Hoppa till innehåll

Ok då, omgång 3

Bedrövligt, sa Bill om Melodifestivalomgång nummer 3. Bedröhövligt, sa Bull och dupontarna höll med. Inte tänkte jag skriva något om det heller. Men ok, så här tyckte jag idag:

Ironi och Petra Mede och knätofs. Samer. Jättelarvigt. ’Schäkta, men ironi måste vara intelligent för att funka på mig. Hur roligt är det att förväxla Dalarna med sameland och eskimåer? (Och alla på Hawaii har bastkjol.) Uppdatering efter Bea-kommentar: I Dalarna finns det visst samer, så då tar vi bort ”ironin” och gör det hela … roligare? Nope. Intressantare? Jooo, ok. Slut på uppdatering.

”Jag vill ha en trekant med EMD” sa Petra Mede … eh, det blir ju en fyrkant. Faktakontroll, bruden, faktakontroll. Uppdatering: Bea (som verkligen har koll säger) att rimmet löd ”när livet känns b, hoppas på trekant med EMD”. Slut på uppdatering.

Bidrag 1: Velvet, det var ju hon från förra året – descha voooo. Då sa vi i radion hela tiden ”Velvet med ’Deja vu’ – eller som hon säger, descha voooo, höhöhöhö”.

OGHHHH! Sicken tårtig klänning Velvet är nedsänkt i.

Nej men vad i … Velvet kliver ut ur klänningen. Sådär nakna i bara trosor var vi ju klädda på basketplanen 1978. Tensontrosor hette brallorna. (Måste försöka hitta en bild.) Huärk.

Repliker från tv-soffan: Fjortonåringen gillar hennes ben och Sexåringen ger henne 100 poäng. Nioåringen säger att man kan ju i alla fall nynna låten – ”fast tyst”. (Nej, jag vet inte heller vad det betyder.)

Bidrag 2: Ja just det, dra skämt om kungens rösträtt. Jättekul. Och bada i långklänning, Petra Mede. Verkligen fyndigt. Typiska påhitt från det allra första brainstormingmötet när ingen får dissa andras idéer. Hjälp. Jag låter ju bittrare än en nyskild 63-åring. (Se där en replik som kunde ha kommit ur Petra Medes mun.)

Men här kommer en grupp med helt hopplöst namn – och de är ju i alla fall glada! Den där gammaldagsmicken hade väl syster Graaf häromåret? Åh, vilken extremt snygg tjej som spelar trummor. Ja, det här blev jag glad av! Röda kostymer och allt. Nu ska jag leta upp gruppnamnet och klistra in här. Leta, leta. Äpple c, äpple v: Rigo & The Topaz Sound featuring Red Fox. Puh.

Bidrag 3: När jag intervjuade Bert Karlsson i höstas, sa han Molly Sandén i varannan mening. Vi ignorerade det, eftersom det är så han gör när han vill promota en ny stjärna. När intervjun var slut, sa jag bara ”Vem är Molly Sandén?”.

Någon idiot har valt klänning åt flickebarnet. Är hon månne gravid? Hon låter lite som Sanna Nielsen, väl? Åh, så trist.

Bidrag 4: Trallala, åh, vad de är söta och oj vad de sjunger i stämmor och oj vad jag skulle vilja se Esther Williams eller Anna-Lisa Ericsson mitt bland killarna. Trallala. När vi spelar EMD på radion blir jag alltid lite glad. Men jag kan inte riktigt skilja på Ola och Danny eftersom jag inte kollar på Idol. Skit, jag kan heller inte skilja på Mattias och Erik heller.

Me like. De var roliga och proffsiga. Låten? Har ingen aning, jag älskade dem med eller utan musik. Trallalaaa.

Bidrag 5: Tänk att jag en dag under tidigt 90-tal sa till mig själv att ”nämen Rickfors är ju en snygg karl”.

*svälj*

Nä dra på trissor. Ännu en trumtjej. Oj, det här är ju vingar för pengarna i ny tappning. Han sjunger bra, men den kommer inte att gå hem i stugorna. Alla som gillar millimeterrättvisa vad gäller könsuppdelning kommer helt ologiskt att rösta sig galna. När såg man senast en man med tjejband på detta vis?

Bidrag 6: Maja Gullstrand har jag också intervjuat, hon var fullständigt förtjusande. Fast i mörkt hår. Hon jobbade på cirkus då. Och sjöng som en liten klocka – men den här låten funkar inte. De dansande tjejerna har däremot mycket snygga klänningar med lite 50-talsstuk. Undrar om hon är släkt med Christer (400 meter häck).

Bidrag 7: Ha! Ha! Petra Mede berättar om en staty av Bert Karlsson som är en snöhög! Ha!

Oh dear, artisten Sofia har på sig Catwomans kläder och sjunger på grekiska. Att sjunga på ryska hade man ju av röststrategiska skäl förstått. Men grekiska? Så jävla FÖRFÄRLIGT.

Tror ni att den där nallen som heter Björkman styr tillställningen och bestämmer hur startfälten ska se ut och vem som ska sjunga när så att den som han hejar på ska vinna? Det verkar förvånansvärt ofta vara så att den mest kända artisten sjunger sist.

Bidrag 8: Tänk om man tar fel på EMD och BWO. Och ELO.

Hjälp, Alexander Bard har ridhjälm och låten är hemskt trist. Kläderna är förfärliga och ljuspinnarna barnsliga. Usch. Tror Bard månne att detta ska tilltala den internationella juryn? Men visst ser den sjungande Martin fortfarande ut som pôjkn i ”Döden i Venedig”?

