Hoppa till innehåll

Förlåt, det är mitt fel!

Jomen … om jag alltså hade varit synsk, så hade jag inte letat efter ett par skor i tre dagar. Jag hade vunnit på Lotto. Jag hade inte hoppat av latinet i gymnasiet. Jag hade låtit bli att vricka fötterna. När Annika Bryn skriver om sina förnimmelser sitter jag och gapar av förundran … för jag förnimmer endast smärta. Och beska känner jag, den smaken gillar jag inte. Okej, kärlek kan jag också känna.

Men … och nu ber jag om ursäkt igen … men när jag igår satt med Olle (som svarade med Strindbergscitat) och Skotten (som deppar för att Skottland inte är med i VM men hålls upp av sin starka tro på att Sverige ska mangla England) och lunchpratade om sushi, fotbolls-VM och livet, lät det så här:

Skotten:
– I övermorrn börjar det!

Lotten:
– Jahoooo! VM-VM-VM! (sjunger med sushi i munnen, utan melodi) Den här biten med tonfisk gillar jag inte!

Skotten:
– Hur kan ni äta … guldfisk? (äter stekt bacon, stekt ägg och baked beans)

Olle:
– ”… en brännvinsflaska tömdes på tu man hand …”

Lotten:
– Fast jag är övertygad om att Isaksson skadar sig. Rami får hoppa in, och gör det bra.

Skotten:
– Men han är väl ok nu ..?

Olle:
– ”Min skrift är en avstraffning men icke en hämnd.” Va? Kjell Isaksson? Superstars?

Lotten:
– Andreas Isaksson. Målvakt. Han är två meter lång och väger 50 kg, klart man skadar sig då.

Skotten:
(viskar till mig) – Vem pratar Olle som om han var?

Olle:
– August Strindberg, eh, öh, knepig filur som gjorde sig ovän med allt och alla för hundra år sedan.

Lotten:
(med munnen full) – Sschom Linda Schkugge. (svälj) Aaah, dom här med lax är ju underbara. Kan jag ta din wasabi? Men vet du, Skotten. Jag tror att Rooneys fot kommer att paja igen, så honom slipper vi.

Skotten:
– Äh, han är inge bra. Gerrard är bättre.

Olle:
– Vem, Gerhard? Äh. Ha! Hör: ”Det är glädjande att Beethoven håller; eljes är allt så förgängligt.” Ha!

Lotten:
– Jag tror att de kommer att fejka att Gerrard är skadad. Sen blir han matchvinnare. Förresten startar Anders Svensson, men blir utbytt mot Kim Källström i 52:a minuten.

Ok.
Nu får jag bara hoppas att allt annat jag hotade med igår inte blir sant, för i så fall kommer Olles plötsliga Strindbergsvurm att få ett abrupt slut.

Share
Publicerat iBloggen

26 kommentarer

 1. Måste bara reflektera över ordet abrupt. Ab…rupt. Snacka om abrupt ord. Schwåpp, klipps det bara av.

 2. Ami

  Jag fattar inte att alla är så bekymrade över en målis med huvudvärk. Han står ju bara still framför ett nät, det kan ju inte vara svårt att ersätta en sån! Däremot är jag allvarligt bekymrad över att t-baneföraren som ser till att jag kommer till dagis varje dag, sushijapanen som fixar så att jag får middag varje fredag och ICA-handlaren som jag inhandlar kexchoklad hos för tillfället är så sjuka. Dom har ingen Shaaban som kan rycka in när det kniper.

 3. *haha* Superstar, det var länge sen. Jag minns när Ricky Bruch kastade madicinbollen i väggen så dom fick mäta längden i vinkel. Och när Kjell Isaksson gick på händer upp på prispallen.

  Det var tider det. (Visserligen gamla och lite sämre, men ändå tider…) Undrar vem i dagens svenska fotbollslandslag som skulle slå gamle Kjell Isaksson i pingis?

  (jipbm – Tji på blomp utan Tålop?)

  PS: Du har väl inte visat skotten min ekivoka utanvits från igår kväll? Isåfall får jag skylla på att jag var nykter, den sena timman till trots.

 4. Ulla

  Jag har alltid tyckt att det är orättvist att Skottland, Wales, England och Nordirland får ha var sitt landslag.

 5. /ingrid

  Apropå förnimmelser: nya påbud från jobbet om att inga cyklar får parkeras framför huset utan runt hörnan i ett cykelskjul bakom en låst grind som har en knappkod. Detta är alldeles nytt och i morse skulle jag för första gången ställa hojen där. Klart jag inte hade koden med mig, men jag visste att jag skrivit upp den nånstans på en lös lapp och då kunde jag SE DENNA LAPP i huvet. När jag sen slog siffrorna var det rätt! Har aldrig hänt förr, är inte känd för bra minne (även om jag ju kan hela texten till Eiffeltornet och Sofia dansar gogo …) så jag är mökta häpen. Och nöjd, nu slipper jag få bassning av Cykelpolisen.

