Hoppa till innehåll

– Vad skulle du göra om du vann en miljon?

Så har man väl alltid sagt, eller hur? En miljon kronor var så överdrivet mycket t.ex. år 1976 att det inte riktigt gick att greppa. Nu känns det som om en miljonvinst snarare skulle få mig att säga:

– Va? Inte mer? Med en miljon kan jag inte ens betala tillbaka mina lån. Fnys! Pah! Du kan ta din gamla miljon och stoppa u…

Förlåt, jag blev lite till mig.

När jag nu kollar, visar det sig att en miljon 1976 bara motsvarar 4,6 miljoner kronor idag. Vad får man för en sådan liten slant då? En etta på Söder? Eller vänta, 400 jättefina, extremt stadiga utomhusbasketkorgar! Ja!

Fast gärna med den lilla fyrkanten på plankan så att den inte ser så naken ut.
Fast gärna med den lilla fyrkanten på plankan så att den inte ser så naken ut.

Faktum är att det är det enda jag känner att jag behöver (förutom nya gummistövlar) just nu: 399 basketkorgar till 399 skolor och en till mig. (Nej, jag har inte räknat fel: man måste inte ha två korgar och spela helplansbasket.) Sedan eftersom jag ju får grupprabatt pga. det stora inköpet, kommer jag att ha råd med några bollar också. Närmare bestämt 401. (Två till mig.)

Men okej, om jag nu vann en futtig miljon och inte fick ge bort något och heller inte betala tillbaka några lån, skulle jag ha köpt en friggebod full med sängplatser. Och satt en basketkorg på ena gaveln. Och sedan kokat jättedyr mat till alla gäster i den här som jag också skulle ha fått råd att köpa:

le-creuset_casserole

Er tur nu: slösa bort en miljon (nej, inte 4,6 – nån måtta får det vara på min givmildhet) på sådant som egentligen bara roar och gagnar just er. Ingen välgörenhet här inte!

Share
Publicerat iBloggen

113 kommentarer

 1. Ökenråttan

  Nej, slösa vill jag inte.
  Vi har en ung släkting som vann 10 mille (får man säja mille, grabbar?). H*n hade aldrig köpt en lott eller spelat på nåt i hela sitt liv och så följde h*n med nån in i en tobaksaffär där det var lite kö, h*en tittade runt och tänkte ”Om man skulle ha sej en lott kanske”. Sagt och gjort, köpte en – som det visade sej – vinstlott. Härligt va.

 2. och

  Vaaaad gjorde släktingen med pluringarna??? Eller med en del av dem i alla fall?

 3. Ökenråttan

  1. Bjöd svärföräldrarna på krogen !”Kom. Vi har nåt roligt att berätta.” Svärmor tänkte: ”Dom ska få barn igen. Va kul!”
  2. Köpte en LITEN bil till så att det blev lättare för två föräldrar att skjutsa två befintliga barn till olika sportsliga aktiviteter.
  3. Kunde koppla av lite. ”Om det behövs finns det kulor.” Den bästa lyxen för en barnfamilj.

 4. Per

  Bilden på le Creusetgrytan påminner mig om första gången jag bjöd in till middag efter att jag flyttat hemifrån. Jag hade köpt goda ingredienser till en gryta och när jag skulle börja laga till grytan upptäckte jag att jag saknade just grytan. Det blev en snabb tur till NK där en dylik inköptes. Det blev en väldigt dyr middag men grytan är fortfarande efter 27 år lika fin. Grytan kostade ca 750 kronor på den tiden.

 5. Men Pyssarna, om ni bortser från grytformen och istället koncentrerar er på grytfärgen och att det är Lotten som har varit där och kluddat så ser ni ju strax vad hon tänker på (som vanligt).

 6. Jag hade nog ”tagit tag i” den förfärligt avstannade renoveringen här hemma om jag råkat få en miljon på halsen.

  Renoveringen liknar ett UFO som vi säger i stickkretsar: UnFinished Object. Alltså sånt som halkat längst ner längst bak längst underst av alla projekt och som man får lite dåligt samvete av när det råkar flyta upp/fram.

 7. En kompis har en gammal dylik gryta, vi har en ny. Gissa vilken som är vackrast? Helt rätt! Den ska ha några år på nacken! Jag tröstar mig med Omas brödburk från 40-talet. En ny är svindyr och inte alls lika fin (enligt mej).
  Hm. Med en miljon i fickan skulle jag nog gå på loppisar och auktioner … Nej förresten, då skulle huset spricka! Jag skulle kanske hyra en container, eller ett förråd?

