Hoppa till innehåll

10 saker du bör göra innan du blir för gammal

Jag har lärt mig att om man inte vet vad man ska skriva, så kan man alltid göra listor som lurar in läsarna i texten.

Tio sätt att bli smal, vacker och rik på en gång! Samtidigt som du grillar lax!

Många av er har nog (liksom jag) fallit för det andra enkla greppet som ibland skapar ”klickmonster”, vilket måste vara bland de mesigare monstren i denna värld.

 • Den här tjejen anar inte vad som kommer att hända strax!
 • Min haka föll till golvet när jag såg detta.
 • Titta inte på det här om du inte vill gråta!
 • Han satt bara här. Sedan hände något.

klickmonster

Därför kan ni härmed känna er hitlurade.

10 saker du bör göra innan du blir för gammal

 1. Koka ägg. En äggickekokare i 23-årsåldern skrattas det gärna åt.
 2. Plugga in några coola exempel på att det svenska språket funkar bättre än t.ex. engelska (blunda, gapa, harkla, jobbigt, gumma, gubbe).
 3. Spring och skutta hoppsasteg. Snart är det försent.
 4. Fånga bananerna i mognadsprocessens mest lämpliga tidpunkt eftersom det är ett himla bängel att göra något vettigt av 2 kg övermogna bananer.
 5. Läs tidningar på andra språk – om inte annat för att det är en otrolig känsla att förstå vad det står utan att du behärskar språket.
 6. Ta körkort. Ja, det är svindyrt. Men så himla, himla bra. (Ät enbart potatis och lök i ett halvår så sparar du massa pengar. Eller råna en bank, stjäl barnens besparingar och leta efter rika släktingar med blått hår och dåligt minne.)
 7. Träna musklerna (kan med fördel kombineras med punkt 3) – släng motorgräsklipparen och tvinga dig att göra armhävningar varje gång du råkar ta rulltrappan istället för de stillastående. Dina lårbenshalsar kommer att tacka dig.
 8. Laga alla cykelpunkteringar själv.
 9. Investera i en cool fickkniv. Säkerhetskontrollanterna kommer att tacka dig.
 10. Lär dig konsten att knyta skosnören. Gå sedan överkursen här:

Något jag har glömt? Inte? Nä, tänkte väl det.

Uppdatering
Kommentatorn Christer i kommentatorsbåset tyckte nog att det behövdes en liten illustration till hoppsastegen. Naturligtvis detta klipp:

Share
Publicerat iBloggen

53 kommentarer

 1. Lev till, och gå i, pension. Frågor på det?

 2. 11.1:Man också köpa en filt & en flygbiljett till Madrid.
  11.2 Sedan tar man dessa + en videokamera (med tillhörande stativ)
  flyger till Madrid.
  11.3 Letar upp en trevlig park.
  11.4 Ställer upp stativet med kameran fastsatt på.
  11.5 Sätter igång inspelningsfunktionen EFTER att man
  har kontrollerat att eventuella objektivskydd inte fördärvar
  inspelningen.
  11.6 Man tar filten och lägger den över sig och brister
  sedan ut i ”Under en filt i Madrid”.
  11.7 Man plockar ihop sina grejor och åker hem.
  11. 8 Man lägger videon på youtube och väntar på att
  videoklippet ska gå ”Viral” (engelska för klickmonster).
  11.9 Man sääljer filmrättigheterna för åtskilliga miljoner
  till Martin Scorsese.
  11.10 Man flyttar till Söderhavet.
  11.9

 3. Bland saker man bör göra före vintern finns:
  lukta på blommorna, speciellt doftiga rosor.

 4. Man bör nog fiska i potthål, eller bada i dem eller ha romantiska kvällar vid dem eller … I alla fall om man bor i Litauen och är trött på att vägarna aldrig blir lagade, som syns i den här roliga bildsamlingen.

  Tyvärr kommer vi inte att börja med handjagargräsklippare så länge vi bor här, för om vi hade en sån skulle vi få klippa gräs jämt under säsong. Vi har åkgräsklippare och det tar ändå minst två timmar att klippa hela tomten (och då är den ändå synnerligen välförsedd med planteringar som alltså inte är gräsmatta — vi har en stooor trädgård, inser vi emellanåt).

 5. Minnen jag amnesins
  Fångar jag amnestins
  Piller jag medicins
  Diktatorer jag Idi Amins

 6. Halsfluss jag penicillins*
  Fönsterombyggnad jag gardins
  Målarfärg jag terpentins

  … det här är ju så roligt så vi måste komma igång igen — tack, PK!

  * Fler gånger än jag kan räkna, faktiskt.

 7. Båsmeter hör väl ändå till saker man bör ägna sig åt innan man blir för gammal (amnesin, dårå).

 8. Ökenråttan

  Krakmandel jag filipins.
  Eugen jag Onegins.

 9. Utmärkt! Mer!

  Annika: Du borde, anser jag, ha blogg-gardenparty. Vi kan klippa gräset och gå vilse lite?

