Hoppa till innehåll

Dag: 2 november 2014

Årets pumpa

Fjortonåringen som vinner SM i matte och sitter och ritar hela dagarna och som klär sig i regnbågens alla färger med omaka skor samt alltid går omkring med ett litet gosedjur (en surikat) som maskot, ska fås att välja gymnasium nu i vår. Det är ett i nuläget fullständigt omöjligt projekt eftersom alla gymnasier som gör reklam för sig – om man ska lita på katalogerna som vi har fått – bara prioriterar

  • grupparbeten
  • gratis surfplatta (som kallas ”lärplatta”)
  • jämställdhet.

– Så om du fick önska dig ett gymnasium som passar dig, vad skulle det gymnasiet locka med?
– Det ska vara svårt. Jättesvåra uppgifter. Och konststudier. Jag borde förresten lära mig att tycka om grupparbeten.

Vi får väl se – om vi hittar matematikkonstgymnasiet med pumpainriktining så kommer ni att få veta det tids nog. Tills vidare redovisar vi väl årets konstverk?

Men först en rekapitulation:

pumpa_depp_2012
Captain Jack 2012.
pumpa_einstein_2013
Einstein 2013.

Och så då till årets projekt.

Skärmavbild 2014-11-02 kl. 18.10.50
Aha! Ett köksbord belamras!
pumpa2
Men pumpaverkstan fick flytta ner till källaren, när folk ville komma åt köksbordet till näringsintag.

Att fotografera årets pumpa var svårt – hur jag än gjorde blev det fel eftersom den är extremt mörkerberoende. Om jag fick till skärpan, försvann själva pumpan så att det bara såg ut som ett lysande ansikte som skulle kunna vara målat av svart och orange målarfärg på en bit kartong. Men okej, den ser ut ungefär så här och är vähäldigt tredimensionell:

pumpa_monalisa_2014
Mona Lisa lyser upp höstmörkret 2014.

Så. Nu går vi in i november med allt mörker som det innebär. Tidningarnas löpsedlar lovade idag –20 °C och vargavinter, vilket visade sig vara allra längst upp i norr och faktiskt inte alls särskilt underligt med tanke på årstiden. Här i mellansverige ska vi fortsätta med ”Är det minus fem, satan då måste jag skrapa bilen” tills vi får börja svära ”Det har snöat flera centimeter, när kommer våren?”.

Oj. Jag har visst inte bytt däck på bilarna. Förlåt, alla medtrafikanter!

Share
98 kommentarer