Hoppa till innehåll

Nu har jag vänt kappan

Att inte följa med strömmen är jag bra på. Det låter ju fint. Men det handlar bara om att jag är seeeeeg. Och feeeeeeeg. Inte oberoende och cool.

Jag var sist med snickarbrallor och hann inte ens att dra på mig ett par v-jeans innan det modet var helt ute. Stuprörsjeans var jag sist med, ballongjeans hade jag när alla andra hade stentvättade byxor. Frisyr har jag inte bytt sedan jag klippte lugg i sjuan. Jag bor i olika former av 501:or och kommer förmodligen att kallas patetisk när jag är 83 år och begravs i ett par sådana. Nej, 93 år menar jag, vi har ju gammal-gener i släkten.

Nu orkar jag inte stå emot Bloggerbluddertrycket längre – nu har jag alltså gått över till det nya, the new and die neue et noveau. Kommentarerna har försvunnit, men lär visst återvända. (Man undrar var de är när de är borta. Kanske har de tagits som gisslan i ett förvaringsskåp på Centralen?) Alla å, ä och ö i länkarna till höger är förvandlade till hokuspokustecken, och dem måste jag visst laga själv.

Nu ska vi se. Om jag har vågat göra detta, kommer jag då att följa fler strömningar?

 • Bleka tänderna?
 • Köpa gåstavar?
 • Blogga outfits?
 • Anmäla mig till Bloggtoppen och kolla statistik?
 • Stoppa ner byxorna i de knähöga stövlarna?
 • Oj – köpa stövlar först kanske?

Min djefla man har slagit vad med en helt, komplett och totalt bloggovetande tjej (i vår ålder, egen företagare, tusenkonstnär, tonårsförälder och specialist på Pasta Putanesca) om att hon kommer att vara bloggknarkare inom en vecka bara genom att följa vad som händer på www.lotten.se. Jag kommer alltså att under den kommande veckan länka lite mer än vanligt. Kanske. (Jag tar självklart emot mutor, övertalningar och smöranden i kommentarerna. Smörj också, kanske.)

Nu kommer det att stå ”Labels” här nere, och sådant vet jag inte om jag behöver. Ah, well. Roa er med detta istället för att fundera över labels. Tänk om man skulle sätta labels på människor … En stämpel i pannan med ”på dåligt humör” eller en lapp på ryggen med ”ont i magen idag” kanske? Fast å andra sidan är jeansen instoppade i stövlarna väl en label så god som en ann?

Share
Publicerat iBloggen

31 kommentarer

 1. Berätta gärna om det där automatiserade ”labels” har någon effekt.

  Ojoj, vad skumt: mina word verifications som ska stå här nedan är borta. Måste leta. I ett förvaringsskåp på Centralen?

 2. A L V A S - P A P P A !

  Fattar detta med dålig tajming vad gäller jeans. Och håller med. och lider lite av samma men inte lika illa.

  Fattar att du alltså inte har nån koll på bloggbesök osv (men fattar knappt att det är sant, hur kan man undvika att bli sjukligt nyfiken?)

  Sen fattar jag hjälpligt att djefla är säker på att nån annan ska bli bloggfrälst.

  MEN sen fattar jag inte alls vad länkarna har med det att göra. Men jag smörar på allt vad jag kan SMÖR, smör, SMÖÖÖR, butter und butter. och ännu mer smör! Bara för säkerhets skull. MEN fattar gör jag inte.

  nästan uppdaterat; jag har fö aldrig fattat vad labels är till för.

  men däremot funkar verifivations allt för väl här o dom är ju så underbara (?)

 3. A L V A S - P A P P A !

  DESSUTOM; som om det inte var nog på saker jag inte fattar; jag kan läsa gamla kommentarer. kan inte du?

  npt nästan helt oväsentligt, varför ingår Q så ofta i word verifications (som jag inte kunde stava till precis innan). Är det svårare för illvilliga robotar att skriva Q än låt säga B??

 4. Alva, Jenny och Martin: (fast det borde vara Alva eller Jenny eller Martin eller egentligen endast Jenny eller Martin eftersom Alva inte skriver än och …öh… nu blev JAG förvirrad) … Eh … var var jag?

  Jo, länkarna är till för att den bloggofräls(t)e ska hamna på allsköns olika ställen under denna slåvadvecka. Nu kanske hon trippar iväg till Alva (eller Jenny & Martin?) och då gäller det för Jenny & Martin (för Alva säger inte så mycket om detta, väl?) att se till att hon blir fast.

  Egentligen skulle alla denna vecka skriva inlägg med cliffhangers!

  (Är det förresten Jenny eller Martin som är uppe så här sent på kväl… nätterna? Eller — hu — Alva?)

  Jo, kommentarerna är tillbaka, just det. Fast några gjordes om och blev ”anonymous”.

