Hoppa till innehåll

Hjälp oss, snälla rara!

Om prick en vecka, den 19/11,  håller jag och min djefla man ett fantastiskt seminarium i Lund, kära Lund (som jag berättade för två veckor sedan).

Men Lund! Vad har hänt? Trots alla hurrarop och tjolahopp, har vi bara fått in hälften så många anmälningar som vi skulle vilja. Naturligtvis genomför vi allt oavsett antal deltagare – för så dumma och oekonomiskt sinnade är vi. Men om ni, kära läsare, kan muta någon, övertala en chef, tjata på en kompis och … öh, trolla med knäna och hjälpa oss så kommer jag att återgälda vänligheten med extra välformulerade ord i bloggen.

Läs mer här och boka plats här. (Eller mejla mig om anmälningsformuläret känns läskigt.)

1. Informatörens verktygslåda med Olle Bergman (09:00–12:00, Lilla Hotellet) – en förmiddag med snabba tips
Skrivteknik och publicering
Skriv notiser, webbtexter, pressmeddelanden, foldrar m.m.
Bild & text i samspel
Redigering och korrekturläsning
Medielandskapet
Bloggar, Twitter, Facebook – hur kan de användas?
Värt att veta om Google
Bra att tänka på när du möter media
Presentationsteknik
Tio tips för bättre PowerPoint-bilder
Retorik i tredje årtusendet

2. Moderna skrivregler med Lotten Bergman (13:00–16:00, Lilla Hotellet) – värdefullt vetande för dig som skriver
Vem bestämmer vad som är rätt och fel?
Krångel- och kanslisvenska.
Vanliga misstag
Skiljetecken, förkortningar, datum m.m.
Litteratur & fortbildning

3. After Work
(19:00, plats meddelas senare)
Kom som du är, ta med dig vem du vill, mingla loss och ställ alla de frågor du glömde ställa under seminarierna.
______________
Nä, nu ska jag öva på mina talade, välformulerade ord eftersom denna torsdag ska spenderas i Stockholm – på ett äldreboende. Enligt uppdragsgivaren ska jag kåsera om mig själv i en timme, men komma ihåg att ta hänsyn till alla som inte kan höra vad jag säger. Jag funderar på att strippa medan jag dansar jenka.
______________

Uppdatering. Det kom ett mejl med en skärmdump från Twitter. Jag är mållös.

Share
Publicerat iBloggen

36 kommentarer

 1. Jag skulle gärna rekommendera någon som jag känner att gå, men jag har lite svårt att se vilken målgrupp som ni riktar er till med just denna dag. Jag tror säkert att det blir intressant – men grejen är ju att det för mottagaren också måste vara relevant.

 2. Så sant! Själv är jag på en helt annan (nåja, retorik-) kurs i Malmö den där dagen. Hoppas dock kunna glida in när ni afterworkar och börjar bli i gasen!

 3. Välkommen, Smyg! (Men be först alla du känner att anmäla sig till seminarierna så att det verkligen bliiiiiir en afterwork.)

 4. Om jag bodde i Lund (och det verkar ju finnas en hel del goda skäl till att göra det) så skulle jag tveklöst gå och ta hela min familj och släkt och vänner och kollegor och grannar med mig.

  Men det gör jag inte. Däremot kan jag intyga att Lottens kurs är helt enormt användbar och underbar. Vi pratar fortfarande om den på jobbet: "Men minns du inte att Lotten sa …" och "Lotten skulle nog mena att …"

  Så alla i Lund: gå nu och anmäl er!

 5. Tiila

  Ska fundera riktigt noga på om det är någon jag känner som kan tänkas få sitt jobb att sponsra en kurs.
  Vill ju att vi ska ha en kul after work ju!

 6. Ökenråttan

  På den tiden jag var anställd blev jag ofta bjuden på olika firmors smörjarpartyn för sina kunder; någonting att äta, någonting att dricka, någonting att underhållas av. Vid några tillfällen hade en firma t.ex. en språkkonsult som talade om hur man skriver på nätet, lite lätt kåserade, som ju ligger så väl till för ER två och med autentiska roliga exempel på hur man INTE ska skriva. Samma upplägg med en grafisk designer som pratade om hur man använder bilder till sina texter.
  Glöm alltså den nyttiga kursen för firmans anställda och föreslå i stället framträdanden på kundjippot. MEN tiderna ÄR bistra just nu, så vem vet …?

  wv: exicalis. kan man ta det i stället för svinvaccin kanske?

 7. Nu har jag tipsat mina småbolagsinformatörskompisar i Öresundsregionen och messat om det både på Facebook och Twitter. Trots att Lund ligger långt från Taiwan 🙂

 8. ab

  Jag har gjort reklam för dig på min blogg, Lotten – men för ögonblicket är bloggen borttappad. Den finns inte.

  Först är vaccinet slut, och sen är bloggen borta. Hoppas jag tappar ett par kilon också medan det ändå pågår.

 9. Örjan

  Off topic
  SvD läser Din blogg?
  Nu finns länk till sandkonstnärinnan på deras hemsida.
  Dock utan den förklarande extralänken om historien.

 10. ab

  Jaha, och nu är min blogg tillbaka innan jag hann gå ner ett enda gram. Typiskt, just när man börjat gnälla.

  Hoppas anmälningarna rinner in nu då?

 11. Korrfelen (de är flera) på pdf:en rår inte vi för — men de är ju ohyggligt irriterande, Ulla. Får väl ha dem som övningsexempel på eftermiddagen?

  Hallååå, min djefla man, har det kommit några anmälningar?

 12. Vet inte om det har kommit några anmälningar. När jag loggar in på dinkurs.se får jag felmeddelandet ”Servern har SPRÄNGTS på grund av överbelastning!!!” Med tre utropstecken!

 13. Ooh, jag skulle gärna gå men har tyvärr svårt att motivera en resa till Lund just nu.

  Men jag försöker lobba på jobbet att hyra in er för internutbildning senare.

  Har ab:s borttappningstendens spridit sig hit? Väldigt så många kommentarer som tappats bort …

 14. Men Lotten, har inte
  Fr+dr*k L-ström skägg?? I så fall kan han väl inte vara du?

  Nu bor jag ju på helt fel ställe för det här seminariet och är för tillfället utan arbetsgivare, annars hade jag sett till att vara anmäld för länge sen. (Även om jag haft ett jobb som lövkrattare.)

 15. Man kan faktiskt se det som en happening … en kicki off … en kul dag?

  Resultatet av denna dag är 0,0 nya anmälningar — men jag är otroligt imponerad av allas engagemang!

 16. Jämrars, nu försvann inlägget. Säkert ett straff för att jag gnällde om att du spenderade torsdagen.. 😉

  Jag har inte råd att åka eller gå på kostsamma saker, men hoppas du får knökfullt ändå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.