Hoppa till innehåll

Julkalendern den 3 december 2014

Ni som suktar efter gårdagens facit kan antingen klicka här eller på fliken FACIT, JULKAL. i bloggens övre kant. Ni andra kan baka bullar, putsa skor eller läsa gårdagens lucka, som Eva-L kommenterade så att hon hamnade i plommonstopet och kunde lottas fram som vinnare av en tröja till.

Eller så vandrar ni bara sakta in i nästa lucka …

Lucka 3


Hej, jag tänkte som Taube, Cornelis och Robban Broberg att jag faktiskt skulle skriva en brevlåt. Lite sorgligt, lite ”oj vad tiden går” och lite ”tänk att vi aldrig ses”. Kanske fortsätter jag med ännu mer bedrövligheter som antyder att jag tar på mig skulden för att vi har förlorat kontakten – lite sentimentalt pladder går alltid hem i stugorna.

Men sedan tror jag att jag övergår till att ställa nostalgiska frågor om vår gemensamma barndom och så drar jag in fylla och braj för att markera att det handlar om misären i dagens samhälle och alls inte dåtiden i ett rosa skimmer. Och i förbifarten talar jag om att själv, själv bor jag ju utomlands numera. Lever förmodligen ett liv som är ganska likt alla andras, men det är i alla fall utomlands. Mina jävla föräldrar nämner jag inte med ett ord, för de är fan inte viktiga i sammanhanget.

Nu undrar jag om din nuvarande adress verkligen är Pisa (i så fall bor du ju också utomlands!) eller om du har kvar lägenheten på Åsögatan. Adresser är viktiga. Vilken avslutande hälsningsfras ska jag sjunga i slutet? Svårt att välja! Kanske helt sonika alla jag kommer på?

Ja, så får det bli.

cheers

Facit kommer vid midnatt!

Share
Publicerat iBloggen

181 kommentarer

 1. Dieva

  Nu undrar jag om det är en tillfällighet att Pimm’s förekommer både i gårdagens bås och i dagens lucka. Konspiration?

 2. Dieva, frågan är också vad DDM anser om saken?

  Gällande luckan så får jag vissa associationer till en person som hette
  som ett popband men jag tror dock inte att det är h*n det handlar om.

 3. Vafalls? Fylla och braj i Pomos Piano?! Det blir garanterat slutet för den dockensembeln!
  ”Adjöss, god natt, Ma’as salama; adio-o-o-o-o-o-oos, goodbye!”

 4. Alltså — det där var nästan lite läskigt. Jag kunde egentligen inte alls utan följde en enda association (in a cup) och nådde ända in i kaklet. Inte borta, utan hemma.

  Nu ska jag inte nämna något jag har sett i båset många gånger.

 5. Varför har förresten ”Pimm’s” en genitivapostrof i produktnamnet medan det heter ”Pimms” utan apostrof i företagsnamnet längre ner? Det kanske inte alls är en apostrof utan en ledtråd, eller rent av en röd tråd? Nä, troligen bara en snubbeltråd.

 6. must not be named

  Pimm’s måste vara en villotråd…dricks här på ön endast sommartid, dvs från maj till september (ja jag vet inte svensk definition men det var inte det vi pratade om)
  Lurades in en tankevilla och upptäckte sen att det inte stämde med min DRT idé. Börja om, börja om från början eller bara sova på saken.

 7. Agneta uti Lund

  Jag vet vad det inte är: Amerikabrevet av Ruben Nilsson.
  Jag tror att jag vet vad det är. Tror. Men jag har lite problem med boendeorten – är den verkligen utrikes? På riktigt utrikes?

 8. Leda

  Himla snyggt med dessa anfanger! Anfänger? Anfångare? Infångare? Idag är kopplingen till Richard Burton förstås Pimm’s. Antagligen har han ett förflutet på Åsögatan också. Det står ju att adresser är viktiga.

 9. Agneta uti Lund

  NU vet jag att jag vet! Hittade utriket. Fick byta person.
  Godnatthälsningar från mig.

 10. Nämen! Jag hamnade hos en tjej som bytt bort sitt förnamn Charlotta – mot Regina. Men hon skulle aldrig (likt HB) tycka att föräldrarna var oviktiga eftersom hon ju skrivit en bok tillsammans med sin far, efter att han gått bort. Och dessutom är nykterist. Nähepp, jag får nog goggla vidare.

 11. Dammråttan

  Gissningen får vänta. Men alltså Pomos piano. Jag tror att han sitter tvärs emot mig på bussen. Om jag var lite modigare skulle jag ta en smygbild.