  Men var är mina WV? *snyft*

 5. A L V A S - P A P P A !

  (= det är pappa, och eg borde hela härligheten döpas om till Alvas pappas blogg för tanken med att Alvas mamma skulle vara med föll ganks platt (tyvärr, hon försökte men blev inte biten). Det är mest här vi framstår som alla tre, vet inte varför. förresten är du ju rätt nattsuddig själv!

  Men bra, nu förstår jag. Och visst kan det finnas en liten, liten chans att hon fastnar för baby-blogging om hon inte är anti-bäbisar. vad vet jag!? men det är ju folk trots allt inte överlag (tror jag). Får fundera på cliffhanger, det är ju listigt.

  JAG är nyfiken på din statistik, det måste vara 1000-tals dagligen?!

 6. Ica

  Nejmen, inte du också! Ska jag behöva bli ännu mer otrendig? På dessa bloggar fungerar aldrig wv för mig så jag får sitta och uppdatera skiten hur många gånger som helst. Jeansmode ja. Hm… Jag har kört med baggy i flera år trots att det bara är inne i skatar- och hiphopkretsar, men vad gör väl det?

  Smickra är jag ju så bra på (och jag ligger ju säkert högt i kurs efter tre veckors intenstivt tjatande), men jag har bloggat om hur man ska undvika att få sina munsår att sprida sig. Very important information med andra ord. God natt… eller god morgon. Vilket som.

 7. Jag gick och la´mig med en isande övergivenhetskänsla.
  Alla Lottens kommentarer hade försvunnit!
  MEN
  Nu nu när jag vaknar är de här IGEN.

  Något som i gengäld försvunnit under natten är vår snö….

  wv=samua
  Aha jag har kommit till Söderhavet

 8. Lotten! Alla andra har WV, men inte du på din egen blogg, när du är inloggad. Blogger tror således inte att du vill sprida spam till din egen blogg.

 9. Nämen åååh, Panter, ska jag aldrig mer på min egen blogg få höhöa om en lustifik association till WV?

  Ah. Jag kan ju hitta på ! Eller ta någon som jag fått hos någon annan! Som den här: rahts!

  Ica: jag har sama problem, man skriver in rätt WV, som inte godkänns. Gång på gång. (Trägen vinner, kanske är det ett karaktärstest?)

 10. Det står inte Labels på min blogg. Ordet är ful! Jag använder ordet kategori när jag inte hittade något passande.

  V-jeans passade mig perfekt! Jag hade stora rumpor och ridbyxlår. Men det var fasligt att hålla reda på byxan och skärpet när den åkte ner.

  Jag har gåstavar som ligger i förrådet, använde bara under fjällvandringen. jag fick mera ont i ärmarna istället för benen. Jag vill inte ha ont i ärmarna istället för benen. Jag tecknar och kommunicerar med folk. Internet också.

 11. Jag glömde förklara hur jag använder. Jo Om jag kommer på något jag skrivit om. så klickar jag på det som syns först på skärmen så hittar jag det på en gång. Sen kollar jag hur mycket jag skrivit om ridning, mat, skrivandet och justerar presentationen därefter?

 12. ab

  Ser väl ut som vanligt här? Vad var meningen med ommöbleringen?

  Hatar ”labels”. Hatar också ”vad andra bloggare skriver om X”. Vill bestämma SJÄLV!!

  Jag tycker du är jättemodern. Du har ju nitbälte ju! 🙂

  (Kan du inte ändra till enklare wv istället? ”Plutt” t ex?Nu sitter man med tungan hängande utanför munnen och plitar ”ipizraeu”, och när man är klar blir bloggen sur och kommer med ett nytt förslag… OK, vet att det inte går att ändra!)

 13. Här sitter jag och skriver en kommentar i godan ro. Huset är tömt på hormonstinna tonåringar och radion spelar ABBA. Ljust och lätt och trevligt. Funderar över hur omoderna jag är och hur långt efter jag kommer varje modevåg. Nu står jag inför en kopiös utmaning … att köpa, dra på mig, tycka om … jeans med hög midja. Den här gången har jag bestämt mig för att inte komma ett årtionde efter alla andra … men förmodligen blir det så … ANYWAY … när jag då sitter här så kommer med korta små jämna mellanrum en liten ruta upp MITT I MIN KOMMENTAR som säger att ”Norton has experienced a serious problem with this webpage” ALLTSÅ??? VADDÅ??? Hela tiden!! Och jag är lika rädd för ”seoius problems” som jag är för att ta fram mina gamla byxor med hög midja så … yezzf … knappar jag in för att verifiera min närvaro. Sedan vågar jag mig inte hit igen 😉 Illande gula rutor med elaka meddelanden passar inte in i min lugna sköna söndag haha!

