Hoppa till innehåll

Skrivbordet

Raz har till midnatt idag onsdag utlyst en skrivbordstävling. Edit: Tävlingen är förlängd till söndag 24/5 vid midnatt.

Men mitt skrivbord är inte särskilt förvånande.

Jo förresten, lite vad gäller ordningen. Jag brukar nämligen ha alla ikoner huller om buller i en för mig logisk ordning, men någon lånade min dator bara för att kolla sin mejl – och städade samtidigt. Upprörande.

Datorns s.k. skrivbord. Inte förrän nu ser jag att jag har två oöppnade mejl. Vad kul!

Egentligen hade det ju varit mycket, mycket intressantare att visa upp IRL-skrivbordet. Hemma är mitt skrivbord ju bortrationaliserat; alla mina saker ligger i kartonger på golvet i en lagringslokal som heter vardagsrum. Men på radion har jag ett bord:

Skrivbordet på SR Sörmland. När jag klipper ljud (kolla på skärmen) känner jag mig obeskrivligt cool. (Å andra sidan känner jag mig även obeskrivligt cool när jag kör bil.)

Jag önskar verkligen att jag hade kunnat blotta mig och mina skrivbord och avslöjat skandaler och hemligheter istället för att bara vara helt normal. Till nästa gång ska jag ordna nakenbilder och scooptankar samt hatobjekt.

Men häng på ni också – blotta er eller era skrivbord!

Uppdatering
Jag har visst visat radioskrivbordet förut.

Share
Publicerat iBloggen

16 kommentarer

 1. Niklas: du måååååååååste ju börja blogga som en ”riktig mänsch” som min farmor sa om redigt folk.

  Eller: kan man lägga in bilder i bloggerbludderkommentarer? (Jag har sett det någonstans, men det var säkert i ett annat bloggverktyg.)

 2. Inressant för en som bara sett Mac i annonser. Vad är alla ikoner i aktivitetsfältet frågan om?

  Testar bildfrågan med en I Can Haz på Sura Gamla Katten.

  Det gick! I min Blogger-editor skapade jag texten inklusive länk till bilden, gick över till HTNL-läge kopierade koden och klistrade in den i kommentarfältet.

 3. Mjae, fast här i min dator bidde det bara en vanlig länk, Plastfarfar.

  Nu ska vi se vad du kan mena med ”aktivitetsfältet”. (Här har du en som inte behärskar PC-lingot någe vidare.) Det måste väl vara det som ligger i nederkant?

  Om så: det är mina öppna program och några program som inte är öppna, men vars alias jag har liggande där för lättåtkomlighetens skull.

  Det som pekaren (tydligen) pekade på när skärmdumpen gjordes, är ”Graphic Converter”, som funkar som Photoshop fast som är enklare och billigare.

  Aj lööööv my computer.

 4. Aha! Jag missförstod. Sorry. Har dock aldrig sett en bild i en kommentar annat än de avatarer folk håller sig med. Kan det vara det som avsågs?

 5. Nu har jag letat efter kommentatorsbås med inlagda bilder i flera dyrbara minuter — men inte hittat några.

  Har jag drömt att det finns?

 6. Malinka: cmd + shift + 4 = man tar en bild av det man vill genom att markera som när man bildbehandlar ungefär. Klicka, håll ner, dra och släpp.

  (Idag har jag förresten träffat Raz!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.