Hoppa till innehåll

Vädret, alltså!

Sällan har vi här i huset tyckt så olika om något. Jag går ner i den svala källaren och drar upp saker som ska sorteras eller slängas eller lagas eller bara omplaceras och så går jag omkring på gräsmattan och hummar och mumlar i bikini och trivs som smör i solsken.

skotrappan
Inga skor här – bara 120 tomma krokar!
skoooooooor
Men här! Alla utom fyra av paren i raden närmast kameran är kvar, resten har vi gett bort eller hängt i äppelträdet.

Under tiden:

 • Sjuttonåringen ligger i en säng i källaren med isklampar i fickorna eftersom han är ett vinterdjur.
 • Min djefla man sitter i sitt varma arbetsrum och svär så det osar eftersom han inte vill klistra kvitton utan hellre ligga i en säng i källaren med isklampar i fickorna.
 • Spanjoren har trillat omkull på cykeln och ligger inomhus och baddar sina sår fastän han egentligen är en spanjor som vill glassa i solen och surfa på vattenvågor.
 • Tjugoåringen sitter utomhus under eller på studsmattan (beroende på var det är mest skugga) och läser linjär algebra tills …
 • … Fjortonåringen i så få och små plagg som möjligt kommer och stör, för då pratar de istället om ASCII eller skriver runor såsom systrar ju gör.
 • Tjugotvååringen lider i sin studentlägenhet i Lund eftersom han hellre skulle ligga i en säng i en källare med isklampar i fickorna, men har kommit på att man ju lika gärna kan gå och styrketräna när man ändå vansinnessvettas utan att styrketräna.
 • Elvaåringen far som en tätting mellan husen och badar än här, än där.

Vad härligt det är med värme!

Skärmavbild 2014-07-08 kl. 10.06.10

Share
Publicerat iBloggen

53 kommentarer

 1. Ökenråttan

  Vaba? Är det SÅ varmt att ingen ens orkar kommentera här hos Lotten?

 2. Just kommit hem från utomhusteater, och sådan är ju vädret lämpligt för. Fast jag misstänker att skådespelarna, utklädda till olika djur och därför bärande diverse tjocka mössor samt päls på kläderna, skulle uppskatta tretton grader och snålblåst …

  Inte riktigt trettio i dag, det var väl tjugosju i eftermiddags (samt blåste så att lakanenenana på torkvindan nästan hann torka medan jag fortfarande hängde upp dem). Bättre, särskilt med vind. Allra sämst tycker jag ju om varma nätter; vi vill ha sisådär fjorton grader i sovrummet och det är ju rakt omöjligt för närvarande! sover gör vi jähättedåligt.

 3. LupusLupus99

  Ökenråttan, nejdå det är så fint väder så vi passar på att njuta
  av det fina vädret medans det varar.

 4. Bikiniplåga! Den här kommentarrutan tycker det är finfint och har inga invändningar. (Men den avskyr ordet ”kommentarrutan”, hehe …)

  Skor i äppelträd. Synd att ni inte har ett persikoträd som kunde döpas om till persiskoträd! (Eller alar, som ju är träskovirketräd, det vore också passande.)

 5. Min mormor, bördig från Landskrona, pratade om ”Sillabänk” över Öresund när stimmen vände buken upp och reflekterade sol eller måne. Det handlade förstås om Åska på Avstånd och de tider sillen gick till i Sundet.

  Det var hundratals år sen sillen gick till som den gjorde, men för Mormor född 1890, var det här med ”Sillablänket” en sanning.

  (Vad den här utläggningen nu har med saken att göra? Åska på avstånd, så klart. Det har vi väl alla vid det här laget).

 6. Jessica

  Jag gör sällskap med de i familjen som vill ha kylklampar i fickorna. Jag har visserligen ett helt gäng egna kylklampar, men med en bostad helt i västerläge så kan jag hålla mig för skratt.

 7. Imorgon tar jag den luftkonditionerade pendeln till det luftkonditionerade kontoret, men nästa vecka tar jag semester – en vecka tidigare än planerat. Här låter vi vädret få bestämma allt!
  Tittar ni på matchen? Inte jag, jag lyssnar. Godnatt.

 8. Ikväll har jag badat i havet. Det gick alldeles utmärkt utan att behöva vara av Pysses eller Karins kaliber.

  På nåt sätt lyckades maken hålla huset svalt så det var skönt att komma hem. Jobbet var mycket varmare. Jag hade gärna stoppat fötterna i en bäck medan jag funderade på vad jag ska säga nästa vecka.
  Men så långa ben har jag inte. Drygt 500 meter enligt enirokartan fågelvägen. (Fast jag hittade ett blått streck bara 170 meter bort, men jag tvivlar på att det är vatten där för jämnan.)

