Hoppa till innehåll

Snällaste, mesigaste bloggen goes crazyyy (uppdat.)

Ok, varning: alla med ”intresseklubben antecknar” i tankarna kan dra åt pepparn.

(Se inlägget nedan för förklaring. Snabbversionen kommer här: vi har anlitat riktiga målare för att måla huset färdigt. Och för att måla alla halvmålade fönster förstås.)

Målarna jobbade på utav bara helvete (hon svär!) och stänkte ner halva verandan, alla utemöbler och en linneduk. Fine. Jag är inte petig eller noggrann och kunde faktiskt ha städat undan ömtåliga saker i förväg om jag bara hade tänkt efter. Which I did not. (Som vanligt.)

Igår kväll försvann målarna med ett halvmålat fönster stående i trädgården. Men det var en varm natt och ingen fara – Den djefla mannen ålades vakttjänst i Gästrummet Utan Fönster och eftersom vi inte lever i en amerikansk halloweentonårsfilm, överlevde alla natten.

Men nu!

Det är 14 °C varmt och både gästrummet (nere) och det rum som hyser tre barn (uppe) saknar fönster.

Pil till höger VÄNSTER (!): lift som vi inte kan hantera. Pilarna från cirkeln: gissa vad som passar var!

Jamen är det inte bara att sätta in fönstren då?

Nope. De väger alla runt 25 ton styck, öppnas utåt och är halvmålade och några saknar plötsligt ruta. Sönderslagna? Jag vet inte. Vilket fönster passar i vilket fönsterhål? Vet inte. Var är målarna? JAG VET INTE! Men svarar inte målarmäster i telefon? NEJ! Någon ska dö! Och lida!

——
Paus. Andas.
——

Såja. Det här blir ju jättekul. Under mitt skrivande har

 • utetemperaturen sjunkit till 12 °C (antingen skriver jag långsamt eller så är en kallfront på snabbt intågande)
 • mitt humör under irish coffeens inflytande stigit
 • alla fem barnen installerats i ett och samma rum med två våningssängar och en miljard madrasser
 • en dator preparerats med perfekt barnfilm (Hitta Nemo)
 • en annan dator preparerats med perfekt halvvuxenfilm (Run Fatboy Run)
 • någon gjort en potta te till mig.

Livet är underbart.


Uppdatering
Vi led under spöregn hela natten, men huset har ju varit med om värre saker. Så på förmiddagen hittade vi målarmäster, som i telefonen svor eder och förbannade den av sina anställda som tydligen hade missuppfattat sitt uppdrag totalt. Trodde vi.

Men … det visade sig att den anställde led av getingskräck. När han hittade ett getingbo fem meter från den sista gaveln som skulle målas, flydde han helt enkelt fältet utan att meddela oss eller arbetsgivaren. Fönstren förträngde han, den omålade panelen låtsades han inte se. Målarmäster skickade snabbt en annan jobbare.

Nu sitter fönstren på plats och de rutor som mystiskt nog saknar fönsterglas har fasttejpad kartong som skydd för regnet som ska skvala i dagarna tre. Nu återstår bara att se vem som kommer hit för att måla det sista. I regnet?

Share
Publicerat iBloggen

29 kommentarer

 1. Fast huset är ju gult om det är någon tröst i allt. Fast nedfallna eller ihjälfrusna barn skulle ju ta bort all tröst i sammanhanget.
  Mycket kläder och räkna till tusen!!

 2. Det är en tröst att huset nu är helgult. Och jag gillar ju kriser och oljeransonering. Och — 1-2-3-4-5 — alla är fortfarande här.

  (Men lite irriterad är jag allt ändå.)

 3. Jag tycker som Jessika: Fasligt så snyggt med ett helgult hus!
  Hoppas det inte kommer 50 mmm under natten och regnar IN!?Ni får spänna upp lakan för fönstren – alltid hjäöper det något….

 4. Jag har varit inne på SMHI:s prognos för Eskilstuna. De förutspår inget regn under natten före kl 06.00 i morgon bitti – vi håller tummarna.

  Det är bara nyttigt med litet serotonin – så slipper man hoppa bungy-jump eller nå´t…
  All is well that ends well!(?)

 5. Åsa

  Förlåt om jag kommenterar nåt som alla veteranläsare redan vet, men saknar utbyggnaden på huset (där de tre fönstren borde sitta) tak också? Gårdagens bild såg klart mystisk ut – jag trodde det var nåt photoshop-trix – men även dagens bild saknar ju tak!!!???

 6. När vi renoverar fönster spikar vi för en spånplatta — det tar ju cirka tio dar att renovera ett fönster ordentligt från grunden, och då tar man såklart ut rutorna också, yes yes. Spånplattor släpper in mindre ljus än glas men isolerar bättre. En enkel gör-det-själv-operation — fast nog skulle målerifirman ha gjort detta åt er. Häng opp dom i tummarna och piska dom med tandtråd så ska dom väl lära sig läxan!

 7. Vi kan byta! Jag hanterar lift och spikar spånskivor, du lagar min skitförbannat jättetrasiga gå-sönder-mitt-på-motorvägen-bil. Deal?

 8. Åsa — jag förstår att det ser konstigt ut: tornets tak är jätteplatt. Men lutar mot stora byggnadens tak. Liksom.

  När jag blir stor ska jag bygga fast ett lusthus på toppen.

 9. Nämen miss G, inte visste jag att du hade sådana BDSM-tendenser om det så var med tandtråd *gapskrattar*?!?
  Själv skulle jag doppa dem i honung och hänga dem i en myrstack. Fast jag tror att det är olagligt – tusan också – så jag får tänka mig allt hemskt som ska hända dem.

 10. Hahaha. Det verkar som om du har anlitat O’Reilly från Fawlty Towers. Billiga, men värdelösa.
  (http://www.fawltysite.net/episode02.htm)

  Och om du är arg, upprörd och förbannad, tänk då på hur jag skulle vara… antagligen inlåst för dråp. Men, men. Tur man har semester. Lycka till så hörs vi!

 11. Heter firman Fönsterinstallatören? I så fall tar det ett år för dem att bli klara om de har sagt att det ska ta fyra dagar. Vilken tröst!
  Men du, snygga pilar måste jag säga!

 12. Jag antar att ni har överlevt allihop?!

  Annars får vi ta fram högafflarna, honungen, oljan och fjädrarna och allt annat nu. Byggskummet också och ge oss ut.

 13. Vi överlevde med varma kläder och glatt humör! Målarmäster kommer att piska sin getingrädde anställde med tandtråd och byggskum!

 14. Dysdirexi?

  Fönster tar tyvärr tid att fixa.
  Jag brukar ägna semestrarna åt att måla fönster. Åtminstone ett fönster per år. Fast för två år sedan orkade jag inte börja om igen med våra burspråksfönster utan beställde nya.

  Byggplats fungerar också ganska bra istället för spånskivor.

 15. Då fick det sin lätt bisarra förklaring. Livet tenderar att lätt tippa över på den bisarra sidan. Ta väl hand om er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.