Hoppa till innehåll

Julkalendern den 8 december 2014

Alla som hängde i kommentatorsbåset vid 23-tiden igår, fick i realtid uppleva min finaste och mest överraskande mugg te någonsin. I facit drällde jag sedan glatt priser omkring mig eftersom

 • Anna H blev dragen ur handfatet
 • Pysseliten vann för att hon skrev Julkalenderns 35 000:e kommentar
 • Hedersknyffeltröja delades ut till tegubben hakke.

Eftersom jag föreläser i Östersund hela långa dagen och sedan dessutom ska bjudas på middag, är både facitets och lucka 9:s publiceringstider mycket ungefärliga. Och min närvaro synnerligen skraaaaal.

Lucka 8


En skvallerbytta bing bång
går på premiär,
skriver om Astaire,
så alla börjar gorma –
känslor börjar storma.

Där var Hanssons, Parssons och två Joan,
ingen kände skunkdoft ifrån boan.
Lee hör inte hit i röran –
på sin motorcykel kör han.

luckabild 8


Som sagt: facit kommer förhoppningsvis vid vanlig tid. Lika osäkert är det med lucka nio. Ack!

Share
Publicerat iBloggen

181 kommentarer

 1. godiva

  Hmm, först kändes det som en lätt match. Nu känns det som att det är inte riktigt min gren. Mera java!

 2. Björn Ferry! Lotten har förstås sprungit på honom i trakten av Vinterstudion där uppe i Östrsund, och blivit ombedd att göra lite gratisreklam för hans skvallriga dagbok.

 3. Ja dagens första villospår leder in på ett djur som varken är hund eller katt, snarare en blandning mellan stäppens snabbfotade surikat och en svartvit flugsnappare. Den skulle man ha till husdjur!

 4. jossilurens

  Jag känner till en som bet i en groda, men jag tror inte att det är hen, för det är så himla långsökt med gräshoppan på bilden.

 5. Etwas Anders

  Skulle just säga att när en språkpolis verkar stava ganska många namn fel på bara några rader så är det kanske något annat än slarv som ligger bakom. Men Christer var snabbare, så jag nöjer mig med att önska alla en riktigt trevlig måndag!

 6. OBS! VIKTIGT MEDDELANDE!

  Alla båsister hör hit! Astaire var inte felstavat med flit utan med fumliga händer och är rättat nu!

  Allt annat är däremot stavat precis så fel som det ska.

  SLUT PÅ VIKTIGT MEDDELANDE!

 7. Smultronblomman

  Hopp i hatten för mig. Låter som riktigt snaskigt skvaller à la Vänt i Häcken. En person som uppenbarligen riktigt frossade i kändisarnas liv och leverne. Hen var nog inte så populär precis. Elda upp känslor kunde hen uppenbarligen.

 8. Hoppsan! Det föll på plats. Till och med bilden det här gången. (Fick vi nånsin förresten Hyland-bilden förklarad?)

 9. Ökenråttan

  Men vänta … I denna cat fight kanske jag siktade på den andra kombattanten där uppe, 08:08. En riktig nollåtta, hehe. Ja, då hoppar jag väl över till den andra, nurå, och tror att DET är HB.

 10. *USA-glimtar*
  Mest fördelaktigt inköp: Solglasögon. Maken upptäckte på utresan att han hade glömt sina. När vi stannade på en outlet, som vi (men inte de flesta andra) var måttligt intresserade av, frågade vi på dyra solglasögonaffären, men de förde inte sådana som kan sättas utanpå vanliga glasögon. Istället hittade vi en affär med hårsnoddar och diverse krafs, där det fanns ett par stora, grönblanka som passade utanpå hans, för 5 dollar.

 11. En massa namn jag känner igen! Kan man knyta ihop dem måntro?
  Dags för lunch. Sätter mig på läktaren och funderar medan jag äter.

 12. Magnus A.

  Det är väl Karl Johnson, som har skrivit en kuplett om en Ibsen-pjäs? Eller en Dave-Fleischer-film?

 13. Etwas Anders

  När någon är pälsig och får pälsig present tänker jag på ordspråket ”Som man är klädd blir man hädd”. Det tog ett tag att hitta Hanssonkopplingen.

 14. Ökenråttan

  Nej. Den andra får det bli. Hoppas jag inte ska virra omkring mer nu. Med en make som var en varg, hon den andra. Dement, det var den förras, första. Ah, nu får jag sluta.