 9. (Jag läser avsiktligt fel — Cecilia har drygt 500 m långa ben enligt Enirokartan. Detta skyller jag helt på värmen!)

  Vlaar (v uttalas som f) är ett roligt namn, roligast på planen i afton, tycker jag. Annars är det betecknande att till och med kommentatorerna råkar låta undslippa sig att det är en trist match. (De gjorde det vid avblåsning av första halvlek.)

 10. Ja så står det nog. Men det var nog tänkt att det skulle stå att de hade behövt vara så långa om det skulle fungera att sitta vid skrivbordet och ändå ha fötterna blött.

  Å andra sidan hade mycket annat blivit väldigt krångligt med så långa ben så jag ska nog vara glad åt den mer lagoma längden.

 11. Jag kollar noggrant på matchen, som har 100 % färre mål än gårdagsmatchen. Tio minuter kvar nu.

  Pysseliten: vi har redan hängt skor på varenda krok. Det fanns liksom fler än de som vi gav bort …

  Men hörni jösses vad varmt det är – jag flyter bort! Titta, där ligger jag som en liten pöl nedanför soffan. Plask, säger jag lite försynt.

 12. Kan vi bada i dig? Eller åtminstone vada i dig? Skummar du?

  Eller nåja, jag vet preciiiis hur det känns.

  Och den här hittills merendels ointressanta* matchen fortsätter ett bra tag till.

  * Inte ointressant i betydelse, bara i spel.

 13. (Nu ligger en ner igen. Han har fått en smäll på truten. ”Gör de en rotfyllning eller vaffan håller de på med?” undrar min andra hälft som är mycket uttråkad. Ah, nu gick det visst över.)

 14. Jessica

  Hoppas f ö att spanjoren snart har återhämtat sig och kan återgå till basketspel i solen!

 15. Vi tar hand om spanjoren som vore han en viktig fopollsspelare i VM. Plåster och pyssel och duttelidutt!

  Just nu är Argentina bättre på att anfalla. (Jag hejar på Holland.)

 16. Breeeeep!

  Suck. Straffar. Det känns egentligen inte riktigt värdigt att något så slumpartat ska avgöra vem som går till final.

  (Vi hejar på Holland i alla fall. Kuyt har varit bäst på plan, tycker vi.)

 17. Jahaja — men om man ska se positivt på detta, så blir det lätt att välja lag att heja på i båda de återstående matcherna: Tyskland i finalen och Holland i match om tredjepris. Tror jag.

 18. mikaels

  @Annika: ’träskovirketräd’
  träsk-ovirke-träd; ett träd som inte är virke, i ett träsk?
  Svensk ordbildning är onekligen spännande, och full av möjligheter 😉

 19. Det här med Nederländerna och Holland reds föredömligt ut i Sydsvenskans språkblogg. TT –och därmed flera tidningar– har gått över till ”Nederländerna” det senaste året, men den traditionella benämningen lär nog leva kvar länge än. Landet har nämligen officiellt hetat ”Holland” i idrottssammanhang hur länge som helst.

 20. Det konstigaste med Nederländerna/Holland är att tevepresentationen gör sitt bästa för att beblanda begreppen. När det kommer in en stor textruta i nederkant där det står vilka som spelar etc., så står det Netherlands, korrekt och bra, men den lilla rutan uppe till vänster där ställningen hela tiden framgår, där står det ”Hol” som landsbeteckning.

  Själv är jag lika inkonsekvent som resten av världen, vet jag, och säger ofta slarvigt Holland fast jag menar hela Nederländerna. England för Storbritannien eller Förenade Kungariket* faller det mig dock aldrig in att säga.

  * Det är rätt tokigt att Storbritannien är namnet på riket på svenska, det borde ju heta Förenade/Förenta Kungariket — motsvarande UK — med tanke på att Nordirland samt alla öarna i irländska sjön, kanalen och runtom Skottland ju inte ligger på ön det större Britannien (Stora Bretagne).

 21. Brid

  Maken slår rallarrosor för att de inte ska ta över hela gräsplanen. Grabben och jag flämtar i varsin stol i skuggan. Och nu kom solen hit, dags att flytta på sig.

