Hoppa till innehåll

Dag: 3 december 2014

Julkalendern den 3 december 2014

Ni som suktar efter gårdagens facit kan antingen klicka här eller på fliken FACIT, JULKAL. i bloggens övre kant. Ni andra kan baka bullar, putsa skor eller läsa gårdagens lucka, som Eva-L kommenterade så att hon hamnade i plommonstopet och kunde lottas fram som vinnare av en tröja till.

Eller så vandrar ni bara sakta in i nästa lucka …

Lucka 3


Hej, jag tänkte som Taube, Cornelis och Robban Broberg att jag faktiskt skulle skriva en brevlåt. Lite sorgligt, lite ”oj vad tiden går” och lite ”tänk att vi aldrig ses”. Kanske fortsätter jag med ännu mer bedrövligheter som antyder att jag tar på mig skulden för att vi har förlorat kontakten – lite sentimentalt pladder går alltid hem i stugorna.

Men sedan tror jag att jag övergår till att ställa nostalgiska frågor om vår gemensamma barndom och så drar jag in fylla och braj för att markera att det handlar om misären i dagens samhälle och alls inte dåtiden i ett rosa skimmer. Och i förbifarten talar jag om att själv, själv bor jag ju utomlands numera. Lever förmodligen ett liv som är ganska likt alla andras, men det är i alla fall utomlands. Mina jävla föräldrar nämner jag inte med ett ord, för de är fan inte viktiga i sammanhanget.

Nu undrar jag om din nuvarande adress verkligen är Pisa (i så fall bor du ju också utomlands!) eller om du har kvar lägenheten på Åsögatan. Adresser är viktiga. Vilken avslutande hälsningsfras ska jag sjunga i slutet? Svårt att välja! Kanske helt sonika alla jag kommer på?

Ja, så får det bli.

cheers

Facit kommer vid midnatt!

Share
181 kommentarer