näsan en gång, Citronen. Det var på den tiden jag läste Hedda Hopper i Svensk Damtidning. Champagne? Hm. Måste ha varit en rik en. Själv köper jag gärna Viejo Campo Cava Brut, 69 kr. Ett fynd!

 12. Ökenråttan

  Och jag ser det gröna ljuset. ”Gammal kärlek rostar aldrig”, påstod min svärmor. – Kuvertet till den här partyinbjudan var väldigt fult, tyckte han, den där kompisen.

 13. Åh, tack för inbjudan! Gamla tiders idrott minsann, det är väl något ridderligt fältslag förstås, med Pi bakom mikrofonen och mig själv på läktaren.

 14. Liten Bokmal

  Sitter och spanar på grannen, undra vad som händer där. Hos mig och Mini Bokmal är vänner inbjudna, idag ska det busas! Två små som snart fyller ett, lär bli leksaker i hela köket.

 15. Champagne som flödar och gamla idrottsliga lekar.
  Nej, här får man nog gå helt på andras ledtrådar för att få reda på vilken strutt det är som bjuder på det här kalaset.

 16. Men NU kan jag nog i alla fall. Måste bara grunna på ett bra nick för dagens HB så att jag inte avslöjar för mycket.

 17. Det är ingen bild idag för att den bilden som jag hade valt helt enkelt inte vill fastna! Jag håller på att komma på varför – men snart väljer jag banne mig en annan bild.

  (Det här var ju annars en bra idé — som en cliffhanger. Vilken bild ska det bli, vilken bild, vilken bild?)

 18. Nu har vi bild också, bra. Men det var en konstig maskros!

  Idag ska jag he mig norröver, närmare bestämt till Skellefteå. Blev lite nervös när en kollega messade att det är bombhot på Arlanda, men det gällde tydligen terminal 5 så vår avgång ska inte påverkas. Vi får väl hålla tummarna för att min himmelsfärd idag blir så begränsad i tid och rum som jag hade tänkt.

 19. Men har man sett, där har vi ju den prästkrage jag använde i går för att gissa alldeles uppåt väggarna!

  Hörni alla medberoende av Lottens julkalender, är det någon som lyckats använda Feel-goodknappen? När jag försöker säger den: ”Du måste aktivera Paysonkontot genom att klicka på aktiveringslänken i välkomstmailet som vi just skickade till dig”. Men sedan kommer det ingen länk. Inte i förrgår, inte i går, inte idag. Nån som vet hur man gör?

 20. A-K

  Hallå! Jag har inte haft tid förrän nu. Läste ikapp mig och kunde åtminstone Vilks innan jag läste facit vilket gav mig självförtroende nog att hänga i båset i år igen.
  Dagens lucka har jag dock ingen aning om än men passar på att gratulera alla Anna. Halva jag har namnsdag och firar med en halvflaska glögg på läktaren i väntan på fler ledtrådar.

 21. Luslina

  Den Hollywoodkändis som bräckt näsan flest gånger (14) är (enligt allvetande Aftonbladet) Jon Bernthal, känd från zombieapokalyps-tvserien The Walking Dead. Enligt JB själv skedde det varje gång i samband med idrott. Då jag får känslan att idrottandet ifråga var av modernt snitt och karln själv inte riktigt osar champagne och konfetti snoozar jag vidare.

 22. Just när jag bestämt mig för att frånvaron av bild var en logisk del av luckan (ingen idé att ha en bild på något som inte syns) så dök där upp en bild. Attans – där stöp den teorin! Bilden som inte syntes var med andra ord en riktig blåsippa. och inte på något sätt lik prästkragen på bilden.

  För övrigt har jag svårt att koncentrera mig på någon som helst text som innehåller ordet ”idrott”, så om det inte händer något riktigt avslöjande i båset idag så får jag hålla mig på läktaren, nära glöggtermosen. Någon som ska med?

 23. Sanna

  Eftersom jag inte drunknar i arbete idag kan jag hålla mig uppdaterad i båset under väl valda stunder.

  Fin bild. Älskar, älskar inte, älskar, älskar inte….

 24. Aha Charlott, är det i Skellefteälven du har införskaffat dina djupa kunskaper om de vackra hajarna?

  Piloterna kom närmast från London och fastnade en stund i säkerhetspådraget (2 av 3 pirer avstängda på terminal 5) men nu är vi ombord bara 20 min försenade.