 12. OT, jag kan inte komma till startsidan via mobilen. Inte heller hitta facitfliken, så jag undrar om det finns något hemligt trick för detta?

 13. Lo

  Djurtemat lever utan tvekan! Här finns både kattdjur, hundar och grisar. Ett himla liv i luckan, faktiskt.

 14. Ok, jag kan såklart komma till startsidan genom att skriva adressen. Förlåt, jag var nog lite otydlig där, jo.
  Jag tänkte mer från bås till startsida. När jag dansar runt i luckbåset eller facitbåset har jag ingenstans att klicka mig fram till start.

 15. Efter gårdagens ledtrådslösa rättgissning har jag fått hybris. Jag tänker mig dagen som åsnan i Shrek, börjar sjunga, blir påpekad, går över till nynna, blir påpekad, slutar med tyst hummande. Hum hum. Då kommer det.

 16. Citronen

  Idag är det så uppenbart lätt att jag med största sannolikhet inte har en aning om det rätta svaret. Mest sannolikt är det minst sannolika och i väntan på att rätt svar (det mest osannolika) ska uppenbara sig drar jag till med One Direction, Story of my life. Bor utomlands gör de dessutom så bara av den anledningen allena vet jag att mitt svar mest sannolikt är mindre rätt.
  Minst sannolikt är Ria Wägner fast helt säker är jag inte … Så får det bli. Lotten, notera Ria som min HB. Gör jag nu en Schubert så var det tamef*n värt det!

 17. Frida

  Igår läste jag 167 kommentarer och förstod inget. Idag har jag läst typ 27 och förstår inte hintarna om dagens HB även om jag är helt säker på vem det är.

 18. A men det här är ju enkelt! Det är Sven-Bertil och Robyn som ska sjunga duett. Det slutar alltid likadant, med att de sjunger ”goodbaj, goodbaaaj, goodbaaaaaj!”. Eller så faller de i varandras armar. Folk, va?

 19. Åsögatan vet jag i alla fall var den ligger. Hopp i hatten!

  *USA-glimtar*
  Blötast: Yosemite, där det regnade, fast inte så värst mycket.
  Torrast: Överallt annars. Arizona, Nevada och Utah är ganska eller mycket ökenartade, och Kalifornien har haft svår torka i ett par år. Det fanns till och med snålspolande duschar på en del hotell. Men inte på alla. Somliga har fortfarande ett miniatyrniagara, som förstås inte går att rikta.

 20. KerstinUtanBlogg

  Om man googlar på pisa och braj får man bla veta hur man bäst skickar efter droger via internet.
  Utan spaning ingen aning, jag googlar vidare.

  PS. Facitlänken i dagens lucka går till 1 dec istället för 2 dec.

 21. Alla tänker väl på Stockholm när det gäller Åsögatan, men det finns en i Karlholmsbruk, ett par mil norr om Tierp också.

 22. STOPPA PRESSARNA– Dammråttan mötte Lassie på morgonbussen! (En Lassie vid namn Pomo, apropå djurtemat som båsorkestern envisas med att framföra.)

  Om adressen är viktig hamnar vi så småningom på Skebokvarnsvägen, det känner jag på mig. Där bor den riktiga Lassie.

 23. AnnaH

  Först blev tvärsäker på vem det är, men ju mer jag tänker desto mer osäker blir jag. Igår kom jag en liten bit, nämligen till Albee, men fastnade där. Får sätta mig på läktaren idag igen.

  Vem skriver människan till?

 24. Luslina

  Ok, jag får utveckla min DRT, eftersom det är misstänkt tätt med ädelstensreferanser. Den röda tråden 2014 är ju ’Juveler för svin’. Dagens HB är Skebokvarnsvägens nattsvarta gris, nej, jag menar tvärtom, jag menar, tänk fixstjärnan som följt oss genom livet, gett oss bantningstips, sånger om kärlek och fred och piffat upp gamla slagdängor i nya kläder. Bland annat.

 25. Luslina

  Min första association var också till Ulf Lundell (innan det blänkte till) men tror mig minnas att jag läst i någon julekalenderinstruks att han vägrar vara i luckan igen för att han inte ville bli googlad som HB(?).

 26. Tack KerstinUtanBlogg!

  Den här luckan har hittills innehållit
  • två fellänkar
  • en felaktig rubrik
  • två korrfel.

  Allt är rättat nu, fast jag skulle verkligen vilja säga ”javisst, men det är meningen ity det är en ledtråd”.

  Men det är det ju inte!

 27. hyttfogden

  Det är minsann många som du, så jag säger ”Vackert Stickan!”
  Synd bara att du måste gömma dig med dina böjelser.
  Hälsningar från sign, ”Krog i Hamburg”

 28. Luslina

  Tack för länken men (åh nej) kommentarerna är inte bara fastlåsta, men in- eller bortlåsta eller -blåsta. Bedrövad majlis.