 10. Innan det är för sent (jag tänker inte bli för gammal för något!) bör man äta middag med minst tre männislor med olika nationaliteter! Det är berikande! Ikväll var det en tysk, en norrman, en makedonier, en polack, två amerikaner, en kines och några till vid middagen. Och förutom många gemensamma intressen hade vi samma humor!

 11. Annikas garden låter som en spännande plats!

 12. Pysseliten, man kan äta vanligt jobbkäk i ett bussgarage varje jobbdag. Serber, en tysk finne, irakiska kurder, turkiska kurder, italienare, etiopier, eritreaner, sudaneser, vietnameser, irakier, iranier, berber, chilenare, spanjorer, kanadensare, en och annan inuit, samer, norrlänningar, portugiser, lankeser…..

 13. OT: Kemiska familjen Bergman, kolla in detta.

 14. Det, LarsW, det där var ju alldeles, alldeles och oerhört fascinerande!

 15. Men Ninja, har du inuiter i bussgaraget?

 16. Jag sitter här och försöker komma på en internationell middag att skryta med, men hur jag än vänder och vrider på’t är det bara en med fyra spanjorer, en japan, en turk och en skåning som jag kan komma på – och det är inte särskilt mycket att komma med här bland Ninjas bussgarage och Pysselitens öldrickande forskarvänner. (Det skrev hon junte. Men jag drar mina egna slutsatser jag.)

  Men igår hade vi två ryssar i hallen! Och idag tog jag en serb i handen emedan han var basketspelare och man måste kladda lite på sådana. Inte ens om jag fyller på med alla skottar vi känner, DDM:s gamla italienska kompisar, en galen tyska, tre finnar, alla mina amerikanska highschoolvänner samt en stockholmare som bor i Australien kommer vi i närheten av Ninjas bussgarage.

 17. En kille på mitt f.d jobb flyttade från 43 grader plus i Irak till 23 minus i Piteå, och acklimatiserade sig faktiskt. Men han är noga med att vara Kurd, och inget annat. Irakiska, turkiska eller andra kurder finns bara inte. Bara Kurder.

 18. Å — jag har nog ätit med ett antal olika nationaliteter, men sällan mer än ett par-tre stycken på en och samma gång. Huh. Nu blev jag lite avis.

  Gå vilse i träggårn här kan man nog inte … kan man nog kanske, lite, när jag tänker efter. Och så kan man ju gå lite vilse inomhus också, det gör folk ofta (de hittar inte ut utan vidare, första gången de är här, om de inte tänker så noga på vad de gör när de kommer in).

  Nu är säsongen nästan dööööd — björkarna fäller löv så sakteliga och blommera har kroknat (utom några astrar* och dahlior och sånt) — men nån gång skulle jag faktiskt inte ha något emot ett blogg-gardenparty. Bloggarden. Blo[m]ggkalas.

  Varför har jag fortfarande inte anlagt en labyrint?

  * Rättstavningsidioten är mer new-ageig än trädgårdsinriktad, ser jag; den vill ersätta astrar med astral!

 19. Nästa båsträff kan vi anlägga en labyrint på valfri gräsmatta. Jag vet hur man konstruerar en trojaborg.

 20. Jaja, såklart jobblunch, snabbträff i hallen eller vilket umgänge som helst funkar. Poängen är nog att det är väldigt givande att hänga med folk från andra håll … och ja, den här gången var det forskarvänner och öl.

 21. Man kan också internationalisera familjen genom att föda barn lite här och där. Jag lyckades komma upp i fyra nationaliteter på två barn. Och nu fixar det tredje (svenskfödda) barnet ett brasilianskt barnbarn endera dagen. Fast den metoden är förstås lite mer tidskrävande än en lunchrast i Ninjas garage som ger mycket högre nationalitetsutdelning per timme, om man jämför…

 22. Christer

  Otroligt cool film, LarsW! Men det känns som att man kan bli förgiftad bara av att titta på den.

 23. DDM tittar på LarsW:s (fantastiska) kemilänk:

  – Skojigt. Men jag tycker han är ganska slabbig.

  Blasé är bara förnamnet.

 24. Kände han till fenomenet?

 25. och

  Hoppsasteg är kul. Jag brukar göra det i farstun på väg ut.

 26. Christer

  Hoppsasteg är inte bara kul, det är effektivt!

 27. Tack för lunchskratt, Christer!

  Man kanske skulle gå ut och hoppsa lite.

 28. Christers utmärkta länk drogs härmed upp ur dyn och lades i inlägget. Gån ut och hoppsa, alla!

 29. Ica

  Övermogna bananer används kalasers i havregrynsgröt. Skiva och släng i under tiden du kokar. Släng i kanel. Servera med mjölk.

 30. BoAnders

  Ninja: På mitt f d jobb hade vi både stockholmare, skåningar och en och annan sörlänning. Det gick bra ändå.

