Hoppa till innehåll

Jag har tid över! (uppdat.)

Det här är helt sanslöst! Jag har fritid! Jag har tid över! Jag somnade igår klockan tre på eftermiddagen! Jag har läst en bok – från början till slut utan paus! (Ninas resa av Lena Einhorn.)

Som gräsänka med endast två barn hemma kan man ju rent av plötsligt finna sig själv pillandes navelludd. De två barnen som är hemma är snart 15 år och snart 13 år och har ännu inte kommit in i trotsåldern. På sin höjd kan jag få ”nej” eller ”varför då då” samt kanske ”stöhn” (med simultant stampande i golvet). Sådant där tar ju ingen tid alls. Vad som tar tid är uppenbarligen de fyra som inte är hemma. Som när

 • min djefla man ideligen ska ha idé- och spånmöten i vår firma,
 • Nioåringen vill diskutera livet, planeterna och matematikens under
 • Sjuåringen har pysslat fram pappersklipp på 260 kvadratmeter
 • Fyraåringen har hittat min mascara.


Idag strosade vi omkring på Coop så länge att jag till och med började titta på sakerna jag skulle kunna få köpa. (Nu är dessa bilder inte av förkrigskvalitet utan mer av mobiltelefonkvalitet, men man kan i alla fall klicka på dem om man vill titta lite noggrannare.)


Jättefräscha tomater.


Citroner som var fina för en månad sedan.

Det här är ju toppen, det här som kallas tid. Tänk att jag inte har tänkt på det förut.

—————
Här kommer en bonusbild när bloggerbludder behagar samarbeta igen; just nu är det bara tilt och error. Så här står det:

There were errors during upload.

The following images were not uploaded.

 • tomatludd.png : En tidsgräns överskreds när programmet väntade på en extern publicerare.

Vofför? Vabaha? Tidsgräns? Jag har ju precis deklarerat att jag inte har några problem på den fronten!

——
Uppdat:
Nu! Tomater med navelludd som påminner om Mördartomaterna anfaller. Hurra!

Share
Publicerat iBloggen

39 kommentarer

 1. Jag hade inte svårt att veta vilket inlägg jag skulle kommentera av de två indentiska, men jag dolade. Precis som Femåringen alltid gör med allt numera.

  Det där med det du kallar ”tid” skulle jag vilja lära mig mer om. Håller du kurser eller föreläsningar i ämnet eller kanske brevledles kan du dela med dig av information och tips som leder till detta ”tid”?

 2. Det dumma är att

  1) Danstanten har skrivit en kommentar som är puts väck!
  2) Jag kan inte ladda up den där luddiga tomatbilden.
  3) Jag kan inte ta bort inlägget nedanför!
  4) Kommentarerna äts upp när man klickar på publish eller preview.

  (Kopiera innan ni klickar.)

 3. Fast jag har ju oceaaaaaner av tid och kan sitta och fnula med det här hela dagen!

  (Äsch, nu kommer Bästisgrannen och vill gå på promenad. Har jag ju inte tid med!)

 4. pernilla

  Danstanten har ju gjort en kommentar till det andra exemplaret av detta inlägg. Är det det som är försvunnet i cyberrymden??

 5. Aha, och nu plötsligt när jag alls inte bad om det, försvann det dubbla. Nu ska jag hitta tillbaka till Danstantens kommentar!

  (Det är -16 °C, så jag slipper gå på promenad.)

  Översättarhelena: Av de fem barnen fick fyra (nästan statistiskt rätt) den djefla mannens bruna ögon och en fick mina blåa. Mer än en gång har jag hört:

  – Men Olle har väl inte bruna ögon?

 6. Jag är imponerad av att du kunde läsa just den boken från början till slut utan uppehåll, för sällan har jag läst en intressant berättelse så tråkigt berättad som just ”Ninas resa”….

  Härligt att du får lite tid för dig själv i alla fall. Det är du värd!

