Hoppa till innehåll

Mötesteknik i Bergmans Bokstäver AB

Oj, Den djefla mannen har klätt på sig. Ska jag klä på mig? Äh, morgonrock över rutiga fulpyjamasen duger.

– Var ska vi sitta? säger han.
– Köket. Ska bara ta undan svettosten och rinnsmöret först, säger jag.
– Vem antecknar?
– Åh. Är det ett sånt möte.

Gah. Möten som kräver anteckningar slutar alltid i ”men potatis och lök är ju ganska billigt”.

– Ok, here we go.
– Du måste hitta fler föreläsningar nu i höst, Lotten.
– Ok. Och du måste sluta ta jobb som inte genererar pengar, Min djefla make, husbonde och VD.
– Ok.
– Hänger du tvätten så klipper jag gräsmattan?
– Ok. Finns det te kvar från i morse?
– Japp.
– Har vi koll på biljetterna till Bokmässan?
– Japp.
– Mötet avslutas.

Bra, tack, humdidum nu kan jag äntligen gå och klä på mig och blogga.

Nu, två timmar senare sitter jag fortfarande i rutig pyjamas. I sängen. Men jag har

 • mejlat svar på elva skrivregelsfrågor (tjänat 0 kr)
 • korrat en basketklubbs programblad (tjänat 0 kr)
 • plockat äpplen i trädgården (sparat säkert 20 kr)
 • bokat en resa till Genève, där jag ska hålla en skrivregelsföreläsning för utlandssvenskar (ett uppdrag som kommer att sluta på plus minus noll).

Och så har jag ju bloggat.

Share
Publicerat iBloggen

20 kommentarer

 1. Du får ta betalt per fråga. 5-10 kr är nog ett rätt rimligt pris, säger hon som håller på ungefär lika mycket som du med att göra grejer som inte genererar ett öre.

 2. Men näääääh, jag vill inte ta betalt för språkpolisfrågorna, dem vill jag bara få och besvara utan mankemang.

  (Jag skojar inte — att svara på språkfrågor är nästan lika kul som att spela basket.)

  Däremot vill jag föreläsa för Ikeas skrivavdelning. Men att hitta fram till närmast ansvarig är lika enkelt som att hitta en snorkråka i en snöstorm.

 3. /ingrid

  Vi ses på bokmässan 🙂
  Vårt monternummer har jag glömt men vi brukar ha stora vepor med förlagsnamnet. och om man inte ses i mässvimlet finns ju det betydligt farligare vimlet på Park. Läste du DN i lördags? Kulturpersonligheter fick uttala sig om bästa och värsta mässminnen och Peter Englunds värsta innehöll ingredienser som hårdknuten slips, park hotell, blixtrande huvudvärk, halvdrucket wiskeyglas, läppstiftsrester. Som inledningen till en thriller noir, helt underbart. Och att någon i hans ställning inte väljer ett minne typ "när Wislawa Zimborzka fastnade i hissen". Även Anneli Jordals värsta minne utspelade sig på Park, hon blev av med en framtand i barträngsseln eller hur det var. Så Park är farligt, undvik det. Eller uppsök.

 4. Bokfrossaren

  OK, jag förstod vinken och har skickat in en förfrågan om ett arvoderat uppdrag. Borde inte fler läsare göra det?

 5. Lysande, Bokfrossaren!

  (De uppdragsgivare som vill ha strip tease i pausen kan få det. Väldigt få vill det numera, jag förstår inte riktigt vad som har hänt.)

 6. Egentligen borde en riktig språkpolis vara avlönad av staten för sitt samhällsviktiga arbete! Basta.
  Vänligen en av måndagens gratislyssnare på MDH.
  =)

 7. Föreläsningar för utlandssvenskar låter som en lysande idé! Jag som vista i den världen kan vittna om ett skriande behov även från mer eller minre officiella källor som arbetar för att 'främja det svenska språket och kulturen!'

 8. Yvonnes — jag minns med fasa de långa mötena på Nationalencyklopedin. Vi pratade och pratade och praaaaaatade. Och så fattades besluten i korridorerna på eftermiddagen …

 9. Du har ju en fot inne på SR. Lär dem skillnaden mellan talad och skriven svenska. Gärna lite om pausering och tydliga uttal också, även om det kanske inte är ditt bord.

 10. Jag gick en kurs i tocket där när jag var med i Frisksportarna i Åmål. Vi lärde oss att det finns inget bättre sätt att visa sin överlägsna mötesteknik än att föreslå en kontrapropositionsvotering. Då spelar det ingen större roll om man fortfarande går klädd i morgonrock.

  Allt som behövs nu är två motförslag.

 11. Ökenråttan

  Men Lotten: Hur ska det inte gå med plus där i Schweiz? Dom måste väl betala dej? Och betala bra. Internationell expertis som du är. Lägg till en nolla nu på fakturan, så ska du se att det ordnar sej.

 12. Olsson

  Håkan – frisksportarna i Åmål! Där kände jag på 70-talet ett brödrapar som kallades Åmål och Tvåmål …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.