Hoppa till innehåll

Julkalendern den 21 december 2012

Glad undergångsdag på er alla. Jag har varit vaken hela natten – och de stunder som jag har sovit har jag drömt om en borttappad, brun påse. Ett tag önskade jag att världen verkligen skulle gå under för att slippa tänka på det som hänt. (Pssst! Påsen är funnen!)

Men om ni kan läsa det här, handlar det förmodligen om en definitionsfråga – att det inte blir undergång  förrän om några timmar när det blir den 21 december långt västerut och att det är det som gäller. Båset var igår rörande enigt om lösningen, (not!), förutsåg denna lucka på minst tre punkter och Ica och Mikael vann varsin liten t-shirt.

Eftersom det lär vara så att ett helt sjukhus håller på att lära sig allt om Julkalendern, kommer här en programförklaring nu när vi är på upploppet.


Lucka 21

Jag trodde aldrig att det skulle vara så stökigt, så rörigt, så högljutt och så svårt att bemästra ett klassrum. Individerna som jag blev tillsagd att få fungera som ett lag, inbegrep

 • en liten mager kille som hade ett besvärligt talfel som gör att man inte riktigt lyssnar på vad han säger (jag tror att hans mamma har skrämt honom om jag ska vara ärlig)
 • en tjej med hysterisk bacillskräck
 • ett stort monster till jättegrabb med långt hår som också har något slags talfel, oklart vilket (han lever i det blå och lyssnar aldrig på vad jag säger)
 • en tjej med något slags diagnos – även om den inte är uttalad – som aldrig vill ta av sig sin mössa.

Själv har jag efter bara några dagar tappat rösten. Det värsta är att den här störda tjejen som jag nämnde sist är så vansinnigt egensinnig. Hon bestämmer sig för att sätta fingeravtryck på fönstren bara för att hon vill irritera mig, hon skrattar utan anledning och kommer med underliga påhitt hela tiden. Snackar emot gör hon också. Igår kom jag på att hela klassen spelar kort så fort jag inte är där och kontrollerar. När jag kräver rutiner och regler, är det särskilt den här knäppa möss-tjejen som spjärnar emot. Dessutom misstänker jag att hon har något fuffens ihop med den där jättelånga monstergrabben.

Idag kom ungarna med nya krav: de ville se på en fotbollsmatch. De var helt oresonliga när jag sa nej, och det hela slutade med en underlig situation där de satt och kommenterade något som inte fanns – de låtsades att de såg på tv fastän den var avstängd! Det var liksom ”bollen till Zlatan, Mellberg kommer från djupet och Chippen får flytta ner” och jag vet inte allt. Det verkar som om fotboll får dem på bra humör även om de inte får titta. Sinnesrubbat, om du frågar mig.

Nej, jag begriper verkligen inte vad det är som är fel på de här ungarna. Men jag ska nog få dem att lyda – jag har en idé som ingen av dem anar. Efter morgondagens friluftsdag ska jag … nej, det är bäst att jag inte skriver något om det; det får inte finnas bevis.


Facit kommer en bit efter midnatt och lucka 22 vid halvåttatiden!

Share
Publicerat iBloggen

169 kommentarer

 1. Citronen

  Åsa Jinder fast det är nog T***** som är HB … (Skrev först rakt ut men sen kom jag ihåg nåt typ ordspråk om hönor som typ letar guld och då ångrade mig).

 2. Citronen

  Skönt att det kom fler kommentarer. Ett tag trodde jag att världen gått under och att det bara var jag som klarat mig …

 3. Jesper

  Idag är jag säker. På att jag tror jag vet. Jag ser verket som en studie i mänsklighetens futtighet.
  Ogiss: JS Brahms

 4. Idag är jag ledig. Jag ska baka, köpa presenter, städa tre toaletter (kanske), bädda sängen (kanske), hänga med vännerna i båset och skura ett golv (minst).

