Hoppa till innehåll

Självförtroendet på topp!

Eufori! Hybris! Min skräppostlåda till bloggen är rena rama uppåttjacket!

Tydligen ser uppåttjack ut så här.

Spammen står som spön i backen och alla avgudar och dyrkar mig och boostar mitt ego så till den milda grad att jag inte riktigt förstår varför jag inte är världsberömd.

De älskar mig! (Klicka för att kunna läsa om min förträfflighet.)
De älskar mig! (Klicka för att kunna läsa om min förträfflighet.)

Om ni skulle behöva några formuleringar på intressant engelska till era Linkedin-kolleger, kan jag erbjuda er några olika typer. (Linked In är som en lista på kontakter där man försöker hålla sig på en yrkesmässigt sett lagom skrytnivå och där man kan tigga ”endorsements”.) Se, här drabbas skribenterna plötsligt av ångest för att de inte har tackat mig tillräckligt – miljontals människor behöver ju mig!

”I as well as my friends happened to be analyzing the excellent tips from your web blog while suddenly got a terrible feeling I never expressed respect to the blog owner for them. Most of the people became as a result happy to learn them and now have in truth been taking advantage of them. Thank you for simply being very kind as well as for using this kind of extraordinary issues millions of individuals are really needing to know about. My very own sincere apologies for not expressing gratitude to you sooner.”

När jag skriver att jag tycker att tvålen i mitt hotellrum har skiktat sig men att det faktiskt inte finns något annat att klaga på, får jag ovationer:

”Wow! This could be one particular of the most beneficial blogs we’ve ever arrived across on this subject. Basically wonderful. I am also a specialist in this topic so I can understand your effort.”

När jag skriver om Rowellskatalogen med förkläden från 1960-talet, sägs jag ha fräscha tips:

”Thanks so much for giving everyone an exceptionally nice chance to read in detail from this website. It is usually very kind and also stuffed with a great time for me and my office friends to visit the blog minimum 3 times in 7 days to read through the fresh tips you have got. And lastly, I’m certainly astounded with all the brilliant creative concepts served by you. Selected 1 facts in this posting are particularly the most efficient I have had.”

När jag så frågar om hur man bäst karvar i en pumpa, dyker den nordiska skräppostvarianten upp – som på Jantevis inte alls är lika berömmande. Då avhandlas landshövding Ragnar Lassinantti, stridsflygplan, Tage Danielsson och turkisk inrikespolitik. Ibland beklagar man att jag har slutat blogga (!) och kryddar med siffror på ställen där det nog har stått ø eller æ:

”Bra stil pe5 den he4r artikeln tytkce jag. Men e5e5e5….det e4r alltid lika sgolrigt de5 en blogg man ff6ljt le4nge ff6rsvinner. Tre5kigt att det skall vara pe5 det viset.Verkar som apati har satt in. Vad kommer detta att fe5r ff6r praktiska resultat? Vilka ff6re4ndringar hade kommunisterna och de andra velat genomff6ra om de fe5tt sin (troligen) re4ttme4tiga representation?”

Och vad ska vi tro om detta mejl? Ska jag och John Cusack investera i en restaurangkedja trots att han har hjärtproblem och inte får hantera annat än smör?

Ja! Självklart! Jag är ju bäst och oumbärlig!
Ja! Självklart! Jag är ju bäst och oumbärlig!

Nu ska Lotten (man talar om sig själv i tredje person när man befinner sig på en sådan här hög nivå) be om ursäkt och dra sig tillbaka. För hon har viktigare ting för sig. Vem har väl tid att sitta här när världen behöver räddas från undergång?

Share
Publicerat iBloggen

33 kommentarer

 1. Se det som en komplimang. Det har med dina besökssiffror att göra. Min blogg, som hade 300 besökare en bra dag (och nu enstaka), har i princip aldrig spammats om man räknar bort två Troll som härjade en period.

 2. Åh så roligt!

  Men hör nu, att besöka plejset minimum 3 gånger på 7 dagar* är ju ändå väldigt lite, det kommer hen ingenstans med …

  * Tänk vad fascinerad jag blev av denna sifferuppgift, så exakt och ändå så uppenbart konstig, ty just på det viset uttrycker sig ju ingen människa — finns det någon statistik någonstans som säger att tre besök i veckan betyder någonting särskilt och viktigt, och är det därför spammaren nämner saken? Nyfikna vill veta!

