Hoppa till innehåll

Besvikelser

Om jag blickar bakåt, är de minnesvärda besvikelserna i mitt liv så fjuttiga och fåniga att jag borde ställa mig i skamvrån med dumstrut på huvudet och clownskor på fötterna. (Vid närmare eftertanke försvårar dessa skor ståendet just i vrån. Man får liksom bli inåtfotad i en rät vinkel.)

 • Jag blev inte framröstad som lucia i fyran. Helt rätt, jag blev ju det i trean – inte ska man vara lucia två år i rad! Dessutom kom jag i trean av mig mitt i dikten och var tvungen att läsa i fusklappen som jag hade i handflatan.
 • Jag fick 4+ och inte 5 i betyg på en uppsats på höstterminen i ettan på gymnasiet. Skandal! ropade jag och sprang hem och grät. Och kom på att jag skulle skriva bättre nästa gång.
 • Jag fick inte stipendium för att åka till USA och läsa på high school. Jag föll ihop i en hulkande hög tills jag tio minuter senare fick reda på att jag hade förstått fel: jag hade visst fått ett stipendium, men värdfamiljen hade trott att jag skulle vara barnflicka och hade ångrat sig. Jag fick bara en annan värdfamilj så blev allt så bra så.
 • Jag hamnade i Idrottssektionen under Lundakarnevalen 1986 när allt jag ville var att stå på scen. Fem timmar senare visade det sig att jag hade fått plats på Nisses Stugas scen, som sedermera blev ”Karnevalens bästa attraktion”.
 • Jag blev i juli 1988 inte anställd på Nationalencyklopedin. Istället blev jag i augusti 1988 anställd på Nationalencyklopedin.
 • Jag fick missfall två gånger och trodde att livet var slut. Sedan födde jag fem barn.
 • Jag fick kicken som kåsör på Sydsvenskan. Och kom på att man ju kan blogga istället, vilket jag älskar.

Ni ser? Det ordnar sig! Nej förresten:

Malena Ernman, som ska försöka gå vidare till ESC-finalen i kvällens deluttagning, måste ha blivit besviken när hon i veckor hade förberett sig på att framträda på Idrottsgalan och tio minuter före entrén fick veta att det inte skulle bli något eftersom ”tiden hade tagit slut”. Så här såg det ut 2008:


Eftersom jag tycker att hon är synnerligen cool, tuff, duktig och dessutom rolig, är hon värd lite tröst. I form av ännu mer publicitet. I give you: Malena Erman!

Malena Ernman med det som skulle ha sjungits på Idrottsgalan 2009: ”Baksidan av Christian Olssons lår – elegi över ett förlorat idrottsår”. Maestro: Bengt Åke Lundin. (Källa.)

Uppdatering:
Texten finns i kommentatorsbåset.

Share
Publicerat iBloggen

27 kommentarer

 1. Och så en puss i sista punkten. ha!

  Wv är lite slö. Eftersom blev bara fersom (Eller är det ”för er som …”?)

  Trist att hon inte fick göra numret. Hon har ju liksom haft totalt fullt upp den sista tiden ändå. Hade de kommit på det lite tidigare hard hon fått lite vila, vilket jag tror inte hade suttit fel.

 2. Det är precis den besvikelsen jag känner å hennes vägnar. (Tydligen är jag inne i en ”känna å någon annans vägnar-period” just nu.)

  Betalt fick hon säkert — men kicken av applåder och beröm kan ju få en att haaaata och omedelbart vilja slå världen med häpnad av revanschlusta (mycket på en gång).

  Att stå beredd i kulisserna med fjärilar i magen och sedan få ett ”näe, hörru, du kan gå hem, vi hinner inte” är ju grrrrr-äsligt. (Tydligen är jag inne i en ”morra för att jag är arg-period” just nu.)

 3. Ica

  Ja, du har verkligen haft det jobbigt i livet och drabbats av otroliga besvikelser 😉 (även om missfall verkligen är berättigat besvikelse!)