 8. Lotten!

  I ett mig närstående spinnbås har följande fråga väckts:
  ”Är det någon som vet det korrekta sättet att sortera in tecken i bokstavsordning. Har man en källhänvisning ännu bättre 😉

  Frågan gäller om Ann-Christin eller Anna ska komma först… Jag tror Ann-Christin.”

 9. Helena E

  Hade nog sparat det mesta till pensionen, eftersom jag alltför länge arbetat som frilans inom kultursektorn (ja, jag vet, jag får skylla mig själv…), dvs gått arbetslös i långa perioder och alltid får så hemskt ledsamma besked i det orangea kuvertet varje år.

 10. och

  Jag tror Anna ska komma först. -a i slutet av Anna kommer före c i början av -Christin.

 11. Fotbollsresa med familjen till Brasilien nästa år (och då kan vi samtidigt hälsa på yngsta dottern, den dansande ingenjören), 8 pers, bekvämt flyg, bra hotell, två veckor och HEJ OCH HÅ, där rök bortåt en halv mille! Och så lite hängrännor och och ett nytt staket. Jaha, det var det hele!

 12. Cecilia N — det är olika principer (som har olika namn som alfabetiseras olika) och den varianten som jag gillar bäst är den som är STRIKT alfabetiserad (som i NE) oavsett mellanslag eller bindestreck och andra fjuttar. Ergo:

  Anna
  Ann-Christin
  Anne

 13. Tecken av typen bindestreck, apostrofer och liknande oräknas i bokstavsordningar. Anna före Ann-Christin. O’Leary efter Ohlsson. Och sånt. (Åtminstone på bibliotek och såvitt jag vet i telefonkataloger)

  En miljon … jag tror jag skulle vilja ha en liten liten grävmaskin med en liten liten skopa. Så kunde jag göra vissa saker i trädgården som liksom inte riktigt går med handakraft.

  (Att köpa böcker räknas inte för det gör jag ju ändå. I stort sett alla jag vill ha. Utom en felfri förstautgåva av Frankenstein, men den räcker en miljon inte till …)

 14. Fast när jag tänker en gång till inser jag att Niklas är någonting på spåren, för det blir ju vanligare och vanligare med jättekonstiga namn — det började väl med han artisten som först artisthette Prince och sedan hette krumelur ett tag. Så rätt vad det är kanske det finns någon som verkligen anser sig heta Ann/Christin.

 15. Ooooh, NE har en bra artikel om alfabetisering:

  ”En entydig bokstavsordning bör i ett alfabetiskt uppställt verk i första hand grunda sig på ordens alfabetiska grundtecken (utan hänsyn till extra accenter, versaler etc.). Om två uppslagsord överensstämmer i detta avseende tar man vanligen hänsyn till i tur och ordning 1) eventuella bokstavsvarianter (ü i svenskan), 2) accenter, och 3) versalitet (gemena bokstäver går före versala när orden i övrigt är lika: mo kommer före Mo och MO). Om de rent alfabetiska tecknen inte är särskiljande kan man ta hänsyn till skiljetecken och siffror. (I vissa sammanhang föredrar man att ordna siffertal enligt deras motsvarande alfabetiska form.)

  Orden är de grundläggande enheterna vid alfabetiskt ordnande; enheter som består av flera ord ordnas i allmänhet ord för ord (absolut och absolut majoritet före absolutism). I Nationalencyklopedins bokupplaga ordnades dock uppslagsorden efter tecken-för-tecken-principen i enlighet med traditionen i svenska uppslagsverk.”

 16. Och så måste jag en eloge till båset som har uppfunnit ett nytt sätt att skriva namn som står ut! Åsa/Nisse, K_G, Ulr*ka – vi kan ju gå hur långt som helst!

 17. Nu blev jag riktigt besviken! Så den jähättestora millen (OK, ÖR – men föredrar kilolaxar eller MSEK) år 1976 skulle inte vara mera värd än 4 – 5 sådana idag!? Oschysst – på nåt sätt.

 18. Ja, Niklas, det har du rätt i.

  Samtidigt blir det problematiskt om man tar med i beräkningen engelskt — i synnerhet amerikanskt — språkbruk i den moderna världen där en ”slash” betecknar något heeelt annat*.

  Apropå snedstrecket påträffade nyligen jag en lång men intressant artikel om dess snabba och varierade utveckling och utbredning i ung amerikansk engelska. Språkförändring är märkligt och fascinerande.