 15. Kanske har Ökenråttan gjort en Ninja (en inteledtråd som jag tolkar som en ledtråd), men hon har faktiskt i mina ögon lämnat en vansinnigt läcker ledtråd idag.

  (Jag har två minuter över i föreläsandet och KASTAR mig in i båset. Swooooosch.)

 16. Ökenråttan

  Tack, Lotten! Och kan man få nobelpris för ledljus så kanske jag får det för min ledtråd, hehe. Det är Lille M. som säjer så.

 17. Christina

  Mmm. Alltid när jag tänker Är det så enkelt, så är det inte det. Utom ibland, då det faktiskt är det. Så då tror jag att det är det. I så fall har det koppling till de två små männen med mustasch

 18. Vad gäller Hyland-bilden håller jag fast vid teorin att det var bomullsTussarna som var ledtråden. Men vad vet jag.

  Dagens skvallerbytta får jag fundera lite på.

 19. vovvamomo

  Kan det möjligen överföras till svenska förhållanden,så blir det kanske lite lättare ”.Valsa runt i skvallerpressen” ?

 20. Jag tror att Dinas lunch 10:30 är en ledtråd. Eller så befinner hon sig i en annan tidszon. Så är det ja. ÖR är verkligen förvirrande idag, jag undrar vad hon går på, man har ju hört en del historier om vad som händer i råttboet …

 21. hyttfogden

  Två amerikanska skvallerkäringar siktade. Tror på det som tomten säger när han kliver ur öppna spisen.
  Men vem är Lee? Det får vi si!

 22. Min eventuella bildning grundar sig till stor del på Svensk Damtidning på 50-talet (även Allers). Mitt hopp står därför till att mitt hatthopp idag inte är så hopplöst som vanligt.

 23. Dammråttan

  Apropå päls träffar jag ibland en dam, som i vintertid bär päls. Jag slås alltid av att den luktar döda råttor och undrar om hon kanske till och med har andra lik i garderoben.

 24. godiva

  Nu plötsligt slog det mig att det skulle kunna vara någon som jag gjort ett fotoreportage om från en whiskeyprovning på en dyr restaurang med annat diverse löst folk, hen spottade inte i glaset men väl ut. Fasen också, jag hinner inte googla, men nog tror jag att en boa eller rya och en och annan celebritet kan ligga nånstans och lura i vassen!

 25. godiva

  Nu plötsligt slog det mig att man ska ju komma med hemliga ledtrådar när man tror att man har rätt, och hästtjej som jag är inbillar jag mig såklart att jag kan skilja lössen på gången och känner igen ett gnägg på långt håll!

 26. Ja! Jag kom i hastigheten inte ihåg hur hen hette fast jag genast tänkte på en viss, men Båset* leder mig på hemväg.

  * Intressant, nästan fråjdiansk felskrivning: Jag skrev först ”Båste”. Sammandragning av ”Båset är ett måste”!

 27. Agneta uti Lund

  Tvenne skvallriga har jag funnit, men vem är skurken i detta drama. Den som ursprungligen var hårig, kanske. Svårt att veta när ursprungsskvallertexten är ofunnen.

 28. Fredrik I

  Skunkdoft, alltså …?

  http://youtu.be/aePPKGxqOf8

  Sådan här musik brukade jag och Mikael sitta och digga under våra ungdomsår, men jag gissar att vi är ganska ensamma om att gilla den. Hur som helst är Brecker Brothers min måttligt kvalificerade ogissning idag.

 29. Agneta uti Lund

  Men nu vet jag – det är den andra, Ökenråttans nobelprisvinnarledtråd ledde helt rätt.

 30. Fredrik I

  Jag saknar att klura och umgås med er alla i båset, men jag hinner helt enkelt inte med. Pappaledighet och Lottenkalender ryms inte i samma schema. Men nästa år, då ni!

 31. AnnaH

  Idag tror jag nog att jag vet. Till och med Lee var rätt lätt att få med. Med Googles hjälp förstås.

  Tror ni förresten att det finns någon människa idag som vill ha en uppsättning av Bra Böckers uppslagsverk? Jag håller på att gallra i hyllorna och misstänker att det blir tippen nästa.

 32. Gott kaffe på läktaren idag. Igår var det ju en perfekt beskrivning av herr och fru Bergman, idag är det bara konstigt. Tar mej för pannan och öppnar glöggtermosen. Pitt på er.

