Hoppa till innehåll

Dag: 14 november 2008

Schmuppmaning: Första gången nånting

Jag vidhåller: dessa utmaningar är alls inte utmaningar utan bara uppmaningar. Som jag inte vill lyda eftersom jag är motvalls. Ibland är de hur trista som helst och lever ett underligt liv utan att leva upp till något alls. Ibland är de så intressanta att man egentligen borde ägna ett helt blogginlägg åt punkterna – en och en.

Nu har Lady Stalker (fint och kufiskt namn, eller hur?) givit mig order. Igen.

Första gången jag …

Vääänta. Åh. Så fint. Den som har skapat ordern vet att man ska ha mellanslag före de tre punkterna. Ok, då kör vi.

1. … åt tacos måste ha varit ett trist tillfälle emedan jag inte minns ett dyft av det. Men första gången jag åt wok minns jag, för då sa pappa att han skulle gifta sig.

2. … körde bil körde jag omkull familjens garagedörr. Det finns bildbevis någonstans – där jag stolt poserar vid en hög med brädor som vore den en skjuten tiotaggare.

3. … sov i tält var i tvåan i gymnasiet när jag fick sova mellan Erik Söderberg och Perre Norén utan sovsäck eftersom den var blöt av uthälld, varm choklad. Fast egentligen ville jag sova utomhus med Erik Nygren. Inne i hans sovsäck. (Egentligen ljuger jag som vanligt. Första gången jag sov i tält var ju helt ointressant.)

4. … drack alkohol försökte jag måla ögon, näsa och mun på ett synnerligen fult proppskåp i en okänd människas lägenhet.

5. … fick ett jobb satt jag utan att riktigt förstå det barnvakt hos en ökänd knarklangare och hans tjej. Två dagar senare smällde lokalblaskan med braskande rubriker upp nyheten att

XXX HAFFADES I HEMMET!

Ja … där jag och Bästisgrannen 48 timmar tidigare hade suttit barnvakt. (Jag tror att ”haffades” är fel ord i tidningsrubrikbranschen, men kan inte hitta originalet just nu.)

6. … stod på en scen kände jag förmodligen enorm lycka och framgång och fick en kick av guds nåde, varför jag där och då bestämde mig för att bli skådespelerska. Vilket jag alls inte blev.

Uppdatering – jag glömde tydligen sjuan.

7. … svimmade: Jag må ha fejkat mycket i mitt liv, men en rejäl svimning har jag kvar på upplevelsekontot. Jag vill med andra ord innan jag dör resa jorden runt, se ett OS på plats och bestiga Mount Everest samt svimma. Vilket ju är lätt i den tunna luften på Mount Everest. (A.k.a. två flugor i en smäll.)

8. … svarade på en fånig enkät var jag nog rätt nöjd eftersom fåniga enkäter med kryssrutor, MENSA-test och SIFU-undersökningar väcker tävlingslusten och speldjävulen i mig. Jag ska svara bäst!

Helt mot min vana tänker jag i novembermörkret go totally crazy och schmuppmana dessa, som måste schmuppmana någon i sin tur, moahahaha: Ö-helena, Studiomannen, Ulrika, Annika Bryn, Skriv med skruv, Antinomi, Den Blyga, Josh, Zoni, Ataharis, Britta, Bondhustrun, Ceveat Lector, Cessi (som dock bara stickar), Bengt, Anna, Min djefla man, Deep, David, Skägget, hakke, Flinn, R Skriverier (som skriver sällanest av alla), Salte Stellan, Huskorset, PGW, Miss Gillette, Aequinoxia, Mjölgumpa, TBFKAEM (som inte heter så, nej), Ingela, Sandra, Stationsvakt, Suvi (som kan få lägga till ”första gången jag skaffade hund”), Howdy Sailor och Mymlan. Att jag inte schmuppmanar de andra 173 på min läslista beror bara på att ni ju i så fall bara får modebloggare kvar att schmuppmana.

Fatta hur lång tid det tog att göra länkarna. De står inte ens i bokstavsordning jue.

Share
47 kommentarer