  * Det började med fanfiction kallad Kirk/Spock vilket betecknade att de två Star Trek-figurerna kapten Kirk och Mister Spock hade ihop det med varandra. Slash fiction är mer eller mindre pornografisk fanficiton, vanligtvis om enkönade par.

 19. Christer

  Enkelt! Jag skulle köpa en violone, åka jorden runt med hela familjen och renovera lantstället. Inte nödvändigtvis i den ordningen. Om det blev något över låter det utmärkt med en buffert för extra lyx!

 20. Nu måste jag komma på vad som skulle kunna vara extra lyx.

  *tänk, tänk*

  Vita handdukar! Det är lyx för mig! (Men. Fånigt, ju. De torkar väl lika bra som de brunrandiga?)

  Måste komma på annan, extra lyx!

  *tänk, tänk*

  Jo, nu vet jag vad som skulle kunna vara extralyx: ett månadskort som gäller på all lokaltrafik i hela Sverige så att jag slapp krångla så förbannat med remsor och inloggningsuppgifter och plastkort som går sönder.

  Eller vänta, det här var nog bara en utopi och alls inte något lyxigt.

  *tänk, tänk*

 21. Hörde på radio häromdagen en intervju med barn om deras ekonomi och vad dom önskade sig om dom hade mycket pengar. En ville bli fotbollsproffs, en ville spara till något för framtiden ”lägenhet eller så” och en ville ha PATIENTER! Det visade sig att hon skulle bli läkare när hon blev stor. Jag tror att barn har allt dom behöver idag, för när jag var liten önskade jag mig godis och barbiedockor.

 22. Christer

  Extra lyx är att fylla kylskåpet lite mer, så att man kan laga något annat när tonåringarna har tagit taberas på det man har tänkt till middag, att köpa lite finare vin, åka till Stockholm lite oftare, köpa de kläder man behöver, gå på konsert; det finns ju massor som man ofta måste snåla på annars när man har stor familj.

 23. Ökenråttan

  Lille Maken hade en suck ,när barnen var som småast och pengarna rullade som fortast: ”Jag skulle vilja ha råd att leva som jag gör.”

 24. Ökenråttan, det låter ungefär som det en tjänsteman från kronofogden sa till en bekant till mina föräldrar på 60-talet: ”Det skulle Herr X tänkt på innan Herr X började leva över sina tillgångar.”

  Och ny oboe har jag redan köpt men kanske ett nytt engelskt horn och en ny oboe d’amore vore någonting att satsa på.

 25. Krukor, jord, växter, trätrall, belysning, bar, flaskor, bär, träd, hammock, soffor, hängmattor, högtalare, kaniner, rörmokare, bevattningssystem.

 26. PK

  -Vad är det där för djur?
  -Kaniner.
  -Men vad gör dom?
  -Kaniner!

  Kaniner är ju kända för att föröka sig i svindlande tempo eller i alla fall att försöka så ofta dom kommer åt. Fast våra kaniner är det något fel på. Nyss hade vi tre, en riktigt liten kattjagande folkilsk personlighet, en liten snäll och nyfiken granntomtsutforskare och en gosedjursliknande ”spring och lek ni så ligger jag här i solen och tar igen mej” en med punkarfrisyr. Nu är bara punkaren kvar. Så dom har liksom förökat sig inverterat.

 27. Jag håller så komplett och totalt med dig om vad som är extralyxen, Christer: kylskåpfylla, finvin, resor och lite finkläder till när man går på konsert.

  Kolla på LL99:s länk ovan om ni är det minsta lilla intresserade av hockey! Pang, tjoff, smock, trill!

 28. Vi har ett tak!

  Och jag saknar våra kaniner. De förökade sig hejvilt och grävde så många gropar i vår gräsmatta så man trampade igenom ibland. Men de var hur gulliga som helst.

 29. PK

  Vadå högtalare? Jag sa inget om högtalare! Gräsnedtrillning är ett utmärkt intoxikationstest.

 30. Nu har jag äntligen sett ägget. Och Bobby Orr och andra i pang-bom-smack-tjoff … tänk när de spelade utan hjälm i hockey, att de inte dog oftare än de gjorde! (Fast jag undrar också om de verkligen smällde på lika ofta och lika hårt på den tiden som de gör nu.)