 33. Handlar Hanssons halta hoppiga höna hade hiskelig hosta hela halva hösten! (När det inte varit någon H-anfang på flera dagar måste man få stoppa in lite H-allitterationer i luckan, i alla fall om man heter som jag. )

 34. Ökenråttan

  Jo, jag vann ju en tröja alldeles där i början. Beträffande storlek: Jag är lika jämntjock som vanligt; small eller medium går bra, vilket som.

 35. Kolakaramellen

  Gummisnoddarna på Hylandbilden alluderade naturligtvis till Snoddas……
  Har jag kommit på själv.
  Kolapussar och grisöron på läktaren i dag.

 36. Maggan

  Nej, det tror jag inte AnnaH, 14.54.

  Känner på mig att jag snart har listat ut vem HB är. Måste bara jobba lite också.

 37. och

  Hänger inte med öht eftersom jag har filmat i två dagar och varit regissör, fotograf (ha!), scenograf, kostymör, elektriker och stundom smörgåsbredare. Dock spelade en riktig skådespelare framför kameran. Kan bara tänka på choklad, lussebullar och sudoku just nu. Såg något om att du ska bjudas på middag, Lotten – det låter trevligt. Vårt tvåpersoners wrap party ägde rum på Wayne’s coffee, och vi bestämde oss för att nästa ska bli mer champagneartat. KLART med champagneartat!

  (Tänkte stundom på dig, Niklas, när jag flyttade kuddar och så.)

 38. Leda

  Fortfarande easy peasy, Lee också. I synnerhet Lee. Och mycket hattar är det. Kapade födelsedagshattar till alla!

 39. Å, svårt igen! Och precis som igår har jag en hel bukett med kandidater, men då missade på håret. (Sorterade bort Lars W för att han var för orufsig – tänkte inte på att han kanske hade mera man som ung). Idag får Kronbladsmetoden avgöra. Som med prästkragar (HB, inte HB) och det kronblad som blir kvar är HB. Decisionmaking by Petal… eller vad det kallas.

 40. Nina

  Åter får man boa in sig i båset efter en kortare utlandstripp.

  Fr. Gabler har inte heller nåt med saken att göra.

 41. Luslina

  Nu har jag snurrat runt fjörton varv i googles Swindonska vinkelvolt och ska här bli några munkar raggade innan barnen raidar skafferiet får jag bara slänga in en blundaochpeka-gissning. Det blev Björn Ranelid. Hopp-i-hatten.

 42. ”Rufsig” är förstås ett relativt begrepp när det gäller min koaffyr, men jag kan berätta att den faktiskt var det fram till i förmiddags när jag klippte mig ffg på kanske två månader. På den tiden jag kammade bena var håret dessutom rakt, och min glasögon åkte aldrig upp i pannan eftersom jag fram till en starroperation förra året var närsynt. Då gick de ner på nästippen, som inte är fullt så vacker som Cleopatras.

  Därmed är jag förhoppningsvis ute ur bilden.

 43. Helt rätt, Pysse! Annan tidszon men knappast ledtråd. Kanske en ninja?

  Verkar som om alla Joans är frispråkiga på ena eller andra sättet. Men avslöjat vem somµ är HB har de inte gjort.

 44. Petra utan blogg

  Dagens googling har resulterat i tre personer, ett pris och en skandalpublikation men ingen stämmer. Antingen för få Joan eller för många Lee.

 45. Agneta uti Lund

  Jag har ju deklarerat att jag, tack vare Ökenråttan, vet vem HB är. Nu funderar jag på om luckbilden är av den luriga sorten.

 46. För oss allergiker har den erbarmliga vintern ändå någon liten fördel. Utan gräs blir tanken lite klarare. Det kanske är därför jag oftare tror att jag klarar’e.

 47. Mårran

  Bilden och Ökenråttans hattande hjälpte mig att hitta rätt och blev bilden än mer rätt, letar lite efter ett par namn men kanske en sill en röd sådan.
  Blev nästan men bara nästan nostalgisk när jag tänkte på alla F&G filmer som min saliga mormor älskade. tip tipiti tipp tapp

 48. Nu har jag vunnit ännu en bok genom att använda Googles bildsök. När ska folk lära sig att tiden för matematiska gåtor på nätet (1 bok) respektive bildsöket (2 eller 3) är förbi, just iom Google?

