Hoppa till innehåll

Foppa, darling Foppa


[Fotnot innan vi börjar: Den där Foppan i rubliken är egentligen Peter Forsberg, den i mina svenska ögon genom tiderna bäste ishockeyspelaren. Från Sverige.

Lill-Strimma! Honken! Uffe Sterner! Högosta! Tumba! ropar ni som är bara lite äldre än jag. Javisst är det en definitionsfråga och visst älskar jag även Börje Salming, Markus Näslund och Mats Sundin och alla backar som Nicklas Lidström som inte har fått lika mycket publicitet bara för att deras jobb inte är lika glamouröst och poängfyllt. Men Foppa är Foppa. Och nu har han för triljonte gången ont i foten och förmodligen i själen eftersom han lägger ner comebacken. Igen.

Tusan vad det är svårt att läsa kursiv stil på en skärm.]

För att hedra Foppa (eller om det är för att jag helt enkelt är tvungen) ska jag ikväll gå på mitt livs första ishockeymatch. Nu sitter jag här och undrar om det är kallt inne i hallen, om man ska ha sittunderlag och portfölj, öronproppar, vantar, flagga, matsäck och kikare eller om det är ungefär som på en basketmatch.

Och kommer jag att klara mig utan repriserna?

Share
Publicerat iBloggen

12 kommentarer

 1. SvD idag:
  Efter bara två matcher i elitserien väljer Peter Forsberg att avbryta sitt comebackförsök för stunden. Ett besked som kollegorna i slutspelsjagande konkurrenten Djurgården beklagade.

  Vad är det för match Du ska se?

 2. But nooo, Johnnystationsvakt, jag ska vara en irriterande tejpbit full av frågor i örat på arrangören.

  – Var värmer de upp?
  – Har de nyslipade skridskor till varje match?
  – Får de lön eller har de vanliga jobb?
  – Har alla löständer?
  – Hur gamla är spelarna?
  – Har någon av spelarna chans att komma så långt som till NHL?
  – Är någon av spelarna släkt med någon gammal storspelare?
  – Görs dopingtester?
  – Måste man ha bollsinne eller kan man komma långt på bara kraft och snabbhet?

 3. TorpSara

  Lite varma kläder brukar vara skönt. Man kan räkna att hallen håller ca 10 grader i den divisionen…

 4. Redan i slutet av nittiotalet sade kloka män som t ex Curre Lundmark och Ankan Parmström att han var bäst genom tiderna. Jag håller med helt.

  Tvåan är lika självklar: Mats Sundin.

  Jag är också en svårartad nostalgiker, men varför blunda inför fantastiska spelare som spelar nu?

  Arne & Ankan håller på med en topp-20 på lördagkvällar och de är inte framme ännu, men de lär komma fram till samma resultat som jag. Dessutom har de Daniel Alfredsson, Henrik Zetterberg och Niclas Lidström bland de 10 bästa. Det var inte bättre förr. Så är det!

 5. Lena/northofsweden

  Jag var på hockey för första gången på många, många år vid slutspelet i våras. Det var varmt i hallen och det gjorde mig grymt besviken, alldeles för bekvämt. Men HV 71 slog Timrå till min glädje – även om jag kände mig lite ensam som smålänning på Timrås hemmaarena

 6. Tur att det finns andra som kan råda dig, själv har jag aldrig bevistat en ishockeymatch i verkliga livet.
  Men jag gick upp mitt i natten när det var dags för Canada cup med Uffe Sterner och Leif ”Honken” Holmqvist.

 7. Arne och Ankan i vilken kanal? Ankan, han bor ju här i krokarna, väl? Honom kan jag intervjua!

  Vet ni, det var inte så kallt i hallen … .så länge man höll sig på läktarn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.