Hoppa till innehåll

GeoGuessr kan bli orsaken till jordens undergång

Ujujuj, nu kommer ni att inte få något gjort på flera veckor.

Frågan är om GeoGuessr går att kombinera med fiskgjusar och allt annat BNP-sänkande trams som vi håller  på med här. Nej, förmodligen är det  kört nu. Inga fler barn blir gjorda, inga toaletter kommer att städas och aldrig mer kommer vi att ta oss tid att quilta ett överkast. Kommentatorn LL99 förklarade det hela så att jag förstod, och nu är jag fast.

Detta var Osaka, visade det sig.
Detta var Osaka, visade det sig.

Man får se slumpmässigt utvalda vyer och ska sedan gissa var någonstans i världen man är. Som ”På spåret” fast utan järnväg, utan fart, utan Fredrik Lindström och utan en trist orkester. Ju bättre man du gissar, desto högre poäng får man. Tävlingsmänniskan i mig blev på två sekunder galen av poängbegär och jag troooor att jag lyckades jättebra.

Varje omgång består av fem olika vyer som man gissar på, och efter de fem omgångarna får man ett slutresultat.

Här ser man att jag råkade hamna i USA två gånger, Canada en gång och Japan en gång.
Här ser man att jag råkade hamna i USA två gånger, Kanada en gång och Japan en gång.

Håll koll på skyltar, bilar, brevlådor, flaggstänger och …

… kitsch …
… kitsch …

Kännarna vet att gula streck på vägen betyder USA, Kanada eller Norge.

Själv tror jag att detta är en megasuccé och att alla lärare kommer att hjula medelst joddling av pur förtjusning. Men förmodligen går världen under ändå eftersom vi ju inte kommer att hinna quilta överkast och göra allt det andra som vi borde.

Share
Publicerat iBloggen

46 kommentarer

 1. Ur den dammigaste lådan i huvudförrådet: I Indien är det de lägre kasten som jobbar och sliter medan överkasten ligger på sängarna och latar sig.

  * Jag ska inte börja leka, jag skaa inte börja leka, jag skaaaaaaa inte börja leka! *

 2. Det blir lättare om man googlar de namn man stöter på, men utmaningen ligger i att gå på den info bilderna ger när man knallar runt lite. USA och Ryssland är skrämmande stora, Sydafrika och Australien är varandra till förväxling lika och Norge är förargelseväckande långsträckt. Fast blir man.

 3. LarsW, min sämsta gissning innefattade just Norge och Kanada.
  En oansenlig bergsväg med lite fina ungbjörkar som växte vid sidan av vägen. Jag tänkte direkt att det måste vara Norge men det
  var det inte utan det var en väg i västra Kanada.

 4. Örjan

  Intressant hur många likartade miljöer det finns över jordklotet.
  Exempel. Norge, bergskammar, björkar. Kan även vara Alaska
  Torrt landskap. Botswana, Oklahoma eller Australien?
  Har ofta hamnat på fel kontinent.

 5. Åh, jag var ju värdelös på detta, eller så ser det likadant ut i Grekland och Bolivia. Poängräkningen förstår jag inte, jag fick massor av poäng när jag hamnade i tjottahejti.

 6. Ulrika

  Ett sådant genialiskt spel! Man kan känna sig väldigt duktig när man har rätt (någorlunda), och skylla ifrån sig när man har fel. Och nördighet och allmänbildning premieras.

 7. Örjan
  Såg din undran. Kom inte in på fejan. Har varit isolerad på pappersbruk i Beetham och så gott som försmäktat – fast med snus. Streetviewa så får du se fantastisk landskap med kullar och små floder och får och här och där små värdshus.

 8. och

  Men hur i hela friden ska man kunna lista ut att det där är Osaka? Kan man liksom titta sig omkring lite mer, eller är den vyn allt man har att gå på?

  Inga ägg hos gjusarna. Mammagjusen skriker väldigt mycket, jag undrar om inte stackarn har ett ägg som sitter fast. Hoppas någon viltvårdare söver ner henne (de ska ha koll på redena), tar bort den jäkla transmittern hon har på ryggen, och kollar läget äggmässigt. Pappagjusen kommer med fisk som han ska.

 9. Man kan vandra miltals för att upptäcka ev skyltar och med en knapptryckning återgå till startplatsen. Är alfabetet kyrilliskt, är iaf jag rökt. Då blir det till att gissa utifrån naturen på stället. Men visst är USA överrepresenterat?

 10. Barbro A

  Ack, detta är verkligen TIDSFÖRDRIV (om man har tid över att fördriva). Provar man en gång så kan man ju inte avbryta utan att testa alla fem!
  Men hördu polisen, hur påverkar joddlingen hjulandet?