  Problemet är att man på det ena stället borde börja fatta misstankar. Förr eller senare blir jag utspärrad, men då har iaf redaktörerna i fråga lärt sig den läxan. Problemet för dem blir att hitta gåtor och bilder som inte finns Där Ute.

  Lllycka TILL, för att citera ni-vet-vem.

 49. Ökenråttan

  Nej, Agneta; luckbilden är ett stöd när det gäller att hitta HB. Den bekräftade det som texten sa.

 50. vovvamomo

  Skvallerpress i England är ju ganska stort förstås,men inte får man väl prata skit om dom som är döda?

 51. Maj Korner

  Jag tycker bäst om om helgdagarnas luckor när jag kan läsa och fundera i lugn och ro. Söckendagarna börjar i ett mörker och slutar i ett töcken utan att jag fattat något däremellan.

  Så jag tar hatten med mig till läktaren och håller ut en tom mugg med bedjade blick.

  Glögg någon?

 52. Nu är jag på väg till Härnösand, en resa som sägs ta tre timmar. (Hur stort ÄÄÄÄÄR Sverige egentligen?) Här in the middle of nowhere verkar det som om jag har tillräckligt mycket internet för att hinna skriv en bra ledtr

 53. Agneta uti Lund

  Ökenråttan, jag tänkte också ungefär så, men håller ändå kvar vid den första – en stund till i alla fall.

 54. Mårran

  Rena zoologilektionen i dag, mus, iller, skunk, varg och häromdan såg jag en gärdsmyg close up och vithövdad trast.

 55. Men Lotten, kan det vara så att du har internet på bussen? Så brukar det vara här uppe. (Som ändå bara är halvvägs till Nordnorge.)

 56. Men, men men, jag BOR ju i Greensboro! Är det alltså jag som är HB? Minns dock inte att jag gått på premiär och skrivit om Astaire, men så himla nogräknad behöver man väl inte vara. Go Grasshoppers!

 57. Jag har sörligt påbrå (Lund, Åmål, Hägersten) vilket leder till vissa språkliga brister. När vi nu har en båsvärdinna med:
  a) norrländsk bakgrund och presens
  b) ordpolisiär inriktning och
  c) dålig med internetvågor
  … tänkte jag be det eminenta båset om hjälp. (Jag kan visserligen goggla, men det är mycket tråkigare och jag vill ändå inte vinna någon bok.)

  Hur förklarar och böjer man bäst det fantastiska norrländska ordet ”he”? Det skulle vara kul om vi tillsammans kan ta fram en sån där ordboksliknande förklaring á la Saol eller NE.

 58. he, hedde, hett.

  Men varför vill du inte ha förklaringen att det är norrländskans ’put’ eller ’mettre’, beroende på vilket språk man vill relatera till?

  Det är ju ställa, sätta, lägga,som det används som.
  Fast i och för sig kan man nog använda det till ”placera” också eller ”he upp högra sidan för tavlan sitter snett”.
  Eller ”he grädde i såsen”. (Då betyder det hälla.)

  Oki. Men som en startposition kan man ju använda ’put’.

 59. Hm. Man förflyttar något till ett slutmål?
  Fast man her nog inte när man bär.
  Men när man ska bära nåt tungt vill man veta varsch man ska he det.

 60. He. Hehehe. Jag bör nog inte ge mig in på att analysera idiom med vilka jag själv är ouppvuxen. Men det finns säkert gott hopp om bättre utläggningar än jag kan göra. (Utheningar?)

  (Jösses, det där var ju en vampyrhistoria, den som jag inte alls OT kom att tänkta på. Mycket obskyr sådan. Synd, då är ingen större idé att försöka hinta med hjälp av den.)

 61. OT. Tack Cecilia N och hakke för nu saknar jag min mormor. Hon drack kaffe på fat med en sockerbit i munnen, sittande på hörnet av stolen för där satt hon aldrig längre än nödvändigt. Hon bjöd på plättar och änglamat och hade tidningar med klippdockor i (om min kusin inte varit där veckan innan). Hon stickade raggsockar till alla tretton barnbarn, så vi varje år fick nya. Och hon åkte med tåg till alla sex barn som bodde spridda över Sverige. Hos oss stannade hon en vecka i stöten och då fick vi lära oss att städa våra rum veta hut. Och så sa hon he.

 62. godiva

  Neeej, jag avskyr att jag alltid har rätt, mot bättre vetande, att jag blir klokare ju längre framåt natten. Alla ni som tror på att de som vaknar tidigt får fler barn gjorda etc, glöm det. Nattsudd is da shit!