 31. Samtidigt, i en annan del av världen som dock inte ligger så långt bort på jorden, har en norsk väderpresentatör slagit världsrekord i att presentera vädret hela tiden. Långväderprat. Prata i vädret. Jaja — jag hittade nyss saken på BBC (som synes om ni bryr er om att klicka) men den kommer säkert snart överallt.

  Och då inställer sig förstås frågan ”varför?”, och hon svarar förmodligen ”därför!” — och vem är väl lilla jag att invända?

 32. Nät-ordet är ”Bucket List”, det Lotten ejengkligen  skriver om;  Det här borde m*n göra innan m*n faller ifrån. I mitt fall absolut inte i vare sig stigande eller fallande ordning:

  * Edinburgh Tattoo.
  * Tjälknul.
  * Hitta en kvalitetsbil som är högbyggd, bränslesnål och ändå inte skrapar garagebeslagen.
  * Att få segla en J-Yacht. Kolla, bara kolla!

  …två av dessa förefaller iaf genomförbara. En tredje hänger  på hälsoläget.

 33. Bra lista Lars W! Vi seglade förra helgen på S/Y Ellen, ett trevligt seglingsäventyr i Stockholm (Saltsjön) runt Fjäderholmarna.

 34. . .. med S/Y Ellen … ska det förstås vara. Är du i Gävle nu Lotten? Hur går det med tågåkandet? Mitt flyg hem gick som tåget!

 35. Mään Pysse!
  S/y Ellen och en J-jakt i samma bås? Som att jämföra en Fiat 600 med en Rolls-Royce. LarsW, jag henkar på jakten.

 36. Ökenråttan

  Rosendals trädgårdar har en maffig labyrint. Består av ganska höga häckar, slätklippta på ovanytan så man kan ställa ifrån sej drinkglaset därpå, om det skulle bli bloggträff där.

 37. Saknar min M30, helvetiskt obekväm, men vem bryr sig? Seglade som ett spjut, feruketansvärt härlig kähänsla.

 38. Christer

  16-åringen var och lyssnade på Hans Rosling i kväll. Men, det hade ju JAG på min hinklista!

 39. Segling är ju inget som intresserar mig särskilt alls, så det ämnet tänker jag inte säga mer om än att jag principklickade på Pysses länk och såg att sidans adress var syellen, vilket fick mig att tänka på Sue-Ellen så nu är min tanke i Dallas och försöker ta sig därifrån. Brrr.

  *zoooom*

  Sådärja. Rosendals labyrint har jag tyvärr aldrig beträtt (vilket beror på att jag aldrig har beträtt Rosendals trädgårdar, av någon anledning). I Hampton Courts labyrint har jag lyckligt gått vilse. Fast vilsegången krävde en liten viljeinsats för att bli riktig, liksom, och sedan behövdes bara lite eftertanke för att bli ovilse igen. Så hemskt svår är den egentligen inte.

 40. Åh, ja just det — vi måste alla lyssna på Rosling!

  Nej, min krångliga resa inleds inte förrän på lördag. (Men jag har förenklat den genom att köpa en hotellövernattning på västkusten, så den är inte lika överjävlig nu.)

 41. Jag har kört Hans Rosling i min buss!!
  JA, jag vet, jag tjatar om det, men det var så häftigt, och vi PRATADE dessutom, my god, jag kommer leva på det hur länge som helst!!

 42. Förstår dig Ninja: Mina båtar var i tur och ordning Scoutsnipor, en Träfolka respektive en IF (Segelnumren är jag osäker på, så här decennier senare så de lämnar jag därhän).

  Däremot har jag haft fantastiska upplevelser vid rodret och skoten med S/Y Greta, M30 66 (också här osäker på segelnumret), som skar som en förskärare genom allt som flöt utan att för den skull segla ner dem. Bara förbi.

  Skärgårdens Dragster.

 43. Kunde inte sagt det bättre själv, LarsW!

 44. Tack.

 45. den blyga

  @”leta efter rika släktingar med blått hår och dåligt minne.”
  Vad glad jag är att jag inte har blått hår…

 46. Idag terrapefftar jag en kalkon. Jag räknar med att det tar hela dagen.

 47. Christer

  Ohoj och arrrh på er, alla blötdjur och krabbtaskor!

 48. cruella

  Pysse, på S/Y Ellen seglar min sextonåring när hon kommer åt, senast på kollo några somrar och snart en riktig skärgårdshelg med där de tävlar mot andra kolloskutor och besättningar i sjömanskap, däckstädning och kappsegling:-)

  I övrigt bör en innan en blir alltför gammal och frusen lära sig bada i kalla vatten, det vill säga sådana som skvalpar runt i våra sjöar vanliga somrar. Nedåt 16 grader går utmärkt och hör sedan! På köpet blir en frisk och kry och lever tills en dör.

 49. Helt riktigt — det där med att bada i sjön och duscha kallt är numera till och med vetenskapligt bevisat som varande en dunderbra grej. Om inte annat, får man en kick, och kickar är ju upplyftande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.