 7. C

  Lotten i stereo, det gillar jag, men är också tveksam till var jag ska lägga kommentaren, så jag parkerar här.

  Va skönt med tiiiiiiid.
  Du menar alltså att när Bill och Bull blir en så där 13-15 år och jag skickar mannen på resa så kommer jag äääntligen ha massor av tid?

  Fräsch grönsaksdisk! Då undrar man ju hur det står till med de andra färskvarorna… Rys!

 8. cruella

  Själv har jag skapat mig tid idag med hjälp av ett RYGGSKOTT! Jämmer! Och 13-åringen har ont i ett knä, och 9-åringen har ont i magen och 11-åringen är förkyld. Maken påstod att han skulle utbilda sig till läkare och sedan jobba hemma – antalet patienter borde räcka ganska bra tyckte han.

 9. Alla våra tre har fått mina bruna ögon. Jag hade blivit jätteförvånad om jag hade fått ett blåögt barn, fast jag egentligen fattar att det är femtio procents chans för det. (Jag har själv en blåögd förälder nämligen.) Fast den yngsta är åtminstone blondin, vilket även fadern var i unga år.

 10. cruella

  Och jag tyckte det var JÄTTEKONSTIGT med ett brunögt barn (två har blå) när jag själv har blå och maken åtminstone EN blåögd förälder…

  Putte Kock har återuppstått i wv! (ptkkok). Eller borde jag ägna mig åt potatiskok?

 11. Lotta

  Översättarhelena:
  om dina barn ska få blå ögon måste även barnets far ha ett blått anlag. Både min man och jag har bruna ögon, men våra pappor är blåögda. Detta gör att vi har 3/4-chans att få brunögda barn och 1/4-chans till blåa. Nu har vi bara två barn, ett brunögt och ett blåögt.
  Jag blev väldigt förvånad över de blå ögonen men ännu mer förvånad över hennes röda hår. (Och hade blivit oehört förvånad om hon hade varit en pojke.)

 12. Nu påminde du mig om svenska grönsaksdiskar, det var inte snällt. Och alla våra tre barn är blonda och blåögda och ser adopterade ut. Fast marco har iallafall blå ögon.

 13. Orangeluvan

  Lotten, om inte du skickar dessa bilder till Coop så kommer jag att göra det. Vem vet, kanske kan det leda till att du får en ursäkt och en gratis storhandling? Föga anar de att det är en fembarnsfamilj som döljer sig bakom de spetsiga bokstäverna.

 14. Oss emellan, Cecilia — du har helt rätt. Min navel är dessutom så snygg och så väldigt grund att det inte fastnar något ludd där, hur jag än bär mig åt. (Och jag är inte ironisk!)

  Veckotidningsjournalisten:
  – Nå, Lotten, vilken kroppsdel är du mest stolt över? Håret? Ögonen? Br…
  Lotten:
  – Min ickedammiga navel. Håret är väl ingen kroppsdel.

 15. Tid är bristvara eller lyxvara. Nu ska du hänge (är det rätt ordval?) dig åt allting.

  Jag tror jag ska ta bild på Konstnärens rum när hon har papper överallt.. det vill säga hennes konsthantverk. Det är städat nu men det lär inte dröja ett tag.

  Vi måste köpa frukt oftare än mjölk. Men dom ratar varma grönsaker så jag äter upp det mesta.

 16. C

  Är inte att vara blåögd en egenskap som egentligen inte är fysisk?
  Jag har blågrå ögon men är samtidigt otroligt blåögd för jag tror alla om gott.
  Så Lotten är du både blå- och brunögd?

 17. Pernilla

  Eeeouh vilka läbbiga bilder. Just nu är jag mer glad än vanligt att jag bojkottar vintertomater.

  /Mögelfobikern

 18. margareta

  frukt och grönsaksdiskar med fotobevis! Hoppas Coop fixar till det, jag har haft liknande upplevelser där men har inte något fotobevis på det och personal ser man sällan och ser man dem så hör de inte till den avd.

