Hoppa till innehåll

Dag: 1 juli, 2018

We Believe We Can Fly

För två år sedan flög vi på en huppeguppfärd från Spanien som fick oss alla att faktiskt svära på att aldrig någonsin flyga igen. Inte av moraliska eller miljömässiga eller en monetära anledningar, utan bara för att vi var fullkomligt övertygade om att alla flygplan som skulle komma i vär närhet omedelbart skulle störta.

Nu är vi på väg till Spanien igen – till den där basketturningen, och här kan man se hur vår spanjor hanterar sin flygrädsla i rulltrappan på väg upp till Arlanda.

Det är fjärde gången jag är där, men i år har knävlarna sett till att jag inte ens kan värma upp med boll i hand. Jag får coacha, fläkta spelarna och bära vatten, helt enkelt. Det där basketspelandet får jag helt enkelt skjuta på framtiden. (Den som nu hurrar och nickar förnumstigt får minuspoäng i ängla- och bänglaboken.)

På basketlandskampen i torsdags klev plötsligt allsköns gamla landslagslirare in på planen för att visa upp sig. De haltade, stapplade och trippskuttade och jag blev alldeles till mig. Jag visste inte om jag skulle ”springa” till andra sidan av planen eller om de skulle vända sig om och titta på oss, vilket man kan se här i filmsnutten; jag struttar omkring som en halt liten valp.

Men hur ska jag nu kunna ta mig fram i Spanien med de här bedrövliga benen? Jo, jag är ju inte ensam; vi är 50 basketmänniskor från Eskilstuna och de får väl helt enkelt bära mig fram på sina axlar?

Men jag har i alla fall fått ett nytt, bra high-tech-knäskydd!

Och vad gör ni?

Share
24 kommentarer