 5. Film tror jag, men efter gardagens otroligt stora sippebukett tror jag det ar bast att tona ner och vara lite tystare.

  Och om nagon undrar sa har min mobil inte tecknen for a, a och o, men man kan ju inte vara borta fran baset pga det.

 6. Jesper

  Händel skrev en konsert för orgel, vars smeknamn knyter än till verket som texten åsyftar. Och när du hittat namnet, så ska det in på vågrätt 21.
  OT, men aktuellt: Jag lider med dig Lotten, och håller tummarna för att det löser sig!

 7. Dina – om det är en iPhone så gå till ”inställningar” och fippla lite med tangentbordsinställningarna. Då kan du byta till svenska tangentbordet genom att bara trycka på knappen till vänster om mellanslaget, den som ser ut som en jordglob.

 8. ica

  Men men… jag har bott där det där gänget bor! Och alla verkar ju tala väldigt konstigt. Mösstjejen får mig att tänka på Meg Griffin… Och stackars bacillskräckstjejen ihop med nån som ska sätta fingeravtryck överallt. Det går ju inte ihop! Men Magra med talfel låter ju som Aschmed the dead terrorist (som för övrigt är HYSTERISKT rolig) så jag säger Jeff Dunham.

 9. Helt otroligt! Inte en kotte på Ica Maxi i morse – folk måste trott att jorden gått under. Tur för mig. Hopp i hatten så länge, luckan får jag ta mig an under låååångt frisörbesök idag.

 10. Smultronblomman

  Sitter och snyltfikar på Stockholms C, uppe i loungen. Det ÄR verkligen lugnt på Centralstationen idag. Börjar tro att nästan alla stuckit på grund av jordens undergång idag. Trodde att

  Jag var också inne på Breakfast Club, men släppte den idén lika snabbt då jag såg tidigare inlägg om att den varit med tidigare. Blir att hänga i båset och kolla kommentarer under resan hem.

 11. Åh, jag har ju missat hela kalendern i år! Men tittar åtminstone in i dag för en liten minimal tröjvinstchans. Vad gäller själva svaret har jag som vanligt inte den blekaste.

 12. Béatrice Karjalainen

  Jag paxar en plats i båset.

  Skall köpa födelsedagspresenter och de sista julklapparna, köpa julmat (kanske) och en klänning och gå på julfest idag. Har haft sovmorgon där först ungarna missade bussen så jag fick kliva upp och skjutsa. Sen när jag hade somnat om så skönt ringde en kollega 🙁

 13. Lotten, ingen ajfån utan HTC. (Tillbaks till netboken med svenskt tangentbord!)

  Du skulle glömt påsen på tunnelbanan. För flera år sedan glömde Yossi (maken) sin digitalkamera där och fick tillbaka den några dagar senare på SL hittegods. Ingen av oss eller våra bekanta trodde sina öron när vi fick bekräftat att kameran upphittats och inlämnats.

  Helt OT. Vilket förra inlägget kanske inte var. Snarare en blåsippa.

 14. Vill bara säga att jag har varit på skolavslutning och det gör mig alltid så sorgsen eftersom man blir medveten om att tiden går så fort.

  Det här påminner mig inte om någonting. Jo, allt som är skola får mig att tänka på Higwarths, men inget annat passar in..

 15. Olsson, det är aldrig för sent för att gissa. (Jo, där facit kommit är det för sent, men Lotten brukar dra ut lite på det så alla får en chans!)

 16. Jag tittar på bilden och gissar på Gudrun Schyman. Men jag har lite problem med att få ledtrådarna att passa in…

 17. Dieva

  Jag får en bestämd känsla av att jag borde veta men kommer inte på det. Hoppas att det dyker upp medan jag motionerar dammsugaren. Nu ska jag retweeta Lottens påsefterlysning, sen har jag nog inte fler ursäkter för att inte börja städa.

  PS. Är det någon som vet hur man bär sig åt för att klistra in en kopierad länk i en ruta med en iPad? (Har lånat makens tjänstepadda.)

