Hoppa till innehåll

Basketspelarna rules

”Obama” känns som ett förnamn eller en landsdel. Däremot känns ”Barack” som ett efternamn eller något friggebodskt. Fast det spelar ju ingen roll, huvudsaken är ju att karln spelar basket.

USA:s president är han där i mitten.

Cool bild, eller hur? Fast även om han är vänsterhänt, håller han bollen lite konstigt. Vad liten han ser ut, förresten. Varför har bara han joggingbrallor och inte shorts? Spelar han i ett eget lag eftersom han inte har ljusblått eller vitt? Hm, varför satsar försvararen stenhårt från sidan och inte precis mellan presidenten och korgen som man ska? Och vad i hela friden tittar de tre längst till vänster på – blickarna är ju riktade mot något som verkar finnas en meter ovanför bollen. Is it a plane?

Hu. Ve och fasa. Är bilden ett falsarium? Kan han kanske inte alls lira? (Jag tar mig åt hjärtat med ena handen, för den andra handens knogar mot munnen och biter lite i den samtidigt som jag flackar med blicken och darrar med underläppen, som en av våra mer kända författare hade kunnat skriva i ett sådant här krisläge.)

Puh. Han kan! Dessutom missar han straffar precis som jag.

Nu är frågan när vår statsminister får komma dit och spela lite en-mot-en.

Tensta Tigers 1980. Coachen Anders Hjortenklev har Reinfeldt i träningsoverall på sin vänstra sida.

Jag anmäler mig härmed som ytterst lämpad sällskapsdam när det väl sker. Meritbevis:

Höken Björks basketlag 1980. Var är jag?
Share
Publicerat iBloggen

29 kommentarer

 1. Längst ner till höger, tror jag?

  Barack Obama gillar även hamburgare och korv med bröd, kan jag informera om. Bara en sån sak.

 2. Klart han spelar basket, det är ju den enda vettiga sporten.

 3. Trepoängsskott fanns inte när jag lärde mig att spela. Därför är jag en bedrövlig trepoängsskytt.

  Till nästa OS kommer förresten trepoängslinjen att flyttas ännu en halvmeter längre ut. Jag kommer att mötas av ständiga hån:

  — Airball!

  (=När bollen inte ens nuddar korgen.)

 4. Ja, var 🙂

 5. Höken är såå fel. Vråken är laget man ska vara med i!

 6. Det är alldeles för få av dagens aktiva om ens någon som lirar med dubbla “basketstrumpor”

 7. Längst till höger på den nedre raden.

 8. Jag tror, som övriga gissare, att det är Lotten längst ner till höger i fina flätor.

 9. Uppsnappat från Radio Stockholm: Man har tagit efter det här med Friggebodar i USA, men eftersom amerikaner alltid ska vara värst, så får deras fribyggen vara åtskilligt större än våra:

  Barack Obama heter det där…

  Fly mig ett huvudvärkspulver.

 10. Lotta

  Det är väl du med flätorna?

 11. Ja, ni ser tydligt att det är jag längst ner till höger. Jag tror att jag ska börja ha flätor igen i 80-årsåldern. “Så gulligt” kommer alla att säga.

 12. Pippilotta! Skulle det vara en fråga?! Längst ner till höger!

 13. Ajaj! På den göteborgska filmfestivalen, som jag förärar några dagars besök, finns det en basketrulle, Gunnin’ for That #1 Spot, men jag har inte med den på min lista. Nu vågar jag aldrig mer kommentera på Lottens blogg 🙁

  Som lök på laxen såg jag i förrgår två handbollsmatcher, varav en lajv, men inga basketdito. I’m a real basket case!

 14. Det var flätorna jag tänkte kommentera, men eftersom andra hann före nöjer jag mig med att säga att jag tycker att du ska ha flätor även nu. Genast. Seså!

  För övrigt stämmer jag inte in på särdeles många efterlysningar från Radio Sörmland. Däremot kan du ringa mig så kan jag förställa mig – radiovana saknas ju inte. Typ.

 15. Obama må vara cool, men coolt är det ju också att det finns basketnördar i kommentatorsbåset!

  Studiomannen: Vi kan ju köra omvända efterlysningar! Ni anmäler specialkunskaper till mig och så försöker jag att hitta ett veckoämne som passar. “Folk som jobbar med saker på öronen” kanske?

 16. Ahhh, jag minns Höken Björks. Själv platsade jag inte. Däremot har min sjuåring hastigt och lustigt fått för sig att basket är livet. Jag kan inte med att bekänna att jag inte ens förstår reglerna.

 17. Nu tar vi väl hand om den nya basketspelaren du har i familjen? Ska jag skicka en boll, Howdy?

 18. Ewa

  Klart Obama spelar basket. Man kan väl inte göra annat om man har en coach som Craig Robinson i familjen?

 19. Har han det? Men! Nu har jag lärt mig något!

  (Nu vill jag att Craig Robinson ska vara släkt med Larry Robinson, som i sin tur är svärson till Bengt Feldreich eftersom han är gift med Sten Feldreichs syster Ann.)

 20. Sjuåringen lyckades dribbla och göra tre mål första gången han spelade. Att sedan motståndet var lika med något under noll gjorde inget. Bara att han nådde upp till korgen var tillräckligt för att han vill till baskethallen VARJE DAG.

  Tack för erbjudandet men familjen har lite för många bollar (i luften) nu.

  PS. Jag ska givetvis uppmuntra intresset och köra honom till träningen varje torsdag.

 21. Ewa

  Craig Robinson är bror till Michelle Obama. Om han i sin tur är släkt med Larry R har jag däremot ingen aning om. 🙂

 22. Larry Robinson (tack för länken!) spelade precis som jag (och Thomas?) på den tiden när man hade trippla, randiga tubsockar. (Vi vet fortfarande inte varför, kanske ville vi ha dämpning i de platta skorna.) Larry tog mig under sina vingars beskydd under tiden i Täby. Hans basketspelande barn är tvåånhalv meter långa nu, men jag minns när de föddes …

 23. Jag noterar att Lotten tänker spela basket för Sverige i London-OS 2012.

 24. Oh dear, flätor och OS. Tuffa krav jag har fått på mig.

 25. men har du kommit på vem boxaren var?

  Från en som bara läser slarvigt och sporadiskt ( sitter i från skoltiden ) Kontraläs gärna på myspace.com/envisman

 26. Nej, boxaren är fortfarande okänd. Men vi ger inte upp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.