Hoppa till innehåll

Vackert, fult och lite läbbigt

År 1986 deltog jag i ”Nisses stugas tält” under Lundakarnevalen. Eftersom det då var det roligaste jag någonsin hade gjort, försöker jag återskapa den känslan i Lund i maj vart fjärde år.

Det går naturligtvis åt helvete.

Men nu är jag här igen – på Lundakarnevalen 2022. Mitt i livet åker jag hit, när allt annars går ut på att

 • tjäna nåt slags levebröd
 • föreläsa för PRO där den handhållna micken skapar rundgång i alla hörapparater
 • massera tennisarmbågen
 • föreläsa för 300 halvberusade banktjänstemän
 • betala biblioteksböter (det är jag som ser till att biblioteksverksamheten går runt)
 • plugga arkitekturhistoria.

Se här, två arkitektritade hus i Eskilstuna!

Huset till höger har jag analyserat i min arkitektkurs. Huset till vänster … well. Say no more.

Arkitektkunskaper borde faktiskt alla få på något sätt. Det förändrar tankesättet, synen på skönhet, synen på fulhet och faktiskt även gångstilen. (Man går väldigt mycket långsammare.) Idag irrade jag (långsamt) i en vild jakt på en viss dörrnyckel in i helt fel port på Bantorget 4 i Lund, och höll inte på att komma ut eftersom det var så vackert där.

Man nästan dör, va? (Byggt 1899.)

Men vad är fult, då? Ptja, den här grejen på stationen i Norrköping. Jag vet inte vad det är eller varför den ser ut som den gör; den bara stod där på perrongen.

Kanske man skulle kunna sälja den för en miljon till nån som precis har köpt en vindsvåning på Söder?

Avslutningsvis ska jag visa något som jag undrar om ni har sett förut. Vackert, fult eller läbbigt? Gissa vad det är!

Nej, här står inte svaret! (Det står förstås baklänges lite längre ner.)

Wait for it.

Humdidum.

Titta på bilden igen.

Lite lax i en orm?

Nej.

Svar: torsorkcän

Fascinerande va!

(Men skulle jag inte rapportera om karnevalen? Jodå, men inte än.)

Share
Publicerat iBloggen

10 kommentarer

 1. Sannerligen, Ökenråttan! Tänk om vi kunde gå på en huspromenad i dina kvarter och så kunde jag oooa och aaaahaaa med alla mina nya kunskaper!

 2. Dina

  Det finns en FB-grupp som heter något liknande ’bygg vackert igen’. Hurra för den trenden!

  Bildgissningen visste jag för jag såg Olles FB-post häromdagen.

  Ninja, hoppas såret är på bättringsvägen. Jag kollade vandrarhemmet. Verkar jättefint men är tyvärr fullbokat våra datum.

 3. Rot tänkte jag nog. Våt rot.

  Understundom tittar vi på hus. Man kan förvånas i alla riktningar.

 4. Ninja i Klockrike

  Det där är äkta älggottisgottis. När de står upp till halva låren vid nån sjöastrand så är det näckrosrötter de är ute efter.

  Så synd på vandrarhemmet Dina, men det blir kanske fler gånger, så du kan vara ute lite tidigare.
  Tackar som frågar, såret läker på men tar sin lilla tid. det är det som är det besvärliga med bensår. Mitt förra tog 13 månader på sig innan det nähähästan hade läkt. Sen sprack det upp och lämnade nuvarande skavank. Men hemsjukvården kommer två gånger i veckan och lägger om det, och de förklarar sig vara nöjda med utvecklingen. Själv kan jag inte se det, eftersom den totalhavererade höften inte tillåter tocken akrobatik.
  Jag älskar hemsjukvården, den bara funkar och funkar. Den kommer hem, medförandes förbandsmaterial, jag kan fritt önska ur medikamentlistan så fixar de det, behöver jag annan samhällsservice så fixar de kontakt med dem(jag ska få hemtjänst som kommer och städar). I förra veckan låg jag och trynade som bäst när de klev in (det är uppgjort), la om såret, sa sovgott och klev ut. Somnade jag om? Jajemensann, i tre timmar till.
  Hur dags de kom? Vid ettiden på dan ….

  Lotten, visst har jag visat det balla huset på fot som finns i min hood?

 5. Ninja i Klockrike

  Tänk, jag var så övertygad att vi kört förbi på väg till Flempan. Men vad kul, då har du ett riktigt ballt hus kvar att skåda med ditt norra.

 6. Näckrosrötter är inte bara goda för älgar. De är()/var proppfulla med cesium också efter Tjernobylolyckan. Nu är ju halveringstiden på cesium sisådär 30 år, så nu är det kanske inte lika mycket. Om det nu inte är så att de suger åt sig allt tillgängligt.
  Se där. Något nytt för forskningen att ta reda på.

 7. Det tycks vara något som kan ge vatten, den där mojängen på perrongen. Månne man spolar av perrongen då och då i städsyfte?
  Månne man hämtar skurvatten där för att städa på tåget? Fast jag tror inte det står några tåg där som blir städade. Men ja, mojängen behöver lite ans och kärlek.

  Visst har jag tjatat om renoveringsraseriet på insta?

 8. Ninja, så skönt att höra att ett och annat fortfarande fungerar inom vården! Och heja hemtjänsten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.