 11. Det blir väl antagligen en dopplereffekt av hjulandet. Antingen förstärker eller försvagar den tonhöjdssvängandet i själva joddlandet.
  Doppeffekten blir större om man gör det i grunt vatten.

  Men Lotten!
  Satt du alltså och pillade med det här klockan sent på natten? Du skulle ju hem och sova och kliva upp tiiidigt jue!

 12. Hej Pysse!

  Jo det gick bra. Blev bara lite matt när de första automaterna var av fel sort. Men längre bort på perrongen fanns en rätt sort och den krånglade inte.

 13. och

  Moster Mjölgumpa: Det ägget värptes av en annan ung fru, som förra årets fru sedan jagade bort. Pappagjusen försökte ruva, men ägget lämnades ensamt under för långa perioder, och nu ligger det troligen dött någonstans under nytt bomateriel.

 14. Fiskgjuserelaterat:
  Jag tror inte att vi ska vara äggoroliga än på ett tag — förra året klev vi ju inte in i boet förrän på nationaldagen och sedan tog det ett bra tag innan äggen damp ner.

  Cecilia N: Jomenvisst, jag är ju en nattuggla. (Som kör som en biltjuv.)

 15. Jag kollade hur det såg ut förra året hos fiskgjusarna. Då fick de ägg den 7, 10 och 13 maj, så det är lite sent i år. Förra årets ägg kläcktes den 14, 17 och 19 juni och det vill ju till att det går undan, för sedan ska ungarna växa sig stora och starka och lära sig flyga innan sommaren är slut. Liiite orolig är jag allt.

  (Jag kör inte som en biltjuv utan mera som den dysdirektiker jag är: http://www.karinenglund.com/2013/05/ha-try-me/)

 16. Nämen, vi kan väl inte ÖVERGE Katharine och Ernie när de kämpat så hårt, bara för att de har det lite motigt. Det är ju just nu de behöver oss som allra mest!

  Jag tar tillbaka det där om sömnlösa nätter. Jag kan tänka mig en vaknatt då och då, för deras skull.

 17. Ok, jag kollar dom OCKSÅ! Men OM det inte blir något kan det ju vara kul att ha bekantat sig med nya ägg innan kläckning. Nu … måste jag …Zzzzz

 18. LL99, tack för en gåta jag faktiskt gissade rätt på! Häftigt, icke desto mindre.

  Och den som vill se den snabbt växande havsörnungen (den har börjat få fjädrar nu) kan alltså titta här. Fast inte så här i mörkret, förstås.

 19. Örjan

  Karin: Självklart att fortsätta följa Katharine/Piret och Ernie/Piret.
  Nu än mer intressant
  Kommer de att lyckas få fram egen ny kull, trots förseningen.
  Blir intressant att följa naturens under och ”lagar”.

 20. De har haft problem med för långa länkar (Vad jag vet är 128 tecken gränsen i HTML-standarden), men en lösning sägs vara på G. Själv googlar jag aldrig och ligger på runt 10′ för det mesta. Pers är lite styvt 13′.

 21. Ida

  Oooh! Artontusen UTAN GOOGLING! *grymt imponerad*
  Fästmannen och jag kör regeln ”allt är tillåtet” och hans rekord ligger på drygt 29000 poäng, jag har bara lyckats komma upp i sisådär 27500…men jag leder närmast-träff-ligan, eftersom jag prickade en gatukorsning i Hangö med 2 ynka meters marginal.

  Har inte geoguessat på flera veckor pga förödande effekter på arbetsresultat, sömn och relationer, men nu gick jag in, och insåg att de just lagt till ett par fiffiga funktioner som jag efterlyst: möjligheten att tidsbegränsa (till valfri tid, skärmen blir helt enkelt svart när den angivna tiden löpt ut), och möjligheten att simultan-spela med en vän. Huga. Bådar inte gott för BNP, detta…

 22. Själv drog(!) jag på mig en överdos och lade av. Men Longyearbyen, och denna dessutom på Syttende Mai, var lätt som en plätt. Dags att börja om?

 23. Merja

  Har någon slagit mitt rekord på26935 poäng? Hur mycket kan man få? Det högsta jag fått på en gissning var 6647 p, då var jag på Drottninggatan i Stockholm och hamnade bara ett par meter ifrån.

 24. Merja

  Aj då ser nu att det redan är slaget av ett par ovanstående kommentatörer. Men jag googlar inte eller har några hjälpmedel. Har någon icke googlare slagit rekordet mitt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.