Hoppa till innehåll

Detta har hänt sen sist: flugorna och en soptunna

Jag har i kommentatorsbåset lite lamt beklagat mig för att jag är så frånvarande. Det är de facto alls inte klagomål – jag är extremt nöjd med situationen som den är: solen lyser, det är varmare än varmt, ölen är god och gästerna rara.

Men flugorna, ack. Flugorna! De sneglar på oss människor och ser oss i ögonvrårna med armen lyft med en hoprullad tidning anfalla i slow motion. Flugorna kliar sig då lite på hakan, funderar på kvällsmaten, gör några armar uppåt sträck och flyger stillsamt på en liten promenad en stund senare när vi människor med våra långsamma synapser fortfarande är på väg ner med armen.

– PANG!!! smäller jag i köksbordet så att att glasen skallrar.
– Body count zero, konstaterar spanjoren här i huset, som redan är uppe i åtta eftersom han har utvecklat en taktik med två flugor per smäll.

fly_killer
Så nu har jag på Teknikmagasinet köpt en flugrost, som på tre dagar har lyckats locka till sig och döda 0 (noll) flugor, myggor, harkrankar och fruktflugor.

På Coop köpte jag ett blommigt flugklisterpapper som man sätter fast i fönster, särskilt i nedre vänstra hörnet (det står så på beskrivningen och då måste väl världens samlade flugdödarforskare ha kommit fram till att flugor kan skilja på höger och vänster) och på den klisterlappen har blott tre, långa, blonda hårstrån funnit döden.

Förutom att hata flugor (nej, jag vet att vi inte ska hata flugor utan vara dem tacksamma eftersom de behövs i naturens kretslopp), har vi sörjt vår Bin. Det är en storinvestering till soptunna som vi ähälskar som vore den vårt barn.

binnen
The Bin på en bild från 2007, när den kom hem till oss – när vi fortfarande hade träfärgat golv och jag (tydligen) hade uppvikta jeans på mig.

Men nu är det ju på det viset att storinvesteringar lönar sig i längden. För när The Bin gick sönder, kontaktade vi Brabantia genom att fylla i ett formulär med information om köpdatum (hej vad bra att man har en blogg) och leveransadress. Och vips! Levererat till dörren kom ett nytt Binlock efter mindre än en vecka!

Men nu är jag långt ifrån flugorna, barnen, spanjoren, min djefla man och The Bin, eftersom jag är på väg till England. Klockan 16 tog jag tåget hemifrån, kl 17 anlände jag till Centralen och här måste jag sitta till 19:18 för så sällan går SJ-tågen till Arlanda. Om jag lider?

Ja: det är ju fullt av flugor här!

flugfan
”Kanske lite ostkanter och brödsmulor … såg nyss ett wienerbröd ligga och skräpa … mormors hosta … mmm.”

Nu blev det lite intressant … Jag sitter i loungen på Centralen och in kom nyss en vattenkammad yngling på ungefär 18 år och han har lagt sig på en av sofforna med skorna på!

liggande loungekille
Han är ju liksom inte hemma i sitt vardagsrum …
Share
Publicerat iBloggen

24 kommentarer

 1. Åh, det här passar så bra ihop med något jag såg på en av skämtsajterna igår … ett ögonblick … jo, hääär är två ”bins” som reagerar på rörelse. Läs den lilla texten under filmen, innan ni klickar på spela-upp-pilen och får höra ett alldeles underbart från-tårna-supergapskratt!

  Samt vill jag säga som norrmännen: God tur!

  (Just ”god tur” sa en ursprungligen norsk tant i receptionen på ett hotell åt mig och min bästa kompis när vi var ute på ett cykelsemesterpaket, och skule lämna övernattningsstället på morgonen. Vi var femton, och inte så verserade i norska. Kompisen viskade häpet åt mig när vi gick ut genom dörren: ”Sa hon God jul?!?!” Och sedan cyklade vi glatt hela Närke runt i 35-gradig värme, ty detta utspelade sig nämligen i början av augusti 1975.)

 2. I övriga nyheter meddelas att vi nu har flugsmälla (den kostade tolv kronor, vilket jag tycker är alldeles lagom). Men det kommer man ju inte hela vägen med när flugorna är så många och så kärvänliga.

  Och att vi har livlig natur här — jag har i dag sett en duvhök slå en skata och flyga iväg med, till de andra skatornas HÖGLJUDDA förtret och förtvivlan. Uj.

 3. Jag matade en köttätande med en elektrifierad fluga (”tennisracket”, grymt effektivt) en gång. Det kändes lite pervo, faktiskt. Det kommer inte att hända igen.

 4. Jag tycker ni ska titta på det två sista bilderna (jodå, det går naturligtvis bra att se på de andra bilderna också) i det här galleriet.

 5. Ska bara tala om att jag är framme. Det känns som om man ska tala om när man är framme, eller hur? Fast LL99 brukar ju hitta lasersatellitbilder som visar var båtar och flygplan är, så det kanske inte behövs?

  Nu ska jag klicka på länkarna, så sent det är. (Jag är hos kusin Ann i Ditchling, strax utanför Brighton.)

