Hoppa till innehåll

Dag: 4 december, 2012

Julkalendern den 4 december 2012

Efter att jag hade förstört för alla mobiltelefonssurfare under gårdagen, spårade kommenatorsbåset med gissningarna totalt ur och allt handlade i slutet om svamprecept och underliga dödar – inte nödvändigtvis i kombination. (Synnerligen läsvärt.)  Vann gjorde Luslina, som stolt gissade på Salman Rushdie.


Lucka 4

Guss och Keff hade svårt att stava, men drog sig inte för att skriva en roman i replikform eftersom de hade så tråkigt. Så här:

– Fan åxå! hördes husets hjälpmadame ryta i linnekammaren.
– Svär måttlit, å betänk att det var hon själv som ställde te detta kolorume!

Det hela handlade om hårda prövningar, oäkta barn och oönskade graviditeter, vilket, om man försjunker i tysta, vemodiga betraktelser, kan sägas bero blott på fruntimrens oförmåga att hålla på sina lustar. De två fortsatte med dialogarbetet, men inte förrän de hade kommit överens om att ta bort vissa obetonade stavelser i orden – för att få en än mer talspråklig stil:

– På den tidn som kommerseråde inte hade dubbelhaka å brillor å podager och portvinstå var han en grann karl. Det begrip väl varenda horunge att …
– Vet hut och tystna, satans käring! svarade madamen med en röst som var allt annat än blid.

Men Guss och Keff var ändå inte nöjda med sitt försök till vardagsflykt.


Såja. Facit kommer nog vid midnatt om jag känner mig själv som jag tror att jag gör. Lucka 5 kommer sedan.

Nu kommer vi till ett par krångliga dagar när jag står på mitt onda knä och föreläser när jag och mitt onda knä inte åker tåg i snöstorm eller inspekterar mögliga hotellduschar. Men vi ska klara av det!

Share
177 kommentarer