  Update: NÄHÄ! Det gick inte!! fgsxbxt!

 14. Jag måste hålla med, AB — den där texten ”andra bloggar om” tycker jag inte heller om. Jag tror att jag ska strunta i Labels (helt rätt, Anne-Maj, det är ett fult ord). Eller så använder man det som en extra humorkrydda ..?

  Så här: man skriver om paret Berglins seriestrip i dagens (28/1) SvD och berömmer dem för den första rutan. Punkt slut. Men sedan sätter man på denna ”label”:
  bedrövlig humorfri slutpoäng

  Christina: din dator varnar dig förmodligen för allt snusk som jag hela tiden skriver om och alla hemliga virus jag har byggt in i alla länkar och WV! Moahahaaa.

  Moster Mjölgumpa! Länka ska jag så klart! Skriv om … något som en ickebloggare kan gilla … Eller något JÄTTESPÄNNANDE!

  Nu ska jag och mitt nitbälte dra något coolt över oss.

 15. Inte vill jag spilla kaffe på din blogg, men jag tänker sno idén och länka till sidan också.

  Labels på Pumans dotters panna idag: glad, fräck, nyfiken, bloggberoende, ressjuk, kaffesugen

 16. Nu har Norton gått och lagt sig. Jag blev ombedd att avinstallera och göra om allt. Sån´t tycker jag inte om. Så jag låtsas som ingenting och fortsätter … så tänkte jag … alltså … vi måste ju se till så att hon fastnar! Och då kommer följande krokar …
  Tycker hon om inredning och design kan hon drunkna hos Cleo och Roomservice. Genom deras länkar har jag bränt många hundralappar. Gillar hon mode och sån´t … du vet dagens outfit … gå till Kerstin. Ett säkert kort som påminner en 40 plusare (finns det ordet????) om hur modet ser ut idag och inte hur det såg ut för tio år sen. Recept och italiensk inspiration hittar hon hos Ilva som dessutom tar fotografier ”to die for” … recept också förstås hos Pappa Köttbullar även om såsen där är lite tunn just nu (?) … han förbereder väl kyllingen för oss ….
  Under veckan – blir förmodligen på onsdag – ska jag göra det jag tänkt på sååååå länge … då blir det avtäckning av min andra blogg … som BARA BARA lämnas ut till de som finns i min länklista eller de som brukar lämna kommentarer … alltså till snälla människor 😉 Då ska jag börja lägga ut den bok inget förlag vill ta i. ”Den är lite för elak”. Säger dom. Men en bok som ska heta ”100 sätt att hämnas en dumpning” kan inte vara snäll 😉 Så då får den gå ut på bloggen istället …. tills dess att jag hittar en förläggare som har en lika mörk sida som jag har …..

 17. qi

  Nu har jag roat mig, fräckt!!

  Jag gjorde ett försök med beta och kom undan med rena förskräckelsen, inget fungerade efter det så jag gick efter en hel del micklande tillbaka till ursprungsversionen. Väntar in med nya försök tills jag garanterat vet att all fungerar automatiskt och fint….

 18. I vanliga fall är jag också så där framstegsfientlig och anti och vägrar följa trender och testa saker som folk omkring mig är lyriska över, men den här gången gjorde jag ett undantag.

  Och jag är förvånad över att så många är så negativa till nya Blogger. I princip allt är ju bättre med den här versionen än med den gamla, men det är möjligt att det bara är jag som har haft en osannolik tur. Annars kanske det är som så ofta att de som är helnöjda inte tycker att det finns så mycket att säga om saken? Men nu ska jag sluta vara dryg och tjata om hur bra det här nya är, jag lovar. 🙂

 19. Jag håller med flinn. Tycker också att det har blivit bättre, som just det här med kategorier. Skönt med lite ordning. Om jag t.ex. vill ha tag i alla mina Mexiko-inlägg så kan jag få det i ett nafs. Varför jag vill ha det? Gillar att ha koll. Har bara svårt att hitta ett smidigt systääm.

  WV ratknxuh… låter som en musfälla, modell större. Undrar vad som händer när jag klickar på Publish…?! Den kanske slår igen, TJOOFF, å så har man inga fingrar kvar.

 20. Du också… jag börjar redan vänja mig vid den gallimatias med främmande bokstäver som kommer i min mail. Nästan lite sport att läsa det snabbt och förstå.

  Men du, gåstavar är ingen trend! Det är en välsignelse för spända nackar – samt bra vapen om jag blir attackerad av brunstiga älgar eller galningar. Har redan motat bort flera nyfikna lösa hundar genom att vifta med en stav.

 21. Det jag är irriterad över med nya blogger är att man kan inte skriva i rutan här, logga in, skriva wv och klicka publish.

