Hoppa till innehåll

Sju personligheter i 30 °C

Jag vill ligga stilla på stranden, läsa, bada korta stunder och gärna äta svettiga ostmackor och dricka avslaget bubbelvatten. Hemma vill jag inte ligga stilla någonsin, inte ens på nätterna.

Olle vill inte vara på stranden alls. Ska det varas på stranden ska det badas hela tiden. Eller möjligtvis ätas hela tiden. Strandsejourer på över en timme är ett djävulens påfund. Hemma kan man sova, ligga och vila, fundera, kontemplera och undersöka navelludd utan paus. Och dricka läsk när inte barnen ser det.

Fjortonåringen är precis som far sin, fast han kan bada i fyra timmar i sträck. Och funderandet hemma måste ske vid en dator.

Tolvåringen är precis som mor sin. Väldigt praktiskt.

Åttaåringen är en kameleont. Anything goes med ett glatt humör.

Sexåringen trivs överallt och är aldrig någonsin stilla – på stranden, i vattnet, hemma – men har därför en vidunderligt god nattsömn. Som far sin.

Treåringen är en sådan där aracua – Kalle Ankas ara-pappapapa-parrrio-irriterare på julafton. Aldrig tyst, aldrig stilla. (I detta nu dammsuger – han spritt näck – huset som vi bor i samtidigt som han sjunger Crazy Frog.)

Undrar vad som hade hänt om vi hade infört representativ demokrati (efter att ha störtat mig som diktator, förstås).

Share
Publicerat iBloggen

6 kommentarer

 1. Finns det strand och är det 30°?
  Här i Viken har vi den varmaste dagen hittills – +! 22° i vattnet. Det har inte regnat mer än 3 mm på 2 månader! Bolmens vatten tar nog snart slut som vi vattnar…

 2. Nej, det är inte 30, det är … 33 °C i Norge just nu. Pfuuuh.

  Det finns en vidunderlig strand, men den ligger 15 minuter bort — bilvägen. Och vi var där redan kl halv elva i morse. Och (förstås) hemma igen runt halv ett.

  GLASS!

 3. Det måste vara kokhett i huset. Hur klarar ni det med alla personligheter. Kom ihåg att de flesta revolutioner startar av egoistiska skäl. De stora visionerna fyller man i efteråt. Det kanske blir därför som tonåringarna och Olle en natt binder dig…lägger dig på lämpligt ställe. För att man lackat ut en natt…helt enkelt….och sedan kan man läsa på Olles blogg….
  ”Efter flera års tyranneri och förtryck har motståndet mot diktatorn ökat. Vi har i hemlighet format en motståndsrörelse som nu ska införa självklara levnadsregler….ja säg mänskliga rättigheter……förbud mot laptops på toiletterna (vi är dock sju personer och så många toiletter finns det inte)…..slut med allt detta öl och vin…droger…och så kanske viktigast av allt….vi tar bort det där obegripligt kränkande läskförbudet….
  Bergman libre!!!!!

 4. Läsk är opium för folket!
  Saft, glass, godis och olika bakverk kan också fungera.

  Hemma i vår diktatur har jag planterat en uppsjö olika bärbuskar och detta stillar alla eventuella uppror effektivt under juni-oktober. Funkar bra med små barn, det är dock mindre effektivt på äkta hälfter och tonåringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.