 29. Luslina

  Tack för länken! Men (åh nej) kommentarerna är inte bara fastlåsta, de är in- eller bortlåsta eller -blåsta. Bedrövad majlis.

 30. AndersGM

  Åh vilken fin gammal Pimm’s-etikett! Så utförliga är de inte alls numera. Tror inte flaskan är graderad längre men jag kanske bara har missat det?
  Christer – fear not – Pimm’s är väldigt olikt Irländsk whiskey om än det möjligen är en av ingredienserna.

 31. Luslina

  Huj, dubbelpost. (Slasktext slaktsekt saltskalk skalsnask snarktratt slurksnutt snuskskurk … Räcker det nu?)

 32. LL99

  Lotten, din blogg fungerar bra i min telefon men jag
  använder iofs skrivbordsversionen även på telefon.

 33. Agneta uti Lund

  I dagens ljus ser jag att jag tänkte helt rätt i natt. Rätt tre dagar i sträck – så här bra början är jag alls inte van vid.

  Wiskeybildens närvaro har jag klar för mig, men nu funderar jag mest på varför Fågelskrämman figurerar på bild. Troligen något samband som jag inte alls känner till. Kan inte heller påstå att dagens HB ingår i mitt vetande. Namnet kände jag till, men det är ungefär allt.

 34. Ökenråttan

  Attans, nu har diskmaskinen pajat! Proppfull med en vidlyftig disk efter gårdagens komplicerade middagsmatlagning (ostpanerad piccata med ris och hemkokt tomatsås; bara panerandet drar med sej en hel massa extra kärl). Diskmaskinsjeppamotöjen hade skadat handen och kan inte komma förrn om 16 dar! Nu har jag handdiskat en LÅNG STUND. Folk brukar yra om hur bra man tänker när man diskar. Jag märkte då ingenting av det. Jag vet lika lite nu som innan vem som är HB.

 35. wickmanskan

  Idag har jag verkligen ingen aning! Problematiskt förhållande till mor och far förstår jag ju. Svära två gånger i samma mening, och hålla på med fylla och braj. Inte bra.
  Då är det inte Tom Hanks och Meg Ryan i min favvo-film You’ve got mail. Jag gissar det trots allt. Ses på läktaren.

 36. Glider in och glittrar lite pga tröjvinnare (vilket absolut inte kommer att hindra mig från att gissa både rätt och fel resten av julkalendern!).

  Dagens lucka placerar mig i två läger, dels kvar i Östergötland, igår i Norrköping, i residensstaden den här gången, men också på en alptopp en bra bit söderut. Jag får inte ihop det med min idé om den röda tråden, men jag ska låta mitt undermedvetna arbeta på det medan jag begraver mig i eltermer. Adieu.

 37. Agneta uti Lund

  Fågelskrämman var nog bara en uppdykande bild däruppe på sidan. Den som växlar.

 38. Stress, allmän leda och huvudvärksdag. Och vernissage ikväll. Kommer så långt som att Carl Larsson och en hoper sillapckare bott på Åsögatan. Återkommer före läggdags och ser om det anas något då.

 39. godiva

  60° PROOF ? jag känner mig 98 % säker på att kombinationen styrka och syrlighet i den däringa drycken eller mer explosift färglada krävdes i mängder för att HB skulle få upp elden tillräckligt rasande för att fatta pennan och skriva hem om det med om inte med lösningar så med varenda nödvändig förklaring om sakernas tillstånd.

 40. Men se där, efter några timmars funderande och lite googlande så kom jag på det…. men inte kan jag linda in det på nåt fint sätt, eller?
  Jag ställer mig i skuggan… eller ger mig ut och seglar.

 41. Etwas Anders

  Bondfilm? Nehej, det är väl en Stjärnornas krigfilm som har viss anknytning till HB:s historia?

 42. Fredrik I

  Och jag kom att tänka på ett annat visbrev och började googla Boris Vian. Han verkar helt klart läsvärd, faktiskt.

 43. Etwas Anders

  Länge tänkte jag att det var Björn Skifs snyftiga brev till sin gamla kompis Michelangelo i Pisa som doldes bakom luckan. Men Michelangelo verkar inte ha hållit till i Pisa alls?
  Sedan slog det mig att stilen låter Winnerbäcksk – men han skulle aldrig besjunga en ort med så behagligt klimat. Min bedömning är att Winnerbäckgränsen söderut går någonstans vid Berlin. Jag tänker på den som en kvardröjande vålnad av die Mauer.
  Ezra Pound då? Han skrev Pisasånger. Men det var det ju HAN SJÄLV som var där då. Inte hans kompis. Men hur är det med Ezras syster Ebba Pound? Måste kolla om hon haft lägenhet på Åsögatan!