 63. Pipen

  Två gräshoppor skutta omkring i ett tält, den ena gräshoppan hoppade så vilt att tältet trillade ber med ett brak. ”Säg inget till mamma” sa gräshoppan som välte tältet.
  Mitt i all panik så kom gräshoppans mamma instormandes, hon var så arg att det såg ut som att huvudet skulle explodera. Gräshoppan som hade vält tältet blev så rädd att han gömde sig i något fluffigt som luktade ruttna ägg.
  Gräshoppans kompis pekade ut precis vart han hade gömt sig och mamman stormade mot det fluffiga gömstället, hur ska det här sluta?

 64. I ordböcker skriver man aldrig vad motsvarande ord eller uttryck blir på ett annat språk, det vore liksom inte Saol att göra så.

  Och är böjningen glasklar? Min undran var om det heter he, heade, heat eller he, hedde, hett? Om man man håller på och her en sak, är man då heende eller heande? Är saken sedan head eller hedd?

 65. Jag trodde att jag var helt säker, nu har jag däremot inte en susning. Ni pratar om boor och hästar och…
  Jag gissar på samma som Ö-Helena!

 66. Agneta uti Lund

  Nej, jag låter mig dras till he-samlingen – hur roligt det än är med dialekter.

 67. Liten Bokmal

  Hoppar i hatten men eldar upp bevisen på min teori om dagens HB då jag inte får ihop alla delar.

 68. Sanna

  Det här kändes helt hopplöst tills jag fick lite hjälp från Växjö. Nu måste jag dammsuga lite. Håller tummarna att vi har rätt.

 69. Pip-Petter

  … ryckte ut med sina kårkamrater och höll en rondell-kurs. Välbehövligt och lugnande för ortsbefolkningen i denna krissituation. Folk hade kört kors och tvär över själva rondellplätten, gamla damer som skulle till kyrkan eller kyrkogården åkte runt, runt, runt och blinkade än höger, än vänster och skapade förvirring hos såväl framförvarande som bakomvarande bilister. Etc. Tillbuden var legio. Tyvärr fick kvällspressen nys om det hela och vår lilla avkrok gjordes till åtlöje i flera dagar. Men, det föreföll som …

 70. En sak har blivit hedd, plural hedda.

  Heende borde man ju kunna säga, men det är nog en ordklass som inte riktigt passar norrländskan.
  ”Mens man her” heter det nog mer. Tror jag.

 71. vovvamomo

  Det är klart att det kan vara världens senaste skvallerbytta, men vem f#n är han på motorcykeln?

 72. Jäklarns, Pip-Petter fick slut på bokstävlarna igen! Hur är det med Lottens internetvågor, är di också slut?
  Jag har simmat, här sparar vi lite på dammsugningen, man kan inte hålla på med det så ofta.

 73. Det låter klokt, när hälsorisk föreligger är det dags! Jag gillar dagen lucka, den är så späckad med folk att man kan googla hela kvällen!

 74. Agneta uti Lund

  Ökenråttan, jag har inte fingranskat det alternativet än – så det är mycket möjligt att skunken är mycket betydelsefull. Nu ska jag ta ett bad – återvänder därefter till luckan.

 75. Agneta uti Lund

  PS. Men det var ju ingen som kände någon skunkdoft? Jag envisas och håller än så länge på alternativ ett.

 76. (pigga?) kristina

  Gokväll i båset. Jag landar på läktaren; trots att jag anar att det kryllar av ledtrådar i kommentarerna så har jag ingen aning. Jag ogissar på Bengt Feldreich som Benjamin Syrsa på julafton.

 77. Det var katter också, ingen enda har nämnt katterna än så nu gör jag det. Nio stycken katter (81 liv!) som enligt säker källa (en som hade ofattligt vacker sammetsröst) tyckte om skunk.

  Allt detta står i artikeln som man hittar om man … eh … hittar den.

 78. omögligt att gissla utan sina nattgooggles på men eftersom det bryter mot tomte-eden att fuskca drar vi till med en danskcfilm efrersom astairisken att göra bort sej: swing it majistern swing it med alice bror som inte bror här längre bort

 79. OT:
  Vilket party! Jösses vilket sjå det är att jobba för Svenska kyrkan! Jag har inte haft en sekund över och landar nuuuu mätt, nöjd och tillfreds i båset.

  Var var vi?

