Hoppa till innehåll

Badtradition med bajsparentes

Vi tänker slå badrekord. Jag har precis hittat förra rekordnoteringen i html-bloggen som jag hade då: 1999-09-09.

Vi var nyinflyttade, hade bara tre barn, fick plats i bilen och inspekterade kommunens alla badplatser. (Jag måste köpa nya sandaler – använder ju fortfarande samma som på bilden ovan.)

Nu härdar vi oss för att våga oss på att bada 2009-09-09. Det är alltså det traditionsenliga doppet – rekordet slår vi förstås den 10 september. (Alla självplågare och vinterbadare samt fakirer fnyser förstås åt vår extrema mesighet.)

Igår såg jag ut så här. Det var inte särskilt kallt, men inte heller särskilt skönt eftersom jag är svinförkyld och bara måste sympatibada med barnen.

Sexåringen drabbades plötsligt av toalettbehov där på stranden, men eftersom detta har hänt förut visste han vad han skulle göra. Fast det var svårt.

Strandtoaletten – som kanske är en installation av Konstfack – var låst på ena sidan och väldigt olåst (utan dörr) på andra sidan.

 

Eller vaddå dörr, det saknades allt utom just toalettstol. (Om man vill, kan man granska bilden och se vad som finns i toan förutom träbitar, kottar, stenar och flugor.)

Och vad händer? Blir barnen äcklade, upprörda och illamående? Ropar de på hjälp och kräks i en buske? Drabbas de av toatrauma och känner sig strandkränkta? Nej. Sexåringen ropade så det ekade över hela sjön:

– Skynda dig mamma! Bajs! Det här kan du ju blogga om!

Share
Publicerat iBloggen

10 kommentarer

 1. Civilisationskollaps.

  And on the pedestal these words appear:
  "My name is Ozymandias, king of kings:
  Look on my works, ye Mighty, and despair!"
  Nothing beside remains. Round the decay
  Of that colossal wreck, boundless and bare,
  The lone and level sands stretch far away.

 2. Örjan

  Återuppväck Herakles.
  Mästaren i stallstädning.
  Detta borde därför vara en enkel match för honom.

 3. Meeeeeen, huuuuur kunde jag missa att skriva om "inte en kotte"?

  I've obviously lost my touch. (Jag tror att jag citerar ur en film, men kan inte komma på vilken.)

 4. Det är något jag ibland undrar när jag ser sån här. Vad ända in i glödheta är det för kul att vandalisera och grisa ner en toalett. Är det den ultimata maktutövningen eftersom alla säger alla måste utnyttja en i vissa situationer? För "hundra år sedan", på Hultsfredsfestivalen, när kön till bajamajorna var milslång hade någon väldigt "intelligent" livsform lagt en lång nr 2 uppepå locket till en av majorna. Inte undra på att den var ledig….

 5. Jag är –om jag får vara allvarlig– opererad och har stundom en mycket kort framförhållning. Då är inrättningar som denna en vederstyggelse att träffa på när det gäller, kan jag meddela.

  Nuff said

 6. Plastfarfar — jag var också helt allvarlig och mejlade kommunen mina bilder. De har inte svarat än, men jag passade på att skicka CC till lokaltidningen samtidigt …

  Det hela slutar säkert med att jag spärras in som rättshaverist.

 7. […] Själv har jag ju bl.a. klagat på chipsfabriken som hade glömt kryddorna och brödbageriet som hade tappat gammalt bröd i det nya och flingföretaget som hade fått besök av maskformiga gäster som spann ull i påsen. Coca-Cola som inte kunde skilja på de och dem fick förstås också ett mejl samt kommunen som inte hade koll på sina offentliga toaletter. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.