 25. Christer

  Läser serier. Tänk om man hade en superhjälte som inte var en viss person, utan där själva ”superhjälteskapet” var knutet till ett föremål, så att vem som helst som hade det föremålet blev en variant av samma superhjälte. Det vore väl coolt!? Sista Hobbit-filmen har ju premiär idag, så det kanske känns lite uttjatat med magiska ringar just nu, men jag vet inte …

 26. Agneta uti Lund

  Mais oui! Nu kom jag på det! Lite som när Proust doppade madeleinekakan i sitt lindblomste.

 27. Mårran

  Nä ingen susuning just nu, så jag fortsätter mina ornitologiska spaningar, dagen har gett en större hackspett, koltrast, några duvor, blåmesar och talgoxar. Läst även att levande duvor en gång i seklets början använts i det olympiska skyttet, men så var väl även arkitektur och konst olympiska grenar en gång.

 28. den blyga

  Liksom A-K har jag inte haft tid förrän idag.
  OCH
  Jag har ännu inte hunnit läsa luckorna 1-8
  UTAN kastar mig rätt på
  Det enda som känts bekant so far är Hakkes info om piloter
  Piloterna kom närmast från London och fastnade en stund i säkerhetspådraget (2 av 3 pirer avstängda på terminal 5) men nu är vi ombord bara 20 min försenade.
  vilket är bekant från min första Jo Nesbø , ”Gengångare”, jag började läsa i går kväll …
  MEN
  Det är ju off topic

 29. Lille Maken

  Tack, Lotten, för att dagens lucka är inom Råttans räckvidd! Det blir så stojigt här när hon inte kan svaret på en gång och vi ska ha middagsgäster i kväll och behöver alle man vid pumparna.

 30. hyttfogden

  En amerikansk skådis dyker upp i mitt sinne, han som åtminstone för mig blivit symbol för filmiska kämpatag som skildrar en ”festlig?” och blodig era i Europas historia, allt för att folk skulle få det de antogs helst vilja ha.

 31. Etwas Anders

  Så är det förstås. Som hönspappa gläder jag mig särskilt åt ägg-referenserna. Man kan ana att HB ledde till skottpengar.

 32. Himmelsfärden gick bra, vi har landat i Skellefte och solen står som högst vilket inte är högt alls. Nu ska vi till Laboratoriegränd nära älven, få se om vi möter några fula fiskar! (Helt OT, läktarplats idag.)

 33. Bess

  En stackars lösryckt googling – och pang på bara!
  Frågan är om man ska vara med på festen eller inte?

 34. wickmanskan

  Se där, vargen figurerar idag igen, lite i skymundan. Annars tänker jag kvinnor i vitt.

 35. godiva

  Jag är fortfarande kvar i gårdagen. Är det inte hon igen?
  ”Men Elda/Heddas make – DeWolfe d.ä. – hade (som man i Hollywood har för tradition) varit gift fyra gånger tidigare, och då med brudar som hette i tur och ordning: Ella, Ida , Edna, Nella.
  Unga Elda gick till en spåtant som sysslade med numerologi och berättade att hennes man inte klarade av att hålla isär sina fruars namn, och fick för 10 dollar ett förslag på nytt namn: Hedda. Så blev Elda Furry Hedda Hopper.” (Mycker roligt citat som etsat sig fast, fräckt stulet från Lotten, jag ska inte ta åt mig äran för att ha skrivit det själv)

 36. lottenpotten

  Här är det kallt, eldar i öppna spisen. Det blir mycket aska, överallt… Här får man inte elda sopor.

 37. Dammråttan

  Tackar som bjuder. Jag kunde ju inte komma förra gången. Hoppas det bjuds på glögg, det har det varit alldeles för lite av i år (dvs – jag hoppar ner i hatten, eller upp på läktaren, utan att passera gå).

 38. Men med tanke på att det var Lotten och DDM i luckan härom dagen, även om Lotten försökte efterhandskonstruera dit Vilks så att jag inte skulle vinna och avslöja hennes självfixering, så fortsätter jag på temat och gissar på Orangeluvan.

 39. godiva

  Prästkrage förresten? Jag såg fel, svårt att läsa på sniskan, googlade Tusensköna: ”Artnamnet perennis betyder ”flerårig”. Tusenskönan är mycket karaktäristisk och genuin och kan inte förväxlas med andra växter.
  Arten sprider sig lätt och förökar sig också med nya skott från jordstammen. Den är mycket populär såväl som prydnads- som rabattblomma. Förr i tiden användes den i trolldrycker.”