  Så Anna har ett tak, men inte mer. Ska det vara trall, växter och bevattning däruppe, då? Ja, jaaa, bygg en sån här! En sådan har jag alltid önskat mig. Fast då räcker knappast en miljon, va?

 31. Den där trädgården som Annika länkar till skulle jag vilja se! Speciellt som jag gillade den här så mycket! (Länk till Highline i NY)

 32. PGW

  Men det är ju ÄGG i fiskgjuseboet och inget säger ni!! Jag har ju missat några dagar, vem är modern?

 33. /nina

  Ojoj.

  Jag skulle inte, eftersomjag numera har ett så fantastiskt roligt jobb, sluta jobba/gå ner i tid etc etc.

  Istället skulle det bli en tur till Afrika och alla djuren med den lilla sonen som älskar djur, 2-3 veckor, safari och hela medivitten. Sen en tur till någonstans där den stora, värmehatande sonen kan trivas. London, Nordpolen, Antarktis eller annan kylslagen plats.

  Sen skulle jag ge bort lite kosing till mina favorite charities, som den goda goda människa jag är.

  Troligen blir det väl en och annan hunka över efter denna shopping spree, så då skulle jag bjuda bästa vänninorna på en hejdundrande fest. Mycket bubbel, lyxiga spabehandlingar på något slott, middag to die for etc osv.

  Skulle det mot förmodan finnas pengar över sen, så får det väl bli ett nytt staket till balkongen.

 34. * Gillar /ninas lilla vardagsgråa avslutning, den känns så … svensk. Och gillar /ninas ’nym som jag envisas med att skriva hel, bara för att den passar så bra i just det här båset! *

 35. Men ska vi kalla henne Oxana bara för att det är så esterna säger att hon heter? Jag trodde vi döpte henne till Doris.

  /en som önskar att hon hade hittat på ett kreativt alias i stället för sitt gamla vanliga förnamn, för olika alias (aliaser höll jag på att skriva) är ju mycket roligare.

 36. PGW, jag håller just på att sammanställa en liten bildsatt tragedi. En av de sorgligaste blderna är Katharine som sitter på kanten till sitt forna bo och begrundar ett ägg. Och så flyger hon iväg. In kommer Earnie, som verkar stressad. Han granskar ägget (är det verkligen mitt?), ser sig oroligt om, gör en halv ansats att börja ruva – och så flyger han iväg. Och där ligger ägget och kallnar! Detta pågår nununu. Oj, nu är han tillbaka i boet. Nej, han flög igen… Finlänkar inte för det tar tid:
  http://www.karinenglund.com/fiskgjusarna/

 37. Lotten jag har ångrat mig, jag tar den där miljonen och hyr ett kristeam med fågelpsykologer och lite traumafolk och KBT:are och åker till det som jag trodde hette Kalakotkas, men som tydligen betyder fiskörn, men i alla fall dit, till det där boet för att tala Ernie, Doris och Katharine tillrätta (whatever that is), men framförallt för att se till att ägget hålls varmt medan de håller på och är komplicerade. Och det är brådis. Var finns pengarna?

 38. Hu, ägget är alldeles ensamt just nu — när jag tittade för fem minuter sedan var Doris där men lyfte och flög just som jag kom in. Brrr. Jag har sett henne ruva tidigare i dag.

 39. och

  Men så hjärtskärande – Piret/Katherine återvänder till boet, breder ut vingarna (jäkla låda på ryggen) och försöker hålla sig kvar, och blir attackerad.

 40. LupusLupus99

  Annika, du får väl kalla dem vad du vill men jag håller
  mig till de Estniska namnen.

 41. Orangeluvan

  Om det ska bli flers kids så väntar man väl lite med att ruva tills alla ägg är på plats? För att de ska bli jämnstora och det inte är nån minsting som blir ihjälklämd eller inte får nån mat.

 42. Orangeluvan

  För en miljon skulle jag anställa en arg snickare som kunde isolera färdigt boden, bygga färdigt kolonistugsn samt riva klart sommarstugan och bygga en liten, billig stuga på dess plats.

 43. Orangeluvan

  Sen skulle jag vilja bo på några fina hotell. Och då menar jag fina. Det är lyx!

 44. Örjan

  O.Luvan: nej så gjordes inte förra året. Tror minst 10 dagar mellan första och sista kläckning.
  Dessutom storasyskonet var alltid ivrigast och skrikigast. Fick därför alltid mat först. I goda fall, med bra föräldrapar, och goda fiskemöjligheter, överlever alla kläckta gjuskycklingar.
  Vad beträffar kameraparet torde fiskfångstmöjliheterna vara goda. 2 stora sjöar + fiskodlingsdammar inom fångstområdet. (Förklaring till att så många öringar har förts till boet). Fiskodlingsägarna får enl uppgift viss ersättning för där gjusfångade fiskar. Hur den räknas ut har jag ingen aning om.

