Hoppa till innehåll

På väg mot bokmässan i Göteborg

Jag sitter på X2000 på väg mot Göteborg, och vi är än så länge bara en timme försenade. Nu är vi lyckligtvis i samma situation allihop här, eftersom alla tåg är sena.

I början av resan hördes en konduktör med både tång och rolig dialekt i högtalarna. (Oj, vilken rolig syftning. Den måste jag ha kvar.)

– Ja, vi har ett meddelande. Det är svart i hela Mälardalen, så vi kommer att stå stilla … ett bra tag.

Jag och Ica (som inte alls hade planerat att resa ihop) kastade oss mot fönstret för att kolla på jordens undergång i Mälardalen, men såg inget annorlunda. Tydligen var det bara alla monitorer i Stockholm som hade svartnat – som om John Cusack skulle stirra på en tom skärm när han leder alla flygplan rätt.

Vi hade installerat oss på ett för benen väldigt snålt tilltaget säte. Det kändes instängt som på minimala toaletter, där man sitter med näsan i dörrhandtaget. Så på ungdomars vis slängde vi upp benen mot närmsta stöd. Som var en vägg.

Ica vill äga en sådan där röd hammare som man kan slå sönder vad som helst med. Vi enades om att det inte var lämpligt att stjäla en.

Nu ska jag snart ut på spårvagnsäventyr och köpa sms-biljett och installera på mig på ett hallgolv sova i ett hemligt rum hemma hos Översättarhelena. Om hennes man snarkar inatt, kommer jag att blogga om det. (Jag har ju med mig SR-mikrofoner, så jag kan ju spela in allt och lägga ut ljudklipp!)

Share
Publicerat iBloggen

10 kommentarer

 1. Hälsa Ica att man kan köpa såna där hammare (faktiskt en ännu smartare variant) på Bilia. En liten grej som man har och skjuter sig ut med om man krockat ned sig i nåt dike eller så.
  SMS-biljett köpte jag till t-banan i Stockholm igår. Spärrvakten tittade mycket skeptiskt. Och konduktören på X2000 tittade ännu mer förvirrat på min utskrift av den biljettlösa biljetten…

 2. Hoho, Howdy — tack! Nu sitter jag i Översättarhelenas soffa med ett glas vitt vin som det simmar två bananflugor i. Snart simmar de inte längre.

  Men Översättarhelena är inte här, så den snarkande maken (som fortfarande är vaken) agerar förtjusande värd.

 3. Ica! Läs nu Stellans tips!

  Jag trodde i min enfald och okunskap att biljettlösa biljetter bodde i datorer eller mobiler. Huserar de alltså på papper?

 4. Var det svarta i Mälardalen månne en liten klick svart materia som skvätt ända hit från helvetesmaskinen under Genève? Som oljeutsläpp från en förlist tanker ungefär.

 5. Jo, enligt Broder Ola träffade Broder Erik broder Jakob igår. Bara sprang på varann. Man kan göra det fastän man bor i Stockholm.

  Till Bokmässan ska det visst komma 100 000 så du kan nog springa på både den ena och den andra.

  Jag börjar nästan önska att jag inte tackade nej till min inbjudan. Har lovat att spela pingis med en sjuåring istället. Oh well.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.