Hoppa till innehåll

Dag: 6 december 2014

Julkalendern den 6 december 2014

Gårdagens vikarielucka resulterade i ett saffranstips (Stockholms Eter- och Essensfabrik), antikvariska bokrekommendationer, basketskor (Top Ten) och ett finfint Maj Korner-citat: ”Jag vilar min väska”. Plommonstopet spottade ur sig Fredrik I och alla gick sedan till sängs för att hinna sova ända till klockan åtta på morgonen.

Utom jag. För jag är vaken hela tiden! Kuckelikuuu!

Lucka 6


Då ska vi se, ja, välkomna ska ni vara, här har vi nu kampen mellan de sammanlagt trettio kombattantparen. I ett hörn har vi alltså tio britter, och på andra tio fransmän. De andra fyrtio männen står och väntar på sin tur. Starten går där, och vi hör riddarnas kraftiga andhämtning, känner svettlukt och anar de kanske alltför höga adrenalinnivåerna. Britternas röda hjälmfjädrar vajar, jag anar att fransoserna är i ett knappt överläge, och här bryter sig den gänglige Oscar loss ur klungan! Han rusar som ett jehu mot … nej, han faller och glider in under den bastante Heinrich. Det var ju tråkigt att se.

Alla skriker sig fullständigt galna. Det sägs att britterna har förlorat säkert fem av sina bästa män, di som råkade ut för en svår sammanstötning i förra slaget. Vi känner oss dock glada och belåtna; britterna är säkerheten själv.

Slagfältet är svårframkomligt och männen riskerar både liv och lem när de försöker bryta varandras anfall, särskilt på högerkanten. Det är kort tid kvar, fransmännen, hoppar och hoppar, springer och springer, runt, runt. Jag ser britternas främste man torka sig i pannan, ja undra på det, ja – vad tror ni jag gör samtidigt?

Och där är det slut. Jag kan inte se en enda oskadd. Nej, ja, det får man ju säga var en trist avslutning.

ill_lucka6_2014

Facit kommer vid eller strax efter midnatt medan lucka 7 kommer på söndag morgon!

Programförklaring för alla som inte förstår vad det här är för underligheter och är rädda för att klampa in!

Share
226 kommentarer