 40. Pling!!!

  Ursäkta oljudet, men det var poletten som trillade ner.
  Nu kan jag inte sitta här och uggla längre. Åter till arbetet!

 41. vovvamomo

  Visst ser jag två kandidater här då, så man får väl tänka lite i plural,men musik är det frågan om i alla fall.Och är inte blomman baldersbrå,förresten?

 42. Snart kväll och först nu har jag öppnat datorn. (Inte så bra att öppna mobilen när man kör.)

  Jaha, fest. Vad kul! En första ogissning innan båsläsning: något franskt?

 43. Nu har jag läst kommentarer och ser att det snackas blommor, djur (som f ö verkar ha med DRT att göra) och ägg. EB, LaF, och ?

  Känns som tillbaks på ruta ett i kalendersammanhang. Sätter mig på läktaren.

 44. Smultronblomman

  Gårdagens HB hade antagligen frossat i dagens intriger. Skumpa är gott, men äckliga askfat och folk som nitar varandra kan jag vara utan.
  Jag tror flera i båset nickar instämmande.

 45. Herr R

  Jag är inte först och jag har verkligen lagt pannan i djupa veck (nåja) och funderat både framåt och bakåt för att komma på något annat men icke. Nej nu får jag sluta leka och lulla – jag gissar på S.O.S.:s föremål för beundran.

 46. hyttfogden

  På Västermalma magasin i Ludgo socken dansades det. Ni skulle ha vatt me och stått utanför och lyssnat på hur fötter i samstämd takt nästa fick golvbjälkarna att brista.

 47. Orangeluvan

  Jag har fått ett posse! Då gissar vi på något, hörni. Framåt marsch, mod och morske män, kvinnor och andra.

 48. Petra utan blogg

  Vovvamommo : baldersbrå har blad som påminner om dill.

  Jaha, vad ska man tro. Och vem av de tänkbara. Champagne är gott men glass är godare.

 49. Eva (Coola morsan)

  Det där gröna ljuset tidigare idag, försvann det bara? Såg partylasrar framför mig.

 50. Visste ni att man numera odlar saffran på Gotland?

  Jag har ändrat min uppfattning om vem som är HB. HB har vissa likheter med Nalle Puh.

 51. Mårran

  Mmmm inser att jag råkat droppa kvällens clou, ber så hemskans mycket om utsäkt och återgår till kamomillthe.

 52. Flyger från Skellefte om tjugo minuter, släpper ner en tepåse när vi passerar ditt tåg Lotten!

  Nysande knän ska man inte leka med, tänk så skoj du kunde haft annars Orangeluvan!

 53. OT kuriosa: Frukostmatsalen på Statt i Hudik är en O’Learys på kvällstid. Lätt förvirrande, särskilt om man råkat somna ifrån.

 54. Tandemcykel!

  (Jag skulle vilja ha en också, men jag får nöja mig med båset.)

  Och joho då, det är fortfarande grönt ljus.

 55. ÖR 12:32 och andra som eventuellt undrar hur det går med mina PayPal-bestyr. Tack, finfint. Jag kan tipsa om att det funkar bättre om man registrerar sitt nya kontokort i stället för det som gick ut förra året…

 56. Tricken är ett rälsbundet fordon vad mig anbelangar. Norr om Arlanda får de tydligen köra rakt igenom stan. Bokstavligen.

 57. Heja Karin! Idag har jag lyckats återställa min förlorade mobilkod för bankärenden, men att installera swish (maräng?) var dödsdömt, trots att jag testat på husets alla tillgängliga datorer!

  Partyt fortsätter på läktaren med bubbel, choklad och sång!

 58. Magnus A.

  ”Tricken” kommer ju av electric, så i sak är det väl rätt, i alla fall så länge det är elektriska tåg som kör i tunneln under hotellet (men om det är ånglok?)
  Och apropå elektriskt: Året före offentliggjordes ju Electrical girl, tjugutvå år gammal, och hon hade säkert gärna gått på stjärnparty, så det passar allt in.

 59. Sanna

  Jag får vissa associationer till en fest som slutade på en omdiskuterad sänggavel. Några år mellan festerna men samma huvudperson.

 60. Nu har jag bara drygt tre timmar kvar av min resa hemåt! Woho! (Jag kommer att kliva av det sista tåget precis vid midnatt, så vi får se hur det går med facitpubliceringen.)