 18. Béatrice Karjalainen

  @dieva äsch fel enhetstyp gör bara en lätt tapp i fältet så kommer menyn med klistra in upp. Går visserligen att hålla länge oxå me den kommer upp på släpp.

 19. Lo

  Min nya teori passar inte in men gör mig på gott humör. Tänker linsgryta och sönderslagna fönster. Låter inte kul, men är det.
  Lycka till med påsletandet, förresten!

 20. Ida från Träslottet

  Nu klampar jag in igen; Goddagens! Det gladde mig mycket att få se dagens bild. När det begav sig var jag under några skälvande dagar ganska orolig över de där fiskgjusarna, eftersom ett ägg inte riktigt såg ut som de andra.

 21. Jag tänker på en ”studiedag” med ÄLEKUU en gång i forntiden. Då kom Mats de Wahl och berättade om när han var lärare i en obs-klass.
  Det lär ju vara en grotesk blåsippa, för Lotten var ju inte med. Men ändå.

 22. Dieva

  Grattis Lotten! Nu behöver du bara göra en utflykt till metropolen Hallsberg.
  @Bea & @Pysseliten: Tack! Har nu testat och det fungerade utmärkt.

 23. Jag hade anledning att besöka Hallsberg för en tid sedan. Problem med nåt tekniskt. Chansen att samma problem skulle uppstå före jul är nog ganska liten. Annars vore ju påsproblemet löst till en del.

  Titeln ovan är en av Hubbens böcker. Riktigt bra. Släppa muggar med CocaCola på mackdonalds till exempel.

 24. Sådärja. Nu är det bara dags att ta en tur ut på stan för att handla, men det är förmodligen rena galenskapen en dag som denna.

 25. Sanna

  Dina: tryck länge på knappen med o så kommer det antagligen upp fler alternativ att välja på. Såsom o, œ, ö och ø.

 26. Ökenråttan

  Kan DRT vara lite bokstavsordnad? I går var det då i så fall ordet kastellan som man skulle lägga märke till. Och i dag … hum hum.

 27. Mikael

  Nämen idag var det ju superklurigt, för det är väl inte den där med indianen?
  Jag ser framför mig Scooby-Doo-gänget (utan Scooby men med ett monster) inspärrat på ett mentalsjukhus. Men så svårt kan det väl inte vara? Eller?

 28. Tycker uppriktigt synd om alla lärare i dag,det är ju inte nån ordning längre i en skolklass. Klart det blir svårt att rekrytera när de inte får slå näven i bordet.

 29. Jag får visst tänka mera — och bättre — senare. Just nu tänker jag också på Meg Griffin. Och lite på den oftast döde Kenny. Så jag gissar på Pellepennan och Suddagumman.

 30. Jesper

  Viktig figur i adaption av verket, gjordes av en som var med i annan lucka i år. Dock ej HB där. Ej heller här.

 31. Jag ser några som vet, men de är inte jättemånga. Och väldigt diskreta.

  Bara så att ni vet: den här luckan är enklare att lösa än ni tror. Det är som när man kör bil – man ska se helheten och inte snöa in på tallarnas barr.

 32. Maggan

  Har inte riktigt hämtat mig från fadäsen igår när jag lyckades bli en riktig praktsippa. Slickar såren och försöker att inte låta mig luras en gång till. SÅ ko-ko är jag inte.

 33. Egentligen skall jag inte alls vara här eftersom jag är på en pub och lyssnar på blues men har de wifi så får de ju skylla sig själva. (Och ja, tog med mig netboken eftersom jag visste om wifiet. Och är det julkalender så är det.)

  Och tror ta mig sjutton att jag faktiskt vet. Iaf tills jag inser att även detta är en blåsippa. Tack till Mikael som ledde mig rätt. För jag var inne på två andra filmer men kände mig både för döv och för blind och insåg att jag inte hamnat rätt.