 3. I am very enjoyed because of this blog too.

  Fast det kan bli lite väl mycket av det goda. Jag fick tips om att googla på min bloggs namn och till sist hittade jag det jag sökte. En fullständig nonsenssida med korta utdrag ur olika blogginlägg plus adress. Det gick att blockera den på något sätt som jag glömt nu och sedan dess har spammängden minskat dramatiskt. Saknar nästan allt det där berömmet…

 4. Jo spam på mailen har man haft en del.
  Numera har jag dock installerat Spamihilator.
  Det har medfört att de spam som faktiskt når hela
  vägen in till mina inboxar, har minskat till typ
  nån enstaka per månad eller så.

  I Början så får man vara rätt aktiv med att tala om för programmet
  vilka mail som inte är spam och vilka som är spam.

  Man kan även vitlista/blockera både enskilda
  adresser och hela domäner.

 5. Jag ska nog tillägga att min spamfångare sköter sig alldeles utmärkt. Spammen lägger sig tillrätta i en slängkorg och ligger där och möglar tills jag slänger allt.

  Nu ska jag slänga 368 stycken spamberöm, ity jag är så populär. (Jag tar som ni ser Plastfarfar på orden.)

  Sedan ska jag ladda inför två tågresor imorrn: först till Stockholm med stopp på Språktidningens redaktion, sedan till Göteborg och ett förhoppningsvis mögligt hotell med bacon.

 6. Vet inte – vill inte veta. Om jag analyserade, skulle allt det här bara bli trist och en kamp eftersom jag vill vinna alla tävlingar.

  Jag vill verkligen inte veta. Jag vill leka vidare i en oskyldig värld utan statistik på annat än gjorda mål, returer och satta trepoängare.

 7. Aspelut, Lotten, en hel del av spamberömmet känns rätt välfunnet, måste jag säga. Synd bara att det hamnar på sådana galna ställen att det upphäver sig självt.

  Besöksstatistik är lika oförargligt som obegripligt. När jag kommer ihåg att kolla någon gång emellanåt blir jag alltid lika häpen. Finns ingen som helst logik i det hela. Men jag har en trogen läsare i en liten, liten håla i Texas, så liten att jag misstänker att det kanske bara finns en dator i byn och då kan jag ju inte säga vilken plats det är, av integritetsskäl. Henom vill jag gärna behålla. Så det händer att jag kollar lite extra ofta när det varit glest med Texas-besök och när hen återvänder igen, vanligtvis efter ett par dagar, kan jag slappna av på nytt.

 8. PGW

  Något HELT annat (förlåt men här är ett av de få ställen där jag kanske kan få napp!) Är det någon som minns en lätt vansinnig låt som gick ungefär så här: ”Asta var född i Borås, född i Borås tjugotvå. Hon var så hel och ren, så hel och ren … ”. Tror det var Eva Rydberg som sjöng möjligen?

 9. Nonsens-spammen (spamen kan man ju inte skriva och hur ska jag annars pluralisera?) är s.a.s. ankare. Om de inte fastnar i fällor eller ens raderas, utan står kvar i kommentarlistan, så visar detta att man kan spamma på riktigt. Det är p*n*sf*r*l*ng*rn* och alla de andra ”riktiga” lögnreklamerna anländer.

 10. KAL, Lottens bås skulle vara fyllt av nonsenskommentarer.
  Många spaminlägg innehåller dessutom länkar till sidor där
  besökaren löper stor risk för att drabbas av datorvirus.

 11. Ja absolut, och lägg då märke till att det jag menade lite längre upp är de förvirrande inlägg som, alltså till skillnad från de LL99 talar om, inte har några länkar eller ens aktiva avsändaradresser (spammarna är Legion och de har Legion metoder …).

  Oj då. Får man skriva så invecklad syntax som jag just gjorde utan att fastna i filtret? Om inte — hej Lotten, det är bara jag!

 12. … och så skulle jag väl egentligen har velat ha -n i det andra ”Legion”, och förmodligen också ersätta L med l.