  Ett annat cykelbaserat glädjeämne: en cykelpump har installerats på Nybroplan — jag FLÖG resten av vägen till jobbet. Med hjälmen på. Förstås.

 6. ”Det är jädra i det snuset gung i hela ordenshuset
  när Sofia spräcker kjolen i en go-go.
  Alla tycker hon är läcker när hon viftar på sin häck är
  alla vilda och Sofia dansar go-go.
  Varje karl blir yr och lysten, det är böljegång i bysten
  Hela salen brakar loss och skriker: Mera!”

  Vilken källa till nostalgitrippar den här bloggen och dess kommentarer är! Jag blir alldeles knottrig i hårbotten när jag sjunger högt för mig själv här på kontoret. (Tur för min rumskamrat att han är i Windsor på utbildning idag…)

  Faktum är att det här är en av de mer obskyra låtar som jag har gjort en ny text till under min tid på KTH. Den var lite för intern för att ha något allmänintresse (behandlade den ökända nollningen) men det var rätt kul att sjunga den. Vi var kanske 5-6 pers av 120 som kunde melodin, men jädrar i det snuset vad vi sjöng! 🙂

  (lhcpolzu – En föraning om att Linköpings hockey kommer att kontraktera en polsk spelare vid namn Zcsteban Usczcmics)

 7. /ingrid

  Hakke! Fantastiskt! med rätt radfall och allt!

  wf: gcziqsgg ger väl lite buggindikationer?

  Förresten, jag dinerade på ett Stockholsställe som heter Street igår och det gjorde även den intressanta konstellationen Thomas Bodström, Mona Sahlin och Rickard Wolff. VAD har de ihop? Vi undrade med frågade inte (det var väl klokt av oss va?)

 8. Kan du inte få på känn att Sverige slår England? Det skulle rädda hela VM, i min mening. Om vi förlorar mot T&T samt Paraguay och kommer sist i gruppen skulle det ändå kännas okej om vi vann mot de där rödvita pajsarna.

  Och så skulle väl den där kiltkillen bli glad också.

  /Herr R

  WV: tgpkha. Tigerpannkaka?

 9. Ami: Hon som heter Ica som brukar kommentera här kommer att ge dig målvaktshuvudvärk när hon läser vad du skrev. Hon är nämligen en målvakt.

  Alla bör sprinta till hakkes utanvitser, förresten! (Och hakke lyssnade väl på Olles skönsång häromdagen?)

  Ulla: Javisst är det orättvist eftersom Storbritannien sedan 1707 har varit just Storbritannien … men nog är det ganska bra för oss svenskar som slipper möta Kenny Miller, Ryan Giggs, David Beckham och Kevin Kilbane på en gång?

 10. Det är alldeles underbart och sugas med i fotbollshypen. Jag känner mig som när jag var liten dagen innan julafton. Det var så lååååångt till i morgon att jag trodde att det allllldrig skulle bli julafton. Men i morgon kör gamla Sweden igång med vinnarlaget. På läktaren sitter Bosse Ringholm och ser till att allt går rätt till. (han har ju lite erfarenheter från Enskede att dela med sig av till de tyska värdarna). Jag tror att Sverige vinner med 7-0 och att Henke gör fyra mål.

 11. Nej hur kunde den skönsången undå mig!? (Men han måste lära sig att gå ner lite djupare på a:et i salen. Och att öka takten sista kvarten, och alla andra kvartar för den delen, med ca 400% !)

  Men han kanske lider av S = skamfritt skrålande, också känt som Carolasyndromet?

  (Här lägger jag in lite irriterande prickar för att ni inte ska kika på lösningen meddetsamma)
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .

  (Sånger utan ånger)

 12. cruella

  Men Lotten! Är du bloggsynsk nu!? Kommer du ihåg mitt skojiga ”skämt” om bortreste Olle och magsjukan eller var det tvärtom? Bortrest magsjuka och snöpligt hemmavarande Olle? Äh jag minns inte, men skyldig kände jag mig!!

 13. cruella

  INGRID!!!! Dinerade du på Street UTAN ATT FRÅGA MIG??? Näe, nu är jag inte meeeee *plut*. Fast jag gluggade vin på Mosebacketerassen istället kom jag på. Det känns idag. I huvudet. Litet.

  Om du inte aktar dig kommer jag kanske förbi ikväll, A:s klass ska pickenicka i Tanto. Så nu är du förvarnad. Å andra sidan fredagsäter du förstås nån annanstans.