 44. must not be named

  Nämen nu för f*n i mig 🙂 och tror jag är något på spåren, kanske nått gott, men usprunglig DRT är borta med vinden eller lost in the wind. Måste leta nya DRT och ta en kopp kaffe medest grädde. Adresser alltid viktiga men lika viktigt är att salutera korrekt.

 45. vovvamomo

  Men sen fick jag se att Klas Göran stavade med K,så det är nog en modernare figur det gäller. Ungefär när började man stava Kalle med C?

 46. Herr R

  Återkommen från flyttkaos får jag nu äntligen tid att sätta tänderna i en lucköppning innan kl 23.59.

  Jag tror jag vet. Det brukar jag i och för sig alltid tro, och så har jag fel. Men jag tror, äh det kanske ebbade ut. Jag blir grön av avund på de som alltid gissar rätt. Jag tar i så hela imperiet skakar och gissar på Stortån.

 47. Lite lunchgooglande har fört mig till såväl smurfarna som Eddie Meduza. Har dock på känn att båda är fel.

  OT: är på jobbet idag efter att ha varit hemma och hosta i en dryg vecka. Känns ovant.

 48. Nu är jag nere på två namn tack vare Google och diverse ledtrådar här. Ett av dem är prio, känns det som, men det gäller att bli säker och få till det här med Pisa och Whiskeyn. Eller så går man på grund.

 49. Leda

  Förresten. Går det fortfarande ett nattåg från Malmö till Berlin, eller är SJ:s upplösning så total att det är slut med att hänga sig ut genom tågfönstret och spana in huset där HB bodde?

 50. Petra utan blogg

  Känns som något jag borde kunna. Det finns en del googlingsbart i ledtrådarna. Jag undrar hur jag någonsin ska få till mannens halsduk när jag måste ägna all restid åt att läsa på om Richelieu och annat n
  man springer på.

 51. Luslina

  Dubbelpostsabsolution, det måste vara ….onsdag, vilken ära! Resten av dagen skall ’Slurkhål’ vara ett ord i mina tankar, tack @Anna!

 52. Luslina

  Slukhål har ju kännts hotfulla nog som de gjort (plötligt öppnat sig lite här och där, allt oftare), men med slurkhål hackar vi oss upp ännu en läskighetsnivå. Inte nog med att dyka upp och sluka, utan faktiskt slurka! Gulp.

 53. Örjan

  Åsögatan? Nej jag tänker på Skebokvarnsvägen. Därifrån är det gångavstånd till Rågsved. (Som jag har bott i)

 54. Ett antal kända -verkliga och fiktiva- personer bor eller har bott på Åsögatan. Sen tog det stopp. Whiskeyn är stötestenen.

 55. Jag har bott på Åsögatan! 102, korsningen Västgöta. Och känner två som bor på Skebokvarns, en flummig tanttjej och en glansig farbrorkille.

 56. Att det var Taube, Cornelis och Robban Broberg som var föregångare tänkte jag var villospår. Kanske HB var lika irisk som etiketten.
  Men sen ramlade hela poletten ner, tror jag.
  Svensk.
  Fast riktigt hur RB kom in i det hela vet jag inte. Taube är ju solklar.

 57. Örjan

  LL99: Sågarsveden (Ärla) I de skogarna har jag fyllt många korgar med trattkantareller.
  Snösätra-söder Rågsved. Här hittade jag mina första svart trumpetsvamp.

 58. Cornelis, Robban och Taube var ju som alla vet poppis på 70-talet. Och 70-talet var ett brunt årtionde. Whiskey är brunt, etiketten är brun och kuvert är ofta bruna. Nostalgi gör sig bäst på dan, då allt pekar mot Dan Brown.

 59. Örjan, jag har svaga minnen från besök på Sågarsveden
  när jag var yngre. Jag kommer dock inte ihåg om det var med dagis
  eller skolan som vi var där. Det var dock endast dagsutflykter.

  Sedan i 6 klass så hade vi några dagars lägerskola på Åshorn
  utanför Trosa.

