Hoppa till innehåll

Frisyrchock!

Ännu en dag, ännu en trött morgon. Jag har drabbats av ett mystiskt syndrom som gör att jag inte kan bita ihop; käkarna passar inte med varandra längre! Det är som när man knäpper ihop västen med gylfen eller när blixtlåset spårar ur. När jag tuggar morot (egentligen är det förstås gräddkola, men det är inte längre accepterat att äta jue), skjuter en intressant smärta upp i vänster öra. Inte alls med detta syndrom relaterad är den nyupphittade halsflussen som river som om jag hade en whisky på ett snöre i halsen. (Egentligen har jag bara ont i halsen och har inte fått någon diagnos, men hur intressant är det?) Men det är inte det värsta.

Det värsta är att jag i morse vaknade med hockeyfrilla.

Jag har alltså ett fågelbo uppe på hjässan och små spretiga testar som slingrar sig fram från nacken. Detta stämmer inte alls med min självbild. Jag tror att jag har hår som Lucy i Dallas, ben som Marlene Dietrich och byst som Marcus Schenkenberg.

Till i morse kunde jag med mina trapptrillade armbågar ha gått med på att jag såg ut som en viss John Bauer-figur. Men han ser ju mer ut som Lucy i Dallas.

Med andra ord: helrenovering önskas. Jag vill ha nya spoilers och extralysen i munnen, kromade fälgar som accentuerar figuren och en trimning upptill samt kanske en hood ornament som på en Merca. Vänta nu, är det kanske den där röda jag redan har mitt på näsan?

Share
Publicerat iBloggen

17 kommentarer

 1. Exakt, den röda is da shit.

  Och vad håret anbelangar ska du bara blunda och säga mantrat: Lucy Lucy.

  och självbilden är väl det som gör livet uthärdligt.
  Jag ät själv övertygad om att jag är 1,78 lång och väger 53 kg.
  (Kan vara så att det är anledningen till att alla mina jeans är för små.)

 2. /ingrid

  Jag är inte den rätta att komma med piff-tips, tyvärr. Insikten om att jag köper så gott som alla mina kläder antingen i häst- och hund-affären som ligger nära jobbet ELLER i kläder-för-gravida-affären som ligger nära jobbet hann just ikapp mig. Resultatet blir … intressant och sportigt kan man väl säga. (Det var väldigt länge sen jag 1. var hästtjej 2. väntade barn. På ingetdera områdena förväntar jag mig att göra come back.)
  Jo, jag hetsköper ju vackra sjalar också när jag sprintar förbi skyltfönster i Paris och London (hinner sällan shoppa/prova kläder när jag är där men en sjal funkar ju utan utprovning).

 3. C

  Ja, en liten vår make-over skulle ju sitta fint.
  Ringde svägerskan just och konstaterade att mina grå hår, speciellt fram i luggen faktiskt snart är fler än de bruna. I alla fall så syns de mer än de bruna och jag fick en tid… om en månad.
  Bussigt!

  Vad gäller min självbild så önskar jag som sagt att jag var Grace Kelly, tror jag ser ut som Rita Hayworth men sanning ligger närmare ett Bauertroll här med…

  WV säger Ghylf

 4. Om käkarna plötsligt mister passformen så kan det bero på att du har gnisslat tänderna i sömnen överdrivet mycket. Sluta genast med det! Emaljen blir utsliten och dessutom kan man få missklädsamt kraftiga käkmuskler.
  /signaturen ”Vis av erfarenhet”

  PS: WV undrar om jag är qdrunk. Men nej, jag är alldeles nykter, jag är oftast det på måndagförmiddagarna.

 5. Ghylf och qdrunk, det är ju rena rama lördagskvällen i WV!

  Jag gnisslar säkerligen tänderna på nätterna. När sängen invaderas av barn, kryper jag till madrassen i tv-rummet. Där häckar fåglarna i skorstenen. Sömn? No-no.

  Men vet ni att denna — Översättarhelenas — replik är ett Bengt Fahlström-citat? (Barnjournalen.)

  — Sluta genast med det!

  Så sade han ibland — stint stirrande på oss från tv:n — när han var upprörd.

  — Till er som inte tar hand om era barn vill jag bara säga: sluta med det, sluta med det!

 6. C

  Faktsikt så Översättarhelena nog rätt.