  Så vem är det som berättar? Syrran är ute och flyger så jag kan inte fråga henne.

 34. Jag är förnärvarande otroligt upprörd över (f)latheten på
  Postens ombud på Hemköp Smeden i Eskilstuna.

  Grejen är att ett paket som jag skulle ha fått redan i mitten
  på förra veckan. Paketet ankom Örebro tidigt på tisdag morgon i
  förra veckan men sedan finns inga fler noteringar.

  Dock så säger Posten Logistiks kundtjänst att postpersonalen
  på Hemköp har tagit emot och kvitterat mottagningen av paketet.
  De har bara glömt att scanna det så det syns inte i systemet.

  Det är dock inte det jag är upprörd över utan det som jag är
  upprörd över är personalens ointresse ”vi har inte tid att leta”
  hade de sagt till postens kundtjänst. Vaddå inte tid?
  Det är bara att sätta igång att leta!

 35. Orangeluvan

  Jag tänker på Häxorna från Eastwick, där hon äter gurkor i affären, med klackar som smattrar? Den scenen gillar jag.

 36. Inte bry sig om barren? Då kan ju titta på fopoll vara nåt helt annat? Och inte så viktigt med fingeravtryck på fönstret heller?
  Då måste jag hålla med Hyttis om att detta är helt OT.
  Jag tror att detta kan ha varit det andra offentliggörandet av okontrollerad utbildningsmiljö efter ”Två år i samma klass”.

 37. Wickmanskan

  Fattar noll och ingenting. Drar mig hostande tillbaka till ett undanskymt hörn på läktaren och blåsippar med Euler. Fråga mig inte varför, det låter bra.

 38. Aku

  Har ingen aning idag men jag slänger in en ogissning på Snobben och gänget och återgår till stöket med att bjuda till en glöggfest IRL.

 39. Niklas i Göteborg

  Nu när Lotten hittat sin påse (Heja och hoppsan och fallera!!!) undrar jag om SJ eller Sodhexo eller någon annan har hittat mitt HBgissarflyt. Jag hade det till för några dagar sen. Det bör ligga nånstans nedanför läktaren, tappat när jag klättrade över staketet för att parkera mig å läktaren.

  Kanske är det som klockor eller mobiler eller plånböcker. I samma stund som man nämner det borttappat så hittas det. Det är något postmodernt över det där. (Ja, jag har två likadana klockor. Hurså.)

 40. Fiskgjuse, det är ju en rovfågel, bird of prey på engelska, och hon som sjöng Like a prayer har uppträtt i hatt ibland och är ju minst sagt egensinnig, så jag ogissar att det är jungfru Maria som är dagens HB.

 41. Where have all the ospreys gone? Jo, mamma Katharine eller Piret, som en del kallar henne, har flugit ända till Södra Sudan och verkar stanna där. Hon har letat upp fiskrika trakter längs Vita Nilen i ett naturreservat som kallas Giraffsjön. Hon förflyttar sig lite grann hit och dit, så att man ska slippa vara orolig att det hänt henne något. Ett par andra fiskgjusar, Ilmar och Eriks har flugit till Gabon och Angola.

  Och den mindre skrikörnen Karin har tagit sig ända ner till Botswana, till innehavaren av Damernas detektivbyrå, Mma Ramotswes trivsamma hemtrakter.

  Fåglarnas flykt finns på den här kartan:
  http://birdmap.5dvision.ee/index.php?lang=en

 42. Nu ska ni lyssna på mej. Den magra pojken har inte talfel, kärringen har fel på öronen, men hon gillar den renliga och välartade flickan -egentligen. Den långa, håriga pojken är förvisso både stum och svårtyglad, men han är inte människa! Flickan tar inte av sig mössan för den sitter fast.
  Allt annat är idioti.