 61. Jovisst LarsW, men det går junte: jag måste ju ha koll på alla kommentatorer och alla mina lappar och dra en vinnare som är korrekt enligt notarius publicus. Även den som kliver in i båset kl 23:59 ska ha vinnarchans!

  Om det inte kommer ett facit vid midnatt, kommer det garanterat före halv ett. Så snabbt kommer jag mig hemåt med en taxi!

 62. Magnus A.

  Norrköping: spånka.

  Men nu måste jag med tåget, så nån annan får svara på övriga städer.
  Finns också trådbuss.

 63. Nu frestas jag att skriva om lantisar i storstan, och har härmed gjort det. Tvärbanan. Djurgårdslinjen. Just sayin´

  Sannerligen, Magnus A. Den som hittar en koppling till Stockholms tunnelbana här, vete 17 om jag inte donerar min Sportextradinka och SL-kortet med fem resor kvar på till.

 64. Sent omsider landar jag i båset…. och hoppar direkt upp på läktaren. En kväll med stick-vänner tar uppenbarligen slut på den hjärnkapacitet som behövs för HB-lösande.

 65. Maj Korner

  Lidingötåget och Tvärbanan.

  Lidingötåget som när jag var liten hade färgen venetianskt röd. Jag trodde den var brun jag.

 66. LarsW

  Nu dog mitt Telia ADSL, och telefonens Tele2 fick ta över. Det var väl tio år sen förra gången. Nåväl: Jag har ändå inte en aaning om HB den här dagen.

 67. Nina

  Håhå, kanske har jag luskat ut det nu. Hittar inte riktigt den europeiska kopplingen, bara. Resten var en barnlek, iallafall en syskonlek. Om jag har rätt.

 68. Jag skulle helst ta Fredrik I’s promenadväg, men en familjefalang skulle tveklöst välja sportbilen. Å andra sidan är det väl bara tjurskallar som vägrar åka tåg.

 69. Eva (Coola morsan)

  Olika transportsätt verkar leda bort snarare än till HB of scandinavia. Måste vara en jägarstofil med flera egna bilar den vi eller ni ska till. Undrar om det bjuds på bulle???

 70. Magnus A.

  Framför allt Nockebybanan.
  I Göteborg säger de gärna ”vagnen”, vilket knappast någon mälardaling gör om en spårvagn.

  Är det någon som kan den svenska texten till ”Isabella”, förresten? Den med ”bicykel gjord för två”?

 71. Telia är uppe och springer igen, som det heter. Jag betalar gladeligen en snutt mer för något som går ner var tionde år, vilket faktiskt är min erfarenhet av dem sen 1992, än konstiga paket med allt från samma leverantör. Vem lägger alla ägg i samma korg?

 72. Magnus A.

  Den här luckan ska man kanske betrakta med helt andra ögon. Eller möjligen glasögon.

  Lite kommer man ju att tänka på en David-Bowie-singel om major Tom också, fast inte från 1969.

 73. Och indirekt, fast på sätt och vis direkt:

  Långt senare var han i Afrika, med världens sämsta ”engelsk överklass”-uttal.

 74. Jag är en liten fjärilslarv som legat och förpuppat mej, men nu så vill jag gärna ut och pröva mina vingar jag vill flyga, flyga långt, långt bort. Då fäller jag ut vingarna, så räknar jag till fyra, 1-2-3-4. Ahhh, nu flyger jag. Flax, flax, flax, flax, flax – fast mycket fortare!
  Se där en blomma röd och fin och glad blir jag där jag landar på blomman och luktar på blomm….

  Alltså, det är ganska mysigt här på läktaren.

 75. Helena

  Jag anar något. Vill bara lägga till det, så jag garanterat hamnar i hatten. Med band och brätte.

 76. Vad jag vet är det bara Tvärbanan som kör högertrafik. Varför nu Djurgårdslinjen inte räknas övergår mitt förstånd. Den fraktar åtskilligt med lantisar och ficktjuvar året om och är ingen utställning, precis.

  Annars är jag än mer frustrerad när det gäller HB.
  *Lägger mig att dö, snyftande och sjungande en klagosång över min bristfälliga litterära bildning*

 77. Åh jösses Béatrice, vilken kollektion! Googlar du åt mig också förresten, jag håller fortfarande på att förbereda morgondagens kundmöte.

  När jag var ung lärde jag mig att det fanns spårvagn i fyra svenska kommuner: Göteborg, Norrköping, Lidingö och Stockholm (Nockebybanan). Tillkomsten av Djurgårdslinjen ändrade inte detta, men förlängningen av Tvärbanan gör att Solna också har spårvagn. Frågan är hur det är med Sundbyberg, bron över järnvägen nära Sundbybergs pendeltågsstation går nog baske mig precis på kommungränsen.

