Hoppa till innehåll

Matblogg med en nypa stress

Nä nu! Nu är jag stressad! Fly mig en paus!

Alla skriver i dagarna om besöksstatistik och antal länkar och topplistor och Bloggportalen och Knuff och Nyligen och Twingly och vikten av att synas. Läsas. Snart kommer någon att trycka upp en t-shirt med texten

”Den som har flest länkar när han dör, vinner”

eller

”Unika besökare är också människor”

eller

”Jag finns även IRL”

eller …

Jag borde väl hänga på ett © på alla de där t-shirtidéerna förstås? Jag borde väl länka till en t-shirtfabrikör som bloggar också? Jag borde … men nej. Jag är så stressad.

Därför ägnar jag mig idag inte alls åt att läsa tidningar och försöka hitta någon artikel som jag kan skriva om och bli länkad till och få en miljard nya (ganska uttråkade men väldigt unika) läsare. Jag ska istället matblogga. Here we go!

Gå ner några hekto i veckan med Lottens PI-metod! (Det är alltså 3,14 kalorier per kvadratcentimeter mat.)

Tag en fiberformfranska och lägg på en formpressad kalkonskiva ur ett storpack och häll sedan på lite fiberhavregryn och ät. Damma ur munnen med lite vatten!

För att undvika skörbjugg kan man ta en kålrot, en palsternacka eller en morot och lägga på. Dock måste formfranskan i dessa fall ersättas av knäckebröd. Formfranska = tältsäng, knäckebröd = ribb-botten. Maniok och kassava kan fungera lika bra som pålägg, men vem tusan vet hur de ser ut?

Tag en lättfil. Hacka i små tärningar. Bryn med lite långfil och blanda sedan ihop med lite vitlökspulver som ger lite sting till anrättningen. Ät med gaffel.

Om man vid sällsynta fall får lust på den franska synden, kallad baguette, gäller det att neutralisera den med en grönsak. En purjolök smälter in väl i baguettens utseende, och är därför synnerligen lämpad för dessa tillfällen. Se även kapitlet om kamouflagemat.

Värm en flaska vin. Drick i stora klunkar så att inte alkoholen smiter ut genom näsan.

Nå, det här var väl lugnande och upplyftande? Och inte en enda länk så långt ögat når! Inte en enda tidningsartikel hänvisar jag till och med inte ett ord nämner jag musiktävlingar, politiska diskussioner, plötsligt avlidna artister eller storartade idrottsliga insatser.

Jag är med andra ord helt onödig! Hurra!

En läsarfråga:
Kan barn deltaga i PI-dieten?

Javisst! Dessutom får de sedan extra motion när de springer runt bland grannhusen och frågar efter matrester.

Detta glasspaket fiskades upp ur en soptunna längre ner på gatan.

Fler diet- eller matbloggstips emottages tacksamt!

Share
Publicerat iBloggen

31 kommentarer

 1. cruella

  Nja. Jag tror jag håller mig till GI-metoden i Grönköpings tappning: Godis Innan. Det vill säga, för att sätta ned aptiten inför den fettbringande måltiden äter man med fördel lite godis – för alla vet ju att det förstör aptiten!

  Häpp!

  wv säger hlfbok. Ja, jag har många halvlästa böcker liggande, det är så sant.

 2. Ica

  Hm, alltså har alkohol samma effekt som redan kokt potatis?
  Klart barn kan deltaga. Särskilt dina små spetor.
  Bäst av allt för dieten är ju just att man stressar med. Det ökar förbränningen av den tärnade filen.
  Sedan borde du ju givetvis tillsätta ägg eftersom det förbränner mer än det ger 😛

 3. Nu sitter jag med skammens rodnad. I min dagliga inlägg länkar jag som vanligt. I morgon ska jag UNDVIKA göra det.

  Bra att du varnade om vätskans väg ut. Jag kan börja berätta. nej jag låter bli det. Det var då när maken fick ta bort sin visdomtand då det började… hända. Stopp!

  hieent

 4. Ilva: Detta kanske är de onödiga bloggarnas dag? Vi kan sluta oss samman i en förening. Fast bara en dag i taget förstås. I morgon måste då vara de nödigas dag då vi länkar till alla som skriver om det känsliga ämnet inkontinens.

