Hoppa till innehåll

En sommardag bland andra

För att vara slutet av juli och total (ljuvlig, förlåt miljön) värmebölja, händer det osedvanligt mycket. Jag tycker mig minnas min barndoms lika varma (i alla fall 1975, så det så) somrar som händelselös ööööken.

Jag snabbkollar nu 1975, och ser att det ju hände en hel del även då. Ett flygplan kraschade i N.Y., Indira Gandhi befanns vara skyldig till korruption och Anders Gärderud satte världsrekord på 3 000 meter med 8,09,8 fastän det inte var OS-år. Och jag fick påssjuka och blev stungen av en geting i armhålan när vi var på väg för att kolla på regalskeppet Vasa för första gången.

Men kolla här på 2019:

 • Trumpen twittrar galenskaper i största allmänhet
 • vi slåss mot jättemånga getingar som alla vill äta upp vår spanjor
 • en amerikansk rappare som är JÄTTEKÄND (jfr Anders Gärderud, liksom) häktas pga. misstänkt misshandel och Trumpen twittrar ännu fler galenskaper
 • mina barn far land och rike runt – Nittonåringen har hamnat i Abisko
 • det är 41 grader varmt i halva Europa – i den andra halvan är det blott 39
 • någon har hittat ett dinosaurielårben i Frankrike
 • en Emil i Lönnebergaliknande man är nu premiärminister i Storbritannien
 • Per Gessle är förkyld.

Heja sommaren!

Fånig köpebild som ska illustrera ”oj så varmt det är på kontoret när jag dricker te”.

Jag måste bara skänka en tanke till alla som inte gillar värmen. Ni är galna och tokiga, men lite synd är det allt om er. Lika synd som det är om mig i oktober, när jag måste rota fram fingervantarna och cykla i kalla ishavsvindar iförd slalomglasögon.

Hett tips! 

Ta en sprejflaska eller köp en på Clas Ohlson för 30 kr.

Fyll den med vatten.

Sikta mot dig själv.

Tryck på handtaget.

Pfffscccsschhhhhh!

Njut!

 

Share
Publicerat iBloggen

16 kommentarer

 1. Ninja i Klockrike

  Du är inte klok på nån enda ledd.
  Spreja sig själv med vatten? Då blir man ju blöt, ju!
  Jag sätter mig själv i frivillig hus arrest och drar ner i källaren och klipper mattrasor. En vänlig själ, vars väninna håller på att flytta har agerat melanhand och försett mig med tre kassar fulla med påslakan. Kommer bli så fina mattrasor så det är inte klokt.

  Dessutom får jag ju inte bada eftersom jag har ett utvecklat bensår och ett till på gång. Kan man bli sjuk, så det får man inte.

 2. Jag tror, Ninja, att du kan plasta in bensåret med ett jätteplåster helplast (och något som inte klibbar vid själva såret inunder) och bada ändå. Under min jättekorta karriär som personlig assistent gjorde vi så.
  Om det gick bara för att det var bassängbad vet jag inte.
  Naturligtvis var det sjukvårdsartiklar vi använde.

  Själv längtar jag till källarens svalka men vet att jag skulle ångra mig i vinter om jag inte går ut. Så jag sitter ute i skuggan och stickar eller handsyr. Maskinskrället krävde att få komma på service. Mitt i sybingon! Symaskiner har ingen hjärna eller något hjärta!

 3. Förresten Lotten.
  Vad gör 19-åringen i Abisko NU? Det var väl förra veckan de skulle vara i Norrland, även om de lyckades missa. Är det en bakläxevecka detta?

 4. De unga tu har farit omkring som guttaperkor lite här och där – inatt campade de ute i skogen vid Ormberget på Björkskatan där jag bodde som liten. (På Ormberget sprang jag milen på 42 minuter en gång när jag blev skrämd av en älg.) Inatt ska de sova på tåg och kanske kommer de faktiskt hem imorrn efter tio dagar på luffen. (Rapporterna är mycket knapphändiga, för hälsan tiger still!)

 5. Ninja i Klockrike

  HEJA HUNGDOMEN!!!

  Idealet med en resa är att komma hem och ha något att berätta, för de som inte var med. Så trist att alla redan har sett och hört allt man gjort.

 6. Men jag gillar att personalen anmodas att kolla igenom sitt arbete.

  Ninja, det blev en dag i källaren för mig också. Det blev för hysteriskt varmt ute.

 7. Dina

  Vattensprayflaska har vi i sovrummet! (Eftersom jag inte gillar att ha a/c där.) För det mesta räcker det med takfläkten men ibland är det skönt med de pyttesmåsmå vattendropparna på armarna. Svalkar så bra! (Prova, Ninja!)

 8. Här roar vi oss med spanjorens myggbett som är stora som tennisbollar och Sextonåringens urtikaria (trots att han inte har solat)!

  Själv har jag iklätt mig ett skirt raffset eftersom det var det svalaste jag kunde hitta.

 9. Ninja i Klockrike

  Ge grabbarna lite antihistamin, det hjälper i allafall mot myggbetten.

  Dina, jag tar en dusch i stället. Här i huset är sprayflaskor uppfostringsmetod för hundarna.

  Cecilia N, jag har fått tre stora kassar med påslakan till mattrasor!!!

 10. Ninja i Klockrike

  Jag klupper, så jag klupper så jag klupper så.
  Men en hel del av dem är fullkomligt hela och fina, fast lite vitluddiga av många tvättar.
  (Kvinnan som gav dem till mig håller på att flytta så jag förstår varför hon rensat ut dem.)

 11. Kråkan

  Stormvindar och regn, häftigt väder över gjusarnas bo.
  Det börjar ganska lugnt men redan efter ett par minuter blir det allvar. Missa inte den som sitter i torrtallen i bakgrunden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.