 60. *USA-glimtar*
  Stressigast: Byte av plan på en timme på Heathrow på utresan. Det var kö överallt, en av oss glömde en telefon i fickan och fastnade i säkerhetskontrollen, och när vi väl var därifrån var det transfertåg till en helt annan del av flygplatsen och korridorer och trappor och allt möjligt. Sista biten sprang jag uppför en rulltrappa och till gaten och flämtade att min familj kommer very shortly, och så blev vi eskorterade ombord på planet i absolut sista ögonblicket (och skulle förstås sitta längst bak, så alla såg vilka de hade väntat på). På vägen tillbaka hade vi fyra timmar i Heathrow och inga som helst köer, mer än in i planet.

 61. En Karin till

  Nu kan jag packa och ge mig iväg på mitt uppdrag.
  Ledtrådarna blev en fin väv av okända och kända namn.
  Min dotters man har samma förman som HB och en klasskamrat
  till mig hette likadant i efternamn. Är jag säker? Aldrig!!

 62. Smultronblomman

  När jag väl snöat in på en möjlig HB är det svårt att se något annat alternativ. Nån som testat droger finns det gott om. Min blåsippa tror jag att maken och jag såg på en spelning på Göta Lejon när det begav sig. Kan ångra mig senare.

 63. Redan kväll och den enda ledtråden jag kunde begripa ordentligt fick mig att tänka på musik, men inte Shubert. Rätt långt från Shubert skulle jag tro. Lite google och jag ser en del andra ledtrådar men långtifrån alla. Tyvärr hinner jag nog inte mer utan måste sätta punk för i dag.

 64. t

  1.
  Lotten kliver in i kommentaren och kommenterar: Det här är en vähäldigt kort korr-kommentar som Dina har lyckats skriva om sin egen kommentar alldeles ovanför (ett ord saknade ett t, vilket jag har fixat nu) trots att vi sedan ett par dagar inte kan skriva korta kommentarer. Detta kommenterade kommentatösen Annika här nedan, vilket jag kommenterade ytterligare lite längre ner. Detta gör förstås att jag på inga villkor kan ta bort den här kortkorta kommentaren. En kommentar som jag för övrigt just nu har gjort jättelång …

  2.
  Lotten kliver in i kommentaren för andra gången och gör det med svansen mellan benen och korrar en gång till. Tillbaka liksom. Hur jag kan vara så urbota pantad är helt obegripligt. Nu ställer jag mig i skamvrån här borta en stund!

 65. Men Dina, kunde du skriva en enda bokstav utan att hamna i en skälleruta? (Dina, the ’net whisperer?)

  Förresten såg det …

 66. must not be named

  Tror jag sitter med en finfin blåsippa, attsingen trodde detta var mitt år. Dessutom har min blåsippa inte ett dugg med de två DRT spåren, med andra ord totally lost eller kanske …. helt rätt, men ingen Burton eller Orlando.

 67. Christina

  Jag tänker på en sentimental författare som jag har läst nyligen och där en södergata har en viktig roll. Dock ej Åsögatan. Var Pisa kommer in vet jag inte. Och han bor heller inte utomlands. Fast han bor utanför tullarna, och utifrån hans centrerade stockholmsperspektiv kanske det är utomlands.

 68. (OT: jag gömmer mig här lite, för jag har städat kökslådor — uschiamej — med radion på under Studio ett — som fortsätter efter kvart i sex-ekot för i dag tar programmet alllldriiig slut — och har fått nog av politik för en dag. Nu har jag en OT-fråga rörande nedersta lådan till vänster: Hur många plastkassar är för många?)

 69. Rosman

  Lutande solklart! Siffran och färgen också. Har sett denna person sovandes sittandes på en ölback. Jag alltså.

 70. Annika: Vi har lättat lite på åtstramningen och ska kolla om vi slipper spamgalenskaperna … Så nu kan ni (nog) kommentera kort igen.

  Fast varför skulle ni vilja det?

 71. Bess

  Jag vet, jag vet, jag vet! Och den här gången är jag heeelt säker. Trots att jag inte ens läst kommentarerna. F-n vad jag är bra.

 72. Bess

  Men om jag sitter här med en präktig blåsippa kommer jag att alldeles förlora tron på mig själv (en liten stund i alla fall).

 73. hyttfogden

  På genomfarten genom Karlskoga är E18 begränsad i hastighet något som mycket få av ”di store pôjkera” bryr sig om. Varje gång man ska ut på storvägen känns det som om man måste ha skrivit sitt testamente för man kan aldrig veta om man kommer fram med livet i behåll.

  När jag härom dagen tvingades upp på genomfarten märkte jag plötsligt hur en mörk skugga otåligt tornade upp sig bakom min lilla Fiesta. En jättestor långtradare ville köra om mina lagliga 60 km men se det fick han inte göra. Han fick vänta tills jag kom till avtaget mot Degerfors. Och vet ni vad som hände då? Jo, karen i bilen tutade och det flera gånger. Säg, vad inte det fräckt så det förslår!