  För då hamnar man på nån annan inloggningssida (där jag ideligen kryssar i rutan ”remember me on this computer” – och gör detta på samma dator!) och när jag äntligen är inlogad där är jag lååångt ifrån både Lottens kommentarsida och det jag skrev i rutan.

  Idiottjorv!

  Djefla mannens vadslagningsmotståndare: följ den spännande fortsättningen med nästa ärm på min stickblogg.

 22. Bim

  Jag tänkte bara säga att jag har skrivit en recension på din bok i dag, och länkat till din blogg. Titta in och läs om du vill. Jag tyckte i alla fall att din bok, som jag vann här i bloggen, var jättebra och jätterolig!

 23. Men vad är det här? Bloggblad får gallimatias i mejlen och Cecilia N hamnar på mystiska sidor! Jag begriper inte — här är ju det mesta sig likt. Men jag kommer säkert inte att ha kategorier — jag är en ickekategoriserande människa. Kategorisk kan jag däremot bli ibland.

  Inom parentes lite här, jag tycker att gallimatias är ett roligt ord men undrar hur det kom sig att det blev så roligt. Ur NE:

  gallimatias (fr. galimatias), osammanhängande eller meningslöst tal. Ordet är av omdiskuterat ursprung. Kanske är det bildat av lat. gallus ’tupp’, här snarast: ’stridstupp’ (vid disputation), och grek. -mathia, till math\ma ’kunskap’, ’vetande’.

  Tuppfäktarmatte?

 24. Lotta

  Eftersom jag inte bloggar själv och därför inte förstår ett ord av allt det här med gamla och nya versioner coh inte heller ser någon som helst skillnad, så måste jag ju prova om något konstigt händer om jag kommenterar. fast jag på något sätt icke-kommenterar, eftersom jag inte säger något. Egentligen.

 25. Aber doch, Moster Mjölgumpa! Det är det som är grejen! Nästa vecka är ju den stora bloggvärvarveckan!

  (Man måste inte börja blogga, men man kan övertyga bloggoskulder att göra som läsaren Lotta — t.ex. — att just det: LÄSA bloggar.)

 26. Agneta

  »Nu pratar du allt gallimatias Callemattias«, fick den av våra söner som fått namnen Carl Mattias höra då och då unde sin uppväxt. Som alla andra karlar och carlar hade han för övrigt namnsdag igår.

  Wv = xcyra och det får mig tänka på harsyra!
  Men icke godtogs det försöker nu med
  kfdfoj

  tredje gången gillt kanske

 27. Anonymous

  Jaaa… V-jeans! Minns att jag älskade mina. Ja, det fanns ett par i taget enbart, tyvärr (?). Och sedan kom det stuprör där en sväng också, och man meddelade raskt – aldrig!!! Öh, och vad gjorde man? Ja, man köpte sig ett par till sist och såg inte klok ut när de tom var höga i midjan! Nä, jag är ben, och halv överkropp ungefär, 😉 Enligt konstens alla regler (ja, KONSTENS!) är människan uppbyggd enligt vissa normer, avstånd mellan hittan och dittan… Och där passar jag INTE in, nopp. Jag är långa ben och halv överkropp som sagt var, och med stuprörsbyxor som dessutom var höga i midjan… Ja, då såg man ut som långa smala pinnar/ben och sedan kom… brösten, ungefär :p Vet dock att jag INTE tänker inhandla några stuprörsjeans denna omgång. Ja, de ÄR ju på tapeten nu igen, urk… Märk väl, jag har skrivit det hos Lotten nu, så OM det står i min blogg att det finns ett par i huset så kan de INTE var mina, hihihi. Måste vara någon av de där hemifrånvarande ungarna som äger dem, japp… Dvs, det finns inga nu, för jag tror INTE de heller har köpt sig några, 😉
  Hm, ibland undrar man. Vad är mest kul, Lottens bloggande eller kommentarerna här, hahaha. Det tar ju mycket lång tid att läsa alla, vilket man ju bara MÅSTE. Är ju så nyfiken på vad folk får för kommentarer i sina blogginlägg. Jag själv får sällan några, hihihi. Tyvärr kan jag då meddela att jag har en hög med tjuvläsare av bloggen (kan man kalla det så?) då jag har RÄKNARE och vet att jag har besökare. Men, vågar folk inte kommentera ibland, eller är det så totalt meningslöst läsande man håller med, :p Hm, antagligen det sista ja. MEN, jag vet att några har hittat till Lotten via min sida, hahaha. Och jag tänkte på Lotten när jag satt på APTmöte på jobbet senast, :p.
  Må så gott… Någon som undrar…
  jemygxz – ge mig – öhh… nej, vi slutar tänka där, ja… det kan leda till väldigt konstiga saker, 😉
  (uppdaterat blev tbuwua – tabu… jag får inte kommentera alltså, hm…
  Sjöbackas blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.