Hoppa till innehåll

Galenskaper i USA

Nu, så här drygt fyra år efter att jag skrev ungefär ”så tokigt det är i USA, där den där Donald Trump tror att han kan bli president”, är det som bekant galnare än nånsin.

Inte nog med att diskussionen om munskyddets vara eller inte vara verkar vara den viktigaste vattendelaren. Inte nog med att man för att få rösta måste registrera sig, fylla i ett papper, få tillbaka ett annat papper, sedan ansöka om att få poströrsta om det är det man vill och se till att det är minst en månad i förväg för att vara säker på att rösten kommer fram i tid eftersom Donald Trump har beordrat stater att ta bort brevlådorna. Inte nog med att presidenten twittrar som en galning om petitesser.

Nu är han (förmodligen) sjuk i corona, och då vet ingen vad som egentligen händer eftersom man av tradition döljer alla presidenters åkommor. Här är några sjukor som ingen kände till vid tiden:

Woodrow Wilson drabbades av en svår influensa, och fick ett par månader senare en stroke.

Roosevelt satt pga. polio i rullstol eller stapplade på kryckor – något som sällan visades på bild, men som de flesta kände till.

Roosevelt till höger, inte jättepigg.

Dock var han i så dålig form inför ett av valen att hans läkare skrev att presidenten ”kommer inte att överleva fyra år till, han kommer att dö på sin post. Han fick rätt; FDR dog på sin post drygt tre månader efter valet.

Kennedy hade massa problem med ryggen och dessutom Addisons sjukdom, vilket alla ihärdigt förnekade.

Reagan höll på att dö när han blev skjuten – han förlorade halva blodmängden – men rapporterna från sjukhuset talade om ”rosiga kinder” och ”friskt humör”. När han på slutet av sina åtta år blev dement (och senare fick diagnosen Alzheimers), doldes detta så gott det gick.

Och nu denne mystiske man: Trumpen. Han har ”milda corona-symptom”, men får starka mediciner som kopplas till extremt dålig syresättning. Vita huset publicerar bilder som helt klart är iscensatta.

Bekant syn, om än slipsen saknas. Bildens ”timestamp” är 3 oktober kl 17:25 och det runda bordet står framför ett gäng … garderbober? (Källa.)
Här har han jobbat sig svettig vid ett helt annat tillfälle i ett helt annat rum. Eller inte: den här bildens ”timestamp” är 3 oktober kl 17:35 …
Naturligtvis har internets detektiver zoomat in på de viktiga dokumenten som skrivs på. Det är ett tomt papper och Trumpen ritar med en sån där famös tuschpenna som han ju gillar.

Igår slog något slags dumhetsrekord när presidenten åkte i en hermetiskt tillsluten limousin för att i tunt tygmunskydd vinka till sina supportrar som tydligen på eget bevåg står och ropar på honom utanför militärsjukhuset. I bilen kan man visserligen ha satt in någon sorts plexiglasbarriär och satt på friskluftsintaget på max, men … det är tydligen inte helt klart att det ens är möjligt eftersom bilen ska skydda mot giftattacker. (Livvakterna i bilen hade bättre munskydd.) En läkare som jobbar på just det sjukhus där Trumpen är inlagd, blev galen och riskerade sin karriär genom att twittra detta:

Och hur mår ni alla? Jag har bara ont i knäna och en blånagel, annars är det lugnt!

 

 

Share
Publicerat iBloggen

14 kommentarer

 1. Ökenråttan

  Min gamla kompis Alain tror helt cyniskt att detta är bluff, för att skaffa Trumpen stöd från folket. !!

 2. Dina

  President Bartlet hade MS. Fast han var ju inte riktigt på riktigt. Synd!

  Utan att egentligen veta någonting alls kan man kalla hela trumpcoronahistorien skum. Han är antagligen sjukare än man vill påvisa. Men vad är sjuk på riktigt och vad är försiktighetsåtgärd? Man ser inte fakta för alla spekulationer …

  Här är vi fortfarande beordrade att sitta hemma så mycket som möjligt så därför går de flesta ut var och varannan dag för att demonstrera mot högsta ledningen. Logiskt, eller hur?

  Längtar bort! Är nog bästa beskrivningen.

 3. Tuschpennor kallas ’sharpies’ i USA. En av Herr T’s många memorabla insatser var när han använde en för att korrigera orkanen Doras projekterade bana. I vanlig ordning blånekade han och påstod att ’någon’ hade kladdat på väderkartan.

 4. Dina: President Bartlet tänkte jag inte på! Fina, fina Bartlet.

  (Och ju mer jag tittar på den serien, känner jag att det inte finns något liknande som någonsin kommer att uppnå samma verkshöjd.)

 5. Ninja i Klockrike

  Att Trump är sjukare än vad vi får veta är väl klarlagt under de senaste fyra åren. Dock är nog inte coronaviruset den stora boven i dramat utan snarare den hjärnskada han tvivelsutan lider av . Vad som sen orsakat den, det kan man ju spekulera om. Frontallobsdemens är ett hett tips säger välutbildade källor i den yttre bekanskapskretsen, men även andra åkommor har pekats ut. Själv undrar jag om FAS kan vara orsaken, dvs fetalt alkoholsyndrom, men jag är inte närmare bekant med familjen.
  Det kan vara ren och skär dumhet också.

  Själv lider jag inte nämvärt utom av ett myggbett som blivit sönderrivet och nu utvecklats till ett nytt bensår. Det svider.
  Uttalad tristess i självisoleringen men där lider jag i tysthet.

 6. Ja, hans bror dog av alkoholism, medan Trump inte dricker alls. Men tar massa uppers och downers, säger ”alla”. Om mamman finns det ytterst lite info, även många bokstäver har skrivits om henne. Ni som inte har annat att göra, kan ägna en kvart eller så åt denna text om Mary MacLeod.

 7. Och hur mår den nuvarande mrs Trump, kan man undra. Gott om info om maken, men hon har ju också testats positiv (väl?) och hur har det gått för henne?

 8. Ninja i Klockrike

  Hon har fått sanningsserum som behandling för nu har hon erkänt att hon avskyr att julpynta.

 9. Brittsommar! Fast inte så mycket som i måndags. Dock tycker jag det räknas som brittsommar alla dagar under första halvan av oktober med varmt och vackert väder.

 10. Christer, the Long Distance Personal Trainer

  Väldigt OT: Jag fick precis upp personanpassad reklam för en ficklampa som kostar sex å tre! Tjugofem tusen lumen kan man tydligen kräma ur den. Undrar vad algoritmerna har tänkt att jag ska ha den till? För all del kan det behövas lampa när man går ut med hundarna mörka höstkvällar, men det där var då ändå att ta i lite väl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.