 74. Leda

  I ett hörn på Åsögatan
  svärs det utav bara satan.
  Varför svär du lille man?
  Jo det gör jag för jag kan:
  f-n, f-n, f-n.
  Stopp, hallå, försök stå still!
  Tror jag inte att jag vill.
  Jag vill svära lite till:
  Pappenheim och Donnerwetter!
  Så, nu känns det mycket bätter.

  Det blev lite nödrim där på slutet, men den poetiska andemeningen går väl fram ändå?

 75. Det här går ju utmärkt!

  Facit kommer vid midnatt och lucka 4 i ottan – nu äre basket och imorrn flyger jag till Luleå. (Som tydligen har alldeles för lite snö för min smak.)

 76. Kan tillägga att eftersom Vallgren varit HB två gånger redan (är han den ende?) så är det inte han.
  Annars läste jag att gruppen Mustasch har gjort sin egen whiskey och i samma veva jag läste det hittade jag ett kul uttalande från nån som mindes sin tid som 23-åring i London och ett Ozzybesök. Och så var det någon som jobbade på Domus.

  Men nu till det uppenbara; Det pratas inte om föräldrar – Orlando fick som 13åring veta att hans far inte var hans biologiska far, vilket rimligtvis gjorde att han inte visste hur han skulle ta upp det där med föräldrarna.
  Det står ju klart och tydligt att whiskeyn är tillverkad i England, så är även Orlando. Närmare bestämt på Bishopsgate. Bishopgate institut håller en kurs som heter Orlando and Everything After. Orlando Bloom är även ambassadör för British Airways och vad gjorde BA?

  British Airways opted to deliver a touch of the UK to Australia; with guests enjoying canapés and sipping Pimms while taking in a sunny Sydney Harbour view.

  Jag vet inte, men ibland säger ju en bild mer än tusen ord och återigen är det ju för uppenbart, så HB kan helt enkelt inte vara Orlando Bloom.

 77. Nu har jag lyssnat igenom alla Winnerbäcks låtar och det är inte han. Men efter lite ledtrådsläsning dök det upp ett nytt namn och hen är det, tveklöst. Sköt om er.

 78. Meeeen! Jag glömde ju t:et med flit. För att liksom punktera eh markera vilken ledtråd jag tänker på. Antar att den är helt fel och det skulle varit bättre om jag ritat en blåsippesmiley…

  Annika, jag bara chansade och det fungerade.

 79. Smultronblomman

  Jag är övertygad om att det inte är en blåsippa i dag. Jag var där och det var kulturministern också. Finns mycket djur med i bilden.

 80. Petra utan blogg

  Brajja och sprit.Vilken cirkus det måste ha varit! Man ser det framför sig: rena Woodstockfestivalen. Kärlek, solsken och sång liksom.

 81. Modesty

  Ville bara testa om jag kan smita förbi Askimet. Inser att min plats är på läktarn i dag. Braja o fylla fick mig in på M U, men hen är det inte tror jag. Modesty aka must not be named aka kanske nått annat en annan dag.

 82. Lule-Anna

  Välkommen till Luleå! Vi har fjesigt lite snö. En förolämpning mot alla norrbottningar. Och HB är jävligt otydlig.

 83. Pip-Petter

  Nyss utstigen ur det blå skåpet tror jag mig veta att HB:s bror ägnar dagarna åt plattvärmeväxlarnas omväxlande liv. Hans mamma bor i Halland, men vi talar ju inte om henne.

 84. Och jag trodde att regeln var att en INTE fick skriva ut namnet för tidigt, men jag ser tydligt ett namn (-e) när jag tittar på dagens lucka.

  (Jobbigt om jag har fel nu, fast det har jag inte, och lurar alla att blåstirra på luckan).

 85. Heeej! Nu har jag varit på vernisasch och kan inte tänka, orkar än mindre läsa, så hoppihatten och upp på läktaren. I morgon är en annan dag. (allt OT)

 86. Allt det här med söndagar whisky och p*** får mig att tänka
  på ett glatt gäng som jag är väl bekanta med men tveksamt
  om Lotten känner till dem.

 87. Dammråttan

  Hej, hej, hallå och gokväll. Jag tror att det här löser sig. Det klickade rätt redan i morse, men jag fick det inte riktigt att stämma – vilket inte var så konstigt, eftersom som jag inser nu, att min hb då, bara var en ledtråd på vägen.
  Helt ot så googlade jag på Pomo. Han bor i Hässelby (där ”min” Pomo också klev på). Förstår ni hur kusligt det var att läsa Håkan (hakke)s kommentar precis samtidigt.