 45. LL99, jag har ingen invändning alls mot de estniska namnen, om jag ska vara uppriktig, jag bara tänkte på hur vi småpratade om fågelbeteckningarna häromsistens. Eftersom vi (Vi? Jag var inte ens med från början förra sommaren, det var just fiskgjusarna som gjorde att jag klev in i båset och sedan aldrig klev ur …) har haft lokala alias för dem här.

  Och bara för att visa hur fjompig jag är när det gäller all flora och fauna, har jag just slängt ihop en urlöjlig vers om väntan på nästa ägg:

  Vi önskar oss tveäggat boende
  och fåglar som ligger på magen
  på sköra små ting — vi beroende —
  vi längtar den härliga dagen
  då fluffiga bollar utspricker
  som piper och skriker och kraxar
  och småningom äter (och dricker*)
  och långt bortom bobalen flaxar

  * fisk innehåller inte bara fast utan också flytande föda — gudskelov

 46. Men då vill det till att man ruvar äggen. Och nu har Ernie STÅTT upp i boet i en evighet. Han kan väl lägga sig ner ock hälla ägget varmt en stund. Hur svårt kan det vara? Äsch… nu flög han iväg

 47. och

  Hälla! Hoppsan!

  Jag blir också exalterad och tycker det är fullt normalt att visa medkänsla med utkonkurrerad stackars gjuse som vill bli mamma och gruvligen sviks av f d maken som hon trodde väntade på henne, och hjärtnupenhet och helledudane när det kommer små söta ägg, och rädas när de ser ut att kallna. Så länge man inte börjar klättra upp till fåglarna och hålla tal för dem och sätta på dem mössa och halsduk och ge dem en basketboll ska man inte kämpa mot sin empati, tycker jag.

 48. Men … hanen ”Ernie” (ingen fotring alls) sitter på bokanten och tittar och tittar. Ägget ligger i en annan vinkel så någon har puttat på det. Var är mamma? Var ÄR mamma? Nu blir jag nervös, och solen går ner …

 49. och

  Enligt Looduskalender är det Oxana (Madis/Ernie har fotring), och hon är håglös och trött och lite skadad, och ägget har tydligen varit oruvat större delen av dagen. Det finns en bild från tidigare där hon puttar på det lite. Det här ägget kanske inte klarar sig? Men det kommer säkert fler. Synd att inte Piret/Katherine hittade en annan hanne.

 50. @och Så jag ska sluta sticka på de där halsdukarna till gjusarna, tycker du? Äggvärmarna då?

  Oxana/Doris var där på eftermiddagen och tog ett otäckt grepp om ägget som om: ”Äsch, det här var ingen bra idé, jag slänger det!” Men så ryckte hon på axlarna, puffade på en gren och flög iväg.

 51. Wow, Annika kommer ihåg varför/när hon klev in i båset! När klampade jag in (jag smög väl?) och klamrade mig fast som en övergiven fiskgjusehona?

  Schweizarna har petat in pucken i mål och jag är helt ofokuserad.

  En fest låter också som en bra idé, /nina! Jag skulle nog passa på att avsätta pengar i en festfond, för en årlig storfest!

 52. … blev lite distraherad en stund av de där alpina målen, men jag har i alla fall tagit del av förstått och njutit av Annikas fina fiskgjuseorobopoesi.

 53. LupusLupus99

  De Tre Kronorna lyckades i alla fall peta in ett
  mål men Alpingänget har tyvärr 2.

 54. Här har vi andra djurbekymmer.
  Vi har bekymret att det nu inte längre finns nåt djur hos oss. Det somnade in hos veterinären vid elvatiden idag.

  Imorgon bearbetas detta bekymmer med att bekymra sig om var den lille kronprinsen kan tänkas finnas.

  Förhopppningsvis dröjer sedan dessa bekymmer tolv år till.

 55. PK

  Sweitscherarna borde hålla sig till choklad, järnvägar och ost. Har nyss frossat i Gruyere, vällagrad. Obegripligt gott.

