Hoppa till innehåll

’Schäkta, jag somnade visst

Jag tänkte att jag skulle sammanfatta 2011 någon gång under dagen före nyårsafton. Men jag somnade i tangentbordet innan jag ens hann skriva ”Lena Nyman”.

Sedan tänkte jag på nyårsafton berätta om hur man i sin ungdom inte hade så många jättelyckade nyårsaftnar utan hur de alla flyter ihop i ett konstigt minne med illamående, nyårsklockor, tunnelbanor och obekväma skor. Men plötsligt eftermiddagssomnade jag.

Inte helt genomtänkt tog jag sedan på mig högklackade skor och en guldklänning och blev sminkad till oigenkännlighet och var uppe på tok för länge (vilket just på nyårsafton inte är så ovanligt), varför jag sedan somnade och sov en törnrosasömn som inte gick av för hackor eller nyårsklockor. Förlåt, väckarklockor.

På nyårsdagen samlade jag mina krafter, satte datorn på en av mina sju bufféer för att bli tvungen att stå upp när jag formulerade min fantastiska tankar om 2012, men allt handlade plötsligt om OS i Stockholm, Titanic och Strindberg, så jag satte mig ner på en kyrkbänksliknande sak i närheten och somnade.

Claes Gille hoppar 3,60 m i stav i OS 1912. Och landar i en liten grushög.
Claes Gille hoppar 3,60 m i stav i OS 1912. Och landar i en liten grushög.

Idag har jag vaknat en liten stund, tror jag. Jo, vänta här är det ju bokstäver. Dem måste jag ha knattrat fram. Det sitter två troll i halsen och nyper som tusen nålar och i vardera ögonlock hänger deras nissar och drar för allt de är värda eftersom jag tydligen ska sova lite mer.

Share
Publicerat iBloggen

33 kommentarer

 1. Efter alla miljoner bloggposter som handlar om hur du _inte_ sover känns det här mycket hoppingivande. Sov! Svara inte på några kommentarer! Gör ingenting annat än att sova! Herregud, det kan väl inte finnas hur mycket Lotten som helst ens i en Lotten.

 2. Osömn står det på tröjan jag fick.

  För mycket bloggskrivande gör kroppen trött. (Travesti på Pred 12:12)

  Sov gott. Och ostört.

 3. Sov du! Än är det långt till vår …

  Vi kan nog dra jämnt här i båset och inte ställa det för mycket på ända.

 4. Ja sova bör man ju med lite jämna mellanrum. Sov du!
  Vi klarar oss säkert.

  (… och när du vaknar kan du kanske ta en titt på tunelbanan som verkar vara extra intressant.)

 5. Dieva vet vad hon gör.

  – Zzzzzzzzzz … zzzzzzzzzz …

  (Vilket bara symboliserar sömn. Snarkar gör jag icke. Moving on.)

  – Zzzzzzzzzz … zzzzzzzzzz … uh … *gäääääääsp* …åh. Jag känner att jag måste läsa kommentarerna. Det känns som om någon har sett något otillbörligt. Något är fel.

  Bilden blir vaselinsuddig. Ett avgrundsvrål och ett frenetiskt klickande hörs i fjärran.

  – Zzzzzzzzzz … zzzzzzzzzz …

 6. Det kan verka chockerande, ansvarslöst, omoraliskt – och alldeles underbart att inte göra den där sammanfattningen: ”Jag tänkte att jag skulle sammanfatta 2011 någon gång under dagen före nyårsafton. Men jag somnade i tangentbordet…”

  Men just så chockerande, ansvarslös, omoralisk och alldeles underbar har jag provat på att vara några gånger. Und, hast du mir gesehen! Det var ingen som brydde sig.

  Kan vi inte ge Lotten dispens? Säga att hon kan göra annat. Bara glömma.?

  Vi är ju inte den krävande, otacksamma och vildsinta hop som vi kanske framstår som. Eller? Är vi?

 7. Skogsgurra vet också vad han gör.

  – Zzzzzzzzzz … zzzzzzzzzz … ehväntaeh … HJÄLP! Någon ställer en fråga! HIT MED DATORN!

  Svar: Jag är mycket förtjust i en viss vildsint hop.

 8. Äsch, SG, Lotten rules! Så hon kan göra precis så mycket eller så lite som hon behagar. Och vi andra kan inte göra så mycket annat än att spöka omkring här i kulisserna (förlåt!) båset efter bästa förmåga.

 9. PGW

  Liten ljusgrön vildsint hop hop(p)ar upp och ned här och vill att Lotten ska vakna och berätta. Innan jag somnar.

 10. @skogsgurra: PGW är en förkortning för Pale Green Woman.
  Riktigt varför vet jag inte, det får hon berätta själv om hon vill.

 11. Den blekgröna damen? Ja, varför inte. Det beskriver ju absint ganska bra. Men så farlig var hon ju egentligen inte. (Se Örjans länk). Det farligaste (för mig) är nog den tämligen höga sockerhalten.
  Vi hamnade en gång på ett hotell vid värsta horgatan i Prag. Utöver glada damer såldes det absint efter den gatan. Undrar om ryktet lever kvar?

 12. PGW

  Ingen som helst absint. Jag är helt enkelt otroligt blek. Den enda blekare människa jag känner är min mor och hon har vitiligo. På sommaren går jag från min lätt ljusgröna hudfärg till en nästan vit, sommaren -96 var jag faktiskt mörkvit. Är storkonsument av solkräm för att inte bli stekt. Inget känt skotskt eller brittiskt påbrå, men jag undrar jag.

 13. Ökenråttan

  Det är nog bra att få tillfälle att sova ute lite mellan varven. Men Lotten, det kan bli för mycket också. Själv har jag nu sovit 40 timmar på två dygn. Men så är jag inte frisk heller.
  Bättre att vara vid hälsa och inte få sova än tvärtom. Sköt om dej!

 14. Ökenråttan

  Tack, Karin!
  Jag räknar med att ”blåsippa” inflyter som begrepp/nyord i nästa upplaga av SAOL.
  Lille Maken släpar upp mej ur sängen tre gånger om dan och ger mej mat. Nu har jag fått middag. Gonatt!

 15. Hej alla båskompisar!
  Ville bara önska god fortsättning, krya på er, och allmänt fördriva lite tid. (Jo, jag har en lååååång att-göra-lista men det är ju mycket roligare att vara här.)
  Vad tycker ni att jag skall göra först: baka eller översätta? Eller kanske sopa?

 16. Jag har vaknat nu! Och bloggat! Jag ser däremot inte ljuset i tunneln eftersom jag helt klart inte befinner mig i en tunnel längre.

  Hur är det med Ökenråttan då? Vaken?

  Oj, Christer — våra 98:or sägs ju vara bra!

 17. Christer

  Ja våra 98:or har du ju sett. De gick och vann alltihop. Och så passade de på att ta sig till 1/8-final i 97-serien när de ändå höll på. Det är ju synd att stelna till mellan matcherna, menar jag.
  De är rätt speciella de där …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.