Hoppa till innehåll

Tidspress och deadline samt lite snö

Stad i vinterskrud. (Ser ni vilken stad?)
Stad i vinterskrud. (Ser ni vilken stad?)

Alla verkar gå omkring och knorra över (och twittra och fejsboka och blogga om) att dygnet har för få timmar och att december har för få dagar samt att snön är ett tecken på världens undergång. Själv tycker jag precis tvärtom!

 • Dygnet har ju för många timmar; jag jobbar så himla bra under tidspress och slarvar bara bort timmarna däremellan med … med … jagvetinteallt. (Jag har verkligen ingen aning om vad jag gör med timmarna när jag inte måste göra dittendatten. De bara försvinner.)
 • December har för många dagar. Låtom oss hoppa från lucia direkt till julafton och sedan vila två dagar för att vips hamna på nyårsfest i glittriga tajts. Vad ska vi med alla skräpdagar däremellan?
 • Snön är underbar. Det blir ljust, man får muskler och röda kinder av skottningen och tågresorna blir ju så spännande.

(Orsaken till att jag hinner blogga här och nu just denna eftermiddag är att jag inte har någon deadline förrän kl. 18:15.)

Tioåringen äter morot, men inte som andra barn äter morot. (Helt ovidkommande bild, ja.)
Tioåringen äter morot, men inte som andra barn äter morot. (Helt ovidkommande bild, ja. Om man inte vill se moroten som en metafor förstås.)
Share
Publicerat iBloggen

18 kommentarer

 1. Christer

  Sunnsvall.
  De som redan gnäller på vintern är mesar (utom Borås basketlag förstås, och andra som drabbats mer handgripligt).

 2. Är du kvar i morgon kväll? Är det stället där vi sågs förut, förort till Härnösand? 😀

  I alla fall… Pecha Kucha i morgon kväll, Stadshusets klubb, jag och många fler. Välkommen om du kan!

 3. örjan

  Protest. December har inte för många dagar.
  Ge den fler, så kanske även Lottens julkalenderluckor kan bli fler.
  Idag 7 ben kvar på min kam.
  Ser fram emot första luckans ”normala omöjlighet”.

 4. På a svarar jag att jag tror det är hotell Knaust i Sundsvall där till vänster.

  b. Ja, dygnet har en massa timmar som man inte gör något vettigt av. Å andra sidan vet jag inte precis om det skulle bli något vettigare gjort bara för att timmarna blev få.

  c. Du har FEEEL! Det borde petas in en extra vecka, ungefär som en extraperrong, strax efter 19 dec. Man skulle inte veta om den i förväg utan bara gratis få den den 20:e.

  d. Ja. Men den kan få singla ner lite fridfullt dryygt 10 cm i taget, men gärna allt på en gång. Kommer det 9,85 cm här i stan så plogar de inte. Blåseriet kan de få stänga av också.

 5. Luna

  Sundsvall är begåvat med två ekorekokaffehak, är det Barista Fair Trade de heter? Gott kaffe, gott samvete och det som ligger på högerhörnet ungefär tre kvarter längre fram på bilden har supertrevliga fönstersmygar där man både ser och syns.

  Haver gjort en PK fast bara tre av tjugo bilder. Svårt med tajmingen. Det känns som om tiden böjer sig, som en extraperrong här och en tappad vecka där. Julen är en puckel som man inte ser över, därför blir jag alltid överraskad av att man strax är i mitten av januari. Hur gick det till?

 6. Nämen Luna — jag var faktiskt på det ena haket: en stor te och en halloumisallad slank ner och alla trodde bombis att jag var
  1) vegetarian
  2) ekologisk
  3) nyttig.

  (Jag är en oekologisk karnivor som gärna äter bakelser och påmmfritt.)

 7. Luna

  Se där! Fast ekoreko behöver inte vara nyttigt. Ekologiska ostkrokar är fortfarande ostkrokar.Och huruvida människor är ekologiska… svårt. Med all bisfenol tror jag knappast vi blir kravmärkta.

  Ja, ja, vissa kanske är märkta av krav, men det är en helt annan historia.

 8. Ökenråttan

  Kära gamla Sundsvall. Där har man suttit på mången kall parkbänk och pussat killar … i ungdomens vår. Samt pulsat i snö. Knaust får vi heller inte glömma – familjefester och dom goda, lite salta wienerbröna till frukost (och bacon).
  Jag tycks ha börjat använda tankstreck i stället för kära gamla semikolon. Det får jag ta och göra nåt åt.

 9. Efter att nu följt dina sundsvallska vedermödor i några inlägg undrar jag nyfiket. Vad hade du för dig här? Egentligen?

 10. Fast, Ökenråttan, tankstrecken är fina de med. Så i Sundsvall pussar och pulsar man? Det var alls inte det jag gjorde, Lena; jag föreläste om mina käääära svenska skrivregler (och lite informationsteknik och sociala medier och annat skräp).

 11. Fast det kunde nästan varit Lilla Fiskaregatan i Lund också, om man kisar lite och låtsas att markiserna till höger är Ahlgrens. Skillnaden är dock att Lund inte tar julsmyckning på allvar, skönheten bör ju liksom komma inifrån i denna stad…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.