 88. Christer

  Låten har varit knappt utom räckhåll hela dan, men där fick jag tag i den! Han har gjort en låt som jag ville ha som kampsång på Uppsala Baskets hemmamatcher, men det blev aldrig av tyvärr.

 89. AnnaH

  Ja! Med hjälp av några hjälpsamma kommentarer så kom jag rätt till slut. Fast jag kommer inte på något fiffigt att säga om personen i fråga.

 90. Etwas Anders

  Blev så förvånad när jag såg Dina rätta sitt förlupna ”t”. Jag tyckte korrfelet var en begåvad hint.

 91. Maj Korner

  Helt OT måste jag fråga båset, heter det extra val eller extraval? Fick nämligen ett sms från min dotter som reagerat på dagens tidningsrubriker om extra val.

  ”Har de haft en val i riksdagen? Varför har ingen pratat om den förut? Och nu ska de alltså skaffa en till? Det tror jag den första valen kommer gilla!”

  Och ja, vi har lite lustig sms-växling mellan varven.

 92. Ökenråttan

  Oj, vad jag inte vet vem det är i dag. Nu ska jag u i köket och diska, få e om det klarnar.

 93. Nina

  Äntligen stämmer det! Och det där med adressen – briljant! Var det verket kanske dedikerat till båset?

 94. Maj Korner, jag tror båda är rätt, fast i regeringsformen (3 kap. 11§) står det ”extra val”. Från SAOB (ev. ej helt nyskriven text)
  utöver (l. utom) det vanliga l. bestämda, som icke är från början planerad l. beräknad, extraordinarie. Extra anslag, extraordinarie anslag. Extra ansökningsrätt, om rätt att söka pastorat utom förslag o. oberoende av stiftsband. Extra avgit. Extra inkomster. Extra nådår. Extra opponent (jfr II 2 slutet o. EXTRA-OPPONENT). Extra bolagsstämma. Vara anställd på exra stat, innehava en extraordinarie befattning. Extra förrättning, dels om särskilda åt tjänstemän osv. givna uppdrag – för vilka ersättning utgår i form av dagtraktamente, dels om vissa prästerliga förrättningar (vigsel, dop, begravning). Han behöver nog en extra påstötning. Extra smörgåsbord; jfr 3. BARK Bref 1: 127 (1703; substantiviskt). Extra arbete. 2RARP 5: 493 (1727); jfr EXTRA-ARBETE. Det fåtal som känna igen modellerna (för de i be- rättelserna tecknade personerna), förskaffa sig därmed ett extra nöje. STRINDBERG TrOtr. 2: 237 (1882, 1890). Patron skall väl dela ut litet extra som vanligt (till julen). ENGSTRÖM. 5 bok 113 (1910; substantivikt). (†) närmande sig bet.: utomstående, icke vidkommande. CEDERBORGH UvT 2: 82 (1809).

  Jag har nog ägnat mer tid åt språket än åt politiken idag.

 95. Jag vet inte hur överens vi är, men det lutar åt att vi pratar sång och musik. Kanske någon som har en fantastisk röst, kanske inte.

  Någon som hade En röst i natten var iallafall Jack Kiljan i den amerkanska tv-serien jag följde 1988-1991. Någon som däremot föddes 1991 är Emma Roberts, som spelade Kitty i filmen Kitty och Hollywood. Eller Nancy Drew, som karaktären heter over there.
  En annan Nancy Spungen som hängde lite med punkikonen Sid Vicious. Och jag måste erkänna att jag inte alls kom ihåg att det var Gary Oldman som spelade Sid i filmen om Sid och Nancy. Gary som sagt att han avskydde filmen och att han avskyr punk, men han ställde upp pga att lönen var 35 tusen pund. Och Johnny Rotten ansåg att filmen var ren fiction, en Peter Pan-version.
  Och så kan jag passa på att inflika att i Peter Pan-filmversionen från 1960 är det Mary Martin som gör Peter Pan. Men vad har vi mer för karaktärer i Peter Pan om inte den fruktade Kapten Krok.
  Margareta Krook står däremot staty utanför Dramaten… men nu kom jag av mig, för nu hittade jag ett gammalt inlägg från Lotten där PGW berättar att hen intervjuat Margareta Krook och sen får vi inte veta något mer …
  Så jag säger att allt leder till att HB trots allt är Orlando Bloom.

 96. ”Extra val” säger man, utom möjligen TV4 i kväll. Och förstås den reporter på Rapport med sitt släpiga uttal. De säger ”nyval”.

