Hoppa till innehåll

– Run, Forrest, ruuun …

… skrek Tolvåringen till mig när jag mitt i förlängningen i kvarten Tyskland-Argentina sprang ner för att hämta min dator som jag faktiskt hade tappat bort. Under köksbordet. En stund senare hörde jag mig själv säga, som vore jag initierad:

– Ja, nu har ju Tyskland övertaget. Det är bra när de byter sida sådär, då får försvaret jobba lite extra. Nämen Ballack, ställ dig upp, fjant!
– Tyst. Jag jättehejar på Tyskland! sa Olle, Orienteraren med stort O.

I början av andra förlängningen trodde jag igen att jag visste vad jag talade om:

– Nä, nu har ju Argentina övertaget. Ååå, jag blir så glad när de slänger sig sådär handlöst för att stoppa skott med kroppen! Kommer du ihåg Salming i sitt sista hockey-VM?
– Nämen har de bytt sida igen? sa Olle.

När alla spelarna spottade munnarna torra på gräsmattan och vi fick se slipsgubbarna rynka pannorna och reserverna skaka de ordinaries ben som trasmattor, ja då började jag himla med ögonen och berätta om Börje Salming.

– Jomen kommer du inte ihåg?
– Nope. Sssschhh, sa Olle, som om han hade varit indian hade hetat Mannen Som Struntar I Fotboll.
– Jo, Salming lade av 1993 och fick vara med i VM 1996 tror jag det var 1992 och det var han som slängde sig mest med sin 41-åriga kropp och det är alltid kämparna jag älsk…
– Jaaaaaaaaaaa! skrek Olle.

För då hade Tyskland vunnit straffarna. Coolt, jag vill gärna säga att vi 2006 åkte ut mot dem som sedan vann hela klabbet.

Share
Publicerat iBloggen

9 kommentarer

 1. Det är trist det där med straffarna. Eftersom de ändå slåss i mittcirkeln efteråt….kan de inte göra upp som på gamla dansbanor…..kanske inte i mitten som Gladiator…eller förresten. Gör det i mitten så står FIFA-gubbarna med sköldar inåt. Ja så får det bli!

 2. Ica

  attans, jag tycker precis tvärtom. jag tycker att tyskarna skulle fara ut med buller och bång för de var så elaka mot oss. och det var ju såååååå synd om argentinas målvakt. liten, nervös, orutinerad, och inbytt, stackare!!
  förresten. jag har en kompis på hemmet som gärna skulle vilja beställa en “Språkpolis”-tröja. hon blev så betagen när jag stoltserade i min. Har ni kvar sådana?

 3. Tyskland vinner, Tyskland vinner, jag säger det nu, jag säger det sen, Tyskland vinner, Tyskland vinner, rockarocka elgitarr, Tyskland vinner, Tyskland vinner, woo-oo-oo-ooh, Fritz och Udo kickar boll, Norbert och Reinhold kickar boll, vem kan kicka jo det kan Günther och Dirk wooo-ooo-oooh!

  Ta hit en mässingsorkester. Nu ska det bli ompaompa hela natten! Knödel, Spätzle und drei millionen Würste!

 4. ica: Argentinas målvakt gick inte av för hackor, men vad gör man när Franz, Dieter, Uwe och Helmut krutar på?

  Språkpoliströjan är till officiell försäljning på http://www.bergman.com. Skicka adressen så kommer den efter helgen!

 5. När jag var åtta hejade jag på det laget som just då råkade leda. (Ofta var det Leeds eller Tottenham.)

  När jag var nio (förra gången VM gick i Tyskland) fick jag veta att det var smart att heja på det laget som hade slagit ut Sverige, eftersom det kunde betyda att vi var näst bäst.

  När jag var tio började jag orientera. Dessutom insåg jag att detta med att heja fram sin baneman var en feg strategi. Och dessutom bra dumt.

  wv: fkius! (nästan fikus, precis som en av fotbollsspelarna)

 6. en djefla man: Hade jag inte vetat att Ni är nykterist…

 7. Idag har jag lugnat ner mig.

  Skälet till att jag hejar på Tyskland är förmodligen att jag själv fullständigt saknar bollsinne. Sydamerikanernas lattjande med trasan — sambafotboll, bolltrollerier och allt vad det heter — framstår som lite läskigt för mig. Samordning och fysisk styrka är däremot något jag förstår mig på. Tråkigt men — uppenbarligen — effektivt.

 8. Min kommentar blev en hel bloggpost. Välkommen dit och läs! 🙂

 9. Ica

  Hm, näe, han gick inte av för hackor, men det var likväl syyyyyynd om honom. Stackars. Tänk vilken sits stackaren sitter i. Nu hoppas jag förövrigt att tyskland går till final där de möter Frankrike. Går Italien och Portugal till final låtsas jag glömma vad en fotboll är och emigrerar till en varm världsdel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.