 14. Cruella: Jag minns din sannspåning, och tyckte att du var bara jätterolig och inte alls kräkskyldig!

 15. /ingrid

  Cruella, jag krälar i stoftet, det var en dejt sedan länge bestämd men SNART kan väl VI gå dit och ha mycket ROLIGARE (fast jag kan inte garantera några ministrar, bara att tre rejäla glas rödvin ger tom plånbok och litet huvud).
  Jag fredagsdinerar i det som Anders på bostadbytarsajten presenterar som ”a small summerhouse by the waterfront”, med andra ord vår tio kvadratmeterskolonistuga vid Årstaviken. Det är inte jag som lagar maten idag men please kom och krascha in! C. kommer som vanligt att prata om sig själv, I. kommer att prata om sitt jobb, A. kommer att snacka om olika dvd-filmer han hyrt och sett, barnen kommer att skrika, vinet kommer att flöda och allt är sig precis likt. Du vet.

 16. Kära Lotten – och Olle – nu är jag på semester en vecka – och återkomemr nästa helg – då ska jag förstås kasta mig över era bloggar igen!!
  Stora varma kramar till dess!

 17. Ami

  Vilken tur för mig att Ica verkar hålla sig borta idag! Så därför kan jag med gott samvete spä på mitt målvaktsförakt. Jag gillar folk som kan springa. Stå still är jag så bra på att göra själv!

 18. Ica

  VM VM VM!!! Ja, denna underbara hysteri. Jag går runt i rus. Jäkla skadade Isaksson som faktiskt väger runt 80 kg.

  Ami- Är du inte klok?? Står framför nätet?? Gaaaah! Jag får ännu mer hysteri. En målvakts dagsform är ju viktigast av allt. Om en anfallare klumpar sig är det ingen som märker. Klumpar sig en målvakt blir det mål och man kanske förlorar matchen.

  Ny tv på hemmet. Massa matcher att se. känns som man kanske överlever sommaren trots allt.

  Ett litet ps: Olle är en mycket roande människa.

 19. Ica

  Haha! nu läste jag kommentarerna. Jag håller mig aldrig borta! Däremot läser jag ikapp. Och jag blir farligt mörk i albinonyllet när något säger någonting i närheten om att en målis är en fet lat jäkel som bara befinner sig på sin position för att nån på planen måste ha fulast tröjor.

 20. Ica

  .. och en sista kommentar: Ami- jag skulle hemskt gärna vilja ta dig till en målvaktsträning och prova på. Jag har tränat friidrott, innebandy och ridit. Jag aerobicfjollar, går på spinning, step up, pump och springer. Den jobbigaste träning jag har utfört i hela mitt liv är min målvaktsträning. Och stå still? Jo. testa på och du kommer bli en lyckligt sparkad målis.

 21. Ica: Får man som målis lära sig att falla avslappnat fast spänd i fingrarna samtidigt eftersom de greppar en boll? Alltså, vad jag menar är: får man som t.ex. en volleybollspelare lära sig en jag-ska-inte-göra-illa-mig-när-jag-landar-teknik?

 22. Ica

  Lotten: Nä, vi får lära oss att ta bollen och att se till att inte skada oss. Så vi faller inte avslappnat, däremot ser vi till att falla och landa på ett sätt så vi snabbt som attans kan kura ihop oss för att undvika sparkar i mage och ansikte. Ofta gör man sig inte särskilt illa ändå. Faller man rätt landar man på höften för det mesta, och det är rätt lugnt. Så, vi satsar mer på hur vi ska landa än huruvida luftfärden blir avslappnad eller inte.

 23. Ica — jag vill lära mig mer om målvaktsspecialiteter och … aah! Idé! Skriv på din blogg om de tre svenska målvakterna!

 24. Ami

  Jag vågar knappt peta på datortangenterna efter den salvan. Men faktum kvarstår: jag som bara har gjort ett enda mål i hela min ickekarriär i gympan i skolan (innebandy) har däremot lyckats stoppa flera bollar (diverse sporter) som målvakt. Kan en typ som jag som hade streck i gympa lyckas som målvakt så anser jag att det säger allt. Min mans bollar har jag däremot aldrig lyckats stoppa och därför har vi idag tre barn.

 25. Ica

  Lotten: pinsamt nog har jag inte den stenkollen på alla tre målisarna nu, men en blogg om målisspecialiteter skulle man ju kunna ordra, och vips skulle hälften av mina fotbollshatande läsare försvinna, men jo, nu ska jag spåna lite på det.

  Ami- annars kan man även ha tur;) jag har haft MVG så länge jag kna minnas i idrott, trots mitt målvaktande. Men det är ju inte prestationer som sätter betyget, utan hur du tänker. så säger iaf mina idrottslärare och jag fnyser dem högt rakt i fejan. dock brukar inte så många kvalitéer krävas inom skolidrotten som målis. Stäl dig istället i div I och se hur slött det är 😛
  det är en större bragd än att stoppa mansbollar.

 26. Skotten

  Jag har alltid tyckte att det är orättvis att just Sverige, Norge, Finland och Danmark får ha var sitt landslag.
  Vakna Ulla England är inte Storbritannien, Vissa svenskar verkar har svårt att förstå det men det är sant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.