Hoppa till innehåll

Änder i galoscher


Konst är konst om än i trasiga krus. Men konst som jag inte förstår mig på, förstår jag mig inte på. Sedan finns det förstås konst som jag inte förstår mig på, som är cool ändå (geten med däcket runt magen). Värst är bittra konstnärer som inte kan försörja sig på sin obegripliga konst men som samtidigt är arga på samhället som inte förstår dem och inte vill försörja dem.

Dagens, månadens och årets häftigaste konstnär är:
Eric Langert

 

Den djefla mannen har ett uttryck på tungspetsen medan Eric Langert bara har ögon för fotografen.

Eric Langert tar bl.a. däck, sopborstar, underkläder, skor och element och gör om till djur. Han säger själv att han inte är särskilt förtjust i djur, men att de ju är roliga att skapa när materialet är intressant. När jag tog honom i hand och hälsade, försvann min i hans. Den var stor, stark och skrovlig som en dinosauriefot.

Simdynepingviner med vaxproppstuta i mössa.
Myrflaskborstsslok med gaffelgrepp.
Noshörningssoffa med underklädesstruts i bakgrunden.
Däckkrokodil.

Hockeyhandskar av krabba. (Påminner lite om Eric Langerts jättehänder.)

Fotnot
Det är inte Langerts namn på konstverken. (Nämen. Oj, förlåt, så dubbeltydligt. Jag menar: Eric Langert kallar dem andra saker än jag gör här på bloggen.)

Share
Publicerat iBloggen

29 kommentarer

 1. Ja! Superhäftigt! Jag såg dem förra året, och allra mest imponerad blev jag av insekterna som var gjorda av resistorer.

 2. Lotta

  Underbara!
  De var temaillustrationer i Pedagogiska magasinet (som min man får som någon slags facket-bonus) får något år sedan.
  Unick, säger wv, och det bara att hålla med!

 3. Jag känner mig alltid som en stor och mogen kvinna när jag betraktar konst, vilket jag gör alltför sällan. Då får jag ingå i en krets av vuxna människor som inte svamlar, som annars är mitt signum. Vet inte varför jag berättar det här patetiska, men det är det första jag kommer på när jag ser dina bilder.

  wv: mutera (passar bra och är dessutom sparad till din samling)

 4. Myrflaskborstsslokarna är ju helt, helt, jag vet inte vad, slokiga och borstiga. Fina menar jag!

 5. Eric Langert är störtcool! Han var på skolan och föreläste för oss igår,det var riktigt inspirerande!

 6. Är det bara jag som inte har hört talas om detta geni tidigare?

  Är han rentav (helt rättmätigt) alldeles världskänd?

  Eftersom jag har tagit honom i hand och sagt goddag, anser jag oss numera vara kompisar. Som Carl Larsson och August Strindberg. (Eller … öh … inte.)

 7. Wow! Var kan man titta på alla fina djur? Jag har inte hört talas om geniet, men det säger i och för sig inte särskilt mycket.

 8. är det inte skoblock i galoscherna?

 9. Utställningen här håller på till mitten av mars, men jag tror bara att den är att beställa av konstmuseet i din stad. Den har rest runt överallt i snart ett decennium!

 10. Ja! Skoblock, galge och gamla, gamla tidningar.

 11. Vilka underbara djur! Dem vill jag se på riktigt!!

 12. Vilka läckra skoblock – såna vill jag ha. Man kanske skulle göra en tur till E-tuna någon helg?

  Men Lotten, sätt ögonen på den sista bildtexten och finn felet!

 13. Menar du ”Hockeyhandskar av krabba” istället för ”krabba av hockeyhandskar” så var det med flit, Dieva.

  (Åh, så pinsamt om det det är ett helt annat ”fel” som jag inte ser.)

 14. ab

  Jättekul. Som roliga historier.

  Men konst…? Hmpf.

  Men, å andra sidan, spelar det någon roll?

  (Kan doc inte förlåta honom att han ”inte tycker om djur”. Det finns ju olika djur, dumma och trevliga och smarta och ointressanta. Ungefär som att säga att man inte tycker om kvinnor. Eller män.)

 15. ab

  k

 16. PGW

  Har aldrig hört talas om honom tidigare, väldigt rolig ny bekantskap!

  Titta Djefla mannen står upprätt igen?

 17. örjan

  Får mig att associera till tidigare konstbilder Du haft med telefonfår. Hittar tyvärr inte länken just nu.

 18. AB, ett klargörande bara: han tycker inte illa om djur, det är bara det att hans största passion i livet är inte just djur utan något annat. Som att jag inte är särskilt förtjust i handväskor även om jag inte hyser specifik aversion mot dem.

 19. Just det, Örjan, det var svårt att hitta för att jag kallade telefonfåren telefår.

 20. Flinn, de där insekterna tog jag bilder på som blev bedrövliga. Ni som eventuellt ser utställningen: resistorinsekterna har roliga namn: dolor infernalis, strit (Via britannica).

 21. Men oj. Jag tänkte skriva något om att sådana konstyttringar sällan når mina göteborgska ögon….och så ser jag att han har sin ateljé ett par hundra meter från min bostad!!!!!Jag får skämmas och skall hädanefter hålla uppsikt över galoscherna.Roligt att se att den djefla mannen är ståndsmässig igen.

  vw=specow, ha!

 22. Jasså, jaha …

  Nu hoppas jag att min T-tröja är inknölad i lådan på måndag, för jag antar att den ingick i förra veckans laddning.

  Hoppas, hoppas!

 23. Underbar konst. Helt i min smak. Värmen blir 164 cm lång när munnen brister ut i ett heltigenom spontant leende. Undrar om man kan bygga egna djur med det som finns i mitt hem? Ska konsultera min femåring! Återkommer i ärendet!

 24. Ah! Då har vi något gemensamt, Lotten. Jag tog också bedrövliga bilder på resistoriet. Här finns en (fast vid närmare eftertanke är det ju dumt att avskräcka folk med kassa bilder, så klicka inte på länken för allt i världen!)

 25. Bra att jag gjorde en trasig länk då. 😉

  Jag menar, det är här ni inte ska klicka!

 26. .

  Så. Jag tyckte visst att det var lite ont om kommentarer här.

 27. Anonymous

  Det ser ut som Olle röker en låsas cigarr. Skotten

 28. Ja, en riktig lär han ju inte komma nära i livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.