 97. Krook står staty utanför Dramaten där hon brukade stå och röka. Själv tvivlar jag på att jag skulle komma att stå staty (i sällskap med Sven Jerring och Gnder Hägg) där jag brukade stå och röka utanför Radiohuset även om jag så finansierade den själv. Eller? Hmm 🙂

 98. Maj Korner

  Tack Eva-L och LarsW!

  Och för att ledtråda lite också så får HB mig att tänka på en en man som gick barfota på en lång och rak asfalterad väg. Han blev så trött och fick så ont i fötterna att han la sig ner och slog på vägen.

 99. Dina! Jag misstänkte just det, det var därför jag skrev den sista (elliptiska) meningen (17.53, om någon orkar undra och vill titta tillbaka).

 100. Shure, fine Maj Korner. Kul att kunnat ha bjussat på en ledtråd, men jag har fortfarande inte en susning. Det här med att vara osjälvisk når nya höjder.

 101. Så här kan man göra:

  Låt bilden representera en pokerhand. Fem kort. Saka ett ess. Plocka upp ett … eh …

  Dyk sedan i wiken så löser sig alltsammans.

 102. Dieva

  Det blev ju struligt när Lotten gick in och rättade i Dinas text, men å andra sidan efter att ha vänta och vridit på alla ord har jag nu bestämt mig för vilket som var felstavat. På kuppen har jag nog fått vittring på HB (hmm, min stavningshitler har koll på att det ska skrivas med versaler och att den kallas just stavningshitler – intressant).

  Och jag håller med Nina, den adressen var verkligen välbekant i detta bås. Också nöjd med att det djuriska temat håller än.

 103. Citronen

  Har aldrig gillat whiskybaserade drinkar hur hipstrigt det än må vara. Ska nånting blandas föredrar jag Tiki-drinkar som Trader’s Vic My Tai eller Planters Punch (HB OT).

 104. Jag hade hoppats på någon ledtråd att hjälpa mig tillrätta, men jag är lika oförstående som i förmiddags.

 105. Rosman

  Movitz mon frêre, hur hamna’ du här? Helt oförskyllt kan man ana. Hur många törnar tål din karriär? Hur är egentligt din bana? Men nåväl an så tag dig en sup, och vila ut bland de dina. Och när du småningom väl sovit ut, slå en signal till Regina.

 106. EXTRA EXTRA det blir extra extraval

  trykcer vi kan ha extra allt av allt: extra kallelendrar med tjufem tjusex lukcror i logiken

 107. must not be named

  Otvetydigt blockerad av Askimet. Tack Dina fått en ny idé, men hamnade på smör, närmare bestämt country life, nä det är nog en blåsippa.

 108. Babs, koncentrera dig inte på innehållet i flaskan utan namnet utanpå. Fast Taube är sen inte en fel riktning. eller Bellman. eller det där tåget som rodde.

 109. Luslina

  Härliga gråslaskiga decemberdagar, som gjorda för att leta spår och lägga pussel i kalenderbåset igen!

 110. Lilla E

  Nej, nu blev det sådär sent igen! Jag kastar mig i hatten och satsar på att lösa morgondagens lucka.

 111. Maggan

  Och där satte jag de två sista ledtrådarna. Tack Flashback!
  Ska ni sluta tjata om den där andra adressen nu?

 112. Idag har jag noll tid att gissa, jobbade precis klart. Men jag dyker helt ogenerat ner i hatten i hopp om ett nytt klädesplagg. Men ser nu på klockan att det är 9 minuter kvar. Kanske hinner jag i alla fall med att läsa igenom luckan en gång till innan det är facitdags.

 113. Stressa inte med facit. Det kommer när det kommer. Och just nu har jag absolut ingenting för mig så jag sitter här och spelar på läppen.

  Thpelar på läppen. Börjar läthpa. Thå det thå.

 114. Mårran

  Litet test för se om A kan överlistas och undvika s filtret. Byter nu en gång för alla till Mårra aka must not be named aka Modesty, over and out

 115. Nu låter Lotten som en reseledare: Vi är framme om tre kvart: En timme eller så. Vädret blir jähättefint: Spöregn, ser vi med väderappar i telefonen. Titta på ruinen till vänster…som vi passerade för tre minuter sen.

 116. HK

  Fan. För sent! men jag har ingen aning idag ändå. Åsögatan och Stockholm känns så ocentralt härifrån Dalsland.

 117. […] Gårdagens lucka var tydligen alldeles för enkel, så här kommer en som är svår på alla sätt och vis och som dessutom lägger fälleben för mobilläsarna som inte har förstoringsglas med sig. Eller så är det kanske lika enkelt som vanligt och ingen är skumögd? (Man kan ju klicka på bilden så att den blir lite större också.) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.