Hoppa till innehåll

Obegripligt dumsnålt – eller listigt?

STOPPA PRESSARNA – AMAZON ÖPPNAR I SVERIGE!

KOM OCH KÖP KONSERVERAD GRÖT!

NUUUU, FÖR IMORRN ÄR DET FÖR SENT!

Amazons ägare är rikast i världen och med sina tusen miljarders miljoner kunde han inte hyra in ens en liten, liten språkgranskare till sajten som en normalt funtad människa. Eller så tänker han att ”all publicitet är bra publicitet”.

Alla rapsfält (eng: rape) på olika tavlor sägs föreställa ”våldtäkt”, alla tuppar (eng. cocks) är naturligtvis kukar medan katterna (eng. pussy) blir fittor. Jamen på det här viset vi kanske tar udden av orden och vänjer oss så att de inte uppfattas som stötande.

(Ber om ursäkt för språket.)

Jag och många med mig har surfat runt på sajten (som jag definitivt inte tänker länka till förrän den är korrläst) och tagit bilder.

Pssst, Amazon: jag tar ett lakan i timmen om ni vill ha min proffsiga hjälp.
(Lakan = sheet.)


Uppdatering!

Bidrag från kommentatorsbåset: en på riktigt snuskig sak, som har blivit en keps!

Share
Publicerat iBloggen

30 kommentarer

 1. skogsgurra

  Vi har diskuterat det här på Maskinisten.net och vår slutsats är att amazons listiga reklammakare gör detta högst medvetet för att få uppmärksamhet under introduktionsfasen i Sverige.

  Jag tycker att Båsmor ska ta sig ut till Kjula och göra lite risöörtj.

 2. Så det är alltså det som avses med intelligent i de rubrik som man kunde läsa för ett tag sedan i dagspressen ”Amazon-lagret i Eskilstuna byggs ut – Intelligent Logistik”

 3. Ninja i Klockrike

  Om det är medvetet gjort, och du kan mycket väl ha rätt i det, skogsgurra, så satsar de i alla fall inte på Jönköpingstrakten.

 4. Magganini

  Ja, vad ska man säga?
  Exemplen här är mest vanliga grejer som har blivit snuskiga. Hannoia hade i sin ”Instagram stories” i dag en pryl som ÄR snuskig och har blivit en osnuskig keps i översättningen i stället. Men en sån bild törs jag väl inte lägga upp här.

 5. skogsgurra

  amazon är ju inte ensamma. Så det kan ju faktiskt vara i god tro dom gör så här. På en helt annan site hittade jag en varm lampa med ekorrfilament och bajonettkeps.

 6. Ökenråttan

  När jag ville beställa en klänning på nätet skulle jag uppge mått. Bl.a. på min ’hylsa’. ??? Efter lite grubblerier förstod jag att dom menade ’ärm’. Slå upp ’sleeve’ i en engelsk-svensk ordbok. På min tid fick vi lära oss at när man konsulterar ordböcker så är den ’normalaste’ betydelsen den som anges först. Ärm alltså i det här fallet.

 7. Har sålt på Amazon inom Europa och det är automatiska översättningar. Sedan kan man som säljare av produkten försöka ändra texten och jag lovar, det är ett h-e särskilt om det finns flera säljare på samma produkt.

  Amazon är himla bra att köpa från men fan inte kul att sälja på. Kostsamt dessutom. Och har man en bra produkt så märker Amazon det och börjar sälja den själv och konkurerar ut de andra.

  Sedan får man som köpare se upp och inte lite på omdämen för produkter med många och bra omdömen blir kapade och istället för ett kosttillskott är det plötsligt en galge som säljs.

  Men hysteriskt kul är det med texterna!

 8. Tänderna? Magganinis keps förbryllar, särskilt försäkran att den inte skadar tänderna. I inget de olika användningsområden jag skulle kunna tänka mig är tänder inblandade. Men jag kan inte heller komma på någon alternativ översättning av ”tänder” som kastar ljus över detta. Någon som kommit på det?

 9. Brid

  Hur kan ”snuska” ha kommit in i trapetsbeskrivningen då? Någon som har en idé? Och avsugningen är väl ”blow”, vilket passar in på borsten, men den där stolmojängen … ?

 10. skogsgurra

  Kanske är det just detta med avsugning som avses? Jag har mycket begränsad insyn i hur sådana aktiviteter försiggår (utom det som kvällspressen ibland berättar om) men tycker att stolen kunde ha utformats lite användarvänligare.

  Å andra sidan är det inte alldeles ovanligt att en del personer ”tänder” på udda attiraljer, som läkarmottagningar, ”pappa, mamma, barn” eller polisuniformer, kanske tandläkarstolar? Och då är vi inne på de där tänderna som inte riskerar att skadas.

  Vissa av livets fakta och omständigheter kanske man ska nöja sig med att inte förstå?

 11. Agneta uti Lund

  Någon som behöver förnya lakansinnehavet? Vad erbjuder då den nyöppnade e-handeln?
  Så här står det först:
  Kommer miljöallergier som dammkvalster, mögel och husdjursgävla att vakna på natten?

