Hoppa till innehåll

Jag är den enda som …

När vi äter kvällsmat leker vi en lek. Man ska komma på något som man är helt ensam om bland dem som sitter vid bordet. Om vi har gäster, måste gästerna förstås delta. Och allt godkänns … så länge det inte är helt fel.

– Jag är den enda som har gröna strumpor på mig mitt i sommaren!
– Jag är den enda som kan pi utantill med 23 decimaler!
– Jag är den enda som har klänning!
– Nej, pappa har ju mammas klänning som turban på huvudet.
– Javisstja. Men jag är den enda som är sexåthalvt!
– Jag är den enda som idag har dammsugit hela huset, kört ett lass med skräp till tippen, sprungit en mil och lagat maten!

(Spontan applåd uppstår.)

Ni ser, man kan ta sin chans och skryta rejält? Vid middagsbordet har vi haft gäster som för första gången någonsin har vågat berätta om hur duktiga de är egentligen.

– Jag är den ende som vann skol-SM på 100 meter för 50 år sedan!
– Jag är den ende här som har kysst Uffe Larsson som ju har blivit så förfärligt mager!
– Jag är den ende som kan rabbla deklinationer på sju språk!

Igår sade jag:
– Jag är den ende som har tappat en glass på en ordningsvakt utanför Apoteket och trampat en ordningsvakt på foten inne i Apoteket och som har krockat med en ordningsvakt inne på Nationalmuseum och som har spillt kaffe på en ordningsvakt på Gröna Lund och som har pratat med en ordningsvakt inne på Kulturhuset och som har blivit tillsagd av en ordningsvakt inne på Hallwylska palatset och som har blivit arg på en ordningsvakt inne på Pressbyrån på Norrmalmstorg idag!

Share
Publicerat iBloggen

18 kommentarer

 1. Broder Jakob

  Jag är den ende som kan säga vilket vin jag dricker med ögonen förbundna. Idag och alla andra dagar.

 2. Bo setterlind

  Du är den ende, som hemligen ser mig,
  fast ingen har talat, du vet vad jag ber dig.

 3. margareta

  jag påminner mej ibland om min enda Londonresa för 13 år sedan.Redan på Arlanda blev vakten intresserad av min handväska, som han noga undersöke innehållet i innan jag fick fortsätta mot planet. I Londons alla museer, nog blev jag stoppad och handväskan genomsökt, familjen fick alltid vänta på mej. ”nu har de stoppat mamma igen”, hörde jag en bit bort. Vid hemresan tillfrågades jag om jag packat min resväska själv, och det hade jag ju, sen tog de handväskan igen och genomsökte den inför ”alla” andra.Väskan är av skinn med 2 små fack på framsidan, den hängde på axeln. Den finns fortfarande kvar i garderoben och jag tänker på den som Londonväskan. Om du Lotten har ordningsvakter som specialitet, så har jag tydligen vakter och tullare. Har inte flugit något mer sedan dess.

 4. salt tog orden ur munnen/fingrarna på mig!
  Något freudianskt måste det vara – du utstrålar något som väcker …
  Eller så har Du en förutfattad mening gentimot ordningens upprätthållare…

  Annars har vi fått 11 mm idag,hittills; Det regnar fortfarande.

 5. Ica

  jag är den enda som är diagnostiserad med dåligt minne och ändå minns mönstret på min lekhage jag satt i vid ett års ålder. Och jag är den enda med giltigt skäl att missa målardagen som jag bestämt tycker ska flyttas fram nån liten månad eller så.

 6. Ica

  Hahaha!! Word verification: MILFX. För alla som sett American pie och vet vad Milf står för. hahaha

 7. Ulla:
  Jag kan komma in på Den djefla mannens, men det tar tre år på’t ungefär. Han måste ha lekt med något script, då blir det oftast krångel. (Han är 60 mil härifrån och leker med script, så jag kan inte gå och banka på honom.)

  Alla:
  Now. Ordningsvakterna. Det var inte jag som letade reda på dem och tappade fattning — de förföljde mig hela dagen! Hela Stockholm var fullt av vakter. De tog sikte på mig och attackerade. Alla utom honom jag kladdade på var arga. Trånga skor eller dåligt blodsocker kanske?

 8. Jag tänker på Magistratsvägen och Mätaregränden när jag hör Norra Fäladen. Och på klapprande träskor, flätor med sidenrosett och Martin Larsson som bodde på nr 18. Jag tänker på stora gula hus och bruna Mildnerhus och skrapsår på knäna samt Faraos cigarrer. Och på att Broder Jakob kissade i rutschbanan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.