 19. /ingrid

  På Jamaica träffade vi en blåögd (å nu blev det svårt med ordvalet; inföding? invånare? svart? neg…?) jamaican. Hur gick det till rent genetiskt kan man undra.

  Frukt och grönsaker på Jamaica var alltid superfräscha utan navelludd och annat oönskat krafs. Och havet var så varmt att vi trodde termometern var sönder (33 grader!! 49 grader varmare än i Stockholm idag).

 20. Ica

  URK! Fanns de där tomaterna i er ägo eller på coop? Då är det ju inte så konstigt att de inte heller har kräftor.
  Aha… du har tid… det kan lätt åtgärdas. Höhö.

 21. Ica

  Ja! Det är -16! Jag hade isklumpar i ögonfransarna och istappar från näsan när jag kom till jobbet idag. Det är inte roligt att vara ute och cykla nu. Gruff på kyla, norrland och snö.

 22. Emi

  Det där med genetik är lite lustigt. Sambon har blond/blåögd pappa, mörkhårig/brunögd mamma och tre syskon som, liksom han, är blonda och blåögda. Trots det och trots brunhåriga och brunögda ingiftingar är alla åtta av Hannas kusiner lintottar med blå ögon. Och så Hanna då, ljusbrun och brungrönögd. Statistiken fungerar inte alltid. Däremot skulle jag lita på att statistiskt sett ingen av de där tomaterna var köpvärd.

 23. Men va fan… vilken Coop-butik är den skyldiga? Så jag vet vilken jag ska undvika. Härlig bild på mascara-miraklet 🙂 Så ser jag också ut när jag har sminkat mig.

 24. Jag brukar handla på Willys på Vetterslund. De senaste fem gångerna har jag kommit hem med något som är dålig. Nu har jag bestämt mig för att aldrig mer gå dit.
  Det värsta som finns är när man är dödligt hungrig och inser att det enda man har hemma är en mögligt trots att man köpt det dagen innan. BlääÄ!

 25. Då gör jag ett nytt försök – trodde först du hade plockat bort min kommentar för att den var opassande *skrattar*

  Jag är imponerad över att du lyckades läsa boken i ett sträck, jag tycker nämligen att ”Ninas resa” är en intressant historia berättad på ett fruktansvärt tråkigt sätt.

  Sedan är jag glad att du har tid över.. det är du värd 🙂

 26. Lotta: Japp, jag vet. I vårt fall är barnens far mycket riktigt blåögd, vilket innebär att vi kan vara säkra på att han bara har två blå anlag trots att fadern (hans alltså) är synnerligen okänd. Själv har jag alltså bruna ögon men en blåögd far, alltså ett blått och ett brunt anlag. Violà: 50 % chans för blå ögon hos mina barn men ändå 100 % brunögda barn.

 27. Bra idé, Moster Mjölgumpa, vi borde alla outa oss — komma ut ur kylskåpet!

  (Vågar jag? Fullt med rester är det. Och spill.)

 28. Å ja ja ja!!! Det är sånt jag ska få när jag åker till Rom! Inte menar jag då luddiga tomater eller sunkiga citroner. Nej å nej. Fri tid. Fritid. Fritid.

 29. Appropå bloggerbluddret med bilduppladningen; hade den externa publiceraren överskridit tidsgränsen på sin kafferast så han inte kunde publicera din bild?

 30. Anonymous

  Hej.
  Det är inte bara ”Fonus” som borde
  kallas ”Dökonsum”
  Grattis COOP.

  Mittbena på tomaterna……..

  Tvillingmammas ”Pappa”

 31. Mittbena på tomaterna! Perfekt!

  När det gäller bilderna och tidsgränser, så begriper jag verkligen ingenting. Jag som alltid håller mina deadline:ar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.