Hoppa till innehåll

Bloggus galnus

Jag har som rimligt mål att blogga en gång per dag. Ibland hinns det inte med, varför jag måste straffa mig själv med tagelskjorta eller två inlägg en annan dag. Ibland skriver jag texter som nästan ingen begriper eller bryr sig om. Då måste jag belöna mig med ett glas vin en simpel måndagskväll. Efter basketträningen. (Ni hör? Gunde Svan hade svimmat.)

Kall kyckling och chips. Grönsak.

När jag sitter där och sippar smuttar och klockan närmar sig halv tio på kvällen och jag läser en klädkatalog som Fjortonåringen har beställt och jag sabbar för henne genom att skriva larviga kommentarer till fula kläder och jag slabbar med kycklingbrosk ser jag i ögonvrån kameran. Och det enda jag tänker är:

– Finemang. Det här kan man nästan blogga om.

Jag har inte den blekaste aning om huruvida kycklingen var god eller ej. Men det kan jag ju blogga om.

Share
Publicerat iBloggen

31 kommentarer

 1. Ja, det borde jag ju förklara: sjätte advent var igår, men vi uppmärksammade den först idag.

  Jahaja, här får man pussar och tillåtelse att dricka vin. e
  Ett ypperligt kommentatorsbås på min ära!

 2. Härlig tallriksmodell det där!
  50 % protein
  40% fett
  1 % grönsak
  Förresten är det ju just på måndagkvällar man behöver vinet allra bäst.

 3. Nä, nu kunde jag ju inte räkna riktigt. 49% måste det ju vara. Väl? Det är ju så man kan misstänka att även jag tagit mig ett måndagsglas…

 4. Vatten-Sanna

  Jag dricker också måndagsvin, för jag skriver tre tentor på en gång och det går inte utan vin. Så det är alltså helt i sin ordning.

 5. tillerosa

  Sippa. Sippasippasippa. Äntligen får jag tillfälle att bråka om mitt mesta hatord just nu. Kan någon tala om för mig varför det plötsligt ska heta sippa i stället för smutta? Självklart fattar jag att det är ständigt denna engelska, men varför byta ut ett fullt dugligt verb? Jag ser bara för mig små frökendamer med lillfingret i vädret, för ”tillgjort fin” är den enda betydelse som jag och SAOL kan få till på det ordet.

  Sådärja. Nu känns det bättre. Fildelare och offentlighetsammare rör mig t.ex. inte i ryggen, men små oskyldiga fuskverb kan få mig att gå i taket.

 6. Vi har härmat alla i kvarteret och skaffat en dansmatta! All taktkänsla är borta, men fy sjutton vad skoj vi har!

  wv. säger meifant (Maj Fant?), jag undrar vad hon har med dans att göra och om det inte är okänsligt att hänvisa till någon, utan att stava namnet rätt?

 7. Sippa, sabba, slabba tyckte jag var ord som passade ihop. Smutta, sabba och slabba kanske passar lika bra?

  Mja, fast bara nästan. Ska jag ändra för svenska språkets bevarandes skull? Mjaeh. Men för Tillerosas skull?

  Javisst!

 8. Too late, jag missade rätt tråd, igen. Min kommentar ovan hör förstår ihop med dans-tråden! Förlåt!

  wv. gör det igen! nessec (Nesser?)

 9. Tallriksmodellen, ja. Den funkar inte på mig — jag tar bara större och större tallrikar för att få plats med allt gott. Numera äter jag ofta på fiskserveringsfat.

  Vatten-Sanna — är det tre hemtentor på en gång? Låter svårt. Jag har bara provat hemtenta en enda gång — MAMBAN 1989. (Ö-helena m.fl. vet vad det är.) Det gick käpprätt åt skogen pga. min dåliga karaktär.

 10. 6:e advent. Jaha. Det ska tydligen firas att det är 95 dagar till nästa helg, Långfredagen.

  För egen del ska jag kanske markera genom att buga åt Skotska Torvmossar och försöka se nöjd ut med ett glas av den Billigaste Möjliga Malten som jag fick i julklapp. [Fast våra fönster behöver putsas…]

 11. Enormt cool duk! Måste man åka till E-tuna för att hitta en sån?

  Här blev det inget vin. Julen har gått i maltens tecken och det återstod en smarrig och starrrk belgare, som passar utmärkt till knäckebröd med trattkantarellsleverpastej!

  För övrigt är det ortodox julafton idag 6/1, så det är bara att börja om!

 12. Ö-helena och Gnestapelle: Jysk hade duken — och har den säkert kvar. (Det är den bästa duk vi någosin har haft. Alla blir glada.)

 13. Hehe! och ett haha! Men jag undrar oxå vad ÄR det på duken egentligen?? Men tjusig var den…

  wv: pantra – när man är gammal och pantertant så kan man pantra sig lite…

 14. Vad det är på duken?

  Detta.

  (Ajaj. Jag bryter ännu en gång mot den första heliga bloggregeln: ”Led icke dina läsare bort från kommentatorsbåset innan de har pliktat med en kommentar.”)

 15. Vatten-Sanna

  Jodå, hemtentor är tidens melodi. För hur ska vi kunna lära oss något långsiktigt om vi bara prövas på utantillkunskaper? Det är förstås förförligt, men å andra sidan får man inte dricka vin på salstentor. Eller det kanske man får?
  WV ”thedu” tycker att vin är för starkt.

 16. Det är spiderman på bordet(?)
  Och katalogen är la redoute. Skitfula kläder men stackars fjortonåring.
  Och äter du kycklingbrosk?
  Vem la dit en halvmåne gurka?

 17. Det var jag som lade dit gurkan. Till yttermera visso plockade jag upp den från golvet. Den åt jag, men inte brosket — någon måtta på excesserna får det ju vara.

 18. Ha ha byxorna är verkligen apfula! Men vin, hmm som nykterist (eller egentligen är jag väl absolutist) så väljer jag att inte uttala mig.

  Wv säger ”fiesteej” nä inte fest?

 19. Vad ni klagar på de där stackars byxorna – jag tycker faktiskt de är rätt snygga och roliga. Med lite uppfinningsrikedom skulle de kunna bli praktiska också: Man skulle kunna konstruera ett slags förvaringsutrymme i det där stora gällivarehänget. I detta kunde man exempelvis transportera värdesaker på ett säkert sätt! (Kanske inte när man cyklar.)

 20. Hm, jag fattade först inte var tillerosa pratade om. Visserligen gillar jag inte heller att spårket måste ändras bara för ändrandets egen skull. Men att bli upprörd över ”sippa”, men inte ”smutta”? Jag visste inte ens att den skulle kallas ”smutta” numera, jag trodde att det det så för några år sedan så hårt kritiserade ”snippa” fortfarande gällde men insåg strax att jag hade gjort en präktig tankevurpa, så nu rodnar jag klädfullt och skäms och drar mej tillbaka från båset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.