Hoppa till innehåll

Språkpolisen tipsar

Här på Språkpolissidan ekar det ofta tomt och tyst eftersom språkpolisandet försiggår i andra kanaler som Twitter, Facebook, bloggarna och ute i de fysiskt verkliga föreläsningslokalerna. Men nu måste jag ju tipsa om vad hakke skriver om: stavning! Själv vill jag som tidigare meddelats stava dubblett med ett b.

En annan sak som kan vara intressant är Bergmans Bookface på Facebook. Där lämnar vi kort-korta tips om nästan vad som helst varje vardag. (Man klickar på länken och klickar på ”gilla” [även om man de facto gillar grisen i säcken] och vips, är man liksom med i spelet.)

Det var det hele, som dansken säger.

För er som undrar vad en asterisk är, så har jag hittat denna underbara tolkning:

Share
Publicerat iSpråkpolis

3 kommentarer

  1. Christer

    Inne på hakkes sida blev jag påmind om den förträffliga ”The Elements of Style” av Strunk & White. Då slog det mig att det väl vore en utmärkt uppgift för de bergmanska bokstävlarna att skriva en svensk anpassning av den, ungefär som Eva Halldinger gjorde med ”Eat, Shoots, and Leaves”? Åtminsone jag skulle köpa minst ett ex direkt.

  2. Aha! Ja! (Det känns som om det redan finns en liknande produkt, men va fan — vi skriver ju annorlunda!)

    Tack, Christer!

  3. Själv blev jag i kommentarerna påmind om att jag också ofta skriver fel på nämnvärt. Men hur är det egenkligen, är stavningen fri i finskan? Och så kan jag bara hålla med Christer, även om jag inte känner till det engelskspråkiga originalet skulle jag köpa den bergmanska anpassningen direkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.