Hoppa till innehåll

Etikett: fynd

Alla hjärtans dag-väska

Jag klev nyss av tåget i Stockholm eftersom jag ska föreläsa här i dagarna två. (Ett av alla fackförbund har nämligen kommit på den lysande idén att lära medarbetarna svenska skrivregler på det roligaste och bästa av sätt.) Jag hade inte den minsta lilla aning om att det var den heliga hjärt-dagen, men nu vet jag. För att …

  • På bussen publicerades alla hjärtansdag-hälsningar i realtid på en skärm som vanligtvis visar reklam för bussåkande. (Ja, för dem som åker buss. Eh.)
  • På Pressbyrån fanns röda rosor en masse i stora hinkar. Säkert 100 buketter!
  • På tåget satt en tjej och pratade smörgås (alltså med telefonen som en macka framför munnen) om hur hon hade skickat rosor till sig själv igår. De ska komma fram ikväll och kostade ”svinigt mycket, men det är det fan värt”.
  • När jag klev av på Centralen stod tre bistra män och sålde ensamma jätterosor för 70 kronor styck. Ingen köpte av dem.
  • På Mäster Samuelsgatan låg en öppen resväska med en rosbukett och ett paket epilepsimedicin.

Jag tog bilden jättesnabbt och hastade vidare. Men så vände jag mig om och spanade på andra människors reaktion när de såg väskan. Och konstaterade att detta måste vara helt normalt, för ingen reagerade det minsta lilla.

Jag småsprang vidare mot mitt mål – för småspringa måste man nästan om man ska hålla jämnt morgon-gåtempo med alla andra här.

Men vad säger ni? Är inte detta en utmärkt inledning till en kioskvältande deckare i epilepsimiljö? Jag har förvisso mer erfarenhet av epilepsi än av rosor, men det kan säkert avhjälpas på nåt sätt.

Share
14 kommentarer

Pang, bom, tjoff och en gräddboll?

Ni vet att det är lite känsligt … det här med svensk vapenexport?

bomberochgranater

Många anser att det räcker med att vi häller ut möbeldelar och slagdängor samt ett datorspel utan rundade hörn över världen. Stolt kan vi konstatera att utan Sveriges insats hade världens ungdomar inte suttit på sina hopskruvade stolar och byggt kantiga landskap på datorskärmen och Britney Spears aldrig slagit igenom med denna trallvänliga sång av Max Martin Karl Martin Sandberg.

Men nu kan det avslöjas. Det finns en helt okänd falang som hotar miljardexporten av trä, metall, apparater och allt annat (utom bilar, knäckebröd och telefoner där vi numera ligger risigt till). Pip-Petter åkte nämligen till Wien och gjorde denna ruskiga upptäckt:

bomben_schwedische
Pip-Petters fynd i Wien.

Bäva månde Bofors.

Share
87 kommentarer