 78. Maggan

  Näe, jag ger upp! Tågbanor och fladdrande klänningar till trots. Hade hittat en fransman som passade in så bra. Men inget fladder där inte! Skulle möjligen kunna vara en av hans många fruar…

 79. (OT — jag glömde ju att vi måste hurra! Judi Dench fyller 80 i dag! Jag har till min stora fröjd sett henne på scen en gång, och det minns jag fortfarande som mitt livs möjligen största teaterupplevelse.)

 80. Att tvärbanan till skillnad från de flesta andra spårbundna kör högertrafik beror på att den till största delen delar körbanorna med övriga trafikanter.

  Snöret, däremot, hade liksom SJ ingen anledning att byta från vänstertrafik 1967 bara för att bussarna gjorde det och att spårvägsnätet tvangs rivas.

 81. Örjan

  Min Kajsa Warg 16.59 har fortfarande synnerlig länk-relevans.
  Kombinerar den nu med brödkummin, och en av få ”klassikier” jag faktisk läst.

 82. Sant, Örjan!

  När jag var fjortis och den här HB.n blev vähäldigt världsberömd igen, handlade ett utbrett skämt om att spy på gatan. Typ.

 83. Jag kan inget om idrott och efter att ha läst kommentarer och ledtrådar är jag inte mkt klokare, men jag gissar ändå på Tom Cruise i nån film som jag inte har sett men som handlar om fest (?).

 84. Nu kan jag kanske också klargöra att den RR jag inte tyckte var så snygg som alla andra tyckte (seriöst, aldrig fattat!), inte är en Rolls Royce utan en extremt världsberömd en som har varit HB.

 85. Nina

  Bess 22:51 ledde mig på rätt spår. Seså, googla nu, så hinner ni före midnatt.

  På tal om spår: Stockholm har också Spårväg city, en modern spårväg mellan Sergels torg och Valdemars udde. Den är tänkt att byggas ut ytterligare såsmåningom.

 86. Ökenråttan

  Annika 19.00 och Magnus A 22.39: Ja, just det, Isabella. En av de mera egendomliga översättningarna, måste man säja. Min kära morfar var förtjust i att sjunga den låten. ”Bajsyckeljodförtvå” – konstigt, vad kan det vara, tänkte jag som var liten på den tiden.

 87. Béatrice är inte bara på bryggan — Kära människa, du skulle kunna göra julkort av de där och sälja med god förtjänst, eller nåt. Fantastiskt bra! (Inte bara norrskensbilderna utan de andra med.)

 88. @ Håkan (hakke) tackar, det har blivit några bilder de senaste åren. Googlade 23:55 till 23:59 (hade ju ett jädrans blogginlägg att skriva som jag hade glömt bort) och lyckades hitta något. Sen läst lite kommentarer och ser att några i alla fall är på samma (vill)spår. Vi får väl se strax.

 89. Magnus A.

  Villospårs-OT:
  Här kan man f.ö. höra Olrog sjunga sin originaltext till ”Schottis på Valhall”.
  Mer råbarkad och studentikos, och barnförbjudnare än den gängse texten, med spritromantik och med ”fruktbarhetsrit” i stället för midvinterrit.
  Texten i den tryckta notutgåvan har det där med ingefärsdricka i stället för supar, och till drickan en fotnot där det står ”*godtemplarversion”. (Och så har den ju underrubriken ”Med anledning av Rosenbloms ovanligt misslyckade tentamen i fornisländska”.)
  Den ocensurerade texten publicerades, men ursprungligen bara i en studentsångbok för Stockholm nation i Uppsala 1944 – innan den tämdes till Rosenbloms visor följande år. (Akademisk analys.)
  I originalversionen undviker Olrog nästan att slutrimma i verserna (i motsats till i refrängen), utan allittererar mest i stället. Men är originaltexten bättre? Jag är inte säker.

 90. […] Gårdagens bås var fullt av spårbunden trafik och grönt ljus samt ledtrådar på härsan och tvärsan. I facit klargjordes och förklarades många av dem, vilket jag tackar för – särskilt efter sådana här dagar med långa föreläsningar och resor från t.ex. Härnösand. Babs drogs som vinnare ur min ficka och sedan frossade vi i fula bokomslag tills vi stöp i säng. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.