 43. Karin: Jag tror att vi behöver dina fiskgjuserapporter lite till mans här.

  Alldeles körd i kolan av sömnbrist sitter jag nu och läser Pysselitens senaste kommentar – och känner mig fullständigt blåst. Jag begriper absolut inget av … jo, vänta en sak fattar jag. Resten är för mig ren goja.

  Är jag OT nu? Ptja, jo. Eller nä.

 44. Upp på läktaren med dej, Lotten! Där finns det nog glögg och om SG sitter där (det gör han, men han vet bara inte om det), så finns det nog andra doningar också.

 45. Nina

  Vilken tur att påsen är tillrätta!

  Idag är min gissning kanske lite väl högtflygande, men jag tror inte på Barbie.

 46. flygbengan

  Lotten! SJ ringde, de hade hört din nödsignal. Det fanns inga pengar i påsen, bara ett antal paket med fiskbullar.

 47. leda

  Drar och drar i en röd tråd … och … men det här har jag ju googlat förut? Har julrepriserna börjat? Och till det får vi en repris på fru Fiskgjuse, kul att ses igen! – i färd med att räkna in äggen. Klok pippi.

 48. Pippisar, mössor, talfel alternativt hörfel, inga barr, och … nä-ä, en tanke for genom skallen. In, och lika fort ut. Svisch! Eller schvajs. Jag har fortfarande inte en susning. Vet jag detta?

 49. Liten bokmal

  Tror jag har en liten stund över 23.55 i kväll för att klura på dagens lucka, den kan jag behöva!

 50. Béatrice Karjalainen

  Toabesök i julfestandet på jobbet och kikar in i luckan som inte är ett dugg klarare nu än i fm. Men jag får väl dricka mer (alkoholfri) glögg.

  Min kollega Simon berättade att hakke var grymt trevlig (men det visste vi ju).

 51. Okej, nu har jag åtminstone en teori (men det kan hända att mina färger är extremt blååå). Hm. Eller M… m… m… Filt.

  Men hur som helst är jag (OT) väldigt fascinerad och glad över att se att gamla drottning Bettan helt plötsligt, vid sin höga ålder, har blivit förvånande cool. Det började, som vi alla vet, med att hon lekte med i en Bond-sketch vid OS-invigningen. Och nu har hon spelat in sitt jultal i 3D. Tänk er att vara en brittisk person och juldagsslött glo på teve och där kommer drottningen knubbig och rund ända in i vardagsrummet! (Sant, jag läste det på BBC alldeles nyss.) Urg, ja, nä … men jag tyckte det var kul!

 52. Nu har jag fått mut-afterwork med tapas och vin så nu fattar jag ännu mindre *hick* Tror jag ger upp helt enkelt. Var inne på Prins Roger ett tag, men det kan ju inte bara vara kungligheter och trudilutter i luckorna väl va va va?? *hick* Nån som har glögg, det är ju ändå fredag?! *hick*

 53. Bess

  Ah, nu har jag lyckats peta in den stackars läraren i min haltande teori. Har en känsla av att den är strösslad med blåsippsblom, men har väldigt svårt att släppa tanken.

 54. leda

  Ville busungarna något med sina upptåg, kan man undra. Var dessa i själva verket uttryck för en genomtänkt filosofi? Fanns det en plan? Jajamen. ”Vad vi hoppades var att vi skulle kunna stoppa världens kommande undergång”, har verkets ur-HB förklarat. Så om vi klarar oss helskinnade genom natten, kan det vara hen vi har att tacka.

 55. Nä, nu ’ticker jag ett tag. Och världen har fortfarande inte gått under så jag säger, tills vidare, som Granny Weatherwax: I ate’nt dead yet.

 56. Citronen

  Hemma efter trevlig AW på Ölkultur.
  Kollar Guif på webben och just nu är det underläge med 5 …
  Står kvar vid min morgonsippa. Tills vidare.

 57. Åsa HL

  Jag är inne på samma koko-spår som en del andra här, men jag är inte så åker egentligen. Tittar in på äktade istället om det går för sig. Måste man ha nåt med sig? Går det med citronkola?