  Jag pressar tänder, inte gnisslar, utan biter ihop så hårt jag bara kan. Inte bara när jag sover och för typ två år sedan bet jag ihop så mycket att jag blev överansträngd och fick en inflammation i käkmuskeln. Det var så illa att jag tom behövde kortisonspruta för att kunna stänga munnen ordentligt, så Lotten, besök hos tandläkaren och en bettskena rekomenderas…

  (Säger hon som själv är livrädd för tandis…)

 7. Emi

  Jag fick ett anfall av liknande bitihopsmärta precis lagom till att första (och, som det skulle visa sig, enda) knäcksatsen kokts klart OCH sambon kom hem med ett kilo chokladpraliner, en kväll i december. Tala om livskris, så fort jag ens försökte föra en knäck eller pralin nära munnen fylldes hela huvudet av knivar, blixtar och små små tomtar med hammare.

  Ful frisyr har jag jämt – livet är för kort för att hårspraya, gå i obekväma jeans och undvika socker.

  WV – halslyjl. Försöker den säga Lotten något?

 8. Tandråttan

  Emi har rätt. Bettskena är vad Lotten behöver. Man kan få fel i huvet av att bita ihop tänderna om nätterna, eftersom man då är i stånd att bita ihop mycket starkare än man kan när man är vaken och har mera koll på vad man gör. Man kan även tappa tänderna, om det går riktigt illa.

  Jag har en bettskena. När tandläkaren pratade om att jag borde ha sån suckade jag lite dystert: ”Vad det ska bli sexigt.” Då sa han ”Vet du vad som är ännu sexigare?” ”Nää.” ”Tandlösa kärringar.” Bussigt.

  Även yngste sonen tar livet på allvar och har fått bettskena. Jag råkade vara hemma när han invigde den. Jag frågade på morgonen hur det hade gått. ”Jag har inte sovit en minut” sa han ilsket. ”Oj”, sa jag ”då måste nog Brollan titta på den. Det låter inte rätt.” Då stönade sonen ”Den föll ur! Jag har legat på den hela natten. Jag fattade inte att det var den som irriterade, så den fick ligga där och skava mej på ryggen.”

 9. Aha, kolla, en massa råd och anvisningar!

  Nu var jag ju hos tandläkaren och sökte hjälp för detta alldeles nyssens (fast jag koncentrerade mig mer på min olika stora näsborrar ) — men tandläkaren som klämde och kände, kunde inte lista ut hur det var fatt med mig. Så nu har jag fått en remiss upp till sjukhuset, lite halvakut. Trevligt.

  (=Kan man ju blogga om.)

 10. C

  Ser fram emot rapport från ditt semiakuta besök hos farbror doktorn…

  Men vad är det med WV idag

  Kalgschupp

 11. ”Och du—för mig är du alltjämt musik,
  havsvind och nyponblom,behag och vårlig Eros.”

  /Sten Selander: ”Luftslott”

 12. Ica

  Ser du ut som han till höger eller till vänster? Vill man ha Mackans byst?

  Hm, exakt vilken make over var tänkt? (Vi ad-assistenter kan en hel massa saker förstår du.)

 13. Nej, jag vill inte ha en make over och jag tror inte att man vill ha Mackans byst.

  Men apropå honom, så måste vi vara positiva till honom och till och med positivt inställda till Tommy Nilsson eftersom båda två har spelat basket — den senare till och med på juniorlandslagsnivå.

  På stenåldern.

 14. Förresten, Sandra, så hörde jag idag en anledning till att jeansen är för små. ”De tillverkas för små”, sa den som hade löst problemet.

 15. Allmänbildningsakuten:

  Varje gång jag här har läst ”make over” så har jag tappat tråden eftersom ”make” har fått mig att tänka på min djefla man, och då blir man ju förvirrad.

  Nu vet jag varför: det ska inte vara ett mellanslag där:
  makeover heter det enligt NE och Britannican.

 16. Lotta

  En gång för länge sedan när jag var ledare på ridläger föll en flicka av hästen och slog käken ur led. Hon kunde vara säga hmmmpf, men var trots det väldigt övertygande när hon hävdade att vi vare sig fick ringa doktor eller hennes mamma (inte doktorns mamma, heller). Hon tänkte inte missa en minut av lägret och det visade sig vara ett klokt beslut, eftersom hon någon timme senare skrattade så mycket att den hoppade rätt igen.
  Men det är kanske inte det som är problemet med dig, Lotten? Men annars kan du prova att skratta ordentligt, så blir det kanske ordning igen. Om det hjälper mot hockeyfrilla? Nja.
  (wv: kkaamp – första maj närmar sig!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.