Hoppa till innehåll

Dag: 1 april 2009

Glasbitar i äggen också!

Jahaja. Inte nog med att glasbitar på ett mystiskt sätt har letat sig in i både färska och frysta kycklingbitar. Nu bor de även i äggen!

Förmodligen inte glasägg.

Eftersom det här var en lika stor nyhet för oss i Radio Sörmland som någonsin ockupationen på Västtysklands ambassad eller Frank Anderssons sensationella VM-guld via en halvnelson, satte vi in alla våra jannejosefssonska grävkrafter och hittade
1. en förvånad äggätare
2. en informatör på Jordbruksverket.

Allt kan höras här. Men om ni inte orkar lyssna:

1. Erica Hermansson åt som vanligt ägg i morse och dränkte ägget i kaviar. Plötsligt bet hon i i en lillfingernagelstor glasbit som liksom satt fastkilad mellan gulan och vitan.
2. Erik Berggren verkade helt skärrad, men kunde meddela att de på Jordbruksverket skulle ha krismöte, och att allmänheten så länge skulle kunna känna sig säker om alla stekte äggen istället för att äta dem kokta.

____
Naturligtvis
hade vi hittat på allt. Och naturligtvis blev folk arga. På telefonsvararen (ni måste lyssna!) fick vi skäll för att vi på detta sätt skrämmer upp både gamla och unga och det hela var barnsligt, dumt, taffligt och jag vet inte allt.

Själv tycker jag att det var lysande: man blir ju lurad bara så länge som man inte tänker sig för. Alla som klagade gjorde det dessutom å någon annans vägnar – alla stackare som ju blev lurade. Själva var de inte alls lurade, så det så.

_______
Den som föreställde Erica bloggar om det här.
Den som föreställde Erik bloggar om det här.
Många skämt blire.

Share
21 kommentarer