 58. Åsa HL

  Asså, ursäkta min korkade padda som lever sitt eget liv som språklärare…tittar in på läktaren ska det vara. Och är inte så säker.

 59. Ökenråttan

  Det här med fåglarna som flyger. Är det verkligen så att det är våra svenska fåglar som ger sej iväg till Afrika? Kan det inte lika gärna vara så att det handlar om afrikanska fåglar som flyger hit upp till oss och stannar ett tag?

 60. Kristina: Jesper, Mikael och Ökenråttan. Åsa HL. Mikael. Dina. De är dina ledsagare, för de är ganska tydliga.

  Liten bokmal: du kan gott titta in efter midnatt också! Här har det fåtts besök som inte accepterar ”måste facita” som ursäkt.

 61. Sanna

  Jag tror att den där listan från tidigare kan få hjälpa till igen. Ska ta mig lite bärpaj och fortsätta med packningen inför julresan.

 62. Niklas i Göteborg

  Jag fick just nästan tinnitus av en polett som klingade ner i en tom låda i min hjärna. Jag hade fått ett och annat grått hår av allt tänkande i tomme. Hår jag bör klippa av innan jul för att kunna gå utan mössa i närheten av fåglar.

 63. Kerstin

  Tiden. Åh tiden,
  flyktig som siden.
  Hur vore det om du för en kort stund,
  om så bara en sekund,
  kunde sluta göra mig så sliden.

  Skånska där på slutet alltså. Inget annat.

 64. Åsa HL

  Jaha, då får man flyga ner i båset då. Ökenråttan, det har man bestämt att det är så. För fåglarna bor där de skaffar partner, bygger bo och föder ungar – typ jobbar för att få ihop livspusslet. Inte hör man hemma där man är på semester i värmen heller!

 65. Alltså. Det hade nog viss effekt allt det där vinet. Nu ser jag tokerierna glasklart. Bilden, den är ju rena facit. Blir så till mig att jag nog behöver något lugnande. Mjölk kanske är säkrast. God natt, lång dag i morgon väntar.

 66. A-K

  Äntligen jullov! Och tid att gissa. Men nu är det ju snart slut. Inte har jag fattat mycket heller.. Kan vi (blå)sippa på läktarglögg från den 20:e ungefär och framåt nästa år? Eller vill jag bara skylla på tidsbrist eftersom jag inte fattar nåt i dagens lucka?! Heller…
  (OBS! Helt OT)

 67. Maggan

  Vill bara upplysa om att mössan är stickad. Inte virkad. Och svart, eller iaf mörk. Inte röd.

 68. Liten bokmal

  Fler som blir tokiga av alla förberedelser inför julen?
  Jag har prioriterat om lite och insett att Lotten alltid kommer överst i listan med alla måsten i jultider. Fast nu får jag nog återvända till packningen. Eller var det jag som skulle bli packad istället för väskan?

 69. Dieva

  Även jag flaxar ned från läktaren till båset, även om dammsugningen inte hjälpte stort så lade sig ledtrådarna snyggt till rätta efter en ridtur i mörkret.

 70. Örjan

  SG: Euler och formel.
  Rätt återgiven formel enl googling.
  Men brydde mig aldrig om att öppna föreslagna sidor. Tror inte jag skulle ha förstått någonting.

 71. flygbengan

  Hjalmar från Viiby blev besviken efter ha hyrt den. Han hade förväntat sig en riktig p-rulle.

 72. Helena

  Den här (eller åtminstone den flera andra tänker på) har jag tänkt på i flera andra luckor, i brist på bättre gissningar. Jag kanske är synsk? Hur som helst så associerar jag till en känd svensk spelman/kompositör (inte HB) som skrev en låt om denna pippi. Och denna (fågeln) hördes i min pappas hemby, som utgör den andra delen av låtnamnet. Han (kompositören) har till och med skrivit en brudmarsch till mina föräldrar (vilket förstås inte är en ledtråd för någon annan än mig själv). Sedär, nu har jag hamnat så långt ifrån HB som tänkas kan, tror jag.