 80. He går hett till här ser jag, varmt är det! Hansson hängde troligen inte ihop som de andra pratkvarnarna, men var i alla fall med i en film med Fred Astaire där nåt kanske pekar på att djuret rör sig från knät, men sen är det slut, för djuret.
  Såg en bild där den jag tror är HB skulle kunna illustrera också dagens drev, fast på nätet. Glufs.

 81. he v. hedde, hett, pres. her, perf. part. hedd/hett -a, pres. part. heende (prov.) lägga, ställa, sätta, flytta på • etym. från häva (fornsvenska: hæfia)

  Jag är inte säker på om jag fått rätt på perfekt particip för plural i neutrum och andra suspekta former, men kanske något åt det hållet?

 82. Är något förvirrad och vet inte om jag har gissat redan idag, men jag kan gissa igen och så här dags får en väl nästan skriva ut hela namn om en vill? Jag gissar på Helly Hansen!

 83. För att parafrasera Radio Stockholms trafikreporters förhoppningsvis klassiska förklaring till ”Potthål” (Ja, den har gått ut på FM):
  -Väghållaren skiter i dem.

  Gör det med MC-ponken också, vänner. Förklaringen finns Där Ute, om än inte på första sökningen.

 84. Ökenråttan

  hakke, du är listig du … Elegant.
  Det var lite kulet i kväll så vi gjorde oss varsin kopp varmt te och hedde i lite rom. Värmande.

 85. Christer

  Helt väck i huvudet efter gårdagens maratonsittning med InDesign. Hoppas det lättar till i morgon. Natti!

 86. Helena

  Jag provar att googla lite olika ledtrådar, men de grenar ut sig i alla möjliga och omöjliga riktningar, får inte rätsida på någon. Jag får nog krypa upp på läktaren igen.

 87. Magnus A.

  Det passar ju inte lika bra just i dag, men egentligen heter det ju , som dessutom stämmer bra med etymologin. Särskilt så i trakten av Hernösand och övriga Ångermanland och delar av Jämtland där man talar ångermanländskan närliggande mål, ss. Ragunda s:n.
  Som man är klädd, så blir man hädd.
  Som folk är klädda, så blir de hädda.
  Åkte ni förbi kiosken i Österforsse eller körde ni någon annan väg?

 88. Idag körde vi tydligen fel väg, för de andra två bilarna körde ”genom skogen” och kom fram 40 minuter före oss. Den gamla kiosken Österforsse tror jag att vi missade helt.

  Orangeluvan hälsar att hon är sjuk och ämlig och alldeles för långt från datorn!

 89. Nä idag är jag nog inte ens värdig att sitta på läktaren. Simmar lite skamset i hatten. Har noll koll idag en GK svävade mig förbi men inte en endaste ledtråd passar. Så jag redigerar lite norrskensbilder här inne i värmen istället. Får skämmas när jag läser facit och förstår alla kluriga ledtrådar ni andra lämnat här.

 90. Kerstin utan blogg

  Jäklar är klockan snart tolv jag skulle ju gå och lägga mig 22 hade jag ju lovat mig själv.
  Hade gärna lyssnat på fler dialekter och helst nåt på jämtska som en är ett härligt språk. He är himla bra att ha till allt.
  Jag har inte hunnit googla ett endaste dugg och gissar på samma som Hakke för han brukar ju ha koll.
  Imorgon är en annan dag!
  Gonatt!

 91. Citronen on Tour

  Incheckad i Göteborg (utan tekokare). Hinner inte läsa vare sig lucka eller alla briljanta ledtrådar från båset. Ogissar på nån kriminalroman av valfri skandinavisk hen. Handlingen skulle mycket väl kunna utspela sig Hällekis eller i Lundsbrunn där mördaren drar omkring i ett par semitajta Lee-jeans, väljer sina oskyldiga offer samtidigt som han tuggar i sig en halv påse ekologiska morötter och sniffar ingefära. Färskriven.

 92. (Hm … fort, men … )
  Helt enkelt: Dagens doldis’ attacker hädde olika personer på eleganta rollistor.
  (Nja … en genitivapostrof att det skulle bli läsbart och … nja. Njaää. Men nu är det ju redan skrivet.)

 93. […] Hhhhhh och hhhhh samt hhhhhhh! sades det i båset till lucka 8  ända tills klockan slog midnatt och alla kunde pusta ut och andas normalt i facit. Babs visade […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.