  I like Malerna och hoppas att det går bra för henne. Hon är cool och har enorma biceps.

 4. Ica

  … och jag bör precis som författaren av inlägget korrläsa innan jag döper om Malena till Marlena.

 5. ab

  Neeej! Inte du också! Jag ser bara en hemsk skylt med ”DU MÅSTE UPPGRADERA till Flash 9 för att se detta”.

  Finns inte grejen på Youtube? Leve Youtube! Jag kan (peppar peppar) se allt på Youtube och t ex Washington Post, men inte uppgradera till flash 9.

  Jag tror du blir sommarpratare innan jag blir det. Ska vi slå vad? 😉

 6. AB drabbades av plötslig besvikelse: Flash 9! (Nej, inte på Youtube. Än i alla fall.)

  Nu måste vi hitta länkar till allas överarmar, hörni.

  När jag läste din länk, Niklas, trodde jag att det stod ”When I was laid” och klickade snabbt som ögat för att få se dig och Malenas överarmar eller något. (Fast sedan blev jag faktiskt inte besviken.)

 7. Tusen tack, Cecilia N! Jag har blivit namnsdagsgrattad alldeles otroligt idag: AFK, mejl, sms och telefonsamtal. Och jag som inte ens heter Charlotta eller Lotta.

  Lotten har ingen namnsdag. Men Adela, Alexis, Ansgar och Axelina har. (Tror ni att jag har hittat en alfabetiskt uppställd lista?)

 8. Läsaren i Finland

  I Finland har du i alla fall namnsdag idag, för i min finlandssvenska almanacka står det ”Charlotta, Lotta, Lotten” idag! Så grattis!

 9. ab

  Grattis!

  På Youtube finns en Malenalåt från idrottsgalan i fjol. Men det är inte den alltså?

  Amerikaner är galna i och på grund av Michelles armar. De är så tonade eller vad det kan heta på svenska, och de är en mors armar, och hon bär ärmlöst och det ena med det andra.

  De som inte nickar andlöst instämmande håller på att spricka över ilska över LARVET. Här har vi krig och finanskris och WAPO skriver om Michelles armar? Who cares! (I alla kommentatorstrådar finns säkert som amen i kyrkan någon som skriver ”Who cares?”)

 10. Nu lyssnade jag på detta på en laptop men jag hör ju inte texten! (Utom ngt om Henke precis på slutet.)
  Det behövs undertexter!

 11. Tadaa:

  Lasse Karonens förkylning
  Kallurs stressfraktur
  Stefan Holm med skadad sena
  Zlatan fick hål i knäna

  Baksidan av Christian Olssons lår
  Sammanfattar vårt idrottsår
  Foppa Forsbergs jävla skoskav
  Våra guldrömmar blev inget av

  Men Henke Larssons innebandykarriär!
  Se framtiden ljusnar här …
  Rundpingis och fiaspel
  Ja, Henke har kvar en hel del!

  Text: Svante Thunberg

  (Svante är Malenas man och son till Olof, som ju är Bamse.)

 12. …ingen schlagerblogg i kväll (ikväll?) heller.

  Min hjälte är annars Malta-tjejen som var den enda som stod ensam på scenen. Hon fick en röst av mig trots att vare sig röst eller låt höll hela vägen.

 13. Oj. Portugal till final. Jisses. Fast den hippieinspirerade dekoren gillade jag förstås!

  Malena blev (liksom flera andra bidrag) illa producerad; det lät riktigt mesigt stundtals. Men hennes schyssta överarmar tog henne i alla fall till final. Bra så.

 14. Tack snälla Plastfarfar för att du vill att jag ska simultanschlagerblogga! Det värmer ett schlagerbloggshjärta!

  Ni som inte såg: Malena hördes pyttelite, körtjejerna jättemycket. Förmodligen är det fixat till på lördag — kanske till och med riggat för att det ska låta så himla mycket bättre på lördag …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.