 56. PK

  Cecilia N, så tråkigt. Jag beklagar. Det är lika jobbigt varje gång nått av dom små liven lämnar oss. Vi har tack och lov bara behövt fatta beslut om avslutande en gång och det var yngsta dotterns dvärghamster. Men fy vad det var jobbigt.
  12 år, var det en hund?

 57. LupusLupus99

  Karin, 12år låter som medellivslängden på en lite större hund.

 58. Tack förresten för kondoleanserna.
  Tänkte skriva om det på ravelry, men då är det folk som fyller år respektive får barn i den gruppen precis idag, så då kan de få göra det ifred.

  Det ska väl bli en liten runa i egna bloggen också. Men jag ska kolla bilder först och de är i en annan dator.

 59. PK

  Cecilia, det ser ju ut dom mina föräldrars Wachtel Sickan. En hur charmig hund som helst. Både Pysse och jag beklagar, det måste vara tungt.

 60. Det är det sorgligaste av allt. När ett djur dör. Vi har hunnit med naturlig död av ålder, cancer och djur som vi tvingats avliva. Värst är när man måste åka till veterinären. Sorgen sitter i länge.

  Annan sak. Skåpet ska dra en repa ner i Nordtyskland. Det blir Trelleborg/Sassnitz, västerut och upp förbi Flensburg via Fredrikshamn/Göteborg och tillbaka till Örebrotrakten. Plats för transport av halvskrymmande grejer finns. Mindre dörrar och sådana saker.

  Niklas? Någon annan?

 61. Hade han väntat en halvtimme till så hade hunden dött hemma. Men veterinären menade att det fanns en plågsamhet när de var där så han ville ge honom sprutan medan maken ville vänta tills jag hann fram. Jag kom några minuter för sent.

  Antagligen dog han (förutom av sprutan) av att kroppspulsådern gav sig.

 62. och

  Det finns två sidor av att du kom lite sent, Cecilia – antingen får man vara där, eller också slipper man vara där, båda kan vara ”bäst”. Men om hunden hade ont, så gick kanske det före. Ni hade ju så många år innan i alla fall.

 63. Tack för erbjudandet SG men just nu är det lugnt på dörrfronten.
  Kul om ni kommer till Nora på söndag!

 64. Åh, Cecilia, det gör ont när husdjur dör. En ny valp är en bra idé, och frågan är alltid om man ska ha en ny meddetsamma eller vänta ett litet tag för att hämta andan. Jag vet inte vilket.

 65. Oj milda plattilda vad jag har missat mycket idag! Fiskgjusarnas traumatiska leverne (men bry er inte om ägget, jag säger ju att det är en skengraviditet) och Cecilia N:s sorg och /ninas planer och HOCKEYN! JAG MISSADE HOCKEYN! Vi förlorade mot av alla jädra plutteländer Schweiz!

  Men ni förstår, jag har ju kört massa bil och ätit mat med Carl Larssons ande och en hel hoper levande människor.

 66. Jag vet inte, men i mitt gamla minne är plattmatcher mot Schweitz en tradition i ishockey-VM. I all synnerhet om detta möte inleder förhandlingarna. Det vill säga, Sverige börjar alltid VM fullkomligt uruselt, varefter allt bara kan bli bättre och därför i allmänhet blir det.

  Eller inte. Fyyyy vad dåligt.

 67. Örjan

  Annika: +20 min gått. Utvisningen borde vara avklarad ,oberoende av match.
  Välkommen tillbaka i spelet. Hos Lotten

 68. Jamen då sjunger vi ”ve-emguuuldve-emguuuldve-emguuuld …” redan nu.

  Eller också, skämtet jag inte begriper varför jag inte har mött förrän häromdagen (för tydlighets skull, apropå ”here we go”):

  Earwig oh! Earwig oh! Earwig oh!

 69. PGW

  Stödkram till Cecilia med familj, vet hur det känns!

  Tack för rapporter om fiskgjuseboet, nu är jag lite ikapp igen.

 70. Ha, nu har jag fått så många mejlfrågor om basketgrytan att jag faktiskt måste tala om att neeeeej, den finns inte på marknaden. Jag äger inte ens en sådan. Och strecken har jag bara ritat på bilden här i datorn.

 71. Orangeluvan

  En undulat till Lotten? Har redan testat det. Den dog ganska snart, sånt händer med smådjur, och buren ställdes (utan pippi) på en varm spis, så att plastlådan smälte. Visst hette pippin Pyk? Men jag vill ha en Bourkes parakit. Den är tyst, till skillnad från nymfparakiter. Den ska förmodligen heta Yohio.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.