  Men Cruella, hlfbok måste ju betyda ”hilfebok” vilket är en svysk bok om hjälp till självhjälp?

  Anne-Maj: Min man har också visdomständer som … nej, vi sparar det till den stora tandsmärtedagen.

  Nu ska jag äta ägg med kruskakli på. Och lite godis före förstås. (Besvärligt det här, GI blir ju i vissa meningskonstruktioner plötsligt GF — godis före — och alls inte lika fyndigt. Grammatik bara förstör!)

 5. C

  N knaprade på en vintertorr och mycket död fluga i helgen i tron att det var ett russin.

  Tror nästan att du kan höra konversationen som började med:
  ”Det låg en död fluga här för en stund sedan, vart har den tagit vägen? Har katten…”
  ”Mamma varför ligger det russin på fönsterbänken?”

  Kan det passa in i PI dieten.

 6. C: Jag åt i lördags en knasprig mjölbagge. Den var död sedan länge, så den kommer ju liksom inte att lägga ägg och göra larver i min mage … men ändå tyckte jag att det var lite onödigt.

 7. Hahaha… härligt, tog åt mig en smula (men bara en smula) av länkhysterin, t-tröjorna är underbara, vill ha alla! PI-metoden ska jag lägga på minnet (otroliga tips) men Grönköpingsvarianten av GI (Godis Innan) är annars den jag praktiserar till vardags!

 8. Tack för dagens roligaste läsning Lotten, och bilderna som var helt underbara.

  Rigg, du vet väl att godis är frukt (följer logiskt av ”frukt är godis”)? Och frukt är nyttigt, så det ska man äta ofta.

 9. I.Alldeles IRL-tips om bantningskost:
  När suuuget sätter in knaprar jag på en rå (skalad!)morot. Det tillfredsställer både sötsuget och tuggbehovet och sedan gör man väl av med en och annan kalori(?).

  II Min blogg idag är helt UTAN länkar, och är ALLS inte ONÖDIG.

  Dessutom finns där ytterligare kosttips i form av äpplen.

 10. ab

  Mannagrynsgröt, säger jag bara. Man blir så god och snäll och så får man motion efteråt för det är ett helvitte att diska kastrullen.

 11. Jag vill ha en unika besökare-tröja! eller en ”grammatik bara förstör” (ja, det är bara det jag orkar kommunicera just nu).

 12. Cax

  Ha ha det bästa jag läst på länge. Det roliga är att jag hittade till din sida, för att du var länkad! 🙂

 13. Vi kan sympatiblogga eller pedang-blöogga någon dag. ”Grammatik förstör bara” tröjan vill jag ha. Jag har nog med min grammatiska förmåga. Du föreslog ju att jag skulle skriva dåligt och få allting omredigerat…

 14. PI-metoden – visst är det den med Rogers bakverk: PI-Roger?

  Och det är ju bara på PI-dagen man ska äta dem, dvs. den 14 mars.

 15. Agneta

  Dagens Lotten-blogg gav dagens mest rejäla skratt.

  Kommentarerna med kruska och visdomständer fick mig att minnas hur vår barndoms (min och mina syskons) tandläkare på fyrtiotalet gav vår mamma en bok med nyttiga grötrecept. Svartgröt och andra hemskheter innehöll den. Storasyster som var född redan på trettiotalet och var en sorts tongivande figur i vår syskonskara utbrast vid åsynen av ny tandläkargröt på sin tallrik: ”Nää, gröpe det äter vi verkligen inte!” Så satte hon ner sin tallrik på hundens matplats. Strax följde vi tre tripp-trapp-trulliga fyrtiotalssmåsyskon efter och gjorde detsamma utbristande: ”göpe det kan vi inte äta!” Hunden slafsade dock glatt i sig alltsammans.

 16. A L V A S - P A P P A !

  det där med länkarna förstår jag inte alls. kommer det fler o hälsar på en om man länkar till en artikel? hur funkar det?? jag måste prova genast.

 17. Se där! Det verkar som om jag måste trycka upp några t-shirtar. Är det ok om jag tar isådär 1 800 spänn styck?

  *måste tjäna pengar, måste tjäna pengar*

 18. Christina W: ”Ta bra betalt” finns bara i min fantasi.

  Vad kul, förresten, att du trillade in här så långt efter inläggets tillkomst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.