 6. Niklas: Jag gillade särskilt flugans fot. Det är ju underligt hur naturen kan skapa flugfötter och människoknän.

  Lars W: Den nyblivna Sjuttonåringen hemma i Sverige fick faktiskt en elektrifieringsmaskin avsedd för flugor (tennisracket) i present, så jag kommer att vara lite pervo jag också. Ska bara köpa en köttätande växt först.

 7. Man behöver iiiiiinteeeee ursäkta sig för fullänkar – de funkar precis lika bra! Jag gillar finlänkar bara för att det är roligt att pyssla lite …

  Nu ska jag till Brighton!

 8. Det regnade hela natten här i Stockholm, det där fina regnet som verkligen blöter ner marken och inte bara rinner ovanpå. Hur underbart som helst. De flesta som var ute verkade njuta hur mycket som helst. Lite fuktigt förstås, men nu i dag har det varit lite so, och en härlig frisk bris, lagom temperatur. Nästan så man börjar tro på sommaren.

  Flugor och husirrande getingar tas med fördel bort med dammsugaren, så blir det mindre äckliga fläckar efter smällaren…..
  Och ja, insekten dör direkt i slangen av suget, inget djurplågeri och inget nonsens med att de tar sig ut igen.

 9. Dammsugare är särskilt bra till de där små bruna fruktflugorna som inte går att ta på annat vis eftersom de är så lätta att de virvlar iväg när man slår efter dem. Små flugpapper intill fruktbitar kan funka också. Och saftglas kan de få för sig att drunkna i. Men att slå dem går inte. Såna har vi ohjälpligen gott om på sensommaren (de kläcks i själva verket i komposter och andra högar med multnande material, så hur man än fångar dem inomhus kommer det hela tiden nya).

  Du store tid, jag tror det just började regna!

 10. LarsW

  Jag röstar på racketen. Instant death handily aviable in a tidningskorg nära dig. Annars kan man ju alltid röka ett paket cigarretter, slå vatten i askkoppen och vattna blommorna med detta. Då dör de som inte har vett att evakuera giftdöden.

 11. LupusLupus99

  Bra Lotten då kan du sjunga Brighton Rock a cappella.

  Dina plan kan jag bara hålla ordning på om jag vet när/var/hur
  du flyger, alltså vilket flightnummer och eller vilket flygbolag+flygplats+tid du flyger.

 12. Visst visar flugan sin finaste framfot i Niklas länk! Och den där som heter Radiolaria ser ju väldigt välorganiserad ut. I alla fall om man betänker att den var en av de första varelserna på vår jord.

  Men kära nån Lotten, ska du hälsa på kusin Ann? Hon som behöver en melittafilterhållare i plåt? Och jag som inte hunnit upp på bodvinden än. Hoppas det blir fler resor till kusinen!

 13. SJ-tåg till Arlanda? När det går en SL-pendel varje halvtimme!
  Fast loungen på Centralen är nog bättre än vilken terminal som helst. Nu ska nattugglan Lotten (och i detta bås en drös andra dylika) få höra: nattugglor är intelligentare än andra! Jag som är kvällstrött och morgonpigg har såklart en del att önska av den här studien,mmen jag gillar ändå delar i resonemanget.

 14. Tack, Pysse, nu känner jag mig smartare än vanligt! På en skala som bara är min, dårå, så hur min eventuellt förekommande smarthet ska värderas jämförd med andras vill jag låta vara osagt …

  Fast jag har klarat en tung och viktig deadline genom att hålla på till 05.00 en gång (när jag hade inlett finishen ungefär mitt på dagen), och det var först när jag slutade som jag kände att jag var trött.

  Och jag har onekligen alltid märkt att jag läser fortare och samtidigt bättre — med vilket jag menar observerar mer, tolkar klarare och minns tydligare — ju senare det är. Det tror jag verkligen har att göra med att det inte finns någonting alls som stör eller pockar på uppmärksamhet (inget annat ska göras, ingen kommer och hälsar på eller ringer eller någonting).

  Tja … jag kan i alla fall hoa som en uggla. Hooo — ho-ho-ho-ho hooooo! (Kattuggla)

 15. Tjolahopp, hej, vad jag har råkat handla pryttlar i Brighton. Men det, Pysseliten, hade jag bara råd med eftersom jag köpte en snorbillig SJ-biljett från Eskilstuna hela vägen till Arlanda och sedan inte köpte en SL-biljett också utan satte mig i loungen och åt gratis knäckebröd i flera timmar.

  Karin med dödskoll: Ja, kusin Ann som vill ha en metallmelitta! Jag ska förmodligen hit i slutet av oktober igen, så vi har flera månader på oss att leta!

 16. Annikas duvhöksattack här ovan hade jag velat se. (Jag gillar rovfåglar.)

  Hörni vi borde verkligen verkligen säga ”ursäkta” oftare när vi stöter till folk eller bara vill gå förbi! Det är sååå trevligt!

 17. Men vad har du handlat? Nyfikna personer är nyfikna …

  Eller är det hemligt eller bara alltför personligt? I så fall ska jag inte snoka. (Det kan ju till exempel vara saker ämnade till överraskningar åt hemmavarande …)

 18. Ökenråttan

  Men – i sluet av oktober ska det väl bli bloggträff. Hur många slut finns det i oktober?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.