Hoppa till innehåll

Etikett: återvinning

Metablogg: Återvinning

Som bloggare går man i cirklar runt sig själv och sina ämnen. Varför kan jag inte förmå mig att skriva mer om speedway, artros, kisel eller Sydafrika istället för dessa ideliga basket- barn- och bokstavsinlägg?

För att inte taaaala om återvinningsstationsbilderna. Jag tar bilder min bortskänkta ungdoms klädnostalgi (mammas zebrabikini!) och redovisar egna flaskinsamlingar som är så roliga att krossa samt tar foton på mig själv när jag släcker eld i pappersinsamlingen.

Återvinningen är faktiskt ett gissel. Som man måste återkomma till. Kartongerna stinker först under diskbänken, sedan i bilen och slutligen i tröjärmen. (Som för övrigt var ett ord med lustigt utseende. Tröjärmen. Kolla på alla prickar där. Tröjärmen. Hihi.)

Men hörni, vad gör ni när ni vaknar en solig helgdag och upptäcker att ni har för många och för skrymmande tv-apparater, tre på tok för gamla stereoapparater, femton par gamla skor och fyra uttjänta dammsugare?

Javisst! Ni lämnar dem strax bredvid pappersinsamlingen! Klump-tv-apparater är ju så himla svåra att få in i det lilla containerhålet.

 

En stövel som jag underligt nog inte tog med mig hem, trots att det hade ökat min coolhetsfaktor med åtskilliga procent.

När vi i kommentatorsbåset diskuterade detta för ett år sedan, kom vi fram till att bevakningskameror var en idé, men att det skulle kunna vara lite kränkande och … öh, övervakande. Översättarhelena föreslog raskt ”ansiktsoigenkänningsfunktion” medan Cruella krasst konstaterade att ”det är ju uppenbart att folk är dumma i huvudet”.

Men det finns även återvinningsstationer som fungerar som paradis. Kommentatösen Ingrids man-om-hon-hade-varit-gift gick nämligen en morgon iväg med ett gäng tomma vinflaskor och kom hem med en flaska hemtillverkad olivolja och en varm skinkstek.

Share
16 kommentarer

Tack, Bloggen

Jag lider inte av neurasteni, inte heller av panikångest, inte hör jag röster och inte är jag deprimerad. Däremot har jag ibland en släng av extrem blygsel, vill inte svara i ringande telefoner eller ringa upp okända tandläkare.

Och så är det detta med att slänga saker.

Jag vill inte. Jag vill inte slänga gamla saker, jag vill behålla allt. Utifallatt. Kanske någon vill se mina allra första jeans och prova kjolen jag hade på scen i Noshörningen (Lunds Nya Studentteater) eller kolla på alla mina tekannor som visserligen har tappat pipen och livslusten men som tjänade mig väl.

Jag ser på tv alldeles förfärlig ångest pysa ur människor som av tv-team tvingas skåda dåtiden i ögat och fatta beslut om trasiga speglar som betydde så mycket och klänningar som jag har haft så himla kul i samt det där paraplyet som jag fick min allra första kyss under. Och jag förstår dem så väl.

Men idag har jag tagit mig själv i en och annan gammal krage. Jag har nämligen i ett terapeutiskt samtal med mig själv resonerat fram en jag-kan-visstdå-slänga-medicin.

För jag fotograferar det jag har svårt att skiljas ifrån. Jag tar en miljon foton och sparar bland alla andra foton så känns det bra. De kostar inget och fyller stordatorn i Olles rum till exploderingsgränsen, men det gör inget så länge det blir mer plats i vår källare.

De pastellfärgade lakanen högst upp och längst ner köpte jag på Åhléns på Götgatan julen 1984. Jag hade precis flyttat hemifrån och hade aldrig förut köpt lakan. Jag blev lakanslycklig, lakansyr, fick ett enormt lakansbegär och köpte något år efter på postorderpremiär dem med stjärnor. Det röda örngottet till vänster fick jag när jag fyllde tolv år. Hejdå alla lakan, nu finns ni bara på bild!

Andra saker som jag lyckades ge bort till bättre behövande idag är en barnvagn (för Treåringen har inte åkt vagn på ett halvår), LP-skivor, en låda med axelvaddar, blusar med axelvaddar, blanka kjolar med volanger, sammetskjolen med slits (satte mig i spagat över en snödriva en nyårsafton), en potta, en vit discooverall, en femton meter lång gardinkappa, tio skärp, ett kilo slipsar, min mammas zebramönstrade bikini från 1969 och alla kläder jag sydde åt min förstfödde son.
Här visar jag nu upp fem stora svarta sopsäckar med kläder och tyger som jag inte tror att ens insamlarna kommer att bli glada över. Tack, Bloggen, för att jag får använda dig som analyserande slasktratt och därför kan gå vidare mot nya källaräventyr i morgon. Tre sminkbord, anyone?

Share
22 kommentarer