 73. Även om HB har ett namn som låter nästan som en tysk ost, så gillar jag idén med dom tre barnen och den långhårige hästen.
  Jag tror det är en av få böcker som alla i familjen har läst och dessutom sett filmatiseringen av.

 74. Jag har nog inte gissat idag och säger därför Pi.
  Då menar jag inte talet utan karaktären.

  Kom just hem från bion där jag just sett den filmen.
  Mycket bra film! Gå och se den!

 75. Nu har jag läst lite kommentarer och undrar lite förundrad om det verkligen kan vara så som jag trodde var för lätt från början. Är det han som numera har virtuella plastkalsonger som är HB?

 76. Citronen

  Nä ni, med 30 min kvar till facit så gör jag en halv Schubert. Täp***. Imorgon bitti ska jag hjälpa systerdotter att flytta. Godnatt.

 77. Bess

  Nu byter jag raskt gissning. Det blir en återanvänd en från lucka 11 istället. Nångång ska det väl vara rätt.

 78. Jesper

  Kastad badrumsattiralj, galen utflykt, förlorad oskuld, och kritisk vårdanalys.
  Ogiss: JS Bruch

 79. Okej. Det är sent. Hon är över. Jag har Fågelskådat: Har Lotten månne glömt min tisha? (Skicka storlek, så kanske jag kan anordna en utväxling).

 80. Örjan
  Det var nästan ett litet misstroendevotum att googla Eulers formel.
  Den är så vacker att man helt enkelt alltid har den längst fram i främsta pannloben.
  I den förenas basen för de naturliga logaritmerna, exponentialfunktionen, imaginära tal, PI, talen 1 och 0. Kan inte bli vackrare.
  I dess expanderade form innehåller den även de trigonometriska grundfunktionerna och den trigonometriska ettan. Finns nog inget vackrare. Jo, visst finns det det. Men ändå.

 81. Plötsligt, mitt i natten — träder in, läser diverse kommentarer, känner mig fullständigt obegripande. Jag måste nog börja läsa om från början. Hm. Får se om jag hinner tillbaka innan facit sätter punkt. (Nämen … vad är detta? Och varför har jag inte haft tid att läsa och tänka?)

 82. Lille Maken är lite fåordig. Det är en kvalitet som jag förgäves eftersträvar.
  Men ändå, kanske en liten utveckling av nycklarna? Tror att det kunde vara till hjälp för oss läktartroglodyter.

 83. Nu kommer facit snart, men först måste jag kolla: har du inte fått din tröja, Lars W? Den skickades ju med första sändningen! Gruff! (Är det fler som har lämnat adress och storlek som inte har fått? Heléne, ja – för jag har slarvat – men ni andra?)

 84. Kronfrun

  Är helt ur fas med allt mitt ”leilande” och ”ernstande” så jag hinner inte ens ogissa! Får försöka prioritera bättre i morgon!

 85. Örjan

  SG: innan jag läser facit.
  Ditt svar 00.18. förstår ingenting.
  Funderar på att söka någon ”bokstavtroende”. Hen kanske kan ge likartat kryptiskt mångordigt svar, som man inte heller förstår.

 86. […] Gårdagens filmlucka vållade småbekymmer i båset – man känner ju till själva den, men inte skaparen. När facit väl publicerades, var det vissa som bannade luckan så fasligt att slag slogs på kinder. Sanna vann en t-shirt trots att hon egentligen bara trodde att världen hade gått under när luckan dröjde. […]

 87. […] 19 Kungens lilla piga – Kung och drottning 20 Queen –The March of the Black Queen 21 Gökboet – där spelas kort (I filmens huvudroll Jack Nicholson – Knekt) 22 Gunnar Ekelöf – […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.