Hoppa till innehåll

We Believe We Can Fly

För två år sedan flög vi på en huppeguppfärd från Spanien som fick oss alla att faktiskt svära på att aldrig någonsin flyga igen. Inte av moraliska eller miljömässiga eller en monetära anledningar, utan bara för att vi var fullkomligt övertygade om att alla flygplan som skulle komma i vär närhet omedelbart skulle störta.

Nu är vi på väg till Spanien igen – till den där basketturningen, och här kan man se hur vår spanjor hanterar sin flygrädsla i rulltrappan på väg upp till Arlanda.

Det är fjärde gången jag är där, men i år har knävlarna sett till att jag inte ens kan värma upp med boll i hand. Jag får coacha, fläkta spelarna och bära vatten, helt enkelt. Det där basketspelandet får jag helt enkelt skjuta på framtiden. (Den som nu hurrar och nickar förnumstigt får minuspoäng i ängla- och bänglaboken.)

På basketlandskampen i torsdags klev plötsligt allsköns gamla landslagslirare in på planen för att visa upp sig. De haltade, stapplade och trippskuttade och jag blev alldeles till mig. Jag visste inte om jag skulle ”springa” till andra sidan av planen eller om de skulle vända sig om och titta på oss, vilket man kan se här i filmsnutten; jag struttar omkring som en halt liten valp.

Men hur ska jag nu kunna ta mig fram i Spanien med de här bedrövliga benen? Jo, jag är ju inte ensam; vi är 50 basketmänniskor från Eskilstuna och de får väl helt enkelt bära mig fram på sina axlar?

Men jag har i alla fall fått ett nytt, bra high-tech-knäskydd!

Och vad gör ni?

Share
Publicerat iBloggen

24 kommentarer

 1. Ninja i Klockrike

  Prokrastinerar.
  Berättar för folk om grönländsk isexport i stället för att hänga tvätt.

 2. Ökenråttan

  Nu är alla plötsligt i Spanien! Pilgrimen tar igen sej i Astorga med massage på hotellets spa. ”Lite få man unna sej som pilgrim”, säjer han belåtet.

 3. Exporterar Grönland is mot betalning, eller är det en omständighet av klimatförändringar som du åberopar, Ninja?

  Vi sitter och ser på Gotland-runt-tävlingen på tv. Vi fick vår dos av IRL-skärgård igår. Jag fick solsting och hunden vattensvans. Jag har hämtat mig, men hunden slokar fortfarande i aktern.

 4. Ninja i Klockrike

  Exporterades som ballt drinktillbehör i början på förra seklet.

 5. Magganini

  Vattnar,
  vattnar,
  vattnar,
  vattnar och
  vattnar.
  (Potatis osv, tomater osv, krukor, rabatter samt fiskar.)
  Äter sill. Kärnar ur körsbär till ganska tråkig fopollsmatch. Men nu är det förlängning och danske målisen (svårstavad) tog just en straff.

 6. Magganini

  Och nu är det slut på förlängningen och det ska bli straffsparkstävling och aldrig får man gå och lägga sig.

 7. Magganini

  Danmark vann inte för det gjorde Kroatien. Båda målisarna var bra.

  Det där huppeguppbåset man kom till allra längst här uppe var synnerligen underhållande.
  Fantastisk diktarkonst bla. Fast jag har bara läst en bit i början, ska ta resten strax.

 8. Dina

  Hemma igen. Tre dagar innan hittade vi en otroligt ljuvlig oas i stan: Mälarpaviljongen. Satt där tre dagar i rad och bara njöt. (Well, gjorde lite annat innan och efter sittandet men benen gick liksom av sig själv dit var gång jag ville sitta och äta/fika.)
  Tror jag flyttar in där nästa gång jag sommarbesöker huvudstaden!
  (Finns det fler sådana ställen, eller liknande, som jag bör upptäcka?)

 9. HallonE

  Här har vår lilla nyföding precis blivit sex veckor gammal och det ständiga ammandet ackompanjeras perfekt av fotbollsmatch efter fotbollsmatch. Att sitta som fastgjuten i en soffa hade inte kunnat ske mer passande i tiden. Det skulle möjligtvis varit om det inte infallit under dessa makalöst varma och vackra veckor där en egentligen hellre sträckt ut under ett träd i en skvalpande sommarbris.

 10. Ninja i Klockrike

  Jag satt också och ammade framför teven, särskilt med min förstfödde. Han var en långsamätare, och tog ungefär ett avsnitt av Cosby på sig att bli mätt.
  Men visst är det väl skönt att ha en nyföding under en sån härlig årstid?

 11. Ökenråttan

  Har aldrig ammat framför teven. Vi skaffade teve mycket sent. Jag tror att förstfödingen var 7 år. – Min nya dator är verkligen påfrestande. ”Förstfödingen” vill den ha till ”förstöringen”. Den har inte verbalt kreativt sinne för två öre. Men den får ge sej; jag är MYCKET envis.

 12. Ökenråttan

  Och den sist ammade, pilgrimen, befinner sej nu 4 dagsetapper från León.

 13. HallonE

  Det är sant, Ninja, väldigt skönt att ha en nyföding under denna ljusa, positiva del av året. Behaglig temperatur såväl ute som inne och inga krånglande värmepannor, eldande i braskaminer eller mängder av lager med kläder att tänka på.
  Förstfödingen (intressant tolkning av din dator, Ökenråttan!) kom mitt i vintern, med helt andra förutsättningar. Fast då prickade vi iallafall in vinter-OS i Sotji. Bra mästerskapstajmat av er, Lotten!
  Tack, Brid! Vi är väldigt glada för lillebror.

 14. Örjan

  HallonE
  Välkomna hit.
  Ser fram emot nya rapporter om den nyanländas framsteg.

 15. Ökenråttan

  Tre steglitser fladdrade över vår väg på gårdagens promenad. Vilken idyll det blev här i båset, bebisar och småfåglar.

 16. Båthuspernilla

  Bloggbarnet Maj-Lis har drabbats av fotbollsfebern, men vi hälsar den nya bloggbebisen välkommen.

 17. Båthuspernilla

  Bloggbarnet Maj-Lis har drabbats av fotbollsfebern, men vi lyfter blicken och hälsar den nya bloggbebisen välkommen.

 18. HallonE

  Tack så mycket, Örjan och Båthuspernilla!
  På de sex veckor som gått sedan nytillskottet såg dagens ljus är nog hans största bedrift hittills att han har ökat i vikt med 44 procent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.