Sammanfattning: Urk.

Men ni får gärna komma med era avvikande åsikter i kommentatorsbåset – eller dela med er av de kriminella handlingarna i gårdagens inlägg här nere. Vi är inte särskilt bra på att vara kriminella, hörni.

Share
Publicerat iBloggen

21 kommentarer

 1. Anonymous

  ”bittrare än en nyskild 63-åring…”. Jepp, det ligger något (en hel del) i det.

 2. Kerstin

  Fantastisk bra sammanfattning! Jag såg framför mig hur allt var, eftersom jag alltså inte såg programmet.
  Istället var jag ute och häpnade över människor som är ute på krogen en lördag. Fascinerande! är allt jag kan säga.
  God natt!

 3. Anonymous

  Ligger inte sydsamernas största sameby i Idre, Dalarna? Bra att man visade hela Dalarnas kulrur och folk!

 4. Nja, det där kunde man ju ha räknat ut direkt. Höga hattar går ju alltid före ridhjälm!

 5. Lotta

  Jag gillade ridhjälmen. Alla andra (utom gossen med lockarna) hade ju hjälmfrisyr…
  I övrigt håller jag nog med om det mesta. Men min sjuåring gillade Molly. Fyraåringen också: ”Den här hejar jag på. Men jag sov en liten stund.”

 6. Simon

  Bra skrivet om infantilkulturen som får ett allt större utrymme

 7. Jag slängde iväg ett pärlband av inlägg allteftersom festivalen masade sig fram. Välkomna att kolla i min blogg.

 8. Lena/northofsweden

  Jamen, jag tyckte det var bättre än första omgången, för de som sjöng nu kunde i alla fall sjunga ohc hålla ton!
  Ja, klänningarna omkring Maja var ursnygga.
  Ja, EMD var bäst.

 9. Jag håller med om det mesta och jag höll på Molly mest för att hon är en nykomling och det skulle va kul om hon knäppte alla medelåldersåterkomster på näsan. Lili och Sussi förra veckan var det värsta jag sett….Var tvungen att stänga av TV:n.

 10. App, app, app, jag säger inte att det inte finns samer i Dalarna. De finns och kan få bo kvar och måste alls inte flyttas till reservat.

  (Oavsett fakta: den underhållningen funkade inte på mig.)

  Aha och tack, hon sa ”när livet känns b, hoppas på trekant med EMD”. Men … att bara titta på ..? Where is the fun in that?

  Jag måste köpa hög hatt. Plommonstop är ju helt ute.

 11. Låt mig notera att Petra Mede bara mmmade tre gånger (för mycket) i gårkväll. Bästa aftonen hittils.

  (Låtarna kommer väl ingen ihåg tre minuter senare?)

 12. Å vad är det för fel på en bitter å nyskild 63-åring…låter som 25% av P4:s lyssnare…;)

  Själv tyckte jag att Petra var jättefin i sin klänning. Verkligen, helt ärligt alltså.

 13. Velvets klänning.
  Kinna har likartad och ätbar klänning på bild.
  Med borttagbar ”kroppsdel”

 14. Ber att få hålla med om Medes klänning. Alldeles förtjusande.

  (Egentligen vet ni väl alla att jag bara är avundsjuk och vill vara med på ett eller fyra hörn? Ergo fyrkant.)

 15. Tack för sammanfattningen. Jag gjorde ett tappert försök att titta själv, men kunde inte låta bli att byta kanal efter ca 18 sekunder.

 16. Ååh, jag som har sett ett så snyggt rött plommonstop – jag tänkte genast att det skulle sitta jättebra på Lottens hjässa!

  Alltså; du får inte byta till hög hatt. Det går inte.

  Annars, kan jag bara säga att det var länge sedan jag gav upp melodifestivalerna. På sin höjd kan jag tänka mig att titta på när vinnarmelodin sjungs igen efter segern.

 17. Skulle sammanfatta tävlingen för Stora Syster som kom hem strax efter midnatt. Antog att jag var trött för jag mindes inte vilka som sjungit vad, bara svagt att Molly vann och Fred Aist…. EMD. Men resten! I morse gick det lika illa men nu har vi köpt en morgon/kvällstidning för att uppdatera oss. Och ändå satt vi kvar framför tv.n hela tävlingen. Ack ja. Tycker fortfarande att ”Ska vi plocka körsbär i min trädgård”? är en bra låt efter att ha bevittnat gårdagen.

 18. Förlåt, komma här meds fakta när Lotten vill pyssla med ironi 🙂

  Men wv säger att jag är en ”giver”

 19. Anonymous

  Fett irriterande inlägg. Kan du inte skilja på Danny (snyggast i Sverige) o Ola (töntigast i Sverige)? Man behöver inte ha kollat på Idol, vilket aldrig jag gjort heller, för att konstatera att är klasskillnad på killarna både i talang o utseende.

 20. Hej Fett Anonym! (Kolla hur man gör ett alias, för det där som jag nu hittade på lät ju inte alls trevligt.)

  Om jag kan skilja på Ola och Danny? Javisst, intellektuellt som ”de” och ”dem” eller Brontë och Shakespeare eller kanske Jung och Freud. Jag ska för att inte irritera dig aldrig mer skriva något så hemskt förolämpande förstås. Och korven den har två.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.