 22. Vad är det för skillnad på GB och UK då?
  Jag säger aldrig England om hela Storbritannien, jag har varit i både Skottland och Wales mer än i England, som en förklaring.

 23. LupusLupus99

  Pysseliten, great Britain är Stora Britannien, dvs, själva ön som
  utgörs av England, Skottland och Wales.

  Stora används för att särskilja Stora och Lilla Britannien som
  en del hävdar är Irland men det finns ju även Brittany (Bretagne)
  i nuvarande Frankrike.

  UK, United Kingdom är Nationen som då även inkluderar
  t.ex. Nordirland.

  Andra länder som fått namn efter en region eller geografiskt
  område är t.e.x Sveriges namn på Finska (Ruotsi, sägs härstamma ifrån Roslagen), Finlands namn på Svenska (Finland, sägs härstamma ifrån Egentliga Finland), Skandinavien (sägs härstamma ifrån Skåne/Scania) Ryssland (Rosland/Rusland).

  Just Ryssland sägs av västerländska historiker ha fått sitt namn
  av folkslaget Ruserna som sägs ha varit ”Svenska” vikingar som
  utvandrat österut och slagit sig ner i det som sederna kom
  att bli Ryssland och Ukraina.

  Vad som är den korrekta uppfattningen är nog svårt att bekräfta till
  100% men med tanke på de Svenska vikingarnas resor från Östersjön
  via floderna i dagens Ukraina och Ryssland, till
  Svarta havet så ligger det ju nära till hands att Ruserna faktiskt
  kom ifrån Roslagen.

  Bl.a. Novgorod är ju en stad som grundats av Vikingar grundade
  på 900-talet. Även bosättningen som senare blev staden S:t Petersburg
  grundades av Svenskar i början på 1600-talet.

 24. Jamen så klart det är så! Tack för klargörandet! Jag lider nog lite av solsting och annalkande semesterkoma. Inte det sämsta om jag får välja.

 25. Inatt ska jag sova i Norrköping, tiddelipom! Och – vilket sammanträffande – på eftermiddagen prata i Kalmars P4 om Holland/Nederländerna.

 26. Jahaja. Harry Potter. Hm.

  (Jag har inte läst HP – bara sett filmerna och lyssnat när Stephen Fry har läst för mig.)

  En gång för länge sedan fick jag i present av PK och Pysseliten sidenreselakan. Dem tänkte jag använda nu när jag tog in på ett sunkigt hostel — och så var det inte ett dugg sunkigt utan hade till och med manglade, vita lakan i sängen!

 27. Tjoho! Vad heter det hostelet? Jag var lite inne på att bo vid Abborreberg (STF vid Bråviken), men nu blir det nog ett annat ställe lite längre söderut i alla fall. Logistik är inte heller min starka sida. Hör kanske ihop med mitt dåliga lokalsinne.

 28. den blyga

  Jag fascinerades mest av de enda fungerande individerna
  och vet numera vad
  ASCII-tabellen är för något!

 29. Jaså jaha, så det hade varit så varmt så alla dödde? *doink* Fast det inte var riktigt lika varmt längre?

  *pffhuiiii, andades hon lyckligt ut*

  Nåja. Man kan vara en liten hund (Jack Russel-terrier om inte mina ögon bedrar mig) och en sköldpadda, och ändå spela lite fopoll. Ungefär så långt sträcker sig mina förmågor, men det blir väl bättre.

 30. mikaels

  Cheezburger är alltid kul, och för att vara långsam som en sköldpadda var den oväntat (både för mig och Jack russeln) snabb.
  Nu börjar det bli lite kyligt, brrr, vad hände med de fina tropiska nätterna, va?

 31. Här ligger det här gamla inlägget och skärpar och är alldeles inaktuellt! Vädret, pffffft!

  (Jag är på Öland. Internetvågorna är få.)

 32. Helena

  Tack Lars ang detta med Holland och Nederländerna.
  har läst på en hel del nu,
  kommer inte ihåg detta från skolan att Holland egentligen bara är två regioner i Nederländerna….
  måste ha nyst då fröken i skolan gick igenom detta..
  say no more 😉

 33. En sak i Europeisk histroria som fascinerar mig och jag inte sett ett bra svar på, är att spanjorerna i så många hundra år var fixerade vid att Nederländerna var deras, och startade det ena erövringskriget efter det andra. Det enda som verkar ha kommit ut av det hela verkar vara att det Holländska landslaget spelar i orange.

  Alltid nåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.