  Att man aldrig kan …

 13. AndersGM

  Hörde just på Sky News en upprörd sportkommentator berätta om en fotbollsspelare som fällt antisemantiska kommentarer!
  Var annars skall man rapportera detta om inte i detta bås?

 14. Ökenråttan

  legio – se där ett krigiskt ord som Den djefla mannen kåserade om härförleden. Betyder många eller otillräkneliga höll jag på att skriva; oräkneliga ska det vara.

 15. Min blogg följdes uppenbarligen en tid av en sympatiskt inställd medarbetare på Googles HQ. IP-adressen i statststikmotorn (Statcounter) var inte den vanliga Google-roboten, utan just en från Googles HQ. Vederbörande kanske har stämplat min blogg som läsbar, eller till och med angelägen; Jag skriver inte mycket där längre, men ’plastfarfar’ ger ännu fullträff som sökord. Det borde man inte få på en blogg som har enstaka besökare per vecka.

 16. Instämmer. ”Lottens bås skulle vara fyllt av nonsenskommentarer”
  Vissa påståenden står alldeles utan stöd. Detta är ett.
  Alltså: Finns där en spamspärr? Jag tror det ej.

 17. AGM, läste fel först. ”Antisemantiska kommentarer”. Det ger föda för tanken nu när det är dags att sova. Kommer troligen att ligga vaken länge och fundera över detta uttrycks rätta innebörd.

 18. Örjan

  SG: Råkat ut för Lottens ”spam”-spärr.
  Förklaring- jag hade gjort för många länkar i mitt inlägg.

  Tror nu hon ändrat sina inställningar. Vågar nu prova minst två fullänkar.

 19. Agneta

  Asta från Borås? Funderade på om det kunde vara något som Eva Rydberg sjöng i samarbete med Östen Warnerbring, men jag kunde varken komma på vad eller var och nätet gav ingen hjälp. I stället kom jag att tänka på denna låt som jag inte hört på länge, men nu lyssnat och njutit av.

 20. Fortfarande absolut ingen aning om Asta*, men när jag (inspirerad av det närvarande) yrade runt lite, snubblade jag över en alldeles vanlig Evert Taube och blev så glad över slutet på visan, vilket uppenbarar en viss och inte så liten tolerans och jämlikhetstanke, att jag kände att jag behövde påminna och dela med mig.

  * Nä, verkligen, vad är detta? Det läskigaste är att någon liten löjlig bjällra plingar i bakhuvudet, så att jag har den obehagliga känslan av att jag borde känna igen verket. Usch, ruskigt …

 21. Annika
  Detta var en strof som min far, trots sin fasta uppfattning om olika folkslags egenskaper, brukade citera redan på femtiotalet. Jag hade arbetat tillsammans med olika människor på sommarjobb på båtar i nordsjöfart och avstickare till Frankrike/Holland och upptäckt att ”en skiftning i kulören” inte hade så stor betydelse och att dem man blev lurad av oftast var blekhyade. Till och med svenskar.

  ”Jag är fri, jag har sonat mitt gräsliga brott…” är en annan sida av saken. Här är det fakta som gäller. Inga färdigformulerade korrekta åsikter. Taube gick sin väg. Och det gjorde rätt många på den tiden. Idag vandrar vi i trånga alléer av pekpinnar.

 22. I linje med ovan sagda. Följande klipp från dagens tidningar:
  ”Fler surrealistiska nyheter från det ockuperade Sverige. Den mest vansinnigt socialistiska, vaksamma, omhändertagande och helt enkelt paranoida samhälle i världen har nått sin bottenpunkt”, skriver John i Dublin på brittiska Daily Mails webbsajt.

 23. Cattis

  Kära PGW, jag fick genast en liten trudelutt i huvudet som måste vara melodin till den där Asta-låten. Tyvärr vet jag inte mer än så, men om du ringer kan jag nynna den i örat:) Inte heller gav en slagning i Svenskt Visarkivs webkatalog något svar (http://www.visarkiv.se/). Men om du ringer dem så kommer någon snäll människa guida dig vidare i den svenska visskatten, det vet jag av erfarenhet! 08‑5195 5488 Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.