  Längre ned:
  linjal quiltning dubbel sommar täcke barnsäng lapptäcke vitt quiltat sängtäcke mane quiltning tråd sportiga quiltade jackor kvinnor täcke täcke täcke berättelse täcke fyrkantig linjal för quiltning veet täcke lätta vadderade jackor kvinnor täcke av denmark termiskt täcke kung storlek king quiltad madrass tector reiki kato täcke täcke camg täcke dunimv handbok för moderna quilters abbey lane täcke mönster barnsäng storlek täcke accue täcke go mane inuti täcke män.

  Undrar om det är lakanen som är dubbla eller sommaren?

 12. Ökenråttan

  ”Alla cancerkirurger slutar på kvinnoklinik.” Vad betyder det?
  1. Ska alla kirurger på en viss kvinnoklinik sluta?
  eller
  2. Slutar alla cancerkirurger sin karriär på en kvinnoklinik?

 13. Ninja i Klockrike

  Nej de HETER Kvinnoklinik i efternamn förstås!
  Psykopatrick Kvinnoklinik
  Snorbjörn Kvinnoklinik
  Gunstig Junker von Kvinnoklinik
  Femina Kvinnoklinik
  osv.
  Tillhör man inte släkten Kvinnoklinik har man oerhört svårt att få jobb som cancerkirurg.

 14. Agneta uti Lund

  Mer poetisk än så här blir jag inte denna sena timme:

  Mandom, mod och täcke män,
  finns i gamla Sverige än!

 15. Ninja i Klockrike

  En svår jämförelse under alla omständigheter. Knepigt värre att se Jan Myrdal som James Bond. Sean Connery kunde spela vad som helst.

 16. skogsgurra

  Connery gled in i sina roller på ett naturligt sätt. Han kunde lika väl ha blivit känd i andra genrer. ”Rosens namn” tyckte jag om. Och Bond – där var det svårt att tänka sig någon annan.

  Myrdal ”gled” inte in i några roller. Han var sig själv. Han insåg tidigt att han var utsatt för ideologiska experiment av sina rätt så blåögda föräldrar som var påhejade av det politiska etablissemanget. Jag tror att det formade honom och han blev inte den väluppfostrade gosse som alla väntade sig att han skulle bli. Snarare motsatsen. Jag tyckte om honom också. Han var sann. Och om hade fel så ansåg han fortfarande att han egentligen hade rätt. Han överraskade inte.

 17. Ökenråttan

  Sean Connery … ack. Ett minne. Lille Maken var inbjuden till en arkitekturkonferens i Vitoria Gasteis (huvudstad i Baskien). Jag var medföljande. ’Medeltida stadskärnor’ var temat. Mycket välorganiserat, trevligt och intressant. Varje deltagare hade med sej presentationer av exempel från sitt land. Från Skottland kom en glad arkitekt som presenterade Edinburghs gamla stadskärna. Speaker var – Sean Connery. Jubel. Vem kunde överträffa det? Allt annat verkade blaha blaha.
  Vid samma tillfälle fick jag stifta närmare bekantskap med den skotska kilten. En skotskrutig, veckad kjol ingick ju i standardgarderoben under min uppväxt. Men en kilt – det är nåt annat. Den skotske arkitektens familj hade sin egen tartan, asful: gulgrön och orange. En skotsk kilt är tätt och överlappande veckad, massor av tyg, och väger ungefär 20 kilo. Därför blåser den inte upp och avslöjar familjehemligheterna och är också riktigt varm, varför skottar inte behöver några kalisonger. Om ni undrar.

 18. Ninja i Klockrike

  Fast om man sätter sig ner och bresar med bena så syns det tydligt. Finns en fin bild på Bettan av Brittanien som sitter omgiven av nån skotsk militärgrupp.
  Ja, alltså det är inte Bettans Behag som syns, utan en av de kiltklädda.

 19. Oooh, nu blir jag fasligt nyfiken, Ninja! Så jag gogglade alla möjliga olämpliga ord i kombination med ”queen” och ”kilt” – och kom förstås rätt ganska snabbt. (Se bild.)

  ”In November 2004, Queen Elizabeth paid a visit to the 1st Battalion of the Argyll and Sutherland Highlanders at Howe Barracks in Canterbury, Kent, to present medals to the unit for their recent tour of duty in Iraq. As Her Majesty posed for a standard photograph with the honored soldiers, one of the men evidently didn’t arrange his kilt quite carefully enough, the Daily Mail observed.”

  Källa: https://www.snopes.com/fact-check/crown-jewels/

 20. Under en kalkonmiddag juldagen 2006 åt vi med grannarna, och bästisens make (den galne skotten) stod och höll tal och var så mågordig att de mindre barnen tröttnade och gled som saftsoppa in under det långa bordet. Skotten avslutade talet och satte sig ner, men barnen återkom inte upp till bordsytan utan fann sig tillrätta under bordet. Plötsligt utbrast en av dem:

  – Vad är det där för en korv?

  Då svepte skotten sin kilt lite tajtare runt benen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.